Aktív témák
-
Icewind
aktív tag
válasz
Poplacsek #2403 üzenetére
Köszi, nyugtatóbb hogy akkor tudom a gondot a hp assistantal, és hogy valszeg előbb/utóbb lesz rá megoldás
Felraktam amit irtál, de nem segített. Ellenben letöltöttem újabb lejátszókat, és a VLC media playerrel, de még a sima divx playerrel is kirakja már full screenre a HD képet(de még néhány SD-t is nagyobban látok, széthuzás nélkül), szóval probléma megoldva
Hát igen, ez a gép már tele van pakolva mindenféle kodekkel, tervbe van véve egy win reinstall is a közeljövőben... -
old_artist
addikt
-
szeva000
addikt
válasz
Poplacsek #1337 üzenetére
R:250
G:202
B:210Brightnness:23
Contrast:85Ezt próbáld ki.Nálam ezzel Delta 1alatt vam a kalibrálás,de sok variációt kipróbáltam már.Majd kiderül mi marad meg,még ez a jövő
.Átlag:0,26
1qrvára idegel a monitorban!A "+"gomb reset is és már sikerült a sötétban többször is elbénáznom és reset lett
,mert nem láthatóak sötétben
itt van 1mentett kalibrálás,ez nam az,de ennél csak már jobb a mostani -
old_artist
addikt
válasz
Poplacsek #1246 üzenetére
Üdv!
Háááát, lehet, hogy karácsonyra le is fog menni az ára, a külhoni mércére (~520€), ha így halad, vagy a hivatalos HP oldalán lévő árra!
Az meg elég érdekes, hogy a "Kontrasztarány: 41,6673611111111" ennyi a DreamComp-nál!!!... és lám, náluk is 3 év a garancia!
OK! Az ötödik a Tied, akkor már csak 3 HP-s kell!!!
-
old_artist
addikt
válasz
Poplacsek #1228 üzenetére
Üdv!
Ma kaptam egy ismerősömtől (mivel érdeklődtem a HP után), aki németben dolgozik, egy weblap szerkesztő cégnél, és két hete lecserélték az összes monitorjukat (kivéve az EIZO-t), mivel "marketingből" megkapták 400€-ért/db a 12db HP LP2475W-t, és mindenki csodájára jár (referenciának is jó a HP-nek), hogy mennyire színhűek a készülékek (persze sokkal komoly kalibrálás után), és pénteken járt náluk egy német játék szoftvereket készítő cég alkalmazottjai, akiknek szinte csak Hazro-juk van, és elcsodálkoztak a HP színterén! Még az Input-laggal is meg tudtak barátkozni, s tervbe vették a HP-k megvásárlását! Tehát nem csak vaklárma, hogy ennyire jó a HP!
Lehet, hogy egy-két héten belül beszerzek én is egy ilyet, és a Spektralfotometer-emmel, és a LaCie-mmel is elvégzem a kalibrálást, és akkor ellenőrízhető a "marketing ízű teszt" helyénvalósága! Nagyon kíváncsi leszek rá!
-
H.Roland
aktív tag
válasz
Poplacsek #1204 üzenetére
"Ha nem játszol akkor az S-PVA (245T) vs. S-IPS (2475) a kérdés igazából... Lehetne rajta vitatkozni, hogy melyik a jobb panel. Nekem spec a PVA panelek képe jobban tetszik (sötétebb a fekete)..."
A linkelt tesztben pont azt írják, hogy a H-IPS panellel szerelt HP LP2475W-nek jobb volt a kalibrált feketéje, mint a Samsung 245T-nek (S-PVA panel), és még pár S-PVA-s monitornál is jobb feketét produkált (Calibrated Black Depth kép). Lehet, hogy a H-IPS technológiával sokat javítottak az IPS panel fekete-visszaadásán.
A tesztelő még ezt is megjegyzi: "I was suitably impressed with the LP2475W in black depth, an area where I previously felt IPS was lacking." Azaz: Lenyűgözött az LP2475W feketemélysége, pont az a terület, ahol az IPS korábban nem volt jó.
Ha a teszt a valóságot tükrözi, akkor a fekete miatt nem aggódnék a HP esetében, mivel lehet, hogy ez a monitor kivétel az "IPS paneleknek nem jó a feketéje" címszó alól. -
EkSYS
senior tag
válasz
Poplacsek #1204 üzenetére
koszi!
ez igy kiraly komment volt nekem. Nagyon tetszene a dolog a t240-el, de hat TN az csak TN. HP-t tobb helyen is nagyon jonak mondjak. Lehet hogy erdemes varni ra amig kicsit lejjebb megy az ara mert azert 160k azert eleg horror.
Amugy nem tudod fog valtozni a monitorok ara jovoben drasztikusabban?
b -
i are robot
senior tag
válasz
Poplacsek #1154 üzenetére
Nem én találtam ki, itt olvastam.
-
i are robot
senior tag
válasz
Poplacsek #1151 üzenetére
A kérdést nem úgy kell feltenni, hogy jobb-e az IPS mint a *VA, hanem úgy, hogy milyen felhasználásra jobb? A különbségeket nagyjából jól leírtad, a kérdés már csak az, hogy neked mire kell a monitor? Ha ezt tudod, akkor azt is, hogy melyiket válaszd.
Az IPS elvileg a csúcs-, vagyis profeszionális kategóriában nyerő. És a professzionális – ellentétben a közhiedelemmel – nem azt jelenti higy k_rva jó, hanem azt, hogy hivatásszerű használatra való, vagyis pénztermelő eszköz. A gyártási költsége is sokkal magasabb mint a *VA paneleké, olyannyira, hogy az EIZO a 27 és 30"-os csúcsmonitoraiba (SX,CG sorozat) is már csak S-PVA panelt tesz, mert gazdaságtalan – vagyis túlságosan drága, nem térülne meg a fejlesztés – ekkora méretben az IPS.
Szerintem lényegében meg is válaszoltad magadnak mindezt.
-
old_artist
addikt
válasz
Poplacsek #1118 üzenetére
Igen, ebben az árban, már nem valószínű, hogy rossz monitort vennél!
Várom a fejleményeket, és a döntésedet! Az biztos, hogy bármelyiket is választod, nem fogsz csalódni!
Bár jobb lenne, ha mindkettőt felajánlanák és az asztalon, a szemed előtt dölne el a verseny - persze kalibráltan! -
old_artist
addikt
válasz
Poplacsek #1115 üzenetére
Hah, gongoltam titkon, hogy mágis csak a 24"-osnál maradsz - nem hiába, csábító az a nagy felület, különösen, ha "dolgozunk is rajta"!
Ha nem játékra gyúrsz, akkor megfelelőnek tartom a 245T-t! A Samsung és DELL verő HP-t már több helyről is hallottam - alinek van, hogy nagyon-nagyon kiváló, köszönhetően az S-IPS paneljének, aminek sokkal valósághűbb a színtere! Viszont a 245T már csak a pixel garanciája miatt is megfelelő, és még ha nagyon jó árban is beszerzed, kiváló társad lehet!
Igen, sajnos a samu nem nagyon áll a jó monitorok, vagyis ... a vezérlőpanelje és elektronikai tulajdonságai nem üti meg azt a szintet, amivel versenybe tudna szállni pl. egy EIZO panel-vezérlőjével, ezért is lemondott a monitorok gyártásáról, és inkább a jobban eladható teszkós TN-es monitorok, és a kiváló S-PVA panelek gyártására tette fel a hangsúlyt!
Tehát, ha még hozzá tudsz jutni egy 245T modelhez, akkor elég szép képet és kalibráltan kiváló színtereket tud megjeleníteni majd - örömödre!110e-ért, megéri!
-
old_artist
addikt
válasz
Poplacsek #1093 üzenetére
Üdv!
Igaz, hogy a lenovo-k leges-legnagyobb hiányossága a pixel/sub(al)-pixel hibája, ami nagyon bosszantó, ezért is szorul a vásárlók körében hátrányba.
Ha a Brekk-nél vásárlod, akkor egy kis felárral (most 92e) pixel hibára tesztelve kaphatod meg a lenovo L220xcW-t.
Viszont ha mindenképpen a tökéletes színhelyességre és ár-arányban alapozol egy belépő szintű professzionális monitorra, akkor az EIZO S2231W-t ajánlanám elsősorban, a Hexaa-tól (mint EIZO viszonteladótól itt a PH-n) való vásárlását (megsúgom, hogy a jövő héten ~130-133e körül lesz az ára)!
Ha "kicsivel" gyengébb minőséget akarsz, akkor válaszd a HP LP2275W-t, ami megkapta az EIZO S2231W paneljét, viszont a világhírű vezérlőpaneljét nem, ezért gyengébb a képmegjelenítése, viszont a logik ~71e Ft-os ára nagyon csábító!
A HP LP2475W H-IPS panellel nem is lehet olyan rossz(én is gondolkodok a vásárlásán), mint a tesztek mutatják, de a megvételére, ha csak nem külhonból rendeled, várat magára október közepéig, hogy hozzájussál!
Na, ezután döntsön az ember!
Nekem itt csücsül a lenovo és az EIZO is az asztalomon, és ha választanék a színhűséget előtérbe helyezve, akkor az EIZO mellett döntenék!... és persze bármelyiket választod is, számodra elengedhetetlen a kalibrálás, főképp aki fotókkal és képszerkesztésekkel foglalkozik!
mod: viszont szvsz a VGA-don előbb utóbb döntened kell egy jobbra/kiválóbbra a monitor meghajtása végett!
- különösen, ha 24"-os monitor mellett döntenél!
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Samsung Full HD LED Monitor
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAUXEN) UltraWide ívelt monitor garanciával, dobozával
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest