Aktív témák
-
DroneZ^
őstag
válasz
mimi_bacsi #2372 üzenetére
Uj MacBook főleg meghajtja, mivel azzal reklámozzák az Apple Cinema Display LED-et ami 24"-os FullHD-s... Én úgytudom hogy az összes új (fekete bill-es) meghajtja, bár a helyedben azért 1 tesztet csinálnék. Ha biztosra mész, akkor szerzel egy DVI-MiniDVI átalakítót, 1 DVI kábelt, besétálsz a Saturn/MediaMarkt/Electroworld-be rádugod valameik FullHD-sre.
-
DroneZ^
őstag
válasz
mimi_bacsi #2369 üzenetére
Mind2 kompatibilis szerintem mert lehet kapni DVI-MiniDVI átalakítót, és asszem DisplayPort is van az említett monitoron. De hogy az első működik, az ezer százalék.
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #2365 üzenetére
Üdv!
Szvsz nem kompatibilis a Mac-el, de a HP supporttól meg lehet érdeklődni!
-
clayman
aktív tag
válasz
mimi_bacsi #2295 üzenetére
DVI, HDMI, DisplayPort... mind digitális interfészek, tehát a képminőséget nem befolyásolja, hogy melyiket használod, vagy megy teljesen jól, vagy nem.
(A HDMI-nek úgy tapasztaltam, van egy olyan tulajdonsága, hogy a függőleges szinkronizációt kikényszeríti, DVI-n nem, döntsd el, melyik neked a jobb, de kb. lényegtelen.)A DVI és a HDMI esetén pedig még ráadásul a videojel fizikailag is kompatibilis, tehát gyakorlatilag ugyanaz a két esetben, csak DVI esetén nem tudsz hangot átvinni, ami a HP 2475W-nél nem hiszem, hogy olyan nagy probléma...
Ilyen átalakítóra mondjuk HDTV-hez lehet szükséged, de úgy tudom, hogy elég sok szívás van azzal, hogy ténlyeg küldjön hangjelet is rá a videokártya.
DisplayPort növelhetné a képminőséget esetleg azáltal, hogy nagyobb bitsebességet kínál, így nagyobb frissítési frekvencia érhető el vele... ha a moncsi és a videokártyá is úgy szeretné. Speciel 1920x1200x75Hz-ről beszélek, ezt viszont nekem 2 napnyi szenvedés és mindenféle segédprogram segítségével, 2 videokarival sem sikerült elérni... Majd hétvégén megpróbálom nVidia karikkal is...
-
clayman
aktív tag
válasz
mimi_bacsi #2277 üzenetére
Miért kellene neked ilyen kábel? 2 darab DVI bemenet is van a HP-n, sima DVI kábellel kösd össze. Már csak azért is, mert HDMI átvitel esetén nagy valószínűséggel kényszerítve lesz a függőleges szinkronizáció (vsync), ami nem túl előnyes se játékhoz, se filmnézéshez.
-
laolaj
aktív tag
válasz
mimi_bacsi #2274 üzenetére
hát nekem nem hozza a linket..!!
nállatok??? -
bigdigit
addikt
válasz
mimi_bacsi #2029 üzenetére
hdmi összekötést eddig itt nem láttam vagy nem olvastam eleget.
de szerintem az etalon a hdmi.nem tudom mire használod majd a monitort de nem árt figyelembe venni,hogy a HD filmnézés alapja a hdmi kábel. -
bigdigit
addikt
válasz
mimi_bacsi #2027 üzenetére
érdekes hozzá állás
tényleg a gombhoz veszel kabátot.miért nem elég a hdmi?
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #2024 üzenetére
Üdv!
Megkérdeztem tőle (mivel rengetegen érdeklődtek), s a Gainward HD4670 512Mb-os DisplayPort-tal rendelkező VGA-jával végeztem a DisplayPort-on való monitor összeköttetést, amit az osztrákoknál vett/rendelt 115€-ért.
De már egyre több típus is érkezik majd az országba! -
Ult!ma
csendes tag
válasz
mimi_bacsi #2024 üzenetére
Amelyekről én olvastam az utóbbi időben (tehát lehet van több is):
Gainward 9600 GT GS 512
Gainward 9600 GT GS 1024
Gainward HD 4870 GS 1024
Club 3D HD 4850 Display Port Edition 512
PowerColor HD 4850 Play Edition 512
Zotac 9400 GT
Zotac 9500 GTBiztos van néhány felsőbbkategóriás kártyán még, de úgy láttam, nagyon nem elterjedt, még. Kis utánajárással még hozzácsapom ezeket:
Gainward Rampage 700 GS GLH 2048
Palit Radeon HD 4870 Sonic Dual Edition 512Jó lenne az a Rampage 700, hehe, de amerikai árak szerint 1000 dollár környékén mozog, akkor itt k. sok lehet
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1723 üzenetére
Üdv!
Majd várom az értékelésedet róla!
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1658 üzenetére
Üdv!
Minden új típusa a 24"-os Lenovo L2440x, L2440p, és a 22"-os L2240x, L2240p is 5ms TN Film paneles, viszont az áram fogyasztásuk kiváló (29 és 35W-osak !!!).
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1648 üzenetére
Üdv!
Ha grafikázol, és fontos a monitor feketéje, akkor mindenképpen a H-IPS HP a jobb, és ha 24"-ban és árában, akkor is a HP!
Viszont ez az új EIZO mégis csak TN-paneles, ... jó..., de még mindig jobb, mint a többi TN-es, abban biztos lehetsz! Grafikázáshoz és képfeldolgozáshoz elengedhetetlen a *VA és az IPS panel - megfontolható! -
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1646 üzenetére
Üdv!
Igen, az EIZO, az "csak" EIZO!
Ha meg grafikai, képszerkesztési és minden egyébre, akkor
- ha 22"-osban gondolkodsz, akkor EIZO S2231W - S-PVA (143e) és a HP LP2275W - S-PVA (102e),
- ha 24"-osban gondolkodsz, akkor EIZO S2431W - S-PVA (199e) és a HP LP2475W - H-IPS (149e) között lehet váloghatni - ár szinten is (jelenleg)! -
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1644 üzenetére
Üdv!
Mire is akarod használni?
Ha grafika és minden egyéb, akkor a HP!
Az EIZO-ra még nincs rálátásunk és teszt se róla, de biztos, hogy nagyon kitűnő lesz, ... de lehet, hogy Te leszel az első Mo.-on, aki "számvetést készít" majd róla?Nehéz a döntés!
-
mindfreak
őstag
válasz
mimi_bacsi #1639 üzenetére
"Energiafogyasztása maximum 45 watt, készenléti állapotban pedig csupán 0,8 wattot igényel."
Az átlagos 24"-os TFT monitorok 90-100 watt körül fogyasztanak. A villanyszámlába biztos megtérül.
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1641 üzenetére
Üdv!
Lehet, hogy nem is kell külhonba menned érte, mert hasonló árban itthon is megkaphatod holnaptól "forintért"itt!
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1637 üzenetére
Üdv!
Külhonban 520-560€ körüli az ára!
A megtérülésről: ha azt veszed, hogy 5 éves a világgaranciája és az elektronikára 30 000 óra időtartam garanciát vállalnak, akkor el lehet képzelni egy hasonszőrű TN-eshez képest, aminek ~10e órát garantálnak csak! -
mindfreak
őstag
válasz
mimi_bacsi #1637 üzenetére
Hosszútávon megtérül.
-
i are robot
senior tag
válasz
mimi_bacsi #1509 üzenetére
Jah, szerintem sem rossz.
(Írtam pár helyen, pár sorban az eddigi tapasztalataimról, kis kereséssel könnyen ráakadhatsz, most nem tudom előkotorni.)
-
wmarci
senior tag
válasz
mimi_bacsi #1507 üzenetére
Az én személyes véleményem szerint ez egy premium kategóriás monitor, rengeteg hasznos bemenettel. A képátló is nagyon vonzó. A dell márkanév meg csak fokozza az egészet.
Szerintem megéri a maga 173K-s árát (Brekk). Az más kérdés, hogy én biztosan nem tudnám megengedni magamnak ezt az összeget sem.. -
mindfreak
őstag
válasz
mimi_bacsi #1507 üzenetére
Még bővebb: [link]
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1272 üzenetére
OK!
130e vagy az alá kellene menni!!! (mivel a HP gyártási ára ~300€
).
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1240 üzenetére
Üdv!
Én benne vagyok, közösen - páran - el is mehetnénk érte, nagy az autóm (745-ös kombi-batár), mivel én csak a személyes vásárlásban bízok, ahol a szeva000 megvette, oda kiutaznánk (ausztria) és pixel hibára, meg egyébre tesztelve el is hozhatnánk 1-2-3-4-5 HP LP2475W készüléket!
Gyűjtsük az embereket - akkor!- lehet jelentkezni!
-
szeva000
addikt
válasz
mimi_bacsi #1183 üzenetére
láttál már ebben az országban tisztességes kereskedőt??
küldtem 1privit
-
mimi_bacsi
tag
válasz
mimi_bacsi #1181 üzenetére
Azt nem értem, a HP miért írja azt a hivatalos oldalán, hogy bruttó 131000 Ft az eladási ára és erre a hivatalos Disztribútor (CHS) 130000 NETTÓÉRT adja nagykeráron!!!
-
H.Roland
aktív tag
válasz
mimi_bacsi #1143 üzenetére
De ha a CHS nagyker, akkor mégis hogy szoktál onnan vásárolni? Vegy te viszonteladó vagy?
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #590 üzenetére
Hát, elég nagy a különbség, sőt, mondhatnám "égbe kiáltó":
az E248WFP, 5ms, 24"WS TN Film,
a 2407WFP, 6ms g2g, 24"WS Samsung S-PVA (LTM240M2) és AU Optronics AMVA (M240UW01) panelokkal is gyártják.Ha én venném, akkor csakis az S-PVA kijelzőset választanám, nem kétséges, hogy miért!
Egy ismerősömnek volt mindkettő (előbb E248 egy hónapig), de mikor lecserélte a 2407-re (ajánlással), egyből megváltozott a véleménye a TFT-LCD -kről! Azóta is áldja az eszét, hogy lecserélte az S-PVA-sra, és már nem is "nyűglődött" az árkülönbözeten, azóta már el is felejtette, hogy mennyibe került - mert csak élvezi a képét! Az övé Samsung panelos. -
MegalodonS
őstag
válasz
mimi_bacsi #592 üzenetére
Elesebb kep stb stb, de allitolag, Ghostosodasi problemaja van.Mi az igazsag nem tudom, en nem hasznaltam HC valtozatot de szerintem nem veszes.Masok irtak hogy allitolaga Westendben van Dell bolt ott bizosan arusitanak ilyen monitort, es ott lehet hogy ki is tudod probalni.
Rosszul irtam le az eloob elnezest erte!Nekem a Dell 2407WFP rev A04 van! ez ezt ajanlanam!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
mimi_bacsi #592 üzenetére
Holnap megyek a Westendbe megnézni őket, majd beszámolok róla. Szerintem a 248-as az TN panelos, (5ms és 160 fokos belátási szög), míg a 2407/08 a PVA-s, de nem biztos.
Az elöbbi 113, míg az utóbbi 146 ezer magyar forint... -
MegalodonS
őstag
válasz
mimi_bacsi #590 üzenetére
En ezt hasznalom mar 1 eve 24" E248WFP TFT !Nekem nagyon bejott minden szinten foleg Game & Film az elsodleges szempont!
-
Memphysto
tag
válasz
mimi_bacsi #197 üzenetére
Hát a paraméterei tényleg elég jók és ezzel arányos az ára is sajnos!
380 körül!
Amúgy meg gugli bácsi segít!
Aktív témák
Hirdetés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Mikrotik routerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SkyShowtime
- Eredeti játékok OFF topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Amatőr csillagászat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest