Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
Protekt #2163 üzenetére
Üdv!
Igen, a DisplayPort-tal "simább", vagy úgy is nevezhetném, hogy "tisztább" lett a kép, és mivel nagyfelbontású videók hang- és képátviteléhez tervezték, nagy sávszélesség és az audiocsatorna mellett több nagyfelbontású képjel átvitelére alkalmas, illetve jeltovábbítására.
-
koxminator
senior tag
válasz
Protekt #2155 üzenetére
elégnek kell lennie, persze nem ártana tudni, miből áll még a géped (proci, ram)
nekem egy C2D E8200-es (2,66-ról 3,8Ghz-re húzva) van 4 Gb RAM-mal (lehet hogy a RAM mennyisége mindegy is), viszont egy régebbi 8800GTS-640Mb RAM-os (G80-as GPU) vga-val hajtom FullHD-ben. (Vista x64)
amiket néztem és gyönyörűen futnak, bár tény, hogy nem fullos AA-val és AF-fel:
WoW (tudom, ennek nincs akkora igénye)
COD4 és COD5 fullos beállításokkal
FarCry2
Race Driver Gridtökéletes a sebesség, nincs röcögés, akadozás, szaggatás. szvsz az a lényeg, hogy a procid ki tudja hajtani a vga-d.
az 512-es kérdésre nem tudok válaszolni, mondom, nekem a 640-essel és régebbi GPU-val totál jó.
hozzátéve, hogy a 4850-es a legújabb generációs kártya, többet tud, mint az enyém, feature-kban is meg sebességben is.
többiek vélemény?
-
Ult!ma
csendes tag
válasz
Protekt #2155 üzenetére
Szia,
nos az utóbbi időben eléggé sokat jártam utána, a következő információkat szedtem össze:
Videónézéshez a 4850es bőven elég. Azonban játékokhoz natív felbontásban necces. Lehet, hogy eldöcögnének AA meg AF és sok csili-vili nélkül, de egy 4870-es inkább ajánlott "heavy gaming" esetében. Nyilván drágább, de talán nem annyival, mint amennyivel nagyobb teljesítményt ad le.
Amire még érdemes figyelni, hogy az adott monitoron van-e DisplayPort, ugyanis akkor lehet, hogy DisplayPort-os videókártyát érdemes venni (szebb lesz a képe), ami viszont ritka.
Fontos-e, hogy 512-es, vagy 1 gigás-e, nos ez egy eléggé vitatott téma. Talán picit több olyan visszajelzést olvastam, ahol azt mondták, hogy nem igazán éri meg az 1 gigás. Úgy fogalmazott valaki, hogy kb. 5.000 Ft pluszt ér egy 1 gigás változat, miközben az 512-esek árára akár 20.000 Ft-ot is rátehetnek, csak mert 1 gigás... Úgyhogy nem igazán éri meg szerintem. De ha látsz valami jó ajánlatot, ahol nem nagy a difi árban, akkor rajta!
Ult!ma
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Mobil flották
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Milyen routert?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) UltraWide ívelt monitor garanciával, dobozzal
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- DELL T40 EMC Szerver
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged