- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dippe
tag
válasz
Jamby18 #12300 üzenetére
A Szarvasitól a bármelyik Bialetti jobb lesz, ha megtanulsz vele főzni.
Nekem a 2 személyes Venus-om jobban bejön, mert acél, és 2 személyes, míg a Moka-m félig alu és 3 személyes. Mennyiségben a végén nincs nagy eltérés.
A Moka picit kesernyésebbet, erősebbet főz, de sok kávé is kell bele, kb. 1,5x mint a Venusba.
A crema felejtős szerintem, mert úgyis túl forró a kávé. Nekem pl. összeesik pár mp után. Ha nagyon kell, akkor kis elemes tejhabosítóval lehet kamu cremat csinálni ...
A főzés sebességét lehet változtatni egy indukciós főzőlappal. Az Ikea-ban vettem pár éve 15eft körül. Magas fokozaton már szerintem 80 fok körül keletkezik gőz, hamar megindul a kávé, és nem ég meg ha időben leveszem a főzőt. Ha lefőtt, azonnal ki kell tölteni a kávét, és akkor nem hevül túl ami miatt kesernyés lesz. Kb. ennyi a trükk. Egy átlag kávézó/automata gép szintet simán hoz az eredmény.
Egyébként kotyogós nem egy űrtechnika, de a Bialetti eléggé érzi mekkora talp, mekkora szűrőkosár milyen hosszú csővel kell egy karakteres ízhez. Az 1 személyes G.A.T főző is jó, abból mást sajna nem ismerek. Más, főleg noname/magyar kotyogósokból még nem ittam jó kávét.
Szóval részemről inkább olcsóbb főzőt javallanék nagy talppal + 1 indukciós lapot, ha még nincs, és beleférsz a 30-ba. Sajna Venus 2személyes nem minden indukcióssal működik.
+Ha alu főzőt veszel, ne nagyon rakd mosogatógépbe, ne súrold! Csak ki kell öblíteni. Az oxid réteg ne sérüljön az alun, mert nem túl egészséges. és szar a kávé íze is pár főzésig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI RC2 drón távirányító
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest