- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
i are robot
senior tag
válasz
pete_21 #6985 üzenetére
Ezt nem mondtam. Nem vagyok a technológia szakértője, valamiben biztos jobb mint a CCFL háttérvilágítás (fogyasztás, homogenitás, stabilitás, stb...), viszont azt látom, hogy akik csak a marketinganyagokból tájékozódnak, mint valami megváltó istenségre, úgy tekintenek a LED-re, meg sokszor a gyártók is úgy állítják be, mintha valami forradalmi, világmeváltó technológia lenne. Sokan szerintem eleve keverik az OLED-del, szóval megy a csúsztatás meg vakítás ezerrel. A feljebb linkelt xms oldalon számold össze, hányszor szerepel a LED szó. LED így, LED úgy, ez a fogkrém ezerszer jobb mint az előző generációs, de ettől már aztán tényleg nagyon szuper fehér lesz a fogad, ésatöbbi…
-
i are robot
senior tag
válasz
Nyugdíjas #6983 üzenetére
Viszont Smallger érveiben lehet valami, már mástól is hallottam ezt. Szerintem valami trükk van ebben a glossy dologban, kicsit olyasmi hatás lehet, mint amikor a vizes ruhák színei sokkal élénkebbek, telítettebbek, és amikor megszáradnak, relatíve fakók és „döglöttek” lesznek. A víztől ugyanis máshogy veri vissza a fényt a textília, és talán a glossy bevonat is ilyesmit szolgálhat. Persze lehet hogy csak belemagyarázom, de ha belegondolok, nem kizárt hogy van valami valóságalapja a dolognak. Ettől függetlenül én nem szeretem, szerintem marha zavaró a tükröződés, pláne ha dolgozom, de ízlések és pofonok. Viszont az is tény, hogy a marketingesek tuti ezerrel pörögtek, amikor kiderült hogy így kell eladni, mert az a vakítás se semmi, amit a LED-es háttérvilágítással művelnek. Szóval fene tudja, én már csak annak a marketing dumának hiszek, amit én hazudtam.
-
i are robot
senior tag
Jobb panelt? Mondjuk OLED-et? Szerintem ugyanaz a H-IPS van benne, mint a DELL U2410-esben. Akkor már az elektronika legyen faja, azt viszont az almás cégnél sose nem lehessen tudni hogy milyen, mert ezeket az infókat úgy őrzik, mint az atomtitkot.
Egyébként meg az életérzést veszed meg, az viszont megfizethetetlen, szóval annyit kérnek érte, amennyit nem szégyellnek.
Nyugdíjassal egy rugóra jár az agyunk.
-
i are robot
senior tag
-
i are robot
senior tag
válasz
TheClub #6887 üzenetére
Értem. Mondjuk a topic címében az van, hogy milyet érdemes venni, nem az hogy hol, és egy olyan hsz-re reagáltál, amiben hexaa-t linkelték, csak ezért értetlenkedtem. És nem is vitattam hogy veled hogy bántak, csak azt mondtam, hogy én effektíve az ellenkezőjét tapasztaltam.
-
i are robot
senior tag
-
i are robot
senior tag
Az E jelűek általában annyival többek, hogy van benne hangszóró:
http://benq.hu/products/LCD/index.cfm/page/specifications/product/1098
http://benq.hu/products/LCD/index.cfm/page/specifications/product/1110 -
i are robot
senior tag
Hát az sRGB nem csak gyári kalibrációval tűnik redukáltnak, hanem redukált is, elég kicsi a színtere, ez eleve ilyen. Aki mondjuk webre dolgozik, annak azért érdemes ezt használnia, mert a web megjelenítési szabványa az sRGB, és ezt azért még a legócskább monitorok is tudják, tehát aki ennyi színnel dolgozik, az tudja, hogy nem vész el semmi, ha szar monitoron nézik a munkáját. A Standard mód bekalibrálva meg szerintem tökéletes, én nem is vesződtem anno a Custom móddal.
A színeket amúgy hogyan állítgattad? Mert az önmagában csak előkalibrációnak jó, szemre mondjuk nem is ér semmit, viszont a profilkészítés még szükséges utána. Ezért is ajánlja mindenki a műszeres kalibrálást, az az igazi. Azzal nagyon faszán be lehet lőni ezt a monitort, ha nem úgy csináltad a beállítást, akkor szerintem érdemes ezt megtenned. -
i are robot
senior tag
Elmondanád milyen az a valóságtól távol álló színvilág? Mert az Adobe RGB ugyanúgy a valóságtól távol áll, mint az sRGB, mindegyik erősen redukált gamutú a spektrumhoz képest. Meg ha nagyobb színtérre van szükséged, nem nagyon értem hogy egyáltalán minek foglalkozol az sRGB szimulációval? Kalibráltam egy ilyen monitort egy kijelzőkre dolgozó ismerősnek, és belőttük Standard és sRGB módra is, mindkettő nagyon fasza lett. Az sRGB emuláció neki épp azért volt fontos, mert telefon kijelzőktől nem várható el túl nagy színtér, úgyhogy eleve sRGB-ben dolgozik, ahhoz meg az a jobb, aztán legfeljebbe ha fotókat akar retusálni, akkor két gombnyomással átvált Standardre, oszt jónapot. Egyébként szerintem ennek a monitornak az sRGB szimulációja tényleg nagyon jó, az én otthoni 2709-esem sehol nincs ehhez képest.
-
i are robot
senior tag
Szerintem ezt érdemes lenne akkor megnézegetned, arra a felhasználásra amit mondasz, tökéletes:
http://hardverapro.hu/apro/green_gl-tg241w_24_os_16_10_wide_lg_display_h-ips/friss.html -
i are robot
senior tag
-
i are robot
senior tag
-
i are robot
senior tag
válasz
St3venson #4818 üzenetére
Ha az a kérdés, hogy melyiket vedd meg, a 2408-ast, vagy az új 2410-est, akkor a válasz röviden és tömören annyi, hogy egyéretelműen az újabbat, mert jobb, meg merem kockáztatni, hogy sokkal. Eleve IPS panel van benne PVA helyett, és jóval jobb az input lag is. Itt van egy kis teszt róla.
-
i are robot
senior tag
Nem akarlak lebeszélni semmi jóról, de. Én is dolgozom CAD programokkal, és éppen emiatt vettem 27"-os monitort. Amit néztél EIZO, az ráadásul 16:9-es, és hidd el, nem csak az az 1" képátló fog hiányozni, hanem a függőleges 120 pixel is. Szóval a helyedben én várnék még kicsit, és vennék egy 24"-os 16:10-est, vagy az említett 26"-os LG-t.
-
i are robot
senior tag
válasz
schferenc77 #3805 üzenetére
Már nem azért, de az SX2761 hogy jön a képbe??? Az egy tök más kategória mint az első kettő, úgy is mondhatnám hogy fényévekkel jobb. Nekem amúgy 27"-os monitorom van, és a képpontméret kb akkora mint a régi 19"-os CRT-men volt, úgyhogy szerintem én egy 24"-ossal rosszabbul jártam volna. Persze nem is 10 centiről nézem, hanem 80-90.
A HDMI az tudtommal a kép jelét tekintve kompatibilis a DVI-vel, csak plusz hang adat továbbítására is alkalmas, tehát a képminősége nem jobb mint a DVI, hanem ugyanolyan. A D-Subhoz meg értelemszerűen ne hasonlítsuk, az új monitornál manapság már felejtős.
-
i are robot
senior tag
válasz
i are robot #2459 üzenetére
Izé, ha van rá éRKezésed.
-
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #2458 üzenetére
Egyre gyanúsabb vagy nekem, hogy az EIZO épített be a PH-ra, hogy itt terjeszted az igét.
Felmerült itt egy izgalmas kérdés, csak nem jutottunk dűlőre. A szakértelmedre lenne szükségünk, ha van rá értekezésed.
-
i are robot
senior tag
Én egy 27-est nézek 80-90 cm-ről, van hogy napi 10-12 órát (vagy többet), és ha elfárad a szemem, akkor nem azért mert közelről nézem, de mondjuk előbb fárad el a hátam, mint a szemem. Persze hosszútávon semmilyen messziről nem egészséges monitort bámulni.
Én is 19-es CRT-ről váltottam, az 85Hz-et tudott 1280×1024-ben, ami nem a legrosszabb, de ez a nagy LCD megváltás ahhoz képest.
old_artist:
Mekkora asztal kell már ahhoz, hogy 1-1,2m-ről nézze az ember munka közben?!Filmnézésnél még megoldható hogy hátrébb ül, de munkaállomásnál már azért problémásabb. Esetleg ha egy tárgyalóasztal egyik végén ül a jómunkásember, másik végén a monitor, de ez szvsz nem túl gyakori.
-
i are robot
senior tag
válasz
Icewind #2399 üzenetére
Nem, ha a weboldalt ilyenre csinálták, akkor az ilyen is marad. Viszont ekkora monitoron nem kell fullscreenre rakni a böngészőt, simán kisebb ablakkal használd, és akkor még a desktopon az ikonon is látszódnak, esetleg egy winamp, vagy Vista gadgetek, úgyhogy lehet ezt értelmesen használni. Én csak akkor teszem ki fullscreenre a böngészőt, ha valami nagyfelbontású képet nézek, amúgy kb az előző 19"-os CRT-mnek megfelelő méretűre állítom, és így még tologatni is tudom, attól függően hogy hogyan van a tartalom rendezve (balra v. középre).
-
i are robot
senior tag
-
i are robot
senior tag
Szerintem ne a gombhoz vegyél kabátot. A monitorok életciklusa (elviekben) sokkal hosszabb, mint a VGA-ké, tehát lehet hogy mire monitort vennél, a VGA is cserére szorul. Amondó vagyok, hogy a mostani vásárlást ne ahhoz a monitorodhoz igazítsad, amit még nem is tudsz milyen lesz. Anno én is úgy vettem VGA-t, hogy tudtam hogy hamarosan cserélni fogom a monitoromat, úgyhogy átmeneti megoldásként vettem egy olcsóbbat, ami viszont a kijelző csere után is megfelelőnek bizonyult.
-
i are robot
senior tag
Igen, ha kalibrált profilt használsz, akkor törölni/kikapcsolni kell minden más olyan programot (pl. Adobe Gamma is), ami a színkezelést módosíthatja. Viszont ha a fényerőt változtatod, akkor az befolyásolhatja az RGB értékeket is, vagyis nem érdemes módosítani, és nem véletlenül annyi, amennyi, mert egy adott világosságértékre lett bekalibrálva. Az pedig nem baj ha kicsit fakóbbak a színek. Elvileg az élénk színeket látjuk szebbnek, de nem az a színhelyes, ami kiveri a szemedet.
-
i are robot
senior tag
Igazán logikus amit mondasz. Veszel csomó pénzért egy videokártyát, de a normális monitorokat már drágállod. Ráadásul azt is megnézném, hogy a krájszisz hogy futna el 2560×1600-ban… A maximális felbontása a VGA-knak meg azért annyi, mert akkora a max felbontása a jelenleg kereskedelmi forgalomban lévő monitoroknak, és ezek nem véletlenül 30"-osak. Sétálj el az Andrássy úton lévő Apple látványpékségbe, és csodálj meg egy 30"-os monitort, látni fogod miről beszélek. 2D-ben egyébként is kibaszottul tökmindegy milyen a videokártyád, egy 5K-s alap, vagy integrált VGA is simán elviszi a 2560×1600-at, 3D-hez ilyen felbontásnál meg a sima 4870 is kevés. A helyedben átgondolnám a választási szempontjaimat, erősen. Vagy ha mindenáron ragaszkodsz a 4 megapixelhez, vegyél a legolcsóbb szutyok 24-esból kettőt, és örülj.
-
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #1604 üzenetére
Akkor ennél csak jobb lehet.
-
i are robot
senior tag
-
i are robot
senior tag
Fú, hát azt én nem tudom. Fordíva kéne megközelíteni, mondjál egy típust, és utánanézünk hogy tudja-e.
Innen lehet mondjuk szemzgetni, de a tesztek nem minden esetben térnek ki rá részletesen:
http://prad.de/en/monitore/reviews.html
lenovo-l220x
eizo-s2231w
eizo-s2431w
eizo-hd2442w
hp-lp2475w
dell-2407wfp -
i are robot
senior tag
Normálisabb monitoroknál OSD-ben be lehet állítani, hogy nyújtsa-é a képet a fizikai maximumra, vagy natív felbontásban tegye ki akkorában, amekkora. Megnéztem, és ha minden igaz akkor az ATI CCC-ben (Catalyst Control Center) is megoldható ez, bár lehet hogy csak azért, mert a monitor tudja, és emiatt él ez az opció. Lényeg a lényeg, a kérdésedre a válasz igen (bár a kérdéses monitor típusának ismeretében lehet pontos választ adni).
-
i are robot
senior tag
válasz
mimi_bacsi #1509 üzenetére
Jah, szerintem sem rossz.
(Írtam pár helyen, pár sorban az eddigi tapasztalataimról, kis kereséssel könnyen ráakadhatsz, most nem tudom előkotorni.)
-
i are robot
senior tag
válasz
bigblade #1487 üzenetére
A Samu TN paneles, grafikai felhasználásra felejtsd el. A megadott kontrasztarány meg dinamikus kontraszt, tudni kéne a valóst, de az is kérdéses, mert hiába nagy a kontrasztja, azt úgy is el lehet érni hogy nem elég mélye a feketéje, a max fényerőtől meg megvakulsz. Vagyis a DELL sokkal jobb választás, szép feketéje van, és a kontrasztja is jó. Ez a választás egyetlen szempontból lehet rossz, ha játszani szeretnél vele, mert az átlagnál nagyobb az input-lagja.
-
i are robot
senior tag
válasz
fi:zi'k #1445 üzenetére
Nagyon dicséritek ezt a 24-es HP-t. Egy átlag felhasználónak (+CAD) megéri az árkülönbözet a lenovo l220x-hez képest?
Ha +CAD, akkor már nem vagy átlagfelhasználó.
Vagyis megéri, már csak a mérete miatt is, ráadásul nem is akármilyen panellel. Gondolj bele, +2"=+5cm! Szerintem nagyon nem mindegy. -
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #1420 üzenetére
Én mondjuk azt hittem, hogy a nyomdaiparban használatos pigmenteket (festékeket) már többnyire szintetikus úton állítják elő, merthogy a nyomda- és vegyipar erősen összefüggő területek. Az ráadásul hogy egy anyagnak milyen a fényvisszaverési tulajdonsága (reflexiós görbéje, vagyis hogy milyen színű), szvsz már erősen kémia meg fizika. Mindenesetre mindig tanul az ember, tanulni pedig nem szégyen.
Ez már tényleg nem ebbe a topikba tartozó téma, úgyhogy nem is akarok itt tobzódni, a kérdésemre pedig teljesen kimerítő választ kaptam. Köszönöm! -
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #1426 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy a szaturáció szoftveres átállítása nem befolyásolja a kalibrálási eredményt? Egy ideje gondolkodom már ezen, de nem találtam rá egyértelmű választ, van ami azt mondatja velem hogy nem befolyásolja, van ami szerint meg igen. Tehát ha a szaturációt előbb csökkentjük, és utána kalibrálunk, akkor ugyanazt az eredményt kell hogy kapjuk, mintha előbb kalibrálnánk, és utána csökkentenénk?
-
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #1415 üzenetére
Nincs, mivel azokat konkrétan egy adott színre keverik - nyomdai úton, s
A nyomdai úton való keverés alatt mit értesz? A Pantone skálát nem pigmentként keverik ki? Vagyis a nyomdai út az én értelmezésemben 4 (vagy manapság már akár 6) szín ofszetet jelent, míg a pigment keverés szerintem – ha már, akkor – inkább vegyi eljárás, más kérdés hogy direkt színként nyomtatják. Ezért van hogy nem lehet minden Pantone színt CMYK-val előállítani, ugyanakkor meg szokták adni hogy adott Pantone színhez melyik a legközelebb álló 4 szín nyomat (CMYK százalékos összetevőkkel). Meg már eleve többféle Pantone skála is van, hordozó fajtánként, meg tudomisén még milyenek. De ez már kicsit messze visz…
-
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #1363 üzenetére
Köszönöm!
Gyanítottam hogy valami ilyesmiről lehet szó, meg régebb óta foglalkozol ezzel mint mi, és nem manapság "szakadt rád" a színhelyesség igénye. -
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #1358 üzenetére
Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezhetem hogy te mihez kezdesz ennyi jobbnál-jobb monitorral?
Csak teszteled, majd eladod őket, vagy netalán munkához használod? Egy ideje furdalja már az oldalamat a kíváncsiság.
-
i are robot
senior tag
válasz
Vadgesztenye #1329 üzenetére
24" fölött már kicsit más a helyzet. Mivel 26-27"-osok felbontása ugyanúgy 1920×1200 mint a 24-eseké, ezért ez a méret annak éri meg igazán, akinek a fizikai képátló számít (kb 8,5 cm-el nagyobb a 24-esnél). Itt már elég nagyok az árkülönbségek, és mivel ez a méret már igazából munkára való, ezért az olcsóbb darabokból nincs akkora választék. Szigorúan a 26"-osok között maradva olcsóbb darabnak számít az új LG W2600HP-BF (Brekknél már lehet rendelni), amelyik ugyanazt az IPS panelt kapta mint az NEC 2690WUXi. Az LG pont fele annyiba kerül mint az NEC, de valamit valamiért, egyszerűbb benne az elektronika, ráadásul csak 8 bites. Az NEC már inkább profi monitornak számít, még ha csak a Multisync család és nem a Spectraview, akkor is. Ha 27-esek között nézelődik az ember, akkor választhat még kb az EIZO SX2761 és a DELL 2707, 2709-esek között. Az EIZO ára horror, csak pénztermelő eszközként éri meg, a DELL-ek már megfontolandók egyéb esetben is. Én speciel az új 2709-es mellett tettem le a voksomat, mert nálam a méret lényeges, van helye a plusz 8,5 cm-nek. Először 24"-osakat nézegettem én is, és az ár-érték aránya miatt inkább ezt választottam, mint egy kisebb, de drágább EIZO-t. Ráadásul az elődjénél még jóval olcsóbb is, igaz hogy nem olyan csilivili, de ~175K-ért így is nagyon jó képminőségű 27"-os monitort kap az ember. Állítólag az input lag ennél is kicsit magas, de nálam speciel nem számít, nem igazán játszom vele (bár a COD4-et kipróbáltam, és nem éreztem semmi különös lassúságot). Amint tudok végre valami grafikonos megjelenítésre is alkalmas profilkészítő szoftvert szerezni, azzal is bekalibrálom, de egyelőre csak a kalibártorhoz járó i1Match-el csináltam. Hamarosan készítek majd egy input-lag tesztet, összehasonlítva a régi CRT-mel, és akkor megosztom azt az eredményt is.
Lényeg a lényeg, szerintem a 26-27"-os méretben játékra az LG W2600HP-BF, egyébként a DELL 2709 lehet a nyerő.
Viszont lehet hogy érdemes lenne már egy Milyen 26"-27"-es TFT-t? topikot nyitni, mert lassan, de mennek le az árak, és kezdenek ezek is megfizethetők lenni.
-
i are robot
senior tag
Szerencsére az előre károgásnak nem volt alapja.
Biztosan jó monitor, de a HP-nál az új marketinges mellé egy új formatervezőt is felvehetnének, mert iszonyatosan otromba ez a masina.
-
i are robot
senior tag
Egy kérdés, feltétlenül ragaszkodsz a 24"-hoz?
Amúgy az EIZO CG sorozata és az NEC SpectraView sorozata ami neked kell, viszont a referencia értékű monitorok inkább 21" környékén mozognak. Nagyobbakba az EIZO már nem is tesz IPS panelt, az NEC viszont igen. Ha rajtam múlna, én a SpectraView2690-est választanám, persze nem két fillér.
Brekk szerint van valami új NEC importőr, úgyhogy talán lesz rendes NEC forgalmazás itthon.
-
i are robot
senior tag
-
i are robot
senior tag
válasz
szeva000 #1261 üzenetére
Nekem egy 2600XT-m van, még az előző 19"-os CRT monitoromhoz vettem, csak amolyan átmeneti állapotnak, mondván hogy ha majd lesz új monitorom, akkor veszek egy jobb VGA-t is. Nos, új monitorom lett, de egyelőre nem érzem szükségét új VGA-nak. Ez annyit jelent, hogy kb 10-15e Huf-ért már teljesen jó VGA-t kapsz, ami azért nem rossz. Egy fél év múlva, ha addig lemennek az árak, azért majd egy 4850-est lehet hogy megpályázok, de mint mondtam, egyelőre ez a 2600XT is tökéletesen megfelel. Úgyhogy ha csak ezen múlik hogy minden szuper legyen, akkor szerintem ne sokat tétovázz.
-
i are robot
senior tag
válasz
szeva000 #1255 üzenetére
Nekem amikor CustomRGB módban kalibráltam, az RGB értékek alapból 100%-on voltak mind. Emiatt először nem is tudtam jól a színhőmérsékletet beállítani, de rájöttem hogy ha kiindulási helyzetnek leveszem mindegyiket kisebb értékre (konkrétan 75%-ra), akkor már rendesen be tudom állítani. Vagyis az RGB intenzitást nézd meg, mert lehet hogy ha a kiinduláis értékeket alacsonyabbra veszed, akkor jó lehet. Bár eltérő szoftvert használunk, de nem kizárt hogy ez működik nálad is. Vagy nem.
Egy próbát azért megér.
-
i are robot
senior tag
válasz
szeva000 #1210 üzenetére
Milyen szoftver van a Spiderhez?
Kéne olyat csinálni, hogy akinek van kalibrátora, az általa kalibrált monitoroknak a kalibrálási eredményeit közzéteszi. Ehhez viszont nem ártana egységesen ugyanazzal a programmal csinálni, hogy valamennyire összehasonlíthatók legyenek az eredmények, és akkor a többieknek is adna némi támpontot monitorvásárlás előtt. Az én gondom csak az, hogy ami szoftver van az i'Display2-mhöz, nem csinál ehhez hasonló grafikont, LacieBlueEye szoftvert meg nem sikerült még "szereznem".
Az i1Match-et mellesleg ingyen le lehet tölteni, csak a Lacie fukarkodik.
Szóval ha van valakinek "kölcsönbe", az ne fogja vissza magát, és akkor én is szolgálhatok legalább 1 eredménnyel.
-
i are robot
senior tag
válasz
Sas madár #1192 üzenetére
A maximális fogyasztást a legnagyobb fényerő beállításával szokták megadni, meg ha van USB hub/kártyaolvasó/egyéb fogyasztó a monitoron, akkor azok használatával együtt, vagyis ha minden lehetséges fogyasztó a csúcson van. Praktikus használat során ezt nem szokás elérni, vagyis a tényleges fogyasztása a monitornak ennél jóval kisebb lesz.
-
i are robot
senior tag
válasz
Poplacsek #1154 üzenetére
Nem én találtam ki, itt olvastam.
-
i are robot
senior tag
válasz
Poplacsek #1151 üzenetére
A kérdést nem úgy kell feltenni, hogy jobb-e az IPS mint a *VA, hanem úgy, hogy milyen felhasználásra jobb? A különbségeket nagyjából jól leírtad, a kérdés már csak az, hogy neked mire kell a monitor? Ha ezt tudod, akkor azt is, hogy melyiket válaszd.
Az IPS elvileg a csúcs-, vagyis profeszionális kategóriában nyerő. És a professzionális – ellentétben a közhiedelemmel – nem azt jelenti higy k_rva jó, hanem azt, hogy hivatásszerű használatra való, vagyis pénztermelő eszköz. A gyártási költsége is sokkal magasabb mint a *VA paneleké, olyannyira, hogy az EIZO a 27 és 30"-os csúcsmonitoraiba (SX,CG sorozat) is már csak S-PVA panelt tesz, mert gazdaságtalan – vagyis túlságosan drága, nem térülne meg a fejlesztés – ekkora méretben az IPS.
Szerintem lényegében meg is válaszoltad magadnak mindezt.
-
i are robot
senior tag
A lényeg röviden és tömören (csak mert nagyon ráérek
):
A DVI és HDMI videó jel elektronikai szempontból kompatibilis, nincs szükség jelátalakításra átalakító használata esetén, valamint nincsen minőségromlás sem. Vagyis egy DVI-D kimenetű jelforrás meg tud hajtani egy HDMI bementű monitort, és fordítva (értelemszerűen ez csak a videó jelre vonatkozik). -
i are robot
senior tag
A HDMI audió jelet is továbbít, nem csak videot. Itt elég részletesen leírják: http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
A kérdésedre a konkrét válasz:
The DVI signal is electrically compatible with HDMI video signal; no signal conversion needs to take place when an adapter is used and consequently no loss in video quality occurs.[69] As such HDMI is backward compatible with Digital Visual Interface carrying digital video (DVI-D or DVI-I, but not DVI-A) used on modern computer monitors and graphics cards. This means that a DVI-D source can drive an HDMI monitor, or vice versa, by means of a suitable adapter or cable, but the audio and remote control features of HDMI will not be available.[69] Additionally, without support for High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) on the DVI input, the signal source will prevent the end user from viewing or recording HDCP protected content.[70] -
i are robot
senior tag
Ha van a VGA-n HDMI, akkor azzal, ha nincs, akkor meg HDMI-DVIátalakítóval.
-
i are robot
senior tag
Amit old_artist belinkelt a #1089-es hsz-ben, pont ilyen. Egy kis 1Mb-os .exe, amit nem kell telepíteni. Viszont elég sokmindenre kiterjed, nem csak a pixelhibát lehet vele ellenőrizni.
-
i are robot
senior tag
A vicc, hogy pl angliában az EIZO-k ára már lement kb 10%-al. És nem azért mert a font gyenge, a forint meg erős, hanem effektíve 10%-al lehet most olcsóbban kapni, mint kb 2 hete. Hogy ez mikorra ér ide, az rejtély, de azt sem tartom kizártnak hogy soha. Simán zsebre teszik az extra hasznot a kiskerek, és mire olcsóbban adnák, addigra meg már tuti nem lehet majd kapni, mert kijönnek az újabb modellek.
Én már csak a PH bazárosokban (Brekk, Hexaa) bízom.
Pedig már erősen szeptember közepe van, és old_artist azzal hitegetett minket, hogy kb mostanra lehet erre számítani.
-
i are robot
senior tag
válasz
H.Roland #1002 üzenetére
E: Easy-up állvány (szabadabban mozgatható)
H: oszlopos állvány (kevésbé szabad a mozgástere, de szvsz ez is teljesen jó)Ha visszakeresel, azt hiszem valahol találsz két eizo-s linket hogy melyik hogyan néz ki. Minenesetre ez a H jelű, az olcsóbb.
-
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #988 üzenetére
Eddig ez a legrészletesebb Dell 2408-as teszt, amit láttam: http://monitortest.blogspot.com/ Igaz, nem mai (márciusi), azóta lehet hogy javítottak pár dolgot, de elég sokmindenre kitér.
-
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #967 üzenetére
Igazából arra gondoltam, hogy az EIZO SX2461 kicsit kilóg a sorból, mármint hogy túl jó ebbe a tesztbe, szvsz a 2431-es passzolna inkább ide.
Ha lesz majd valami tapasztalatod az SX2461-esről, megosztod velünk? Kíváncsi lennék, mennyivel jobb a 2431-esnél.
Jah, remélhetőleg előbb-utóbb én is tudok majd valamit mutatni.
-
i are robot
senior tag
Találtam egy tesztet 24"-os monitorokról. Hátha érdekel valakit. (Ha volt már, akkor elnézést.
)
Kicsit rövid, de sok típust érint. Pár dolgot nem nagyon értek, de majd ha én csinálok ilyen tesztet, más szempontok szerint szelektálok.
-
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #951 üzenetére
Azért az kérdés, hogy ennek a HP-nak az S-IPS panale mire képes az EIZO PVA-jával szemben. Szóval papíron a panel elvileg jobb, bár ki tudja az elektronika mire elég. Azért egy tesztet én is megnéznék.
-
i are robot
senior tag
válasz
i are robot #846 üzenetére
Közben találtam egy ilyet, azt hiszem pixelről pixelre végig fogom nyálazni.
-
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #838 üzenetére
Hali!
Tudnál nekem néhány linket összegyűjteni, hogy az általad ajánlott, vagyis szerinted használható kalibrátorokat hol/mennyiért lehet kapni? Nem nagyon vagyok képben, de ha kitanulmányozom, akkor lehet hogy havarokkal összedobnánk a pénzt egyre, és én megcsinálnám mindenkinek a kalibrálást. Szóval nem feltétlenül a legolcsóbb érdekel, de nem is a legdrágább, hanem olyan árkategória, amivel már szabad és érdemes dolgozni.
Meg egyéb elméleti írásokat is örömmel fogadok, angol nyelv nem akadály. Szeretném magam kicsit kikupálni monitor (és még esetleg nyomtató) kalibrálásból.
Úgy látom eléggé vágod a témát, azért bátorkodtalak megkérni erre, remélem nem veszed tolakodásnak.
Talán a moderátorok nem vágnak ki, igazából ebben a topikban lenne a helye, viszont itt is érintettétek a témát, gondoltam elfér.
Áj színk disz íz dö bigíning ov ö bjútiful frendsip.
-
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #798 üzenetére
Ez a drasztikus áresés mit takar? Amit már korábban említettél, hogy kb. 10%, vagy tudsz valami egyebet?
szerk.: Hoppsz, egyszerre írtunk.
-
i are robot
senior tag
válasz
GuMipOkE #751 üzenetére
Teljes mértékben átérzem a helyzetedet. Ez Magyarország. Kis pénz, kis foci, kis piac, kis lufi. Legyen jó ami éppen ott van a boltban, olyan amilyen, más világmárkákra meg ne akard a pénzedet náluk elkölteni, mert nem kell nekik a pénzed, minek. Harmadrangú gyarmatországban mire számíthatunk.
Erre lenne jó az Ejrópunjó, hogy kimegyünk szlovák rendszámú autóval Ausztriába műszaki cikkeket vásárolnii, de valamiért mégsem működik a dolog, mert itthon, a külföldön vásárolt, ugyanakkor világgaranciás termékedet ha javításra szorul, feldughatod a tudod hova, mert a mákeszervíz nem hajlandó a hivatalos papír ellenére sem hozzányúlni, jóesetben egy félév múlva, talán, esetleg, ha jó volt az előző esti sörözés közben nézett meccs. Eeenyi.
-
i are robot
senior tag
Üdv!
Ősszel remélhetőleg nagyítok monitorügyben, a mostani Viewsonic G90f-em kezd kicsi lenni, meg öregecskedő, és egy 24"-os Wide-ot keresgélek, vagyis nem feltétlenül a mai árakkal számolnék, hanem ami 1-2-3 hónap múlva lehet esedékes. Két alternatíva van jelenleg, hacsak időközben meg nem jelenik valami csábító harmadik, egyik a Dell 2408WFP, a másik pedig az Eizo S2431W, hogy milyen állvánnyal az jelenleg lényegtelen. A nagy kérdés, hogy jobb-e annyival az EIZO a Dellnél, mint amennyivel drágább? Ha sokkalsokkalsokkal jobb lenne, akkor talán bevállalnám azt a plusz 30-40K-t, de mivel a 2408-ra sem mondják hogy túl rossz lenne, elég nagy a dilemma. Másik tényező, hogy a mostani 2600XT-met elképzelhető hogy lecserélném egy 4850-re, mert nagyobb felbontáshoz mehr kraft is dukál, viszont ha a Dellt venném, akkor még maradna a kártyára is.
Ja, lényeges, felhasználási területek: CAD+3D+látványterv és ezekkel kapcsolatos grafika orrba szájba, emiatt is kell a 24", de a grafika egyelőre nem nyomdai végfelhasználásra készül, hanem alkalmazott "tudományként" űzöm csak. Játék minimális lenne, TF2-vel játszottam mostanság kicsit, esetleg azzal próbálkoznék majd unalmas óráimban, de lényegében a játék nem tartozik az elsődleges szempontok közé. A kalibrálást tervezem, esetleg olyan helyen venném ahol benne is van az árban, mert ha már tud valamit a monitor, hozzuk is ki belőle azt, ugyebár.
Szóval szívesen venném a javaslatokat, hogy PÉLDÁUL felejtsem el az EIZO-t, mert majdnem ugyanazt tudja mint a Dell, és mert ahhoz viszont tudnék még venni új videokártyát is, vagy azt is modhatjátok hogy amint meglátom az EIZO képét, izibe el fogom felejteni a Dellt.
Most jut eszembe, másik topikban előkerült még egy harmadik csodabogár, a NEC 2490WUXi, de tapasztalataim szerint nem nagyon, vagy alig beszerzehető Mo-on, és azt sem nagyon tudom mennyibe fájna, ha lenne, mert a dollár/forint árfolyamot ezesetben elfelejthetem. Pedig külfüldi csatornákról értesülve ez még az EIZO-t is lepipálja, mert ez valami hiperűrszuper monyitor. Szóval ha valakinek volna valami infója ezekről a monitorokról, illetve hogy ősszel, 2-3 hónap múlva hogyan fognak a hazai 24"-os monitorpiaci árak alakulni, és megosztaná velem ezen ismerteit, nagyon megköszönném. Nagyon köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) UltraWide ívelt monitor garanciával, dobozzal
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest