Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
Icewind #2981 üzenetére
Üdv!
szvsz próbáld ki egy másik szg.-el is a monitorodat, mert sokszor az segít a probléma "felfedezésében"!
Házilag nem tudok róla, hogy egyáltalán lehet-e frissíteni a rev.-et, de kétlem, erre is rákérdezhetsz majd a HP-nál!
Egy új partíció, egy format c:/ és egy új install néha csodákra képes! -
old_artist
addikt
válasz
Icewind #2969 üzenetére
Üdv!
Nekem is Gainward HD4870 1GB-os kártyám van (nemrég raktam össze egy másik gépet), és simán működik/támogatja a Display Assistant. szvsz szedd le a programot, és újból telepítsd fel (előtte érdemes, ha még nem tetted meg, a legújabb ATI drivert feltenned)! Nekem is DisplayPorton van összeköttetésben, még későbbi rev.-es a monitor (GIG034), és minden továbbiakban fut rendesen, problémamentesen!
Ha igy sem működik, akkor írj a HP supportnak (érdemes regisztrálni a monitorodat), vagy lépj kapcsolatba egy HP mérnökkel (elég készségesek), sőt ha nem boldogulsz, akkor ingyenesen ki is mennek a helyszínre, és megoldják a problémádat, akár 3 napon belül!
-
mzsolt
csendes tag
válasz
Icewind #2398 üzenetére
Szia!
Üdv a clubban!Nem írtam róla anno de ~2 hete HP kicserélte szó nélkül (egyből hozták az újat, semmi szervizes tökölés
) az előző, színi hibás monitort, sajna ezzel is van néhány kisebb gond de nem egetrengetőek szerencsére.
"2) Következő kérdésem, hogy ez normális-e, hogy minden egyes bekapcsolásnál vagy 8-10 másodperc..."
Nálam is kb eddig tart mire beadja a képet kikapcsolt autoscannel, ami kicsit zavaróbb hogy a kikapcsolás eltart 20-25 mp-ig, az előző 2-3 mp alatt kikapcsolt.
"...szóval a LED!!"
Az a helyzet hogy az előző monitornál kikapcsolás után úgy is maradt (GIG 035 ha jól emlékszem), sajnos az újnál (GIG 045) nekem is visszakapcsol mindig...
"3) Amit a legjobban nem értek, és egyben a leginkább zavar, az a video méretezés.."
Ezen a monitoron mindig fog fekete sáv megjelenni HD videónál is hisz a FullHD ugye 1920x1080 px, ez a monitor viszont 1920x1200 tehát még a "valóban" FullHD (1920x1080 px, ami viszonylag ritkább) videók sem töltik ki a teljes képernyőt. A filmek képaránya sokszor 2.35:1, itt még nagyobb sáv látszik alul-felül.
Egyébként ajánlom ezt az oldalt: [link] nagyon jól le van írva minden amit tudni érdemes HD lejátszáshoz (szerkesztéshez). -
Poplacsek
senior tag
válasz
Icewind #2398 üzenetére
Hali!
A HP display assistant sajnos a videokaridat nem támogatja még. Nálam ugyanez van a HD4670-el és írtam a szoftver gyártónak, azt írták vissza, hogy rövidesen kompatibilis lesz a progi az ATI HD4xxx szériával. Ez volt két hónapja :-)
Video lejátszásnál nem is értem az oldalsó fekete csíkokat, itt nálad van valami gebasz. Én natívban nézem az 1080p-s filmeket fullscreenen. A lényeg, hogy a http://www.xvidvideo.ru/ oldalról szedd le a legújabb Media Player Classic HomeCinema svn verziót. Ebben egyben benne van minden kodek ami videolejátszáshoz kellhet és még telepíteni se muszály! Semmi más kodek csomagot ne használj, ennél jobb nincs! x264-hez a hardveres kódolás (DXVA) használatát is pillanat műve beállítani az options-ban! -
i are robot
senior tag
válasz
Icewind #2399 üzenetére
Nem, ha a weboldalt ilyenre csinálták, akkor az ilyen is marad. Viszont ekkora monitoron nem kell fullscreenre rakni a böngészőt, simán kisebb ablakkal használd, és akkor még a desktopon az ikonon is látszódnak, esetleg egy winamp, vagy Vista gadgetek, úgyhogy lehet ezt értelmesen használni. Én csak akkor teszem ki fullscreenre a böngészőt, ha valami nagyfelbontású képet nézek, amúgy kb az előző 19"-os CRT-mnek megfelelő méretűre állítom, és így még tologatni is tudom, attól függően hogy hogyan van a tartalom rendezve (balra v. középre).
-
DroneZ^
őstag
válasz
Icewind #2285 üzenetére
elgondolkodtattál.. nekem a benq kinézetre jobban tetszik és több 100-assal a fényereje... már csak pénz kellene a dologhoz
Amugy engem a színek és a képminőség érdekel a legjobban, utálom pl ha filmnézés közben szembesülök azzal hogy narancs vagy piros szinü a bőre az embernek.. ami nagyon nem tetszik... A csillogó felület nagyon tetszik nekem, de ha ez az ára akkor inkább nem kell... Apple LCD-je mindent tud egyszerre mondjuk 340.000 értde az felejtős, minél olcsóbban kellene minél jobb 24"-os, egyre jobban tetszik nekem ez a Benq...
Van még valami más ami 150e alatt van és van ilyen jó? -
Icewind
aktív tag
válasz
Icewind #2284 üzenetére
...ami még rosszabb a TN panelbe, a betekintési szög(bár, engem mondjuk ez anno különösebben nem zavart, elég hülye szögekből kell nézni hogy zavaró legyen), és - nem minden tipusra igaz, de - általánosságba a TN panel kevésbé "egyenletes", több a bevilágítás oldalakon vagy sarkokba... persze ez modellfüggő, MVA-ba is találni ilyeneket, csak TN-be gyakoribb / erősebb..
Sokáig a gyorsaságot tartották a TN panel legnagyobb(és talán egyetlen) előnyének a többivel szemben, de a a technologia már fejlődött a többi panelben is(overdrive, etc), így szvsz ez az előny minimálisra csökkent..(innentől csak az inputlagra kell figyelni, ez a BenQnál ha jól emlékszem szintén alacsony, szal jól bánik az is a mozgásokkal..)
-
Icewind
aktív tag
válasz
Icewind #2281 üzenetére
...de ez sem rossz darab, szintén MVA, ha esetleg megijedne valaki a BenQ márkától...amitől nem kell, szvsz minimum hozza a linkelt LG szintjét..sőt...(én a BenQ-t venném a kettő közül..)
De ez is remek ár/érték arány, ha ez szimpibb..( egy fórumtársunk írása róla, ha érdekel..ha jól emlékszem PH teszt is van, de ott olyan monitorokkal van összeeresztve amik ma spec félszázezer forinttal drágábbak..) -
mindfreak
őstag
válasz
Icewind #2106 üzenetére
Én sem vagyok szakértő a témában - sajnos, de ahogy kivettem: a széles színskálás monitorok Adobe RGB színtartományt használnak - vagyis annak majdnem 100%-át lefedik - és a probléma minden olyan kép megjelenítésével van, amely sRGB színtartományban van. A probléma ezekkel az sRGB képekkel van, amit nem tud rendesen megjeleníteni a monitor, így túlzóak lesznek a színek - főleg a vörös és zöld - és ugyanez fordítottan is igaz. És a fő gond, hogy szinte minden kép a Windowsban, az Interneten ilyen...
Persze, ha bárki jobban érti ezt az nyugodtan szóljon!
-
old_artist
addikt
válasz
Icewind #2100 üzenetére
Üdv!
A HP shopban a minap érdeklődött az egyik topikos, és priviben írta, hogy csak januári szállítással vállalják az átvételt, ezért ő is a Herxaa-hoz megy majd, mert 1 héten belül mindig van Neki 3-6db készleten, lehet, hogy januárig ott is felmegy az ára, mert már most érezhető a monitoroknál is a drágulás, mi lesz majd a jövőben?
-
old_artist
addikt
válasz
Icewind #2093 üzenetére
Üdv!
Igen, a Hexaa, a vásárláskor pixel hiba teszt után is ad 2 napos cseregaranciát a pixel hibára, de utána már csak a HP garanciája a mérvadó!
Mivel a nagykerből hozza, ezért érdemes rögtön még az nap menni is érte, mert Ő is, ahogy elhozza, életbe lép a 3 nap cseregaranciája, és ha bármi gond adódna a készülékkel, akkor még vissza is kell vinni, hogy benne legyen a 3 napban! -
old_artist
addikt
válasz
Icewind #2093 üzenetére
Üdv!
Huh, utána kell érdeklődni, mert már nem emlékszem, hogy ott hogyan is működik, de nem pixel hibás volt, hanem elektronikai hibája volt KubanitoS-nak, HP LP2275W-vel!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
Icewind #1995 üzenetére
Üdv!
Esetleg, még nem TN-es, bár 22"-os, de nagyon jó/kiváló, az az EIZO S2231W,(~150e), viszont már 200e alatt is van S2431WH-s - még jelenleg!
A HD2441W-t már csak elvétve lehet kapni, mivel már nem gyártják, de van helyette a legújabb model, ami a HD2442W-re hallgat, és ~250e-ért már lehet kapni - még jelenleg!
Az EV2411W viszont elég érdekes lehet, sajnos még csak elvétve vásároltak belőle, de ~170e-es ára vonzó lehet!
Igen, a Hexaa-t lehet kérdezni ezekről, bár az árakat tőle "idéztem"! -
mindfreak
őstag
válasz
Icewind #1962 üzenetére
A BenQ monitortól engem is ez a blackout dolog riasztott el, meg kicsit magas is lenne ide az asztalomra. Viszont a tesztek szerint valóban nagyon jó képe van és az egyik legjobb nem TN paneles játékmonitor, alacsony input laggal. Ha most vennék monitort 100%, hogy a BenQ-t venném, mert megéri az árát.
Habár kár, hogy lemaradtál a HP LP2465-ról, mert az 110e Ft-ért még jobb vétel lett volna!
-
Icewind
aktív tag
válasz
Icewind #1961 üzenetére
na közbe meg is találtam a HP-val összehasonlító hozzászólást.. [link]
"nekem viszont a hp nem zavarja úgy a szemem sötétben"
Igen, ez még egy kicsit aggaszt, hogy a benq-nak elég nagy fényereje van, de gondolom ha az ember jól belövi a színeket, meg alacsonyra veszi a fényerőt, akkor azért nem vészes? Általában több időt töltök este/sötétben monitor előtt mint nappal, de a jelenlegi monitoromon - samu 971P - megoldom annyival, hogy nappal felnyomom a fényerőt, este meg le, így nekem tökéletes.. -
old_artist
addikt
válasz
Icewind #1928 üzenetére
Üdv!
Pl. egy hazai "világgaris HP"!
Lehet, hogy üzleti megfontolásból "összefogtak" - felviszik az árakat, és karácsony előtt a mai árszinten "akcióznak" majd - sohasem fogjuk megtudni, magyar szokás!
-
mindfreak
őstag
válasz
Icewind #1865 üzenetére
Ez már inkább kifutószériás, azért kellene kicsit lejjebb nyomni az árát, de úgy néz ki a HP még bízik benne. Végül is nem rosszabb monitor szvsz, mint az LP2475w, csak más panel van benne. Nem beszélve arról, hogy az LP2275w is S-PVA paneles és az is 100e Ft környékén van most, így annak nagyban rontotta volna az eladásait egy 110e Ft-os S-PVA 24"-os.
-
clayman
aktív tag
válasz
Icewind #1768 üzenetére
A single-link DVI-nek nincs elég sávszélessége a 75Hz-hez, tehát azon keresztül már elméletileg sem lehet 75Hz-et elérni. Ugyanakkor dual-link DVI csatin, HDMI és DisplayPort interfészen a kábel elvileg bírná, kérdés, hogy a monitor bírja-e, természtesenen az input lag megnövekedése nélkül. A mostani monitoromon nagyon látszik a 60 és 75 Hz közti (25%-os) különbség.
Írtam ez ügyben a HP-nak, ha válaszolnak, beírom ide is, illetve egyik boldog tulajdonos kollégát is megkerestem ez ügyben, amint lesz ideje, megnézi.
-
old_artist
addikt
válasz
Icewind #1698 üzenetére
Üdv!
Igen, bizony - hogy megjelent az LP2475W -, már le is vitték az árát majd 50-70e-rel!
Ha jól tudom, akkor csak ez az ezüst-fekete színben kapható! -
i are robot
senior tag
-
old_artist
addikt
válasz
Icewind #1589 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen nem meggyőzni, hanem a tényeket mellette vagy ellene akarom leírni, hogy esetleg könnyebb legyen a választás!
Videoszerkesztésre az EIZO és a Hazro a legjobb szvsz, de ezekből is csak a célirányzottak! Nem tudom, hogy a HP mennyire felelne meg videoszerkesztésre, de lehet, hogy valaki erre is használja, és véleményt tud majd mondani róla!
Mint már a mindfreak is írta, hogy van HP Display Assistant, ahol lehet állítgatni!
Igen, a Hexaa-hoz érdemes benézni, ..., és köszönöm!
Pü-ben küldöm a janiS vélaményét. -
old_artist
addikt
válasz
Icewind #1587 üzenetére
Üdv!
A janiS vettt a Hexaa-nál HD2442W-t, ő tudna mit mesélni róla, ha gondolod, akkor elküldöm Neked a vélemény nyílvánítását, mivel engedélyezte, hogy továbbküldhetem/idézhetem, de a hosszúsága miatt inkább priviben!
Itt, ebben a tesztben (a vége felé) láthatod pl. az input-lag-ot, hogy egy HP-nél (35ms) és egy Dell-nél (64ms) mértek! Persze ez mindig egyedi/egyéni, de megerősíthetem a HP mérését, mivel most tesztelem az LP2475W-t, és 28-36ms között mozog az input-lag-ja, és mivel ez már GIG032 rev-es, és nem mint a tesztben, ezért sok mindent már javítottak! A kalibrációs eredményéről meg csak ennyit!
A HP-t élőben esetleg egy vásárlás alkalmával meg tudod lesni a Hexaa-nál, mivel ott pixel hibára tesztelve árusítja, és helyben a vevő előtt történik a tesztelés! -
old_artist
addikt
válasz
Icewind #1577 üzenetére
Üdv!
A helyedben mindenképpen az EIZO-ban gondolkodnék, esetleg a már említett HD2442W-t ajánlanám - tudom, hogy nem egy olcsó, de a minőséget meg kell fizetni, amit ilyen szinten a Dell sohasem fog elérni - szvsz.
Ha az anyagiak döntenek, akkor a H-IPS panellal szerelt HP LP2475W-t ajánlanám ATI HD4870-es VGA-val. A szaturáció ezáltal beállítható + egy jó/kiváló koloriméterrel - kalibrálásssal. A betü olvashatóság miatt meg nem kell parázni, ha szoftveresen nem babráljuk!
-
Eagl3
veterán
válasz
Icewind #1571 üzenetére
Szia!
Nekem s2231w -m van és ki lehet kapcsolni a LED-et ebben is. Amúgy egyáltalán nem zavaró kék fénye van.
Az egyértelmű, hogy a felsoroltak közül az EIZO viszi a prímet. Ha a pénz nem számít csakis azt válaszd.
Ha nem szeretnél annyit költeni akkor a helyedben a DELL-t választanám, sok jót hallottam róla eddig.22" -os nem jöhet szóba? Mert akkor az S2231W lenne az arany középút.
-
mindfreak
őstag
válasz
Icewind #1577 üzenetére
"HP vs DELL csak képminőség tekintetében hogy dőlne el?
"
Erre nem tudok válaszolni, mert még csak az egyiket láttam élőben.
Ja és az input lagot ne keverjük össze a válaszidővel, mert az két különböző dolog! Az előbbi azt jelenti mennyi idő telik el, amíg a videokártyából érkező jel kirajzolódik a monitoron, az utóbbi pedig a monitor képpontjainak színváltásának sebességét jelenti.
-
mindfreak
őstag
válasz
Icewind #1571 üzenetére
A BenQ nekem is szimpatikus volt, viszont külföldi fórumokon elég sok rossz tapasztalat van róla, időnként elmegy a kép meg hasonlók...
Ami nagyon nagy negatívum volt nála, hogy a minimum magassága is elég magas és felfele kellene néznem a képernyőt. A Dellnek nagy az input lagja, ami számomra elfogadhatatlan, főleg, hogy még a desktopon is érzékelhető ez a jelenség, könnyű az ikonokat félrekattintani. Az Eizo profi minőség, viszont ennek ára van. Nem az a kérdés, hogy megéri-e, de ha nincs rá pénz, akkor nincs...
Maradt a HP, aminek viszont igencsak felment az ára 150e Ft körülire.
Ezeken kívül még sok más nem TN paneles 24"-os is van, Samsung, LG, NEC. Ezeknek is van 1-2 jobb modellje. A legolcsóbb talán az LG L245WP-BN, árgépen 110e Ft a legolcsóbb helyen. -
szeva000
addikt
válasz
Icewind #1541 üzenetére
Az öcsémnél ott az FP241W-m,ami már csak volt az enyém
Sztem qrva jó monitor,most is állítom,hogy a színhűsége veri a hp IPS panelét(még nem is voltam nála kalibrálni sem,remélem a télen lesz időm erre is),igaz a fekete nincs ilyen.Ott látni azért a különbséget,de sztem nem olyan vészes. -
mindfreak
őstag
válasz
Icewind #1526 üzenetére
A monitorok búgása teljesen márkafüggetlen, nem csak a Samsungokra jellemző! Papíron ez normális, hisz egy elektromos berendezésről beszélünk. Nekem Samsung 245B-m volt, viszont az nagyon búgott, garanciába cserélték is emiatt. Gondolom van valami határ amitől már nem normális ez a búgás, de egy minimális mindegyiknél lehet.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest