Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
neevous
tag
válasz
FEDman
üzenetére
Abszolut ertem, hogy mit mondasz es utolag elolvasva a kommentemet, sokkal negativabbnak tunik, mint amilyennek szantam. Sokkal inkabb langymeleg erzesem van az obival kapcsolatban, foleg ugy, hogy mekkora a kulonbseg az arban (meg a 20mm MKII-vel osszehasonlitva is)
Alapvetoen nem szoktam pixelt kukkolni, de a normal uj obi (fokusz, decenter stb) teszt kozben tunt fel, hogy mennyivel elesebb a kep kozepen a 20mm (nem szembefenynel).
Meg van harom hetem eldonteni, hogy visszakuldom-e az Olympust, addig is igyekszem kicsit megjaratni. magamhoz huen rakok meg be portrekat, ha van ra igeny.
-
neevous
tag
Az alabbi posztot korabban betettem az Olympus csoportba, de hatha masnak is erdekes az osszehasonlitas, aki nem jar oda, emellett, hatha van valaki, aki validalni tudja a benyomasaimat:
/Olympus 17mm F1.8/ vs. /Lumix 20mm F1.7/
Szerintetek kifogtam egy hibas peldanyt vagy ez egy ilyen Olympus obi?
Par napja megerkezett a 17mm F1.8 Olympusom es osszevetettem a Lumix 20mm F.17 obimmal.
Az alabbiakat vettem eszre:
- Gyakorlatban egy lepesnyi kulonbseg van latoszogben
- A 17mm-est nem erzem kulonosebben elesnek sem abszolut, sem a 20-assal osszehasonlitva
- Gyorsabb az Olympus fokuszban
- Kicsit melegebbek az Olympus szinei, ami kellemesebb (olyan, mint a 45-os)
- A fokuszgyuru kicsit lotyogosen csuszik hatra, a Lumix nem tul fancy, de egyben van
- Az Olympus jobban CA-zikOsszessegeben kicsit csalodott vagyok, tekintve, hogy az Olympus uj ara kedvezmeny nelkul 450 EUR, a Lumixot nagyjabol ennek feleert (sem) tudnam eladni. Nem erzem, hogy az Olympus jobb vagy legalabb olyan jo obi lenne ennek ellenere kepminosegben (elesseg/CA/kontraszt).
A linken modositatlan Lightroom exportok vannak teljes meretben:
[link]1. teszt: a fokusz a kormanyon
2. teszt: a fokusz a kozepso fan
3. teszt: a fokusz a jobb oldali (nekunk bal) A oszlopon
4. teszt: kb latszik a fokusz, inkabb bokeh teszt
5. teszt: Fokusz a merci hatso fenyszorojan (nem zarom ki, hogy elcsesztem a 17mm-nel, de ugy CA-zik, mintha nem lenne holnap) -
neevous
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Probaltal gyari visszallitast? Az expo korrekcio nincs feltekerve? Mas obival is csinalja?
-
neevous
tag
Mostanaban gondolkodtam, hogy megvalok a 14/2.5-tol es a 20/1.7-tol es veszek a ketto helyett egy 17/1.8-as obit. Reszben azert, mert nem nagyon hasznalom a 14/2.5-ot, reszben azert, mert igy 2 obira tudnam minimalizalni a szettemet (a masik a 45/1.8)
Volt kozuletek, aki 20/1.7-rol 17/1.8-ra valtott? Az optikai telejesitmenyuk hogyan viszonyul egymashoz?
Ha tudnatok par RAW-ot kuldeni, amit meg tudok huzgalni ACR-ben, azert nagyon halas lennek.

-
neevous
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Bocsi, kicsit TL;DR:
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Attól, hogy a csupasz CMOS lapka Sony fejlesztés, még az Olympus által megadott specifikációk alapján készül (szűrők, vezérlés, mikrolencsék, stb), de a kép elkészülte után csomó digitális signal processing, image processing eljárás történik (mint zajszűrés a legtöbb gyártónál, amit nem kötnek a user orrára), ami minden fényképezőgép gyártónak a saját techje. Ezért mondta mindig az Olympus, hogy saját szenzorai vannak, ami részben igaz is volt, mert ők fejlesztették a szenzorokat, amik korábban a Panasonic és később a Sony CMOS lapkán alapultak. Ezért is voltak kicsit jobbak az Olympus szenzorok a 12mpixeles érában, pedig ugyanaz a CMOS lapka volt bennük, mint a Lumixokban, de minden más Olympus fejlesztés volt. A RAW fájlok nem a nyers szenzorból kieső adathalmaz jelentik, hanem egy már a fényképezőgépben lévő célhardver által félig feldolgozott, bár tömörítetlen fájlt (ez sem mindig így van).
El kell felejteni azt, hogy a szenzor lapka mindent determinál, mert ezer más tényezőtől függ az észlelt és abszolút képminőség, színek, amire például az objektívek is hatással vannak (ezért vannak melegebb színei az Olympus obiknak, mint a Panáknak).
-
neevous
tag
Megjott az idoutazos gep, ami szerintem tovabbra is a legszexibb M4/3 vaz. Hetvegen megjaratom.

-
neevous
tag
válasz
RexMaximus
üzenetére
A fent linkelt adapterhez hasonlo van Nikonra is:
[link]AF-ed igy nem lesz, de nem is gondolom, hogy az obinak combos lenne az AF-e video kozben alapbol sem.
Ha AF-et szeretnel, jobban jarsz egy Olympus 9-18-cal, amit 3-400 EUR kornyeken meg lehet csipni.
-
neevous
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nem, eladtam az X100-at es most csak az E-M10 II van meg klasszik komboval (14-20-45). A GF1-re is azert gondoltam, hogy rapuszilom a 20-ast es jon velem minden nap.
Melle megvan meg a filmes cuccom is, de kicsit abbol visszavettem, mert ahol lakok iszonyat draga a labor es a szkenneles, otthon szkennelni meg 3 ora/tekercs.

-
neevous
tag
Sziasztok, gyors kérdés: másnak is elforog a E-M10 II elsütőgombja? Lehet alapból ilyen, de nem rég tűnt fel és furcsának találtam.
-
neevous
tag
válasz
madgie
üzenetére
Nagyjabol ugyanerre a gondolati sikra felfuzve:
Vintage Mike: On the Sharpness of Lenses
[link]Sharpness doesn't matter. Seen from a gestalt perspective, images can be very diffuse and broad-brush and still be recognizable, in the same way extreme abstraction can still be "read": that is, a line and two dots can be a "face," and vague fuzzy patterns of light and shade can be figurative. Ever seen those "pictures" made from thousands of little pictures? Fine detail in that case is little pictures that don't have anything to do with Marilyn Monroe, or whatever the "big picture" is "of." (Forgive all these quotation marks.) Fact is, fine detail resolution doesn't necessarily have much to do with why many photographs work as art—it often doesn't contribute to greater recognition of the subject, or to meaning. I could provide a list as long as your arm of great pictures in which even coarse detail can hardly be deciphered.
-
neevous
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Túl van lihegve fórumokon ez a front-backfocus dolog.
Vannak gyártóknak olyan sorozataik (Sigma 30mm), ahol szinte lehetetlen pontosan fókuszáló obit venni, de az esetek borzasztóan nagy többségében nincs ezzel baj (vagy a hiba konzisztens és korrigálható), persze az obinak a váznak és az obinak is teljesen precíznek kell lenni a tükrös PD-AF technológiából adódóan. Persze itt nem játszik az, hogy használt obit veszünk Ebayről, de ha valakinek erre van igénye, akkor be kell nyelni, hogy ki kell próbálni mindent és ha nem jó, nem megvenni, vagy visszavinni, de ami jó, az utána is jó lesz.
Mondom mégegyszer, az lenne a legjobb, ha erről nem kellene beszélnünk és nekem sem kellene D7200-at használnom, ha olyan a téma.
-
neevous
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nem, nem jobb a Fuji sem, ettől még teljesen releváns a véleményem, hogy a Pana/Oly 2008 óta megoldhatta volna a hibrid AF-et, ha a Nikonnak az 1-essel kapásból sikerült, főleg ha nekiállnak 300mm F4 obikat piacra dobálni.
X100-am van továbbra is, ami rohadtul lassú. A Flickr-ön az Isztambulos képeim nagy többsége zone focusing volt. Ezt egy kompaktnak viszont könyebben megbocsájtom.
-
neevous
tag
Statikus témánál minden jó, még az iPhone-om is. Nyílván ilyen helyzetben rohadtul jóra sikerült reszelni mind a Panákat, mind az Olympusokat. Gyorsak pontosak, satöbbi.
Nem a gyártókat akarom mentegetni, de a tükrösöknél sokkal több tényezős a dolog, sokkal kisebbek ideális esetben a megengedhető gyártási szórások, mert a bajonettől elkezdve az AF szenzoron ár mindennek pontosan kell beállítva lennie, hogy pontos legyen a fókuszod. A kontrasztos AF-nél ez annyira nem komplikált. Ez vagy sikerül, vagy nem, de ha jó példányt fogsz ki obiból és vázból is (aminek a valószínüsége több, mint nagy) és karban vannak tartva, akkor kb soha nem lesz szar AF-ed. Persze semmi nem 100%-os.
A gond csak akkor kezdődik a m4/3-mal, ha kell AFC, ilyenkor összevissza fókuszál, így marad a zone focusing, aztán várod, hogy belesétáljon a téma. Ilyenkor kell a tükrös, bár én örülnék legjobban, ha normális hibrid AF kerülne a gépekbe.
-
neevous
tag
válasz
hemaka
üzenetére
Sajnos egyet kell értenem Kaial. Amennyire ígéretesen indult a rendszer, annyira beleült az apró reszelgetésekbe a generációk között. Tényleges fejlesztést nem nagyon tudok felsorolni a GH-s videós masinékat és az E-M5 stabiját leszámítva. A G és a GF sorozatot sikerült teljes egészében szétcseszni például.
Nagyon szeretem a kisebb obikat, imádtam a 14/45-ös kombót, de képminőségben felfelé lépni vázak terén némileg költséges és még a csúcsvázakkal is képminőségben van elmaradás egy mezei croppos APS-C vázzal szemben (Fuji, Sony), ami nem óriási és lehetne normális fejlesztésekkel ellensúlyozni, de sajnos nem ebbe az irányba indultak el art filter tárcsástól, mindenestől. A normális hibrid af továbbra sem megoldott, így akinek kicsit is melóra kell néha (jelen), az nem fogja bevállalni, mert nem mindegy, hgy 10-ből 2 vagy 10-ből 7 kép sikerül nem statikus témánál.
A másik a borzasztó magas nyitóár a Panánál, ami mindig megzuhan és fogalmad sincs, mikor vegyél cuccokat. Az ilyenek elkerülhetőek lennének, ha felvennének egy gyakornokot, aki tud Marshall keresztet számolni.
Ha visszamegyek Micro 4/3-ra az valószínüleg a videó miatt lesz, de nyilván ott is játszik, hogy a GH-kban valami furcsa ok miatt nem nagyon pörögnek a szezorstabin.
-
neevous
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Foleg, ha Lightroomozol, akkor tudsz teljesen jo profilokat gyartani a gepeidhez.
Volt GF1-em, E-P1-em, E-PL1-em, GH1-em, G3-am, most X100-am es mindegyikbol ki lehetett hozni a konzisztens nekem tetszo profilokat, ameddig ehhez van megfelelo mennyisegu informacio, de ez mar a sokak szerint hasznalhatlan 12mp-es szenzorokban is megvolt. A dinamika egy masik tortenet, de nem ereztem ebben sem oriasi kulonbseget a 12mp-es szenzorok es a GH2 kozt peldaul. Ebben nekem lenyeges ugrast az X100 hozott, ami foleg fekete-feher konverzioknal jon elo.
Az egyetlen kulonbseg amit latok a ket gyarto kozott ilyen teren (azok a gepek kapcsan, amiket probaltam), hogy a Panakkal melosabb a profilgyartas, de ha ez megvan, akkor nincs szignifikans kulonbseg a gepek kozt, annak ellenere, hogy tonalityben jobbak a dobozbol kiveve az Olympusok. Persze ha Olympusos szineket akar feltetlen valaki, azt roppantmod nehez profilozassal letrehozni, mert nem sok koze van a valosaghoz.
Nem vagyok a techbuzulas hive, de itt nagyjabol le vannak irva a dolgok, hogy miert lesz mas mas gepekbol ugyanazzal a szenzorral mas vegtermek.
[link] -
neevous
tag
Ming Thein - Premiere and review: The Olympus PEN F
The other thing is the whole JPEG-centricness of the camera – it is clearly targeted at the social media crowd, from the design to the huge number of in-camera processing options. I have no objection to that, but it does mean there’s a lot of buttons and dials that are either not customisable to other more useful photographic functions, or compromise ergonomics. The biggest problem here is that the camera’s LCD isn’t really adequate for assessing how the final result will appear on a proper wide-gamut monitor, limiting the usefulness of in-camera processing to serious photographers. I’m all for anything that reduces the amount of time I have to spend in front of a computer screen, but I still don’t think we’re there yet – perhaps if the display were of the same quality as one of the better smartphones, and pre-calibrated. That said, I suppose it doesn’t matter for the target audience anyway. I actually think a stripped down version of the PEN F without these ‘extras’ would be quite a compelling photographer’s tool – in many ways, possibly fulfilling the simpler ethos of the Leica Q, but with interchangeable lenses. In the meantime, we can always ignore those buttons, I suppose. MT
-
neevous
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Ha szerinted a technofilseget hianyoltam, akkor fuss neki megegyszer.
A design az nem csak a kinezetet befolyasolja, hanem a UX-et, mukodest, satobbi. Semmi bajom nincs azzal, ha valami reginek nez ki es tobbe kevesbe ugy is mukodik, mint egy regi gep (X100), csak szerintem azzal, hogy nem kell elfernie filmnek, pentaxprizmanak egy gepben eleg nagy szabadsag nyilik es ha folyamatosan visszafele nyulnak, azzal egy olyan kettosseg jon letre, hogy a gep ugy mukodik, mint egy modern gep es ez van megcsapva egy retro formaval (OM-D), ami negativ iranyban befolyasolja az energonomiat. Igy lesz a Leica CL zaridotarcsajabol art filter tarcsa egy Pen-en.
-
neevous
tag
Lattam az uj Olyt es felre ne ersetek, tokjo meg minden, de ami nem tetszik, az a design. Egyszeruen nem oszinte.
Szeretem, ha valami jo anyagokbol keszul, de kicsit mar unom a retrot. Szeretnem, ha elengednek az eroltetett retrot, amit eljatszottak az OM-D-knel is es a multbeli designbol epitkezve, azt tovabbgondolva egy oszinten, vallaltan letisztult, nem DSLR formaval jonne ki valamelyik gyarto.
Felre ne ertsetek, lovok en is regi gepekkel, filmre is ([link]), de azoknal megvolt kotve a kez es nem veletlen neznek ki ugy, ahogy es nem is veletlen olyan a kezelesuk, amilyen.
Lehetne olyan, mint a GF1 volt:

Vagy a V1-es Nikon:

A GF1 (foleg feherben), annyira jo designban, kezelesben, hogy akarhanyszor volt, mindig par honap utan elkezdtem a hirdeteseket turni, de a szenzor felett mar eljart az ido.
-
neevous
tag
Én amúgy az archiválást teljesen hibrid módszerrel csinálom.
*a rawokat bemásolom a "20140201 Budapest" "RAW" mappájába.
*Lightroom import, válogatás
*a megmaradt képek mehetnek a "20140201 Budapest" collectionbe Lightroomban
*a kifőzött jpeg-ek mehetnek a "20140201 Budapest" "jpeg mappájába" -
neevous
tag
válasz
madgie
üzenetére
Megpróbálkozok egy X100-zal együttélni. A 45-ös keveset használtam mostanában, a 14-est többet, csak sokszor tág. Részben anyagi megfontolás, hogy egy jó keresős váz+20, az már drága lett volna, részben az, hogy még soha nem volt x100-am.
(De van egy olyan érzésem, hogy hetekig nem fog elmenni ezt sem, mint az E-P1 20k-ért.
-
neevous
tag
(Fent van az indexen az egész Micros cuccom. Ha innen kell valakinek, akkor fórumbaráti kedvezménnyel lehet vinni.)
-
neevous
tag
Azt hiszem, hogy kezdek megbátkozni a GF-1 bőrszínével.

-
neevous
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Sokkal melósabbak a Pana kepei, de igazából tökmindegy, ha különbözô helyzetekre csinalsz preseteket, de erre utólag kellett rájönnöm.
Abból kell kihozni a legjobbat, ami van és amúgy sokkal olcsóbb megtanulni lightroomozni, mint folyamatosan veszegetni az egyre jobb vázakat. Üvegre költök szerintem már csak én is, mert nem korlátoznak igazán ezek a vázak sem.
Ez pl Pana G3 jpeg. Végigfotóztam pár órát, mire észrevettem, de még lehetett menteni a menthetôt.
[link]Az régebbi vázak amúgy gondolom ennél rosszabbak jpegben. Kövezzetek meg, de nekem amúgy a dynamic BW sem tetszik a GF1-en. Túl élesek az átmenetek és kb szürke nincs is benne, csak fehér és fekete.
-
neevous
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Van egy GH1-em és egy GF1-em. A GH1-nek érezhetően nagyobb a dinamikája, fokozatosan bukik be vagy ég ki, így szebbek a fekete-fehér konverziók. Videóban meg egyértelműen jobb. Kocsmában iszok, nem fotózok, igy 1600-as isoig hasznalom, ott meg okés és az enyém nem bandingol.
Szerk.:
A G3-hoz hasonlitottam, nem volt egyértelmű, Bocsi. -
neevous
tag
Olvasgatva a fórumot, nekem vannak a legretróbb gépeim, de dinamikában eddig jónak néz ki a GH1 is.

-
neevous
tag
Tudom, hogy nem hirdetôs topik, de gondoltam, hogy megkérdezem elsô körben itt, mielôtt máshol hirdetném, hiszen itt több ismerôs arc is leledzik, hogy érdekelhet-e valakit az ezüst E-P1-em.
Szép állapotú váz, töltô, akksi, a gyárival gyakorlatilag azonos kapacitású pótakksi (DSTE), papírok. Szerintem az adatkábel is megvan még valahol.
Elsô körben 27k-ra gondoltam.
Raktam fel pár vele készült képemet, hogy lehessen pixelpeeperkedni.
-
neevous
tag
Szerintem gyerekfotonal nem gaz a lassu AF, csak a pontatlan. Nem kell kergetni a gyereket a fenykepozovel, hanem bele kell vonni a folyamatba, amikor meg nem lehet, akkor nem is mozog gyorsan.
Leicaval es manual kozepformatumu gepekkel is keszulnek gyerekfotok. Neha nem art lassitani kicsit.
-
neevous
tag
Durva a GH4 (is) videóban...
-
neevous
tag
Talán nem annyira off:
World premiere: The 2014 Leica T (Typ 701) review
[link] -
neevous
tag
Az akkutémáról jut eszembe, ha valakinek kell, van 2 alig használt DSTE akksim (Panasonic DMW-BLD10E ekvivalens), ami jó a G3-hoz, plusz van egy töltőm hozzájuk. Simán bírnak annyit, mint a gyáriak szerintem.
Nincs hozzá gépem, így szívesen odaadom valakinek, aki több hasznát veszi. Annyit adtok érte, amennyit gondoltok.

-
neevous
tag
Sziasztok,
Igazából csak az egyik kérdésem lenne rendszerspecifikus.
– Szeretném az E-P1-et a bringám kormányára erősíteni. Országútiról van szó, így sokkal inkább apró vibrációk lennének, mintsem nagy rázkódások. Van olyan mini állványa valakinek, ami bevált hasonló célra?
– Távirányítót vadászok éppen Ebay-en. Egyszer vettem egy tökéletesen használhatatlant már. Milyet érdemes venni, mi vált be nektek?
-
neevous
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Az Oly előtt Pentaxot használtam 6mpixeles Sony CCD-vel és imádtam a színeit, illetve, hogy szépen fokozatosan buktak be rajta az árnyékok.
Ugye a CMOS szenzoroknak teljesen más a karakterisztikája, de az Oly színeivel, árnyékaival kevesebbet melózok. Ez nem azt jelenti, hogy átpöckölöm Vividre és adjad neki, ezzel is elég rendesen utómunkázok, ha kell, de sokkal jobban tetszik ugyanannyi melóval a végeredmény. Ming Thein is ezt írta az Oly és Pana RAW-ok kapcsán, így talán nem érzem magam annyira bénának.
Hogy ne csak a szám járjon, rakok is be egy képet, amit a nettó 25k-s vázammal csináltam.

-
neevous
tag
Jó ez a 25-ös Oly:
Penang Shutter Therapy with Olympus OM-D E-M10 and M.Zuiko 25mm F1.8 [link]
-
neevous
tag
Valaki Olympus Viewerezik rajtam kívül? A 3-ast használom és iszonyatosan lassú Mac-en. Érdemes downgrade-elni?
-
neevous
tag
Félig-meddig off:
Ming Thein tesztelte az E-1 et: [link]
Kicsit rákívántam egy régebbi Kodak CCD szenzoros gépre.
-
neevous
tag
Ha elfér egy kis off...
Felvittem az E-P1-et a Normafára: [link] -
neevous
tag
Használd a kitobit és idővel meglátod, hogy milyen tartományokban használod és annak megfelelően vagyél később fixszet/fixeket. A 45 1.8 nagyon jó, de igen szűk, a 17 2.8 pedig általános felhasználásra jobb és szerintem ár/érték arányban is rendben van használtan.
-
neevous
tag
Ha nagyon kellenek az Oly színek, akkor miért nem exportáltok Tiff-be Viewerből és azt rakjátok be Lightroomba?
-
neevous
tag
válasz
madgie
üzenetére
Lehet kovezni, de szerintem jobbak a G3 bortonusai jpegben, mint rawban. Persze, en is rawozok es sajat preseteimmel 5mp alatt is jobbat hozok ki a kepekbol.
Amugy ha van ra igeny, akkor szivesen felrakok parat, tekintettel a topikban levo G3 populaciora. Mindegyiknel a szem volt a muszer, de talan jobb, mintha a raw egyenesen menne jpegbe.
-
neevous
tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
neevous
tag
-
neevous
tag
Ez alapvetően nem indokolná a dolgot...
https://skydrive.live.com/redir?resid=2C7DD2CFDBCC077D!273&authkey=!AIGfEnXNd-vf6fk&v=3&ithint=photo%2c.jpg
(Bocsi a linkért, mobilról vagyok)
-
neevous
tag
Még szerencse, hogy vettem egy E-P1-et. A G3-as zára eddig bírta. Bedobom Karácsony után a Video-Partba, hogy ránézzenek, de valszeg nem lesz olcsó mulatság a történet.
-
neevous
tag
A manuálozás azért nem annyira pálya az ilyen képeknél, mert még a G3 keresőjében sem tudsz egy fényerős manuált 95%-os pontossággal a szemre élesíteni, illetve egy 1.4-es fényerejű, normális árú alapobi nem nagyon fogja tudni a 45-ös felbontóképességét hozni kis szenzoron (ha rekeszelni kell, akkor ugyanott vagy), illetve a bokehjük is idegesebb, mert nem portréra lettek kitalálva.
A példánál maradva felraktam egy 100%-os croppot a 45-össel, hogy lásd, hogy mire gondolok: [link]
-
neevous
tag
Közben én is egy E-P1-gyel lettem gazdagabb. Arra számítottam, hogy utálni fogom, de úgy néz ki, hogy ez nem egészen így lesz.

-
neevous
tag
Félig-meddig off, de nincs valakinek valamilyen low budget eladó másodváza? PL1/PL2/PM1-re gondoltam
-
neevous
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Sajnos nekem az első Olympusom a PL1 volt, így nem nagyon vagyok képben a régi Olympusokkal. Mondjuk nem tudom, hogy a skálán hol helyezkedik el, de Robin Wong blogján nem tapasztaltam nagy különbségeket az E-5, E-P3 és az E-M5 között színekben. Ő elvileg mindenhez Olympus Viewert használ.
-
neevous
tag
válasz
madgie
üzenetére
Mondanám, hogy szólj, ha megunod, de nem hsizem, hogy szeretnék küzdeni az első generáció Oly vázak fókuszával a PL1 után.

Amúgy egy PM1 van nálam. Hiányoztak az Oly színek elkértem egy haverom gépét pár napra. Most kb ott tartok, hogy megy a G3 és jön egy PM1, ha hiányzik a kereső, akkor meg veszek rá egy VF2-t.

-
neevous
tag
(végül megoldodott a G3 probléma: a bekapcsoló pöcök volt a hibás - olcsón megúsztam)
-
neevous
tag
Ma reggelt 2-3 nap állás után úgy döntött a G3-am, hogy nem kapcsol be. Van valakinek szervizes tapasztalata, hogy hova érdemes vinni?
-
neevous
tag
Srácok, lehet egy nagyon perverz kérésem? Már egy ideje nincsen 20-as Panám, gondolkozom rajta, hogy újítok egyet, viszont még anno Rabi Miki írta, hogy nem annyira jó szembefényben.
Akinek van 20-asa tudna esetleg felrakni egy szembefényben készült RAW-ot? Valami ilyesmire gondoltam:
[link] -
neevous
tag
Srácok, csakajósör?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony A7 IV váz + ajándék cage & akkuk (3 év gari, 2500 expó)
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal! (~600 expo)
- Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Sony Alpha A9 II ( ILCE9-M2 ) fényképezőgép - Újszerű -
- Canon EOS R7 fényképezőgép - 1000 expó - Újszerű -
- Samsung A17 mobiltelefon
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"