Aktív témák
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Dr. Akula #4024 üzenetére
Hi! Nekem HP LP2475W-m van. A Dell-ről nem tudok nyilatkozni, de abban biztos vagyok, hogy ha ezt a HP-t veszed azt nem bánod meg, mert k*va jó! Utánhúzásról vagy miről beszéltél??? Azt se tudom mi az :-)
Ja és a HP H-IPS, ami mégújabb és talán még jobb, mint az S-IPS technológia! -
Poplacsek
senior tag
válasz
Icewind #2398 üzenetére
Hali!
A HP display assistant sajnos a videokaridat nem támogatja még. Nálam ugyanez van a HD4670-el és írtam a szoftver gyártónak, azt írták vissza, hogy rövidesen kompatibilis lesz a progi az ATI HD4xxx szériával. Ez volt két hónapja :-)
Video lejátszásnál nem is értem az oldalsó fekete csíkokat, itt nálad van valami gebasz. Én natívban nézem az 1080p-s filmeket fullscreenen. A lényeg, hogy a http://www.xvidvideo.ru/ oldalról szedd le a legújabb Media Player Classic HomeCinema svn verziót. Ebben egyben benne van minden kodek ami videolejátszáshoz kellhet és még telepíteni se muszály! Semmi más kodek csomagot ne használj, ennél jobb nincs! x264-hez a hardveres kódolás (DXVA) használatát is pillanat műve beállítani az options-ban! -
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1746 üzenetére
Hálás köszönetem a mailben kapott Sapphire HD4870-re készült kalibrációért!
Sapphire HD4670-em van, de sztem naon jó nálam is! A szaturációt vissza is állítottam 85%-ról 100%-ra a catalyst driverben. Lemérni ugyan nem tudom, hogy mennyire jó nálam, de idáig ez a legjobb az tuti!!! -
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1707 üzenetére
Ha egyszerre több különböző monitor is van az asztalon, mindig van amelyik jobban tetszik, különösen ha az épp egy EIZO
Én "csak" a HP-val szemezek és így nem tűnik csúnyának
-
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1704 üzenetére
Ez ízlés kérdése, nekem spec tetszik a design is, sőt nagyon tetszik, öröm ránézni.
Nekem pl a csilli-villi fényes TV szerű monitorok nem tetszenek. De ez visszafogott, matt, praktikus, masszív és stabil darab. Számomra telitalálat.
-
Poplacsek
senior tag
HP tulajoktól kérdezném, hogy nektek működik a HP Display Assistant progi?
Pár héttel ezelőtt még frankón működött, most meg sehogy nem bírom működésre bírni, csak az Options fül aktív, a többi ki van szürkülve... Nemtudom talán a 8.10-es catalyst feltétele óta lehet rossz, mert az tuti, hogy 8.9-el még használtam. Uninstall, reinstall sem oldotta meg, sőt még az 1.51-es verzióra update se a HP oldaláról -
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1358 üzenetére
Hurrá!
Akkor nemsokára lesz old_artist féle "vak kalibrálásom" is
szeva000 is leírta már az övét, csak még a profil fájlra várok, de szvsz már anélkül is jobb, mint a factory default -
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1338 üzenetére
Húúú ezer köszi előre is!
A hétvégén kicseréltem a régi 4-5 éves gépem, próbáltam minimál költségből kihozni úgy, hogy fejleszthető legyen procival + videokarival majd később.
Úgyhogy most egy Gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplapra integrált ATI HD3200-as (HD3450-es integrált változata) van. DVI, HDMI kimenettel. (DVI-re tettem a moncsit)
Full HD 1080p-s filmeket 15% prociterheléssel (AM2 5200) viszi -
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Megjött a HP LP2475W-m az A4Team-től!
Kértem őket, hogy nézzék át pixelhibára, mielőtt küldik és úgy néz ki meg is tették:
A saját tapaszukkal volt leragasztva a doboz + volt egy ujjlenyomat a képernyőn + a hátsó bekapcs gombot is bekapcsolva hagyták. De a lényeg, hogy én se látok rajta pixelhibát, Eizo-test progival.
A design és a kivitel szerintem teli találat! Nagyon jól összerakott szerkezet!
A kép alapbeállításon kiégeti a szememet, állítgatás következikA4Team-et ezek után csak ajánlani tudom, ráadásul egy nap alatt ott van vidéken ha igény van rá. És köszönöm mindenkinek (főleg old_artist kollégának) aki segített a választásban!
-
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1273 üzenetére
Hello Uraim!
Hosszas cívódás után megrendeltem az új szemem fényét
HP LP2475W lesz a drága és külön kérésemre úgy adja fel a kereskedő, hogy előtte átnézik, hogy ne legyen pixelhibás és csak olyat küld ami nem az!!!
Azt mondta, hogy ha akarom elintézi, hogy holnapra itt legyen nálam vidéken!
De ami a legjobb: bruttó 131.880Ft!!! És még a cikkszám (HPQ KD911A4#ABB
) is stimmel amit küldött, szóval egyről beszélünk.
Pesti cég és még nincs az árlistájukon a moncsi, mert a két emberük nem győzi még a honlap naprakész frissítését is.
Azt hittem, hogy már kihalt MO-n az ilyen hozzáállás, úgyhogy nem bírtam ki, hogy ne reklámozzam be őket! És bár nem akartam ennyit se költeni monitorra, ez a hozzáállás részükről annyira feldobott, hogy el is döntöttem azonnal!A4Team! és mailben kell rendelni
-
Poplacsek
senior tag
HP LP2475W és kistestvére új helyen, kicsit olcsóbban:
[link]
Azért én bízok benne, hogy majd az olcsóbb helyeken 145körül lesz napokon belül és akkor már érdemes lesz elgondolkodni... -
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1243 üzenetére
Mondjuk legyen az ötödik az enyém :-)
-
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1230 üzenetére
A marketingízt azért írtam, mert gyakorlatilag ezidáig az egyetlen teszt ami mostmár jócskán megelőzi a többit. És az ilyenek elég gyakran amolyan gyártómű által támogatott referenciatesztek. A valódi kategória-vetélytársakat a HP mindenben lenyomja benne, csak olyan monitorok jobbak itt-ott pl. feketében (245B???) amik nem lehetnek igazi vetélytársai. Mindegy, bennem mindig él a gyanú amíg el nem oszlatják, de remélem hamar el fogják oszlatni
Bár azt hiszem akkor se fogok 160eFt-ért venni monitort... Nekem nem éri meg, hiába is fáj rá a fogam.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
H.Roland #1223 üzenetére
Igen, elképzelhető, hogy javítottak az IPS-en. Mindenesetre általánosságban igaz az, hogy az S-PVA-k feketéje jobb. A linkelt tesztet egyelőre nem veszem mérvadónak amíg nincs még néhány teszt hasonló eredményekkel. Ez a teszt nekem kicsit marketingízű, és mint tudjuk egy teszt nem teszt ezért aztán várom a többit
-
Poplacsek
senior tag
Hát, hogy drasztikusan még egy ideig nem fog változni az biztos. Majd talán az OLED kijelzők lejjebb nyomják a PVA és IPS-esek árát, de az még idő. A jelenlegi panelek (TN, PVA, IPS stb.) meg már régóta nem fejlődnek igazán, a panel-technológiából adódó határokat gyakorlatilag elérték 1-2 éve már... Csak jönnek-jönnek az új típusok de semmi forradalmi változás. Sztem nincs értelme sokat várni, jön a karácsony felmennek az árak és kifogynak a népszerű típusokból...
-
Poplacsek
senior tag
Ha nem sajnálod a zsetont és játékra is kell, akkor inkább a HP! A 245T-s Samu input lag-ja kb duplája a HP-ének, ami játékoknál lehet zavaró, bár sztem csak a hardcore gamereket zavarja ez a dolog... Amúgy a 245T és 2475 kb egy árkategória. Ha nem játszol akkor az S-PVA (245T) vs. S-IPS (2475) a kérdés igazából... Lehetne rajta vitatkozni, hogy melyik a jobb panel. Nekem spec a PVA panelek képe jobban tetszik (sötétebb a fekete)...
A T240-es Samu más kategória mint ez a kettő, színtér és látószög tekintetében sehol sincs egy TN paneles monitor a maga szürke "feketéjével"... Sőt ekkora kijelzőnél közelről egy TN panelest gyakorlatilag nem tudsz úgy nézni, hogy a széleket is szemből lásd, ezért úgy látod, hogy szürkül a széleken a kép.
T240HD asszem ugyanaz mint T240 csak beépített TV tunerrel. Viszont nem tudja a PIP-et, úgyhogy egy TV kártya a PC-ben az jobb megoldásnak tűnik.. -
Poplacsek
senior tag
válasz
i are robot #1157 üzenetére
Igen, és a cikk belinkelése korrekt válasz volt részedről a "biztos, hogy ezért nem IPS?" kérdésemre!
Lényeg a lényeg, hogy én a mai nappal azt summázom, hogy S-PVA és S-IPS között a különbség minimális, valamiben az S-IPS, de pl. feketében az S-PVA picit jobb, EIZO-ban meg valószínűleg mindegyik tökéletes az elektronika miatt. HP LP2475W (S-IPS) és Samsung 245T (S-PVA) között gondolkozom és próbáltam a panelek alapján dönteni, de arra jutottam, hogy ez ebben az esetben nem döntő szempont, úgyhogy marad az ár... Csak már tudnánk a HP árát..... -
Poplacsek
senior tag
válasz
i are robot #1155 üzenetére
Köszi, elolvastam, jó cikk! Bár igazából nem a paneleket hasonlítja össze, mert nem EIZO IPS-t hasonlít EIZO PVA-hoz, hanem egy valószínűleg gyengébb elektronikával rendelekző "középkategoriás" PVA-hoz. Valószínűleg ha az EIZO legjobb S-PVA-s monitorjaival hasonlítottak volna akkor nem lettek volna ilyen markáns különbségek.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
i are robot #1152 üzenetére
Köszi!
Amúgy kíváncsi lennék,hogy az EIZO ezt lenyilatkozta-e: "olyannyira, hogy az EIZO a 27 és 30"-os csúcsmonitoraiba (SX,CG sorozat) is már csak S-PVA panelt tesz, mert gazdaságtalan" vagy csak feltételezés, hogy emiatt van bennük S-PVA? Szvsz ha egy stúdió a legjobbat akarja akkor nem érdekli, hogy 500eFT vagy 2Millió, mert a legjobb kell neki. Szal az EIZO is belátta, hogy nem biztos, hogy megéri a két panel típus közti minimális különbségek miatta drágábbat felhasználniuk. Ha jelentős technológiai előnyök szólnának az IPS javára akkor viszont valószínűleg nem az árát néznék, prémium gyártó révén. -
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1150 üzenetére
Kössz! Elolvastam, de nem lettem sokkal okosabb. Mármint nem igazán változott a véleményem, miszerint nem egyértelmű, hogy jobb az S-IPS, mint az S-PVA.
-
Poplacsek
senior tag
Szakértő urak! Légyszi valaki homályosítson fel, hogy S-PVA vs. S-IPS ügyben mi a helyzet.?. Neten olvasgatok, de nekem nem az jön le, ami itt a fórumon egyértelmű kijelentés, hogy jobb az IPS. Gyorsabbnak gyorsabb, viszont oldalról nézve lila a képe a széleken...
Sok véleményt elolvasva nekem az jött le lényegi különbségnek, hogy a fekete mélysége sokkal jobb a PVA esetében, viszont a szürke átmenetek (árnyékok) jobbak az IPS-en. Színmélység tekintetében nincs számottevő kölünbség.
Ezek alapján nekem a PVA talán jobban bejön, mert nekem a fekete mélysége inkább meghatározza pl egy film képi látványát, mégha nincs is annyi részlet, mivel kisebb a kép dinamika tartománya.
Ezt jól gondolom? Egyéb fontos különbség az input lag-on kívül van még? -
Poplacsek
senior tag
válasz
szeva000 #1117 üzenetére
Fene tudja, hogy megéri-e akár a +20 rugót is, nehéz kérdés.. Biztos, hogy mindkettő jó csak minimális különbségek vannak és úgysem tudod, hogy mennyivel lenne jobb a másik mivel csak az egyik áll ott az asztalodon és nem tudod őket összehasonlítani. Ergo, bármelyiket veszem, ugyanolyan boldog leszek vele, max kicsivel több marad a tárcámban ha az olcsóbbat választom. TN-hez képest látatlanban is tudom, hogy mennyivel jobb egy 245T, de egy lp2475w és 245T között valójában már nincs (nem lehet!) akkora szakadéknyi különbség mint egy TN paneles és a 245T között. Szóval szerintem ebben a kategóriában már nem tudunk rossz monitort vásárolni és számomra előtérbe kerül az ár + a pixelgari. Engem meggyőzött a 245T, csak már hívnának, hogy mennyi a vége... Ha 130körül lesz akkor viszont várni fogok a HP-ra az egyszer biztos...
-
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1098 üzenetére
Köszi a választ mester!
Az elmúlt napokban kicsit változott az elképzelésem és 22"-ról áttértem 24-re. Jelenleg a Samsung 245T a befutó, épp várok egy árajánlatra, haverem ígérte hogy fut egy kört Samu monitor forgalmazó ismerősénél, hogy mennyi a minimum ár amiért beszerez neki egy új darabot.
HP lp2475w is biztosan nagyon jó lesz (bár ez még mindig csak feltételezés, mert még senkinek sincs ilyen), és a teszteket nézve főleg input lag-ben nyomja le a 245T-t ami engem nem érdekel, mert nem játszok PC-n, emiatt nem várok még hónapokat...
Olvasgattam 245T teszteket amik azért elég meggyőzőek, de furcsáltam, hogy ebben a kategóriában a Samsungnak nincs is más modellje, csak ez a viszonylag "régi" típus? Mindegy, viszont formára is tetszik és a színtere se rossz, úgyhogy nálam most favorit, főleg ha jóáron hozzájutok (110körül)... -
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Háát nagy dilemmában vagyok én is... Úgy döntöttem, hogy lecserélem a "jóöreg" 17-es TN paneles Samumat. Jó sokat visszaolvastam a fórumtémákban és úgy gondolom most, hogy 22"-os lesz a befutó. És nemcsak méretben, képminőségben is ugrani akarok egyet fel.
Játékok nálam felejtősek, a lényeg inkább a digit fotók minél színhelyesebb megjelenítésén lenne. A videokarim egy régi HIS Excalibur Radeon 9600XT Platinum, amivel egyébként naon megvagyok elégedve, DVI-I kimete is megvan, úgyhogy szerintem maradni is fog még egy ideig.
Ami között viszont nem tudok dönteni:
Lenovo l220x v. HP lp2275wA HP lp2475w és az EIZO 2231w is tettszene, csak nemhiszem, hogy nekem megéri a most még elég jelentős árkülönbözet..
Lenovo pixelhibások aránya 10-ből 8??? ez elég lehangoló mondjuk... Most méginkább nemtom mi legyen, mert a full HD miatt inkább efelé hajlottam már...
Aktív témák
Hirdetés
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest