- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- iPhone topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
llax
senior tag
válasz
old_artist #2192 üzenetére
A linkelt teszteket már láttam, igaz engen nem a VW, hanem a W érdekelne, arról is van iPon teszt...
Igazából user vélemények érdekelnének. Több tesztet néztem, azok szerint durva hibája nincs... Az a nem elég mély fekete sem zavar, amennyiben nincs kékes vagy egyéb elszineződése... Monitort soha nem használok teljes sötétben és 120-150cd/m2-nél nagyobb fényerővel sem... Így elvileg nem lehet zavaró...Az a "nincs pixelhiba garancia" mit jelent? ISO 13406-2 sincs? Mert ezt eddig nem bírtam kideríteni...
Még nem döntöttem egy típus mellett sem, sem a "nagy TN", sem az *VA esetében sem...
Más topikban láttad, *VA-nak eredetileg 21", 4:3-mast kerestem volna, de ha jobban végiggondolom a dolgot, akkor nekem az 1200px magasság a legfontosabb, végülis mindegy, hogy wide vagy sem. Viszont nem szánnék rá túl sokat sem (a Benq ára nagyon tetszik)...
Már azon is filóztam, hogy a "nagy TN" projektet jegelem egy időre, a két monitor árát odaadom egy komolyabb S-PVA-ért (Samu 245T vagy pl. egy Eizo). De először pont egy meglévő (kőkori) TN-t akartam cserélni
A jelenlegi CRT-t szigorúan csak *VA-ra cserélném...
Mod.: addig írogattam, hogy közben 1-2hsz.-ról lemaradtam
-
Icewind
aktív tag
válasz
old_artist #2192 üzenetére
"de sajnos nincs pixel garanciája!"
Én a digital trednek írtam ezügyben mailt(ahol néhány bolttal egyetemben a [legolcsóbb]), és azt a választ kaptam hogy BenQ monitorokra adnak 3 nap pixelgarit... Szal érdemes lehet náluk nézelődni, ha valaki BenQ-ra pályázik..
liax: Ilyen árban bestbuy esélyes darab..
-
tlac
nagyúr
válasz
old_artist #2170 üzenetére
ez 24-esben nagyon jó lenne
-
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #2166 üzenetére
szerintem meg eleve halálra van ítélve a display port
a hdmi mellett úgy el fog veszni mint ahogy BR nyert -
Protekt
tag
válasz
old_artist #2166 üzenetére
Köszönöm a hasznos infókat!
-
Protekt
tag
válasz
old_artist #2162 üzenetére
Köszönöm.
Valóban észrevehető, a különbség a két port között?
-
Ult!ma
csendes tag
válasz
old_artist #2142 üzenetére
Szia!
http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=3449
Itt azért lehúzzák egy picit a monitort, meg azt írják, hogy TN-paneles, közben a te irományodból azt értettem, hogy nem az. Vagy az a Samsung, amit írtál az is egyfajta TN-panel? Mert valami olyasmit ír, hogy azért annyira jó a szín-visszaadása, hogy amennyiben nem grafikus munkára kell, akkor kíváló.
Az egyébként mit jelent, hogy előredöntés 5? Ugyanis én így is egy picit lentről látok rá a monitorra, úgyhogy jó lenne, ha minél előrébb tudnám dönteni.
Azzal kapcsolatban mi a helyzet, hogy nincs USB-bemenet rajta? Így is lehet kalibrálni? Illetve mi az, hogy csak VGA kábel van hozzá? Ez esetben ha én DVI-n szeretném használni, akkor kell vennem egy DVI kábelt? Vagy akkor már érdemesebb HDMI-n használni, vagy az a régi technológia?
Egyelőre ennyi, köszi előre is,
Dani -
szelesjanos
tag
válasz
old_artist #2134 üzenetére
de, csak akkor gyűjtenem kell mert még rádom egy 15 az utiköltség...
-
szelesjanos
tag
válasz
old_artist #2132 üzenetére
mert van köztünk 250KM...
-
szelesjanos
tag
válasz
old_artist #2130 üzenetére
Na ez az amire nincs mód, hogy személyesen teszteljem...
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #2127 üzenetére
A legtöbb prémium 24-est már letesztelték az Iponnál.
-
t-bali3
senior tag
válasz
old_artist #2121 üzenetére
Válaszaitok alapján azt hiszem egyértelműen kizárom ezt a monitort
A HP eddig is szimpatikus volt nekem, az öcsémnek azonban egyáltalán nem tetszik és mivel közösen vásárolnánk, így kénytelen vagyok belekalkulálni azt a "hihetetlenül" fontos tulajdonságot is, mint a kinézet....(gondolom így már érthető, h az ára mellett miért akar ő Samsung T240-et venni)
Jelenleg egy Samsung 913N monitorunk van és szerintem inkább megéri egy jót venni, amelyen így remélhetőleg érzékelni fogom az előrelépést.
A 913N-ben egyedül az a jó, h T240-el sem veszünk észre minőségbeli visszaesést
Kinézetében egyébként még a Dell tetszik valamelyest neki.
Még a legvégére hozzátenném, h a játék is 80%-ban az öcsém számára fontos.... -
airvia
csendes tag
válasz
old_artist #2115 üzenetére
Szerintem is 5 éves lesz belőle. Viszem a számlát-garit, és ott, helyben megveszem - ugye ez lehet a menete?
-
airvia
csendes tag
válasz
old_artist #2079 üzenetére
Szia!
Válaszolt a Hp Shop: ők a U7936E pakkot javasolják, míg ti a U7937E-t. Úgy látom a két csomag ugyanaz, csak a második plusz egy évnyi támogatást tartalmaz.
Elég gyorsak voltak. -
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #2102 üzenetére
A fényképező nem adja vissza a valóságot, azért ennyire nem sötét a kép. Bár nyilván jobb lenne, ha be lenne kalibrálva rendesen.
-
Icewind
aktív tag
válasz
old_artist #2099 üzenetére
értem, köszi, akkor lehet mégiscsak Hexaa lesz a dologból
Bár kétségtelen hogy a HP shopban jelenleg olcsóbb.. -
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #2089 üzenetére
Időközben találtam két programot is, az ACDSee 2.5-ös verziója és Fast Picture Viewer-t. Mindkettő beállításaiban megadhatom az icc profilomat, így már gond nélkül nézegetem a képeim.
Az Adobe PS Album Starter Editor-t nem ismerem, de lehet csinálok egy fényképet, hogy megmutassam a különbséget, amiről beszéltek! -
Icewind
aktív tag
válasz
old_artist #2094 üzenetére
thx, lehet majd felcsörgöm valamikor a HP-t, hogy is van ez a pixelhiba dolog...
más: a BenQ ára már csak 101360 Ft
[link] ( a digitaltrendnél 3 napos pixelgarival - teszem hozzá
a többinél nemtudom..) Azért ár/érték arányban még mindig elég nyerő..
-
Icewind
aktív tag
válasz
old_artist #2092 üzenetére
most speciel konkrétan a HP shopra gondoltam, mintha irta volna valaki hogy ott vette pixelhibás volt és kijöttek érte kicserélni
Nemtudom, Hexaanál kizárólag helyszíni teszt van, vagy azért 1-2napon belül még visszavihető a pixelhibás? Úgy tudom gyakori, hogy helyben még semmit nem látsz aztán - a mozgatás/szállítás hatására - megjelennek a hibák... olyat is olvastam hogy finoman végig kell ütögetni a monitor oldalait, hogy elő jöjjön ami amúgy is előjönne pár nap/hét/hónap múlva.. ezért némileg biztosabbnak érezném, ha azért kapok 2-3napot az itthoni átvizsgálásra
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #2084 üzenetére
Ezt már én is észrevettem korábban is. A kérdés, hogy szabad-e így használni hosszabb távon?
-
airvia
csendes tag
válasz
old_artist #2077 üzenetére
Szia!
Arra gondoltam, ha bármi gond van a monitorral, akkor jöjjön ki egy szakemba/erőemelő a hp-tól, vigyel el, aztán ha megjavították hozza vissza. Gondolom ez nincs benne a gariban. Most írtam nekik, hogy ajánljanak megolást, hátha válaszolnak.Most nézem, hogy a belinkelt hozzászólásnál pont házhoz jöttek
-
cousin333
addikt
válasz
old_artist #2061 üzenetére
"ha elmész és megnézed!"
No igen, ez nem volna problémamentes...
"A "W" a végén a wide screenre (16:9) utal"
Most akkor 16:9 (1920x1080), vagy 16:10 (1920x1200)? Mindkettőt láttam a neten, még keverve is...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
old_artist #2058 üzenetére
Szia!Ez tényleg inkorrekt, hogy a törvény betartása csak a kiskereskedőnek okoz veszteséget.Nem tudom, hogy mennyi a haszonkulcs, gondolom 8-10%.Valaki vesz egy 200-300k-s monitort, nem tetszik (pixelhibás), visszaviszi, a kereskedő meg legalább 20% engedménnyel tudja eladni.Ki kellene lobbizni, hogy a nagyker is vegye vissza.
-
prompt
tag
válasz
old_artist #2054 üzenetére
Szia!
Hát ja.. Ezért valószínű EIZO lesz a választott. De ha megbízhatóbbak lennének a többiek is ilyen téren, akkor valószínű azok közül választanék inkább. Nagyon gáz szerintem, hogy megengedhetik maguknak nagy és elég nagy nevű cégek, hogy alapból hibás terméket adnak több mint 150 ezer forintért, csak azért, mert egy vacak szabvány megengedi. Én elhiszem, hogy gyártástechnológiailag nem egyszerű megoldani, hogy tökéletesen hibátlan legyen, és azt is elhiszem, hogy kisebb a prémium paneleknél a hibaszázalék, de annyira azért nem kicsi, ha mi, akik odafigyelünk ezekre a hibákra, simán belefutunk, ráadásul nem is egyszer. Akik meg nem figyelnek oda nem csoda, hogy nem veszik észre.
Na mindegy, lényeg, hogy veszek egy ilyen 24"-os EIZO-t, aztán ha az is pixelhibás lesz, akkor veszek inkább két leselejtezett 22"-os CRT-t 20 ezerért
Üdv,
PRo -
mimi_bacsi
tag
válasz
old_artist #2023 üzenetére
Melyik kártyáknak van Display Portja?
-
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #2020 üzenetére
meg rózsaszín kijelzőt.ebbe a borús válságban direkt jól jön.
-
mzsolt
csendes tag
válasz
old_artist #1974 üzenetére
Találtam egy topicot [link], sajnos elég sokan panaszkodnak hasonló problémákról...
-
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #1996 üzenetére
Hexaa nem tartozik az épp fürge válaszolgató emberek közé
van olyan privim amire nem is válaszolt -
mzsolt
csendes tag
válasz
old_artist #1984 üzenetére
Akkor beszerzek valahonnan egy DVI-HDMI kábelt, majd írok visszajelzét
Persze hogy ilyenkor nem találok egy S-video kábel sem a 4-5-ből, úgyhogy ez a "teszt" kimarad egyenlőre...
-
braindamage
csendes tag
válasz
old_artist #1979 üzenetére
Quadro FX570-el.
mzsolt: most megneztem en is jobban, tenyleg nem 100%-s, szurkes hatternel 'talan' sotebb a jobb oldal, de alig eszreveheto... hatalmas a kulonbseg ahhoz kepest milyen volt
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1985 üzenetére
A hivatalos leírásban ez van:
Felbontás: 1920 x 1200 (60 Hz, natív), valamennyi VESA üzemmód 1920 x 1200 (60 Hz, 66 Hz, 75 Hz és 85 Hz) képpontos felbontásig
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1982 üzenetére
Igen, ráadásul ingyenes is, szvl lehetséges, hogy olcsóbbak lesznek majd azok a monitorok, amik csak ilyen csatlakozással lesznek ellátva - mint pl. a D-Sub esetén.
Ha megérdeklődőd a HP-tól ezt a dolgot, azt megköszönném! -
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1978 üzenetére
Lenne egy kérdésem, mert ebben bizonytalan vagyok. A DisplayPort esetén 75 Hz-et említettél, akkor ez most nem a panel függvénye, hanem a csatlakozásé, hogy mennyit bír? Így nem lehet hazavágni az elektronikát?
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1974 üzenetére
A DisplayPort és a HDMI között akkor nagy különbségek vannak?
DVI 1-en használom az első összeszerelés óta, de most már ki fogom próbálni az összeset.
-
mzso
veterán
válasz
old_artist #1934 üzenetére
Nekem igen csak úgy tűnik hogy nem lehet kapni magyarországon. A google is csak 4 találatot ad magyar nyelven. És egyik sem webshop.
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
old_artist #1924 üzenetére
Ennyiért nem hiszem, hogy autóba ülnék....
-
copperhead
aktív tag
válasz
old_artist #1914 üzenetére
A HP-nál, már most 167k a javasolt fogy. ár.
-
koxminator
senior tag
válasz
old_artist #1914 üzenetére
kösz, akkor legkésőbb hétfőig eldöntöm ezt az LG 2600WH-BF kérdést, és ha igen, akkor még hétfőn megrendelem. Karácsonyra meg is lesz bőven, még 3 hetes vállalással is
-
koxminator
senior tag
válasz
old_artist #1912 üzenetére
nem a jövő évtől? én mintha azt olvastam volna. de lehet hogy te bennfentesebb vagy
-
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #1903 üzenetére
az azért hozzá tartozik,hogy felhívtam a HP hivatalos shopját és hölgy felajánlotta kimehetek bele a HP központi raktárba válogatni
jó mondjuk pixel tesztről nem volt szó de az első subpixel hibás monitornál se volt rá szükség mert boot képernyőn is virított a hiba. -
NwL
tag
válasz
old_artist #1880 üzenetére
Mindenesetre a fényerőt lentebb vettem, mert már zavaróan világos volt. Egyébként meg vagyok vele elégedve. Szépek a színek. Az assistantot töröltem. Mégegyszer THX!
-
NwL
tag
válasz
old_artist #1868 üzenetére
Üdv!
Köszi szépen az eredményt, tegnap be is állítottam hajnal kettőkor, de már nem nagyon volt energiám nézegetni.
Szemmel láthatóan, a fehér fehérebb lett, bár a színek mintha fakóbbak lennének. (Lehet a magas fényerő miatt. Ezt valószínűleg lentebb fogom venni.)
Bár még az sem biztos hogy mindent 100%-osan jól csináltam...
Mikor a Zikszpé elindult, észre vettem, hogy 2x-3x változott a színhőmérséklet az asztal betöltése után.
Majd este meló után neki esek, bár nem tudom hogyan tudnám letesztelni, hogy mennyire lett színhelyesebb. -
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #1868 üzenetére
nem tudom rám gondoltál-e de még szerencse,hogy kértem pixel tesztet
bár anélkül is látszott subpixel hibás a kicsike.
most várom a következő eresztést -
airvia
csendes tag
válasz
old_artist #1869 üzenetére
Szia, megnyugtattál - megint.
Köszönöm, hogy ennyit segítettetek és elnézést, hogy ennyire elburjánoztam itt a fórumon.
-
airvia
csendes tag
válasz
old_artist #1860 üzenetére
Szóval Hexaa-t ajánlod. Meggondolom, van értelme.
Care Pack utólag is vásárolható? -
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1854 üzenetére
Aki lemarad, kimarad!
-
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #1825 üzenetére
mennyi az input lagja ennek a HP LP2475W monitornak?
mert,hogy s-ips panel az addig nagyon jó.tudom miről van szó mert a philips tv-ém is ilyen panelos és semmi clouding nincs még 47-es méretben sem -
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #1825 üzenetére
egyébként a kb 1 évvel vissza menőleg megjelent játékok rendesen letudják kezelni az 1920x1200-as felbontást vagy hasonló lesz az effektus mint a lcd tv-ék esetén,hogy szélesebb mondjuk egy alak?
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
old_artist #1817 üzenetére
Hi Old_artist!
A HP 2475W a DVI bemeneteken 1920x1200 felbontásban 60Hz-en megy?
Nem próbáltad véletlenül a Displayporton? Ott tud esetleg 75Hz-et? -
g0dl
addikt
válasz
old_artist #1806 üzenetére
Köszi.
A HP 2275-el kapcsolatban volna még egy kérdésem. egy tesztben itt írnak róla sok jót, de a szöveg megjelenítési élességről nagyon elriasztó dolgokat. Ez mennyire általános jelenég? Esetleg csak példány specifikus?
-
Ist
tag
válasz
Hello,
Eloszor is koszonom a ma delutani / esti profi kalibraciodat es az informaciokat a HP LP2475w kapcsan!
Tobbek kozott a szakszeru forum tanacsaid kapcsan vettem ma en is egy ilyen monitort [Itt].
Ami meg erdekes volt, hogy ugye DVI2-n kalibraltuk be. Ekkor be lett allitva az RGB ertek, viszont itthon a DVI1-be kotottem be eloszor a videokartyat es az alap ertekeken allt (Brightness, RGB), vagyis a DVI1 es DVI2 beallitasait a monitor egymastol fuggetlenul tarolja.
Amint attettem a DVI2-re a beallitott ertekek leptek eletbe.
Szamomra erdekes volt, azt hittem, hogy a DVI1 es DVI2 beallitasait kozosen kezeli a HP, de megsem...
-
erdeklod0
csendes tag
válasz
HP LP2465 nincs véletlenül? Árban csak kicsit több a 2275-nél
-
mzso
veterán
válasz
old_artist #1798 üzenetére
Ezt most nem igazán értem. Az mi akar lenni hogy "biztosít teljes körű garanciát (helyszíni) 5 évre" Mi az hogy teljes körű hogyha nincs benne a pixl hiba? Mi az hogy helyszíni?
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1766 üzenetére
Nekem esetleg el tudnád küldeni?
-
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1746 üzenetére
Hálás köszönetem a mailben kapott Sapphire HD4870-re készült kalibrációért!
Sapphire HD4670-em van, de sztem naon jó nálam is! A szaturációt vissza is állítottam 85%-ról 100%-ra a catalyst driverben. Lemérni ugyan nem tudom, hogy mennyire jó nálam, de idáig ez a legjobb az tuti!!! -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1747 üzenetére
oké,privi,nomeg úgyis akarok mást is
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1733 üzenetére
Hali!
Megvam a Care Pack!Most intézi a haverom,úgyhogy 5év ott minden csak a HP-nál elvan írva.Igaz kissé ez most nekem többe kerül,,de mindent elintéz és bizta meglesz így -
clayman
aktív tag
válasz
old_artist #1733 üzenetére
Szia! Köszönöm a lehetőséget, ott leszek!
mindfreak: Igazából amiatt aggódtam, hogy a 931BF színeivel kapcsolatos elkeseredésemben most annyira csak a színekre koncentrálok, hogy aztán átesek a ló másik oldalára, és bár a színek jók lesznek, játszani nem fogok tudni rajta...
Na, de most saját szememmel is megnézem a csodát
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1722 üzenetére
Köszi a profilt előre is!
A szaturációt ATi driverben visszavettem 100-ról 90-re és most már a piros színek is jók a szememnek.
-
mimi_bacsi
tag
válasz
old_artist #1722 üzenetére
remélem hamarosan lesz....
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1669 üzenetére
Időközben cseréltem videokártyát. Ha kalibrálsz referencia HD 4850 vagy (inkább) 4870-est, akkor azt küld el.
Thx!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
old_artist #1711 üzenetére
Köszi!Csak tudod nekem fontos az elállás lehetősége, ha esetleg mégsem tetszene vagy nem tudnám megszokni ezt a nagy képernyőméretet.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1707 üzenetére
Ha egyszerre több különböző monitor is van az asztalon, mindig van amelyik jobban tetszik, különösen ha az épp egy EIZO
Én "csak" a HP-val szemezek és így nem tűnik csúnyának
-
zaragosa
csendes tag
válasz
old_artist #1704 üzenetére
Hello
Pivot módból visszatérve "bekattan" vízszintesbe vagy találomra lehet csak beállítani ? HP2475-öt. -
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1704 üzenetére
Ez ízlés kérdése, nekem spec tetszik a design is, sőt nagyon tetszik, öröm ránézni.
Nekem pl a csilli-villi fényes TV szerű monitorok nem tetszenek. De ez visszafogott, matt, praktikus, masszív és stabil darab. Számomra telitalálat.
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
old_artist #1680 üzenetére
Köszi!
Ez igen jó leírás a különböző panelekről. Már értem a voksod!
Egyébként kellett kalibrálnod, a HP-t?
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
old_artist #1677 üzenetére
Hi Old_artist!
Akkor itt kérdezek a "Samsung monitorok" topic helyett.
Végigböngésztem a HP LP2475W-ről a teszteket, hozzászólásokat. Tényleg jó cuccnak tűnik, ahogy kiveszem a hsz-eidből meg vagy vele elégedve.
Ez a 21-26ms InputLag már nem olyan rossz.
Emellett én is nézegettem még a Dell2408WFP-t, árban kb. egyformák, de a H-IPS kontra S-PVA között mi is a különbség?
Az Input Lag a HP javára dönt. Bemeneti csatlakozókban viszont a Dell jobban el van látva, de azt nem tudom, hogy paramétereiben hogyan állnak egymáshoz képest. -
NwL
tag
válasz
old_artist #1669 üzenetére
Üdv!
Serial ment pmben.
Inno 8800GT-re tudsz nekem ICC profilt küldeni? -
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1666 üzenetére
Sajnos én nem tudom bekalibrálni a monitorom, de a piros szín nagyon erős.
-
TrendWatcher
csendes tag
válasz
old_artist #1651 üzenetére
Hi old_artist!
Momentán nem találom, hova mentettem a Dell rev A01-es változtatásait az A00-hoz képest,
de itt egy link az InputLag tesztről, ahol 38ms-t mértek az A00-n.
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1651 üzenetére
Hali!
Nah,nagynehezen megszülte a hp,hogy melyik care pack kell a 2475W-hez az 5 éves garihoz.majd du-án küldök egy privit.
Node az osztrákoknak lett igaza
Tök mindegy hol veszed,mert tényleg világgaris. -
TrendWatcher
csendes tag
válasz
old_artist #1649 üzenetére
Hi!
Az általad említett 24"-os H-IPS panelú HP monitorhoz képest mi a meglátásod a hasonló árú 24"-os S-PVA paneles Dell UltraSharp 2408WPF monitorról?
Az A01 rev. kiadásúról nagyon jókat írnak, mert itt már javították az A00 rev. magas InputLag-ját. -
mimi_bacsi
tag
válasz
old_artist #1647 üzenetére
24"-osban gondolkodom, jelenleg 22"-osom van.
eddig a HP volt a favorit, de most ezzek az új EIZO miatt meginogtam...
-
mimi_bacsi
tag
válasz
old_artist #1645 üzenetére
Grafika, munka, és minden egyéb...Emiatt HP
De az EIZO az csak EIZO....
-
mimi_bacsi
tag
válasz
old_artist #1642 üzenetére
Mennyi lesz, lehet tudni? És most segítsetek, HP, vagy ez az EIZO?
Nehéz a döntés!
(Azaz az EIZO mellett döntenék inkább)
-
mimi_bacsi
tag
válasz
old_artist #1640 üzenetére
A külhoni ára (nagyon) barátságos (a tudásához képest), címet adj kérlek és indulok érte....
-
KubanitoS
veterán
válasz
old_artist #1620 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
-
bozont
veterán
válasz
old_artist #1632 üzenetére
Természetesen viszem a gépet is, azért is vártam eddig a monitorral hogy meglegyen a vga és sajnos ezért csúsztam le az eizo-ról is, de a fene gondolta hogy ilyen helyzet alakul ki.
Na mindegy, a többiről majd úgy is értekezünk még.
-
bozont
veterán
válasz
old_artist #1630 üzenetére
Na így már mindent megvan amire kíváncsi vagyok, köszi szépen az infókat.
Holnap eldől mi lesz, aztán jövőhéten lehet találkozunk is Hexaa-nál kalibrálás ügyben.
Igen, amiből lehet én már HD minőségben szerzem be, de akad jópár olyan film (vagy inkább anime) a 80-90es évekből amit még nem láttam, de mindenképpen beszeretném pótolni. Viszont abból az időszakból kevés a jobb képminőséggel rendelkező darab, de talán 2m távolságból élvezhető lesz. -
bozont
veterán
válasz
old_artist #1628 üzenetére
Holnap már szeretném megrendelni, csak Hexaa-ra várok, hogy most mennyiért tudja hozni az eizo-t. Hétfőn még 205k-t mondott rá, de ha esetleg most 190 körül tudná hozni akkor nem gondolkodnék rajta, ha mégsem akkor valószínűleg a HP marad. Többnyire játék (pc és később PS3 vagy X360), film, net szóval általános célra használnám, bár ezeket minél jobb minőségben szeretném. Cad-nél meg nekem inkább a felbontás számít, a színhelyesség nem anynira.
Esetleg még az érdekelne, hogy rosszabb minőségű videóknál (dvd-rip vagy 640x480as felbontású divx/h264) van a különbség a két monitor között? Mennyivel jobb az egyik a másiknál, ha van különbség? -
bozont
veterán
válasz
old_artist #1626 üzenetére
Egyszerűen nem tudok dönteni Az Eizo S2431 és a HP között.
Az eizo minőségibb, talán szebb a képe viszont a HP legalább 50e Ft-tal olcsóbb és annak sem lehet olyan rossz a képminősége, sőt... Pontosan nemtudom most mennyi lehet az Eizo, de egy héttel ezelőtt 205e Ft volt, mondjuk abban biztos vagyok hogy olcsóbb nem lett.
Vááá de őrjítő.
-
bozont
veterán
válasz
old_artist #1624 üzenetére
Írtad hogy neked már az újabb revíziós HP van. Ebben javítva van az RTC overshoot is? Az egyik tesztben említették, hogy néha előfordul.
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1620 üzenetére
3./ 245B: nincs DVI, viszont jó az input-lag, de az ára drága
Már hogyne lenne DVI rajta!
Annyiban különbözik a 2493HM-ről, hogy nincs rajta HDMI és beépített hangszóró. Épp ennyivel olcsóbb. Szerintem legnagyobb előnye az említett darabbal szemben, hogy nem csillogós lakkozott a kávája, így nem porosodik, karcolódik idővel.
Az LG-nél biztos, hogy jobb képminőségben, ha nem búgósat fog ki valaki, akkor nagyon jól jár vele! (Az LG-k között is van búgós, így ez nem egyértelmű hátrány.) -
KubanitoS
veterán
válasz
old_artist #1617 üzenetére
köszi a segítséget!
Az oldalon 4 monitort találtam, ami jónak tűnik. Egy kis segítséget örömmel vennék Tőletek, hogy mégis melyik lenne a jó választás. A T240-es Samsung érdekes. Itt TN panelesnek tüntetik fel, más oldalon viszont: "PVA (a-si)". Mi az igazság? És mi az a "PVA (a-si)" panel??
1. monitor: LG W2452V-PF 24" Full HD LCD monitor
2. monitor Samsung SyncMaster 2493HM "Kilimanjaro" 24" LCD monitor
3. monitor: Samsung SyncMaster 245B 24" LCD monitor
4. monitor: Samsung SyncMaster T240 24" LCD monitor
Előre is köszönöm!
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1604 üzenetére
Nekem 1680*1050 határozottan nem szép Windowsban, viszont Crysis Warheadben olyan, mintha natív lenne!
Igen, nekem is GIG 032 rev.
-
KubanitoS
veterán
válasz
old_artist #1594 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Engedelmetekkel akkor leírnám a saját szempontjaimat.
Sajnos nem vagyok tisztában a konkrét panel tipusokkal sem, annyit tudok, hogy van az olcsóbbik TN, és a drágább SPVA. Az árakat nézegetve számomra mostmár egyértelmű, hogy TN paneles lesz.
A monitort 90%-ban játékra használnám, elsősorban Valve Source motoros cuccaira: CS:S, Team Fortress 2...Olvasgatva a korábbi hozzászólásokat, látom, hogy az Eizo + a HP-nek van valami elit cuccosa, amit bátran ajánlotok, viszont sajnos nekem ezek túlságosan drágák. Mindenképpen szeretnék 100K alatt maradni.
Igazság szerint én LG párti vagyok, ezért is ért egy kis sokként, az adott eladó reakciója kérésemre, hiszen nálam LG cuccal még nem volt problémám.
Persze nem kötelezően LG monitor kell hogy legyen a kiválasztott, csak nálam ez a márka előnyt élvez... Na meg a Viewsonic is, hiszen most is egy Viewsonic VP171B monitorról írom ezen sorokat, és a 2003-as megvétele óta semmi bajom nem volt vele.
Nem tudtam kinézni konkrét tipust egyik márkából sem, hiszen annyiféle van, hogy ember legyen a talpán aki ki akar igazodni rajtuk, főleg, hogy nem jártas a témában.
Örömmel venném bármi féle konkrét tipus javaslatát.
Na meg a másik dolog, a pixelgarancia. Én vidéken élek és csak és kizárólag rendelésre fognak nekem monitort hozni. Rákérdeztem a pixelgarira, és erre az volt a válasz, hogy ezt az adott forgalmazó fogja eldönteni, hogy ad-e az adott termékre ilyesmit, na meg, hogy csak az Acerre lehet vásárolni 30 napos pixelgarit, a többire nem.
Remélem van itt a fórumon valami jártasabb személy aki jártasabb ebben a témában
Előre is köszönöm a segítséget!
-
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #1604 üzenetére
Akkor ennél csak jobb lehet.
-
Icewind
aktív tag
válasz
old_artist #1597 üzenetére
"viszont a HP-nek meg a feketéje fantasztikus, viszont a vezérlő egysége minimális technológiai és technikai paraméterekkel rendelkezik!"
Csak az Eizohoz képest, vagy a vele egy kategóriában lévőkhöz képest is? -
Icewind
aktív tag
válasz
old_artist #1588 üzenetére
Ha így folytatod megfogsz győzni a HPról
Amúgy mennyire ajánlanád videoszerkesztésre(akár full hd)?
Ja és van esetleg valami szoftver hozzá, amivel állítgatni lehet a fényerőt kontrasztot..stb mint pl a samsung esetében a magictune?Hexaa boltját már felfedeztem, meg is jegyeztem hogy ha HP vagy Eizo akkor nála veszem, természetesen a Te kalibrációs segítségeddel
Megköszönöm ha elküldöd JaniS írását az HD2442W-ről
-
Icewind
aktív tag
válasz
old_artist #1585 üzenetére
na ezaz hogy HA már ennyit költök egy monitorra, akkor már a HD2442W még jobb lenne... de annyi cash már végképp nem lesz
A HPval továbbra is szemezek, VGAnak meg már úgy 2 hónapja elterveztem hogy HD4870 lesz
Szerintem most nagyjából felmértem a terepet, aztán most várok pár hetet, hogy alakulnak a dolgok(+ probálom őket meglesni élőben)... egyelőre HP vs DELL, aztán az Eizo is beszállhat, ha csökken némileg az ára
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1558 üzenetére
Hali!
Brightness: 20
Contrast: 75Érdekes, hogy betettem másik vinyót, amin Vista van. Ezen jól látom a betűket. Cleartype nincs bekapcsolva amúgy.
-
Eagl3
veterán
válasz
old_artist #1555 üzenetére
Ez nem alkoholos. Legalábbis keine ALCOHOL van ráírva.
Megmarja az alkohol a kijelzőt vagy mi? Gondolom ha valaki egyszer áttörli alkoholos ruhával még ne megy tönkre a monitor... -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1558 üzenetére
Én is szinte ezt a beállítást használom csak brightness:20 és contrast:84
Egyébként mikor mindent kiprüóbálgattam nálam is volt,hogy mintha zöldes lett volna a betű,de nálam a vga szoftveres állítgatásakor jött elő ez a hiba és a sharpness állítgatásakor -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1545 üzenetére
Tee
..és miért nem kapacsoljátok ki a power ledet az osd menüben???
-
Eagl3
veterán
válasz
old_artist #1545 üzenetére
Én most ezt használom.
-
ttt1
őstag
válasz
old_artist #1536 üzenetére
És a crystalbright az vakitás ?
-
ttt1
őstag
válasz
old_artist #1534 üzenetére
Hát egy 5 éves 22es belinea crt-röl gondolom lenne változás
-
GeryPc
senior tag
válasz
old_artist #1517 üzenetére
Tényleg meglepett hogy ilyen különbség van a két panel között,én is így voltam mint sokan közületek hogy azért válaszotttam TN paneles monitort mert az jóval olcsóbb,de aki megteheti szánjon rá többet és vegyen SPVA panelos monitort mert megéri
-
kano
nagyúr
válasz
old_artist #1498 üzenetére
Köszi!!!!
-
kano
nagyúr
válasz
old_artist #1496 üzenetére
Köszi!
Csak annyi érdekelne, hogy egy FullHD-s film, hogy megy vele.
Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Samsung Full HD LED Monitor
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest