- One mobilszolgáltatások
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
deathcrow42 #13818 üzenetére
Vízhozamot, nyomást csekkolni érdemes és belőni, ahová szeretnéd.
Mondom a vízterítője nem acélos. Pogácsán látszik, ahogy a vibrapumpa dolgozik. De nem vészes, csak látható. Én vennék pogiszűrőt (puck screen), az amúgy is jót tesz a felsőszűrőnek.
A gyári, egyszerű, sajtolt kosarakat lecserélném, ezen a szinten már érdemes - bár amúgy használhatók. Seggetlen kar mindig jó, ha van.Ital remek, de egyrészt nem merültem bele mélyebben, másrészt lényeg a bab+őrlő.
Szinte minden állítható rajta (előáztatás pumpa idővel és szünettel külön - de átfolyás nem, vagy praktikusan nem - , nyomás, - ennek megfelelően úgy piszkálod, ahogy tetszik. A gőzt rendesen ki kell ereszteni használat előtt (20-30mp), különben elég sok vizet köp bele és az hiba.Hedrick tesztelte ennek kvázi klónjait miicoffee meg valami más néven. Jó hosszan.
-
iatti
aktív tag
válasz
deathcrow42 #13789 üzenetére
az a minimum
-
donat_sz
senior tag
válasz
deathcrow42 #13590 üzenetére
A Sage gyári kosara esetén nekem a szimpla 7g-ja túl kis adag volt. Az IMS legkisebb dupla presszós kosarával + puck screen viszont remek kávék jönnek számomra 15g-mal. Ez méretben a Sage két kosara között van.
-
kmarci25
veterán
válasz
deathcrow42 #13590 üzenetére
A felsőszűrő teljesen oké, nem érdemes cserélni. A puck screen a vízterítést segítheti, illetve tiszta marad a felsőszűrő, én ezért használom. Ezek nem lesznek nagy hatással a lefolyási időre. Ott szerintem a babbal és/vagy az őrlési finomsággal lesz dolgod.
-
válasz
deathcrow42 #13587 üzenetére
Kosárra gondolsz? Szerintem nem. A Sage sajátja jó minőségű.
Jó babot érdemes venni. -
skilleeer
csendes tag
válasz
deathcrow42 #13555 üzenetére
sziasztok, Old man-t most látom először, gyors fel is csaptam. (kezdő presszósnak mondanám magam, de már jóval többször sikerül finomat főzni mint nem, felszerelés k6 / gaggia baby opv pid) Most ott tartok, hogy keresem a saját ízvilágom, még nem találtam rá az igazira. Próbáltam impresso classic összeset, kapuczinertől próbáltam kétféle közepes pörit és jelenleg kávékalmár ethiopia kabira közepes (ez eddig a legfinomabb nekem)
Old man-nek van csomagajánlata, mind a három fajta kávéjuk benne van.A kérdés: mikor vásároltok világos vagy sötét pörkölést az adott kávéból? Mi alapján döntitek el?
-
válasz
deathcrow42 #13565 üzenetére
Na akkor veszel egy K6 kézit, avx akciós. Amazonon se olcsóbb. Persze, tekerni kell, de ennél kedvezőbb ár\értékben nem létezik. 50 kör 18g, az nagyjából egy perc.
-
válasz
Hát old man nem döglöttet árul, az biztos. Spriccelni tud, ha világosabb pörk. Az őrlőd sajnos egy vacadék, főleg világosabb babokhoz. Én ott keresném a gondot.
Ha átesik a víz ÉS jó a bab (az se jó, ha túl friss, a gázok miatt, bár úgy látom vágod a témát), akkor marad az őrlő, mint szűk keresztmetszet.Szerk.: hacsak nem rontod el alaposan az előkészítést. Megfelelő mennyiségű őrlemény van a kosárban? Nem tudom mi a névleges tölteted, de egy 100Ft teszt sosem árt, ha normális a felsőszűrő (nincs rajta belógó csavar). Fel a százast a tamperelt pogira, felhúzod, leveszed. Ha épp látszik a lenyomata, az kell (nem látszik: kevés. Elsüllyedt: sok).
-
válasz
deathcrow42 #13553 üzenetére
szerintem rossz irányból közelítesz: a crema mennyisége nem határozza meg a kávét, a nyomásfokozós kosarat nem érdemes a simához hasonlítani.
A sima kosárral ezen a 2-3 álláson a 17g őrleményből hány másodperces csapolással lesz hány gramm kész kávé? Ebből inkább lehet következtetni arra, hogy valóban "vizes" a káve.
Ugyanígy: nyomásfokozós kosárral a megszokott módon, mennyi őrleményből, mennyi idő alatt lesz mennyi kávé?
-
lbence
aktív tag
válasz
deathcrow42 #13559 üzenetére
Ez elvileg presszóképes, testvéremnek Sage Barista Pro-ja volt, abban elvileg ugyanez az őrlő van, simán tudott vele presszót készíteni. Próbálkozz nagyobb mennyiségű őrleménnyel, de lehet, hogy a tamperelésnél csúszik hiba a rendszerbe, ahhoz meg minimum egy videót kéne látnunk a folyamatról.
Ha még nem láttad volna ezt a sorozatot, itt el tudod végezni a szükséges online továbbképzést. -
kmarci25
veterán
válasz
deathcrow42 #13557 üzenetére
Biztos presszóképes az őrlő? Finomabb őrlemény kéne, mert nincs elég ellenállás, így átzubog a víz a pogácsán. A dupla falú nyomásfokozós, nem a pogácsa miatt lesz ellenállás, hanem az egy szem luk miatt a kosáron.
-
donat_sz
senior tag
válasz
Hány gramm kávé megy a filter kosárba?
Véltem különbséget látni az IMS és a gyári egy falu kosár között, de ennyit nem.
Én is Bambino Plus tulaj vagyok, használtam graef és most DF őrlővel. Mindkettőből lett rendes kávé az egy falu kosárral. Nekem akkor volt hasonló, mikor a Graefbe kellett egy plusz alátét mert nem tudtam elég apróra őrölni a kávét. -
válasz
deathcrow42 #13553 üzenetére
Gyanús, mert ez többek közt lehet a döglött bab eredménye is.
A frissen pörkölt kávé mit jelent? Melyik pörkölő? Adagonként teszed az őrlőbe ugye? Tehát a nem a babtartályban döglik a kávé?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- UHD filmek lejátszása
- E-roller topik
- Milyen notebookot vegyek?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest