- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
donat_sz
senior tag
válasz
kmarci25 #13839 üzenetére
+1
A tejes italok miatt és hogy a család/rokonok nélkülem is tudjanak készíteni maguknak egy cappuccinot Bamibino Plus lett a választás, hozzá pedig egy DF64 gen2 és azóta egy K6 is rendelkezésre áll.
A korábbi karos gép + Graef CM702 kombóhoz ez óriási előrelépés. Közepes vagy olaszos pörkölésre szuper. Ahogy Marci írja a hőmérséklet beállíthatósága és már a megfelelő hő elérése okán nem ezzel fogsz világos pörkölésből kihozni minden ízt, de ettől még remek presszókat és főleg remek tejes italokat lehet vele készíteni.Nálam a tejes ital még mindig nagy arányban jelen van (flat white többnyire), így a gőzölő képessége nálam nagyon fontos. Ha nem innék tejes italt, akkor vélhetően egy robot lenne a nyerő itt is.
u.i. itt sincs semmi recsegés, ropogás!
-
-
woodandstone
csendes tag
-
krono.
tag
válasz
kmarci25 #13331 üzenetére
Ez a fajta van, ezen szerintem kvázi csak átfolyik a víz, magát a terítést nem nagyon befolyásolja szerintem.
Kar nélkül egész egyenletes, 4 erősebb helyen jön a víz, és pár másik helyen gyengébben, de szimetrikusan, szóval azt mondanám, hogy direkt ilyen. Maga a puck amúgy rendben van kiütéskor, nincsenek nagyon vizes vagy száraz foltok rajta és egyben kijön mindig.
-
válasz
kmarci25 #12950 üzenetére
Én valami reptéren követtem el a szarvas hibát, hogy kértem egy duplát magába'
Egyrészt két napig nem éreztem utána a torkom, annyira leégette. Kb 90 fokos lehetett, de a duplafalú, kibaszott papírpohárban nem tűnt fel. Az "íze" pedig annyira ordenáréan szar volt, hogy otthagytam. Én nem értem hogy kellhet ez bárkinek. Még a Freiben is lehet vállalható presszót kapni, ha nem kéred az "extrákat". -
L4D1K
őstag
-
-
kchris78
veterán
válasz
kmarci25 #12298 üzenetére
Köszönöm, úgy tűnik bejött, durvább őrlés, mennyiséget tartottam, tényleg csökkent az a testesség, földes érzés mintha kevesebb lenne benne a szárazanyag
. Tényleg megéreztem ízre azt ami illatot éreztem mikor az őrlemény illatát éreztem
.
Hát igen, én is vettem 2-3 éve capuccino duplafalút, azokkal semmi gond nincs. A hőhatást meg bírnia kell elvileg, hiszen majdnem 100 fokos a főzet
.
-
dippe
tag
-
-
-
MC Pite
veterán
válasz
kmarci25 #11383 üzenetére
A C3 ESP gyárilag tudja:
A K2 meg erre még a 40 klikkel rálicitál, kihozatalbannkb 5 másodpercenkénti lépcsővel 25e Ft-ért, ha sikerül kuponozni, alig 23ért.Látom, hogy a K4 nagyobb, gyorsabban őröl, és még finomabbak picit a lépések, de nem biztos hogy másfélszer ennyit megér. Már kb 75k van a cuccokban, jó lenne találni a heti 3-6 kávéra egy már jól használható, de nem drága örlőt
Így isnkapom az ívet, kapszzlást akart nejem, de abba nem egyeztem bele (10 éve instatozunk). Ezzel csinálhat podot, de azt mondja lát némi analógiát az autó/fényképező/hifi/bringa hobbikkal kapcsolatban; és én sem akarok elszállni. Régen inkább ment a hobbikra lóvé, de egy ideje már hely és pénztakarékosság van, plusz úton a kistesó.
Felesleges cuccot sem akarok venni, alakul a darálóval is az eredmény, de ha K2 ennyiért pl már okés, addig még elmegyek, a másfélszeresét nagyon indokolt esetben adnám ki. -
Horvi
őstag
válasz
kmarci25 #11017 üzenetére
Köszi, és aeropresshez is van ilyen javaslatotok? Beszereztem egy aeropresst és most azzal kísérletezek. A gyári ajánlás ha jól rémlik ilyen 60-90 között van a K6-on. Jól gondolom, hogy ha sötétebb pörkölésű kv-t használok akkor durvábbra érdemes őrölni, a világosabb pörkölésűt meg finomabbra?
-
Peterhappy
őstag
válasz
kmarci25 #10537 üzenetére
Szia, sziasztok,
Most az az otthoni ukáz, hogy prismo-tol független kell egy kotyogós a hátartásba
Így a kérdésem azon része ismét él, tudnátok-e ár/érték bestbuy kotyogóst ajánlani.
Igen ritkán használnánk, ezért nem költenék rá sokat. De akkor azért legyen vállalható. Ezért gondoltam elsősorban Bialettire, de sokféle van, nem tudom, melyik javasolt, illetve melyiket gyártják esetleg még Olaszországban (ha ez számít).Két fős elegendő, nagyon ritkán lenne szükségem 3 vagy 4 fő számára, akkor főzök kétszer.
Előre is köszönöm az ajánlásokat!
-
-
válasz
kmarci25 #10509 üzenetére
Az újak rendben vannak, évek óta.
Más kérdés az áruk és mit tudnak felmutatni gyári állapotban; nem túl sokat, az ipari méretezés előnyein túl.
Viszont kiváló modding alap volt és van. Ha valaki nem akar hozzányúlni, akkor én előbb vennék egy használt sage bambino plust pl. -
válasz
kmarci25 #10469 üzenetére
Ne vezesd félre. Amit mutat az egy nyomifoki kar. Ha ki lehet bányászni belőle a tömítéses műanyag szart, akkor oké, bár az alján lévő lukon össze-vissza fog folyni a lé, nem szépen. Ha nem lehet kiszedni, akkor mindegy milyen kosarat vesz bele.
Tailor@ fényképezd be a kart lécci. Hány füles és merre àllnak?
Ha 58-as méretezésű, akkor talán nem lehet annyira kretén formàjú, hogy ne kapnál hozzá alin kart. -
tailor
őstag
válasz
kmarci25 #10465 üzenetére
Sajnos nem találtam eddig pont ilyen kart+kosarat, ami passzolna bele, illetve tartok attól, hogy a 15 barosnak mondott nyomása miatt átzubog a víz a kávén :/ Nézelődök még Alin, hátha van olcóért kar, amit kipróbálhatnék.
Amúgy a gyári karból nem lehet valahogy kiműteni a nyomásszabályzót? Az egyébként az a gumigyűrűs műanyag plakett a kosár alján? -
mekker
őstag
-
jézusom
addikt
válasz
kmarci25 #10285 üzenetére
Nincs ezen semmi program. Egyedül 2 bögre méretet lehet bekalibrálni, aztán annyi. Van egy pumpa hozzá azzal lehet a vÍztartály felől kifújni a szennyeződéseket, de szerintem inkább a tejhabosÍtő részét, azt meg nem használom. Azért kipróbáltam azt is.
Legközelebb veszek citromsavat, de én se gondolnám, hogy nagyon el lenne tömődve, de mint ha kevesebbet akarna lefőzni nekem
Itt nálam az örlés finomságok, kv fajták is változnak, szóval nehéz megitélni, csak mondom biztos ami biztos. -
Alusky
senior tag
válasz
kmarci25 #10190 üzenetére
A török még oké olyat is ittam már, ott forrásig van többször hevítve, szinte kimossa a kávét és még benne is hagyják, a filter az egy eléggé gyengéd érintés ahhoz képest.
Túl keserűt se szeretem, inkább háromnegyedes. Úgyis telerakom valami édessel.
Nem kell ám komolyan venni amit írok, csak neten keresztül nehezebben megy át a mondat, mert nincs hozzá hanglejtés, arckifejezés, senki nem látja, hogy félig röhögve írok le egy mondatot, emotikont meg nem gyakran használok.[link]
Ez amúgy egy érdekes cucc. -
válasz
kmarci25 #10126 üzenetére
Én is vettem ilyen Aldis mexikói kávét ( bár ne tettem volna
).
Nekem rettentően keserű , ihatatlan. Nem mellesleg döglött a frissesség ellenére is.
És az általam vásárolt csomag Polarstaréval ellentétben tele van olajos kicsapódással, nagyon sötét.
Úgyhogy én ki is dobtam a kukába, számomra fogyaszthatatlan kategória.
-
válasz
kmarci25 #10145 üzenetére
No offense, ez konkrétan tényleg megéri, csak sosem értettem miért támogatnék külföldi pörköldéket túlnyomó részt jelentősen drágábban, mint az itthoni legdrágább versenyzők, mikor az is látszik, hogy esetleg ugyanazt pörkölik, ugyanabból a régióból, stb. Csak épp nem magyar 🤷
Think local -
-
-
dethroner
veterán
válasz
kmarci25 #10020 üzenetére
Igen, 41mm. Ez egy Dolce Gusto utántöltő kapszulához lenne. Nem az enyém,
ajándékba megy a gép+kapszulák.
Alit néztem, gyakran annyira jön ki a tamper+szállítás, mintha aranyból lenne. Lehet jobban járnék ha érdeklődnék egy esztergályosnál, mennyiből hozná ki. Vagy esetleg 3D nyomtatás? -
aradebil2
senior tag
válasz
kmarci25 #9659 üzenetére
Lassan itt is át kéne térni az SI rendszerre 😀 Addig is lehet használni pl. az üledékes geológusok terepi eszközét, a 'piszmográfot'
Különböző szemcseméretű üledékek szépen egymás mellé felragasztva egy papírlapra, a durva homoktól (1-2 mm) a kőzetlisztig (64 mikrométer alatt). Persze megvan ennek a kávés/hivatalos megfelelője is ok a Kruve Brewler. Nekem mindig is fura volt hogy pont a szemcseméret meghatározása nem annyira elterjedt a homebrewerek körében, pedig legalább annyira fontos lenne a mint a WDT vagy a fontos hőfok beállítása, gondolnám én.
-
törölt tag
válasz
kmarci25 #9562 üzenetére
Túllépve a lényegre törekvésen [link] / törésen [link] , a téma iránt továbbra is mélyen érdeklődő(k) kedvedért levezetem:
lassan fogy a kávénk és nem fagyasztok, ezért max 1 kilót veszek. Így 15000 ft alatt marad a rendelési összeg, ezért postázási költség van, ami meg minimum 1398 Ft a Kapuczinernél, s ami nyilvánvalóan kifizetendő a termék árával együtt. Ez ekkora termékárnál számottevően dob(na) a végső áron, ezért inkább egy drágább és finomabb helyi/közeli kávéra költöm ezt az 1400 Ft-ot. Amit éppen most kíséreltem meg, s ehhez gyűjtöttem adatot. Ez lett volna az eredeti kérdésre/javaslatra a válasz.Magyarán olyat javasoltál, ami számomra egy már eleve végiggondolt, de elvetett opció volt, nem volt mit megértenem benne.
Talán az a baj, hogy látszólag nem feltételezted azt, hogy 2023-ra már én is hallottam a webes rendelési lehetőségekről, kiszállításokról, vagy azt, hogy egyszerűen nem jut eszembe ez az evidencia.
Nekem olybá tűnik, hogy ezzel a nem tudom mire alapoztad feltételezéseddel, miszerint valami új szempontot emelsz be a rendelési lehetőség megemlítésével (pontosabban az annak elvetésének okát firtató negatív kérdéseddel), illetve "a kérdés mögötti javaslatoddal" ki is merült a segíteni tudásod és/vagy akarásod. [Ide is be lehetne szúrni egy tapsikoló emojit.]
A helyzet az, hogy a többiek legalább részben tudtak segíteni, orientáltak az általam névről amúgy is ismert 7-8 pörkölő között, szűkítették a kört 2-3 helyre. Tőlük még el is fogadom a stílusomat illető kritikát, mert volt mögöttük érdemi adat is, nemcsak pusztába kiáltott szavak.
Remélem, nem voltam sértő, de azt is, hogy továbbra is végtelenül pikírt voltam.
Egyébként meg tényleg elfogadom azt, hogy egy közösséget az tart össze, ha kerüljük a pikírtséget, úgy hogy nem is zavarnék tovább a köreidben.
-
törölt tag
válasz
kmarci25 #9543 üzenetére
Tudod, én meg azt gondoltam, hogy elég precízre sikeredett a kérdésem ahhoz, hogy aki az ezen a kereten belüli összes szükséges infóval rendelkezik - ismeri a Kapuczinert, ismer pár pörkölőt a megadott területen - az majd megválaszolja. Ha nincs ilyen ember, akkor nem lesz válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest