- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
Ult!ma
csendes tag
válasz
Protekt #2155 üzenetére
Szia,
nos az utóbbi időben eléggé sokat jártam utána, a következő információkat szedtem össze:
Videónézéshez a 4850es bőven elég. Azonban játékokhoz natív felbontásban necces. Lehet, hogy eldöcögnének AA meg AF és sok csili-vili nélkül, de egy 4870-es inkább ajánlott "heavy gaming" esetében. Nyilván drágább, de talán nem annyival, mint amennyivel nagyobb teljesítményt ad le.
Amire még érdemes figyelni, hogy az adott monitoron van-e DisplayPort, ugyanis akkor lehet, hogy DisplayPort-os videókártyát érdemes venni (szebb lesz a képe), ami viszont ritka.
Fontos-e, hogy 512-es, vagy 1 gigás-e, nos ez egy eléggé vitatott téma. Talán picit több olyan visszajelzést olvastam, ahol azt mondták, hogy nem igazán éri meg az 1 gigás. Úgy fogalmazott valaki, hogy kb. 5.000 Ft pluszt ér egy 1 gigás változat, miközben az 512-esek árára akár 20.000 Ft-ot is rátehetnek, csak mert 1 gigás... Úgyhogy nem igazán éri meg szerintem. De ha látsz valami jó ajánlatot, ahol nem nagy a difi árban, akkor rajta!
Ult!ma
-
Ult!ma
csendes tag
válasz
old_artist #2142 üzenetére
Szia!
http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=3449
Itt azért lehúzzák egy picit a monitort, meg azt írják, hogy TN-paneles, közben a te irományodból azt értettem, hogy nem az. Vagy az a Samsung, amit írtál az is egyfajta TN-panel? Mert valami olyasmit ír, hogy azért annyira jó a szín-visszaadása, hogy amennyiben nem grafikus munkára kell, akkor kíváló.
Az egyébként mit jelent, hogy előredöntés 5? Ugyanis én így is egy picit lentről látok rá a monitorra, úgyhogy jó lenne, ha minél előrébb tudnám dönteni.
Azzal kapcsolatban mi a helyzet, hogy nincs USB-bemenet rajta? Így is lehet kalibrálni? Illetve mi az, hogy csak VGA kábel van hozzá? Ez esetben ha én DVI-n szeretném használni, akkor kell vennem egy DVI kábelt? Vagy akkor már érdemesebb HDMI-n használni, vagy az a régi technológia?
Egyelőre ennyi, köszi előre is,
Dani -
Ult!ma
csendes tag
Most mit csináljak???
Olvastam ezt a BenQ-s monitor-dolgot és megőrülök!
Minden borul ezzel. Többen azt mondtátok, hogy ez is egy nagyon jó monitor és ráadásul ez tényleg nagyon jó áron van most (nem is beszélve arról, hogy az A4Team számomra megbízható teljesen). Viszont akkor már videókártya is kéne, de abból is tudnék jóval olcsóbbat venni, mert akkor nem kell a DisplayPort. Ugyanakkor már annyira beleéltem magam, hogy DisplayPort-on szebb és ezért várjam meg. Váááá, nem könnyű szitu.
Ja és persze nem említve azt, hogy nagy valószínűséggel jövőre max. stagnálni fognak a számtekes árak, csökkenésre kicsi az esély.
Most mit csináljak?!
(Tudom, hogy nekem kell eldöntenem, de segítsetek valahogy, mert megőrülök
)
old_artist a BenQ monitorról vélemény?
Ult!ma
-
Ult!ma
csendes tag
válasz
mimi_bacsi #2024 üzenetére
Amelyekről én olvastam az utóbbi időben (tehát lehet van több is):
Gainward 9600 GT GS 512
Gainward 9600 GT GS 1024
Gainward HD 4870 GS 1024
Club 3D HD 4850 Display Port Edition 512
PowerColor HD 4850 Play Edition 512
Zotac 9400 GT
Zotac 9500 GTBiztos van néhány felsőbbkategóriás kártyán még, de úgy láttam, nagyon nem elterjedt, még. Kis utánajárással még hozzácsapom ezeket:
Gainward Rampage 700 GS GLH 2048
Palit Radeon HD 4870 Sonic Dual Edition 512Jó lenne az a Rampage 700, hehe, de amerikai árak szerint 1000 dollár környékén mozog, akkor itt k. sok lehet
-
Ult!ma
csendes tag
Jó lenne, ha végre valaki tudná tisztázni, hogy mégis mennyi javulást hozna egy DisplayPort-os videokártya képminőség-ügyileg szemben egy DVI vagy HDMI-vel. Csak mert ahogy jobban utánajártam a dolgoknak, valószínűleg nem veszek monitort, de attól még egy olyan videokártyát szeretnék, ami majd később a lehető legjobb lesz a monitorhoz. Na mert a DisplayPort-os videokártyák elég ritkák!
-
Ult!ma
csendes tag
válasz
mindfreak #2012 üzenetére
Hehe
Itt jön be az, hogy a CRT-monitoraim natív felbontása is jóval több, mint amennyin világéletemben használtam. 1024*768 fölé sosem mentem.
Köszi a segítséget!
Jajj, de elfelejtettél írni bármit is írni arról, hogy a Display Port mekkora képminőségbeli javulást hoz? Mert ha nem fontos annyira, akkor lehet, valami nagyon alap 4870 belefér a költségekbe a Display Port-os 4850-el szemben.
-
Ult!ma
csendes tag
válasz
mindfreak #2010 üzenetére
Na várjál, akkor nincs is olyan beállítás, hogy ne legyen vagy torz, vagy keretes?
Továbbá, a desktopot valószínűleg 1024*768-ban használnám, vagy valami hasonlóban, nincs olyan lehetőség, mint az ősrégi CRT monitoromon, hogy manuálisan széthúzom a képet? Csak van...
Mert akkor fognám magam, és amint van lehetőségem jobb videokártyát venni, akkor csak lecserélném és onnantól kezdve tudnék nagy felbontásban működni, addig meg ha nem fut 1920-ban, akkor levenném valamennyire és manuálisan széthúznám a képet.
Vagy akkor hogy működnek ezek a monitorok (konkrétan a HP LP2475w-ra gondolok), el vagyok tévedve nagyon?
-
Ult!ma
csendes tag
válasz
mindfreak #2005 üzenetére
Hmm, akkor lépjünk még egyet előre: van egyáltalán értelme a DisplayPort-nak játékokban? Lehet, hogy hülye kérdés, de akárhol olvasgattam, mindenhol azt írják, hogy a DisplayPort filmek, illetve hasonló dolgok esetén jelent hatalmas különbséget.
Amúgy szívem szerint 4870-et vennék, de az már tényleg nagyon sokba kerül.
Mi történik akkor, ha az ember vesz egy 1920*1200-as felbontást tudó monitort és nem használja ki teljesen, csak mittudomén 1440*akármekkora felbontáson nézi a dolgokat? Ilyen esetben várható torzítás vagy bármi más? Na mert érzem, hogy a 4850 még tuning után is csak kevés játékot fog tudni meghajtani 1920*1200ban.
Tippek?
Ult!ma
-
Ult!ma
csendes tag
Sziasztok!
Nos... (picit off, de annyira nem
) Mondjatok nekem videokártyákat Display Port-al! Ti láttatok már olyan 8-as vagy 9-es szériájú videokártyát, amelyen van (leszámítva a kettőt, amit mindjárt leírok)?
A Gainward 9600 GT GS-en ugyanis van, kérdés az, hogy mivel ez azért nem egy felsőkategóriás kártya, ezért szerintetek az 512 megás változata, vagy az 1024 megás változata érné meg?
Na mert ezek árban elég korrektek és szívem szerint a jelenlegi 9600 GT-t 8800 GTS-re cserélném, de szempont lenne a Display Port monitor miatt.
Tudom, hogy nem teljesen jó helyre írom ezeket, de gondoltam hátha tudtok vmi okosságot mondani
Köszi,
Ult!ma -
Ult!ma
csendes tag
Hehehe
Lekéstem, még tegnap 110.000 ezer bruttó volt a HP LP2465 az A4 Team-nél
Persze, nem tudhatom, hogy volt-e raktáron, illetve rendelésre mennyi lett volna, de annyi volt kiírva a depo-n, 11.18.ai frissítéssel
Kár, pedig felkészültem rá, hogy holnap megyek és leboltolom.
Anyways, akkor visszakanyarodva, más ötletek?
Mindegyiket nagyon megköszönném, mert jelenleg ott tartok, hogy akár 100 ezer fölé is hajlandó vagyok menni, csak legyen egy döfi szerkezetem...
Karácsonyi akciók esetleg szerintetek?
-
Ult!ma
csendes tag
Bocsi a dupla üzenetért, de most láttam egy ajánlatot, hogy HP LP2465-öt tudnék venni 110.000 Ft-ért. Az mennyivel "gyengébb" az LP2475w-nél? Persze, aztán lehet itt is hamar felmegy az ár 175.000 környékére, de gondoltam megkérdezem.
-
Ult!ma
csendes tag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok...
Van egy régi 19 colos CRT monitorom, ami szerintem gyönyörű színekkel rendelkezik és semmi bajom sincs vele. Viszont egy ideje vettem egy új vasat, ami jóval magasabb felbontáson tudna hajtani játékokat (főleg ezért vennék új monitort). Nem igazán értek a monitorokhoz, de olvasgatva a fórumokat, meg teszteket, azt tudtam levonni, hogy nem igazán éri meg TN-paneleset venni mind játék, mind filmnézés szempontjából. Azonban, az összes többi számomra irreálisan drága. Válság mellett inkább nem költenék jelenleg egy 90 ezernél többet.
Azért szeretnék egyébként ekkora monitort, mert (javítsatok ki ha tévedek) FullHD 1900*1200-től indul. Az a HP monitor, amit annyira ajánlottok az nagyon baba lenne, de szerintetek sincs rá reális esély, hogy az lemenjen 100 ezer környékére, igaz? A másik, amit picit korábban említettetek, az a Samung 245B+, de ha már lecserélem a monitoromat, akkor olyat szeretnék, ami sokáig fog szolgálni és lehetőleg panaszmentesen (ne unjam meg egy idő után pl., hogy a szélén nem jók a színek stb...).
Szerintetek van értelme egyáltalán ilyen feltételek mellett monitort venni? Van egyáltalán olyat, amit érdemes lenne? Az a HP lenne az igazi, de sajnos az nagyon kiesik az ártartományból.
Előre is köszi a segítséget,
Ult!ma
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Synology NAS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Mini-ITX
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest