- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
old_artist
addikt
Üdv!
Mint már írtam és látni lehet, hogy TN paneles a monitor, csak állítólag a HD-ben Samsung panel van, a HDA-ban meg AU Optronics TN panel!
A "grafikus" panelek "nálam" a *VA és az IPS panelek, mivel ezek betekintési szöge és sok mindene (még az ára is) kiválóbb színteret és szinte összehasonlíthatatlanabb kijelző megjelenítéssel rendelkeznek! Egy "grafikus" munkára alkalmas monitort nem is találsz 100e alatt újonnan! Ez játékra, DVD filmekre, netezésre, digitális és audio-vizuális szórakoztatásra, általános irodai munkára nagyon kiváló, sőt kisebb képfeldolgozásokra is alkalmas szvsz.!
Előre 5° és hátra 20°-ban dönthető - sajna!
Igen, az USB hiánya miatt is lehet hardveresen kalibrálni, csak a szg.-en legyen USB port!
Tudomásom szerint (de majd elválik, vagy aki már vett HD-set leírhatja), a HDA-nál, mivel D-sub-os csak VGA kábel van hozzá, viszont szvsz a HD-hez, mivel DVI-s, adnak hozzá DVI-s kábelt is (ha nem, akkor egy ezres alatt már lehet hozzá venni), de elég hamar ki lehet deríteni, ha már valaki vett HD-set, meg lehet tőle kérdezni! -
old_artist
addikt
Üdv!
Igáig a teszteket olvasva nagyon jókat írtak róla, és megtudtam azt is, hogy Samsung paneles a BenQ E2200HD (a HDA meg AU Optronics TN (M215HW01 V0) paneles, bár még az is kiváló), és bizony 22"-os TN-esben FullHD felbontással csak jobban járnál - sőt itt még pixel garanciára is megkapod, szvsz én belevágnék!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, kipróbáltam egy ismerősöm HD 4850 DisplayPort-os VGA-jával és DisplayPort-os kábellel, és hát hogy is mondjam ... a DisplayPort-tal "simább", vagy úgy is nevezhetném, hogy "tisztább" lett a kép (viszont érezhető volt a nagyobb kontraszt, ami más kalibrálást is eredményezhet), és a gyorsulás szemmel látható volt, mivel a DisplayPort-on való működtetés egy adott idő alatti gyorsabb adatátvitelt is eredményez, sőt a 75Hz-en is vígan működésre bírtam! Az input-lag-ot nem próbáltam , de szvsz nem nőtt, hanem jobb is lehetett, mivel az ismerősöm ki is próbálta a Crysissel, és megdöbbent, a DVD filmeknél viszont fantasztikus volt, jobban érzékelhető volt a különbség!
-
i are robot
senior tag
Szerintem ne a gombhoz vegyél kabátot. A monitorok életciklusa (elviekben) sokkal hosszabb, mint a VGA-ké, tehát lehet hogy mire monitort vennél, a VGA is cserére szorul. Amondó vagyok, hogy a mostani vásárlást ne ahhoz a monitorodhoz igazítsad, amit még nem is tudsz milyen lesz. Anno én is úgy vettem VGA-t, hogy tudtam hogy hamarosan cserélni fogom a monitoromat, úgyhogy átmeneti megoldásként vettem egy olcsóbbat, ami viszont a kijelző csere után is megfelelőnek bizonyult.
-
bozont
veterán
Nem kell megijedni, most váltottam egy 19" crt-ről (szintén 1024x768 felbontás) váltottam 24"-os monitorra. Windowsban még akár egy integrált vga is képes a natív felbontásra, viszont játékokhoz már elkél egy erősebb is. De egy 4850es kártyával már nagyon szépen futnak a játékok, eddig az összes futott natív 1920x1200ban a legmagasabb beállítások mellett, ehhez hozzátartozik a 4xAA és 16xAF is (oké a Crysist is társait még nem próbáltam, azokhoz kell a kraft), ja és ráadásul most még erősen procilimites is vagyok. De a mai monitoroknál már nincs vagy csak minimális minőségromlás, ha nem natív felbontásban használod. Ha nagyon muszáj, játszhatsz 1680x1050 vagy még talán az 1440x900 is belefér (bár ezt még nem próbáltam), viszont az 1024es felbontásnál már tényleg sokat romlik.
Ha nem 16:10-es képarányt használsz, hanem 4:3 vagy 5:4 arra van több lehetőség is. Az egyik, hogy széthúzza a monitor teljes felületére, ez viszont elég nagy torzítást jelent és nem használom. A másik, hogy 1:1-ben jeleníti meg, vagyis mondjuk 1204x768nál egy fekete keret lesz a kép körül. A harmadik, hogy megtartva a képarányt széthúzza amekkorára lehet, ilyenkor csak jobb és baloldalt lesz két fekete csík, én ezt preferálom a legjobban. -
mindfreak
őstag
Vagy széthúzza a képet és torzul, vagy keretes lesz, milyen más lehetőségre gondolsz?
Nem szükséges manuálisan állítanod, mert a digitális csatolón keresztül ezt elvégzi magától is.
A desktopot bármilyen VGA-val tudod használni a natív felbontáson, ami erősen ajánlott is, mert különben nehéz lesz olvasni a betűket. Végérvényben kisebb felbontáson is játszhatsz, de lényegesen elmarad a látvány a natív felbontáséhoz képest. -
mindfreak
őstag
Ha 1:1-ben használod, akkor nem torzul a kép, viszont egy fekete keret lesz körülötte és ugyan nem mindenkit, de valakit - többek között engem is - zavar. Ha széthúzza a képet, akkor viszont eltorzul. Ennyi erővel érdemesebb valami 22"-os modellbe gondolkozni, amit tudsz natívban is használni (pl. 4850-el), és még olcsóbb is!
-
mindfreak
őstag
Ha 24"-os monitoron szeretnél játszani - natívban, akkor a 9600GT már kevés lesz függetlenül a rajta lévő memória méretétől. Tapasztalat, mert nekem is az volt az előző kártyám.
HD 4800-as kártyák között nézz szét, ott vannak DisplayPort-al szereltek is, bár kérdés, hogy itthon mennyire beszerezhetőek.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Hááát, erről jól lekéstél - de nincs veszve semmi!
Ajánlataim - ami "döfi":
- HP LP2275W - S-PVA (~104e - pixel garanciával)
- EIZO S2231W - S-PVA (~150e alatt + pixel garanciával)
- HP LP2475W - S-IPS (~150e - pixel garanciával)De hátha még valaki tud ajánlani ezeken felül ...
-
bozont
veterán
Én is amondó vagyok, ha annyiért tudsz szerezni HP LP2465-öt azonnal csapj le rá. Ha mégsem, szerintem megéri még kicsit gyűjtögetni a LP2475w-re, hiszen nem 1 évre tervezel gondolom.
Esetleg másik alternatíva 100k környékén a HP LP2275W, igaz kicsit kisebb és nem full hd, de ez sem rossz a mai árak mellett.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha meg tudod venni valahol
a HP LP2465-öt 110e-ért, akkor rögtön csapj le rá, mert majd minden kereskedő visszavitte a 170e-es környékére az árát! Nagyon megéri, különösképp a színvisszaadásában!
Csak annyiban másabb, mivel az LP2475W H-IPS panellal büszkélkedik, a HP LP2465 6ms g2g, 24"WS Samsung S-PVA (LTM240M2) panellal, viszont a fényereje 500cd/m2!
Aktív témák
Hirdetés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Steam topic
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- bambano: Bambanő háza tája
- HP notebook topic
- Fúziós energiát vásárol a Google
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged