- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
Aktív témák
-
mzsolt
csendes tag
válasz
Icewind #2398 üzenetére
Szia!
Üdv a clubban!Nem írtam róla anno de ~2 hete HP kicserélte szó nélkül (egyből hozták az újat, semmi szervizes tökölés
) az előző, színi hibás monitort, sajna ezzel is van néhány kisebb gond de nem egetrengetőek szerencsére.
"2) Következő kérdésem, hogy ez normális-e, hogy minden egyes bekapcsolásnál vagy 8-10 másodperc..."
Nálam is kb eddig tart mire beadja a képet kikapcsolt autoscannel, ami kicsit zavaróbb hogy a kikapcsolás eltart 20-25 mp-ig, az előző 2-3 mp alatt kikapcsolt.
"...szóval a LED!!"
Az a helyzet hogy az előző monitornál kikapcsolás után úgy is maradt (GIG 035 ha jól emlékszem), sajnos az újnál (GIG 045) nekem is visszakapcsol mindig...
"3) Amit a legjobban nem értek, és egyben a leginkább zavar, az a video méretezés.."
Ezen a monitoron mindig fog fekete sáv megjelenni HD videónál is hisz a FullHD ugye 1920x1080 px, ez a monitor viszont 1920x1200 tehát még a "valóban" FullHD (1920x1080 px, ami viszonylag ritkább) videók sem töltik ki a teljes képernyőt. A filmek képaránya sokszor 2.35:1, itt még nagyobb sáv látszik alul-felül.
Egyébként ajánlom ezt az oldalt: [link] nagyon jól le van írva minden amit tudni érdemes HD lejátszáshoz (szerkesztéshez). -
mzsolt
csendes tag
Eh, most megint nem lehet 75Hz-t választani.
-
mzsolt
csendes tag
válasz
killerjohn #2299 üzenetére
huh, hát én azt mondanám, ha csak munkára (nem grafikai) és kis játékra akarod használni akkor a BenQ is bőven jó. hiába jobb a HP, ha nincs szükséged (nem használod ki) a többlettudásra akkor szvsz felesleges 40kval többet adni érte.
-
mzsolt
csendes tag
Nos, úgy tűnik HP számára (is) csak Bp. létezik, sajnos. Több mint egy hete szóltam nekik telon a szinesedés miatt, azóta semmit nem hallottam felőlük, pedig három szervíz is van 15 km-en belül...
clayman dvi-vel használod? próbáld ki másik bemeneten, hátha neked is segít (mármint a sötétedésen).
-
mzsolt
csendes tag
válasz
t-bali3 #2118 üzenetére
Én még nem láttam NEC-et, úgyhogy csak tesztek alpján tudom a saját véleményemet elmondani. Pl itt elég jó öszehasonlítható a kettő:
ez alapján a NEC szolgáltatások ill. featureök terén jóval kevesebbet nyújt mint a HP magasabb áron...
remélhetőleg majd konkrétumot is ír valaki a képminőséggel kapcsolatbsn
-
-
mzsolt
csendes tag
válasz
old_artist #1974 üzenetére
Találtam egy topicot [link], sajnos elég sokan panaszkodnak hasonló problémákról...
-
mzsolt
csendes tag
válasz
braindamage #1990 üzenetére
-
mzsolt
csendes tag
válasz
braindamage #1987 üzenetére
igen, jelentős a javulás de engem sajnos zavar még így is, photoshopnál különösen...
-
mzsolt
csendes tag
válasz
old_artist #1984 üzenetére
Akkor beszerzek valahonnan egy DVI-HDMI kábelt, majd írok visszajelzét
Persze hogy ilyenkor nem találok egy S-video kábel sem a 4-5-ből, úgyhogy ez a "teszt" kimarad egyenlőre...
-
mzsolt
csendes tag
válasz
braindamage #1976 üzenetére
old_artist: mivel sajnos nálam nem szüntette meg teljesen a problémát DVI csere, kipróbálnék egy olyan öszvér megoldást hogy DVI - HDMI kábel (DVI vga felöl). Volna ennek értelme? (VGAn csak DVI van).
Legjobb az lenne kommentjeid alapján ha DisplayPortos vgat tennék a gépbe csakhát akkor a kalibrálásnak annyi...Most nézem, S-video is van VGA-n, mindjárt kipróbálom.
-
mzsolt
csendes tag
No, új fejlemény: DVI1- ről áttettem a kábelt DVI2-re. A barnás sáv ~80%-ban eltűnt, szinte észrevehetetlen. A szineződés is javult jelentősen de azért még észrevehető főleg világos szürke háttéren. Ezek szerint nem panelhibáról lehet szó? HDMI-n sajnos nem tudom kipróbálni...
braindamage, mindfreak próbáltátok már a másik DVI-n?
Az icc-profilt ne felejtsétek el újra hozzáadni.Icewind HPn ki lehet kapcsolni a LEDet
(egyébként ennek én is nagyon örültem) -
mzsolt
csendes tag
válasz
braindamage #1952 üzenetére
no ez zavaros, nálam menüben GIG 034
-
mzsolt
csendes tag
válasz
braindamage #1935 üzenetére
Nálam is majdnem ez a helyzet
A bal fele a monitornak sárgás, a jobb fele rózsaszínes árnyalatú + a bal szélen kb. 1cm-es barnás sáv látszik. Pár napig teljesen jó volt a képe, néhány nap használat után kezdett előjönni... Először csak fehér háttéren volt észrevehető de mostmár szinte mindig látszik. Rohadtul idegesít
Aktív témák
Hirdetés
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- AliExpress tapasztalatok
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Házimozi haladó szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Gyúrósok ide!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-12.gen. 30+ típus!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged