Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Balinov
titán
Koszi Studi!
-
Studi
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Nem, a 14-54-nek is volt második verziója.
szerk: a lencserendszer ugyanaz, viszont a mark II CDAF-hez is van igazítva, ezért picit gyorsabb vele az élességállítás. Arról ismered meg a mkII-t, hogy egy ezüst és egy kék csík van rajta a szűrőtartó bajonett és az élességállító gyűrű között.
-
MrChris
nagyúr
A tetőlemez vonalvezetése eléggé hasonlít akár az xe1-re is, leginkább a markolat ami megbontja a hasonlóságot. Ezt teszi a rangefinder "stílus"
Ezüstben a gx8 még fotón se tetszik, pedig azokon jobban szokott mutatni mint a feka. De legalább nem olyan kaotikus összedobált mint a sony a6000, ott a dizájner szabadságon volt. 
-
Balinov
titán
Sracok, EM-5-re adapterrel erdemes nezni a 4/3 mount-os Olympus 14-54 F:2.8-t?
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Nézegetem a használtpiacot, és szerencsére a G6 és EM10 árak kezdenek lemenni emberi szintre (~100e, G6 esetén még alacsonyabb).
Tök átlagos használatra melyik a jobb választás?
Videó nem fontos, tudom hogy ebben az oly kicsit gyenge. Kezdetben még csak egy kitobi lenne használatban, fényerős fixek kèsöbb jönnének.Em10 volt nálam egy hétig, nagyon megszerettem; csupán a fogása nem volt valami nagy élmény.
G6-ban szimpatikus a forgatható kijelző, a rendesen megfogható markolat; ugyanakkor tartok egy kicsit tőle mivel a szineire ugye szoktak panaszkodni.
Oly-val ilyen bajom nem volt, színek rendben voltak; EVF és az LCD nekem nagyon bejött. Kérdés hogy ezek a G6-ban hogy szuperálnak? -
Peetta14
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Szia, GX1 után szerintem az átnéző miatt már megéri most váltani, legalábbis én is a következő fél évben tervezem meglépni.
-
80hun
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Nekem az új váz van (e-m10mark2).

Az asszony kapta a sima e-m10-et
-
grigo
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Hát igen, le kell mondjak róla mert ez a fél millió felé közelítő ár az már sok. Annyira nem vagyok én fotós. Még azt mondom 300+ beleférhet de ez a 400 feletti ár elérhetetlenné teszi. A mostani gx7 árára meg nem fog lemenni a beszerzés idejére, sanszos, hogy visszatérek virtuálisan a e-m10 vs g7 vonalra. Most hogy így mondod, a ma estét a GH3 teszteknek szentelem. Aztán megnézem annak is az árát

-
Mirman
őstag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
A bolttal egyáltalán nem kelett hadakozni , szerintem minden náluk vásárló igénybe veszi a prémium kártyát. Nekik az az érdekük hogy eladjanak neked , kezsegesek nagyon.
Radaasul meg a fórumot is olvassák . 
Más: Az Olympus 300mm F4 áráról tényleg nincs semmi hír vagy szivarogtatas vagy tipp ? Vajon a 40-150 fölé fog jonni árban vagy inkabb a 75mm-t fogja közelíteni? Utóbbi eset nagyon jo lenne akkor esetleg talán lenne esélyem a beszerzésre egyszer.
-
hibavissza
veterán
1/8000 zár. Kb. minden nyáron 3 alkalommal hiányolom. 1/250 vakuszinkron. 1/320-nak már látnám valami értelmét, de amit az 1/160 nem fog meg azt az 1/250 sem fogja. Dönthető EVF. biztos jó. Forgatható kijelző mellett kb. fillért nem adnék érte, de menő azt elismerem. GX7 szenzorstabi mint érv....napvicce.
Papíron jók ezek a dolgok, de meg lehet lenni nélkülük. És egy szóval nem írtam, hogy a gép gagyi, mindössze szerintem túlárazott.
-
80hun
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Én is az EZ-vel vettem mindkét vázat (E-M10M2,E-M10).
Az egyik EZ-t most adtam el mert minek kettő. Elég egy is az assonynak meg nekem.
Bementem a mintaboltba vettem egy grip-et az M2-höz és gyorsan csináltattam egy klubtagságit.
Aztán mindkét szettből -15%
-
Grga_Pitic
aktív tag
80hun, MrChris:

Robin Wong tesztjét olvastam már, gyanúsan a II R-ből is kihozta volna ugyanezt. Inkább a méret és a videós képesség lesz mérvadó számomra.
Bármelyiket veszem kitben, valószínűleg viszonylag kis veszteséggel meg is lehet tőlük szabadulni. Mondjuk EZ-t az elmúlt fél évben talán egyet láttam hirdetni az index topicban, II R-t szinte folyamatosan hirdet valaki. Szóval azt később könnyebben be tudom szerezni, ha kell.
Asszem EZ lesz ebből... -
jmakk
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
1/8000 zár, 1/250 vakuszinkron, dönthető EVF, szenzorstabi. Tényleg érdemtelen ultragagyi dolgok ezek a GX7-ben.

-
80hun
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
Én ugyen az EZ-vel vettem mert a másikra sokat kellett volna várni.
Megnéztem a laborteszteket minimálissal jobb a IIR 18mm-ig de utánna semmivel.
Érdemes megnézni Robin Wrong tesztjét ő az EZ-t használta. Azért elég jó képek születtek vele. :-)
Szerintem nincs köztük egetverő különbség. Én még jobban is örültem utólag az EZ-nek mert kicsi.Igaz drágább is :-)Manuálfókusz van az EZ-n , manuálzoom nincs.

-
hibavissza
veterán
Nem tudom, de a GX7 nem volt egy nagy durranás szerintem. Semmi átütőt nem tartalmazott a csomag. Kicsit túl lett lihegve az elején. Soha nem követtem az árát, mert túlárazottnak tartottam. De értem mire gondolsz, közvetlenül a kifutás előtt - pár év múlva - majd biztos megkapod olcsóbban. Kérdés, hogy mennyivel olcsóbban és mi lesz már akkor a piacon pont annyiért. Én most biztos nem vennék GX7-et. Másnak meg lehet ez a szerelem és évek óta erre a pillanatra várt. Megnéztem, 180-200 körül van most a GX7. Akkor már inkább GH3. De még inkább G7. Nekem.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
IIR képét mindenhol jobbnak írják. EZ-nek motoros a zoomja, videónál hasznos lehet, fotózásnál úútálatos és nincs MF!
-
Mirman
őstag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
2. Pontra tudok reagálni . En ugyanigy vettem csak táskával markolat helyett . 5 perc alatt megvan a klubbkartya. (ha nem szoktál Ennyit fizetni kártyáról akkor érdemes megnézni mennyi a napi limited nehogy ne tudd kifizetni. Én igy jártam es bankot kelett keresni
) -
grigo
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
A gx7 is ilyen árszinten kezdett?
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
üzenetére
Az E-M10-hez nincs kitben, bár ez kevésbé érdekes, mert használtan beszerezhető lenne 50 ezer Ft körül. A 3 versenyző közül ugyan a 12-50 a legkomolyabb, de a méretei miatt kizártam. Videózásra jó lenne, de ezt már nem vinném akárhová. Két hasonló fókusztávolságú zoomot meg nem tervezek beszerezni, mert alapvetően fixekben gondolkodom az E-M10-re.
-
törölt tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
A 12-50 is kitobjektív, és az elektromos zoom miatt videózásra elég jó választás.
Igaz jó nagy.
-
Grga_Pitic
aktív tag
Hamarosan én is belépek az MFT tulajdonosok közé egy E-M10 Mark II-vel (amint megint lehet kapni), de van egy-két dilemmám:
1. Milyen kit objektívvel érdemes kezdeni. A 14-42 II R, vagy a 14-42 EZ a jobb?
Első körben általános célokra használnám, később egy második vázra (GX1 a kiszemelt) kerülne, amit videózásra, illetve olyan gépként használnék, amit nem sajnálok bárhova vinni.
A fenti célokra, illetve képminőség tekintetében nem tudom melyik a jobb választás, egyelőre a kompaktsága miatt a palacsinta zoom felé hajlok, még ha kitben duplája is az ára.2. Érvényesített-e valaki új vázra, vagy kitre 15% klubkedvezményt úgy, hogy közvetlenül vásárlás előtt lépett be? Ha veszek egy markolatot, és további 8.000 Ft-ot befizetek, akkor megvan a klubtagsági, és a szabályzatban nem látom, hogy bármi tiltaná egy új váz vásárlására ennek az azonnali érvényesítését. Így majd egy huszassal beljebb lennék., mintha teljes áron megveszem, és ingyen megkapom a klubtagságit.
-
hibavissza
veterán
-
jjeahh
nagyúr
Néhány modell tartja az árát, de a legtöbb nem
Gx7 ára is hatalmasat zuhant, legalábbis ebayen, mondjuk nem fél év alatt...ha már gx8, gyönyörű monstrum, ez a dizájn már fujisan perverz

-
grigo
őstag
Tudtok arról mondani hogy az idővel az árak mennyire mennek lejjebb? Kicsit megriasztott a gx8 ára és érdekelne mire lehet számítani egy fél év múlva. Vagy ezek tartják magukat becsülettel?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Ok
Én szerintem a gh2-őt tartanám meg. Ha a videó nem számítana a g3-at, de egy ideje videózok is és abban g3 sokkal gyengébb sajnos... szal mindent összevetve a gh2 nálam a favorit 
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Igény kérdése... Én a g3-at szeretem a legjobban fotóra, videóra meg a gh2-őt. G6-ot nem igazán használom, mert hiába az a legjobb, legfejlettebb gép technikailag a három közül, idegesítő a gyenge minőségű műanyag borítása
Szal ha kis gép kell fotóra jó minőségű házzal, akkor valszeg g3, ha minél jobb videó minőség és kezelőszervek, akkor hekkelt gh2, ha meg nem zavar a műanyagos felépítés, de technikailag a lehető legtöbbet akarod a pénzedért, akkor g6. Persze azért érdemes picit elmélázni a specifikációkon, mert van jó pár egyéb különbség is... -
válasz
hibavissza
üzenetére
Milyen elsődleges célra használnád? Talán ez is fontos szempont lehet a kiválasztás során...
(Nekem nincs Panám, csak fotózok Olykkal.) -
jjeahh
nagyúr
Nagyon tartja az árát, ennek ellenére akinek nem kell az 50fps meg wifi és egyéb apróságok jobb választás lehet videóra mint a g6, én jobban szeretem a kezelőszerveit, jobb az anyagminősége és a videója hackelve brutális
Csak a gyenge puffert gyűlölöm benne, egy rövid sorozat után ugyanúgy másodpercekig gondolkozik mint a g3, vissza sem lehet nézni a képeket. -
80hun
addikt
88-ért GH2 váz.

-
jjeahh
nagyúr
válasz
rumos14
üzenetére
Ha csak az 1/4000-es limit zavar, de túl sok a fény akkor fotóhoz is túl sok lesz a fény ugyanúgy mint videóhoz, tehát egy jó minőségű varind nem lesz zavaró. Mondjuk ha csak simán nyitott rekesszel akarsz erős fényben videózni meg fotózni és nem zavar videó alatt a gyors záridővel járó darabos mozgás, akkor egy sima fix nd4 is megfelelhet, ezek sokkal olcsóbbak mint egy varind, télen meg ellenfényben én is ilyent használok fotóra. No de te tudod
Engem jobban zavar a záridő korlát meg a kiégés ilyenkor, mint az nd fel-le rakosgatása. -
rumos14
nagyúr
válasz
jjeahh
üzenetére
na de pont hogy nem vagyok ennyire igényes. vegyesen videózok, fényképezek, az utóbbinál már zavaró a variND, és én nem fogom fel-le rakosgatni.
és inkább kis mélységélesség, darabos mozgással, mint végtelen DOF folyamatos mozgással, ez ugyebár megint csak az igénytelenség jele
na egyelőre lebeszéltem magam a G7-ről, de azért egy jó váz és a 14-140 II bizony jó obi. -
Studi
veterán
Láttam ma élőben Tamron 14-150-est a Megaparkban. A fura kinézete ellenére kézbevéve nem is olyan elrettentő. Egész mokány kis darab, kézbevéve bíztatóbbnak tűnik, mint a régi verziós Oly. Ott volt viszont az új is mellette, az sem rossz. Bár külsőre a pro obik formavilágát idézi, azért ez nem olyan masszív borítású, picit műanyagos. De azért jobb benyomást keltett még a Tamronnál is, csak az ára erős egy picit így önmagában.
-
Mirman
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Köszönöm nagyon rendes tőled de csak teszteltem hogy mennyire működőképes a dolog sok képpel.
Nem éri meg vesződni a képekkel mert ezt 5 perc alatt el tudom készíteni megint bármikor , semmi különleges nem volt benne. 
-
scarabaeus
őstag
válasz
Mirman
üzenetére
(Ha veszendőbe mennének a képek, mert lemondasz a feldolgozásukról, én azt gondolom, ha lekicsinyítve, egy fájlba pakolva letölthetővé teszed őket, akár privátban, én megpróbálnám esetleg az Autopano Gigával, tesztből, lehet-e belőle panoráma, ha nincs nagy parallaxis hiba, akkor lehet, hogy lehet)
-
Mirman
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Semmit nem adtam meg neki , photoshophoz nagyjából értek , de bevallom a Hugin első ránézésre bonyolultnak tűnt nekem. Igyekszem majd jól fotózni és a PS-re bízni a dolgokat.

MrChris: Ez egy jó megoldás lehet majd kipróbálom legközelebb.

-
scarabaeus
őstag
válasz
Mirman
üzenetére
Adtál meg benne referenciapontokat a problémás részeken? Ha az átfedések problémásak, vagy félreért valamit az összerakásnál, akkor az automata műveleteket ki lehet egészíteni a pontozással, a fogalmazásmódból úgy tűnik, mindkét programot automatában futtattad (a PS-ét nem tudom, lehet-e másban).
-
Mirman
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Na hát ugyanazokkal a képekkel amiket anno lőttem kipróbáltam a Hugint. Több mint 1 órát elszöttyögött vele és ezerszer roszabb az eredmény mint amit a PS 1/4-ed ilyen rövid idő alatt kidobott magából úgyhogy azt hiszem maradok ennél a későbbiekben.

Más : Az Oly 300mm F4 áráról van már valami infó ?
-
hibavissza
veterán
válasz
rumos14
üzenetére
Van egy kis manim és viszket a kezem a Sony a6000-re a Sigma fixekkel. A kitobi az szar, de azt úgy is eseményfotóra, videóra használnám oda meg több mint elég egy low end amatőrnek. Ezzel a 4K-val rendesen megnehezítette a Pana a választást.
Egyébként nem akkora para ez a shutter shock szerintem. Egy-két problémásabb objektív van ahogy így utánaolvastam. Lumix 14-140 II, 12-35 palacsinta, oly45. De pana vázakon. Pl. a 12-35 palacsintát egyáltalán nem ajánlják a G5-re, pedig már rég megvettem volna a 12-je miatt. -
hibavissza
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Mozgó témánál a kitobi sokkal jobb az Oly 45-nél...gyakorlatilag bármelyik Pana obim jobb. A PL 25 is, pedig az nem egy szélvész. Értsd jól, jellemzően statikus témákra nekem szimpatikusabb a Helios. Még bele sem kell nagyítanom. Meglepő, de a G5 kijelzője olyan mintha törőékes lenne (tudom, ez hülyeség, de nagyon jól látni, mikor és hol éles). Valószínűleg nekem van a világon a legbénább Oly 45-öm és a legjobb Heliosom

Mondjuk a Helios friss szerzemény, lehet hat még az újdonság varázsa.(#69232) MrChris: érzem, hogy a G6 nálam a favorit
. A G7 shutter shock-ra a DPR tesztben is szántak egy fejezetet.... -
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Eléggé fifikás vagyok, de a G6-al még nem futottam bele berázásba, e-záras dinamikacsökkenésbe se, de majd ezt kitesztelem. Családfotózásnál még a zselésedés se tűnt fel. Egyedül a műfények csíkozása zavar és akkor nem is e-zárazok. Nem tagadom a jelenséget, de a mezei használati szokásoknál nem jellemző, vagy csak mindig szerencsém volt

-
rumos14
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
upsz. akkor az nem lesz jó. azt hittem, ez lenne a komparaív előnye az Oly 25/1.8-hoz képest.
az oldalra kinyíló kijelzőt sem szeretem, a shutter shock is para (fényerős fixet pont hogy elég gyakran használnék 1/100s körül).
iso200 alapérzékenység videóban is -> nappal elfelejthetem a kis mélységélességet ND szűrő nélkül. vagy videónál is van elektr. zár?
jájj... -
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Ezt a dinamika dolgot amióta leváltottam az e-p1-et nem értem. Ott még zavart (nagyon ritkán) a gyenge dinamika, de ezek a mai vázak gondolom e-shutterrel is körberöhögik.
"Mióta meg van a Helios, a 45-ös Olyval nem bosszantom magam."
Helios-al mozgó témát? Nem bosszantod a fránya 45-össel magad ha már van mellette egy szuper helios-od? Ez komoly vagy fordítva értetted és elírtad?
Viccet félretéve a 45-öst is próbáld úgy tartani mint a manuált (fogd-támaszd meg jól) és exponálás után pár tizedmásodpercig ne vedd el a szemedtől a gépet, így nem fog jobban bemozdulni vagy berázódni mint helios-al
Ne értsd félre én is sokáig heliost használtam, sőt, ma is használok egy F1.4-es manuált a sigma 60mm F2.8 mellett, mert azért az extra fényerő néha jól jön és szeretem a karakterét, de sztem ez kissé túlzás. -
hibavissza
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Elektromos zár = dinamikavesztés az amúgy sem bajnok szenzoron + zselé hatás, ha nem tökéletesen statikus dolgot fotózok. Statikus témánál meg van idő két-három képet csinálni, amiből egy nagy valószínűség szerint nem lesz shutteres. Szóval nálam ez az elektronyos zár a halottnak csók kategória.
Mióta meg van a Helios, a 45-ös Olyval nem bosszantom magam.
-
ooooobi
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Elektronikus zár

mod: lassú voltam

-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Elektromos zár. Amúgy már ketten is észrevettük a topikban anno, hogy öreg manuálokkal ritkábban rázzák be a kis milc-ek a képet, valszeg a súlytöbblet miatt van ez, meg a fókuszgyűrű markolászása miatt gondolom picivel stabilabban tartod a gépet.
-
hibavissza
veterán
-
jjeahh
nagyúr
erről ez jutott eszembe

-
rumos14
nagyúr
jan-ban érkezik a 2. gyerkőc és 4k-ban szeretném megörökíteni.. mert... csak...

gondolkodtam átmeneti jelleggel egy Pana FZ1000-en is, amíg végre meg nem jelenik az A6100 vagy mi. (persze korábban az volt a baj hogy csak úgy f.ssák a vázakat, furcsa, hogy most meg "hiány" van.
a teljes rendszercsere (G7) költséges, 2 fix is csak kéne az ultrazoom mellé (25/1.7, 42.5/1.7, csak stabis fixek jöhetnek szóba), sőt, még egy UWA is jó lenne (ekv. 18mm körül, oda nem kell stabi), ilyen sajnos nincs.
de ez elgondolkodtat [link] (két lehetséges új váz(méret) + a mostani).
akárhogy is, jó váz lett a G7 és 300k-ért ultrazoom-mal ez nagyon jó ár, a Sony-nál ilyen nem is volt és nem is lesz (persze ott már az obik megvannak nekem).
-
rumos14
nagyúr
azért ez nem rossz...korrekt 4k videós váz, jó minőségű ultrazoom-mal: [link]
egy kicsit gondolkodom is a Sony NEX rendszerem jövőjén. -
scarabaeus
őstag
válasz
Mirman
üzenetére
A lovasszobortól, 45-össel, kézből, tényleg kihívás.
A Hugint sokan ajánlják, az célszoftver, és ingyenes. Bele lehet szólni a dolgok menetébe és egysorostól többsoroson át gömbpanorámáig mindenfélét lehet vele csinálni, én nem ismerem.
Én ezt használom, Autopano Giga, ez drága.
Legtöbbször a PTGui kerül szóba, mint "A" panoráma készítő program, mondjuk az se olcsó. -
Mirman
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Közvetlen a parlament meletti lovas szobortól. Volt egy találkozom es elotte gyorsan lőttem par kepet semmi tudatos tervezés nem volt a dologban . Tudnal linkelni ilyen celszoftvert ? En psel csinaltam.
-
scarabaeus
őstag
válasz
Mirman
üzenetére
Panorámára specializálódott programmal próbáltad, vagy a múltkor itt is emlegetett PS volt? Attól, hogy az alsó sor képei közt nincs meg a szükséges átfedés, a fölötte lévő sor képeihez még kötődhetnek a lenti képek, és pár átfedő pontot még a vízszintesek közt is ki lehetne jelölni, kézzel akár, segítségül a panoráma programnak, hogy pontosítsa a számolt pozíciókat. Ha a sorok közt nincs elég átfedés, akkor pedig ott segíteni manuálisan. Mondjuk, ha lyuk van, az ellen nem véd. Viszont a fókusztávolságból és a képszámból gondolva, nem a Batthyány tér lehetett, mivel 400 m-ről a 45-ös úgy 153 m-t átfog abban a távolságban a hosszabbik, 115 m-t a rövidebbik élen, közelebbről viszont sok sor, az elég nehézkes lehet, valóban.
-
jjeahh
nagyúr
-
Mirman
őstag
válasz
Ear001
üzenetére
Ó nem hiszem hogy nekem szűk lenne. Eddig a legszélesebb látókörű obim a 45mm , multkor azzal fotóztam le a parlamentet . Mondanom sem kell 20-30 képből állt a végeredmény és 800mb lett (termszetesen rossz lett mert eloszor csinaltam ilyet es az alján keves atfedest hagytam ezert elcsúszott). Szóval a 25mm is maga lenne a megváltás már.

-
Studi
veterán
Dehogy veszek (cserélhető obis) szotyit, ha ilyenhez vannak itthon üvegeim.

Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezüstben a gx8 még fotón se tetszik, pedig azokon jobban szokott mutatni mint a feka. De legalább nem olyan kaotikus összedobált mint a sony a6000, ott a dizájner szabadságon volt.

)

Gx7 ára is hatalmasat zuhant, legalábbis ebayen, mondjuk nem fél év alatt...
Csak a gyenge puffert gyűlölöm benne, egy rövid sorozat után ugyanúgy másodpercekig gondolkozik mint a g3, vissza sem lehet nézni a képeket.
Amúgy az alap érzékenység iso160, mondjuk szinte tökmindegy

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kicsit korbe is jarom