Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TotO'
aktív tag
dedica ec685-hez rendeltem még régebben egy aliexpresses bottomless portafiltert, most vásároltam avx-től egy k6-ot, meg ahogy olvasom egy IMS kosár is jó lenne. Nem tudom azonban, hogy a 3 méret közül (12-14g, 14-16g, 16-18g) melyik lenne nekem ideális.
Mi alapján döntsek? Van akinek IMS Pavoni van [link] 15-17g.
Vagy pusztán az a mérvadó, hogy mennyi kávét szeretnék inni? Ahogy tudom duplát könnyebb csinálni (pláne kezdőként). Szóval ha 12-14es kosarat veszem, akkor nehezebb lesz jó kávét készítenem?! -
TotO'
aktív tag
bár.. nem is annyival szélesebb a hófehérke, mint gondoltam. plusz a nagyobb tartály is üdvös (tejgőzölés meg nem annyira szempont, egyelőre legalábbis).
egy hófehérke+k6 mellé milyen eszköz az ami még felettéb szükséges a kávéházi élményhez? Feltételezem egy tamper biztosan kell. mi még?
-
TotO'
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #13494 üzenetére
a 3810ről azért nem nagyon találni itt a fórumon semmit, mert új gépnek mondható? (így tehát időtállóságról se tudni sokat)
szigorúan csak a kinézet alapjan őszintén ennek + k6 jobban örülnék mint a hófehérke bundlenek. Érdemben van köztük különbség? (51 vs 58on felül) -
TotO'
aktív tag
Sziasztok!
Milyen presszó kávégépet érdemes venni 60-80k körül? Látom delonghi dedica (gondolom ec685), talán még hófehérke, AVX EM3810B Slim 58?
Továbbá: van esetleg picit a keret fölött ami jobb ár/érték arányú? Olvastam, hogy pl AVX EM1 Lux az már érdemben jobb, de az már 150k. -
TotO'
aktív tag
üdv!
van egy dedica 685 és egy graef 702 készülékem, illetve emellé egy nem nyomásfokozós kar aliexpressről + tamper
eddig basic szarvasi kávéfőzőnk volt, azt tejjel felöntve ittuk.
szeretném elérni, hogy alapból ne legyen keserű a kávé, hanem aromás. ahhoz fogható kellemes ízt szeretnék érezni, amit akkor érzek, amikor megszagolom a kávébabot/őrleményt, vagy azok a karakterek amiket olvasok (citrusos, ilyen, olyan) (tehát finom kávét szeretnék, wow) nem ragaszkodom az espresso mennyiségű "shot"-hoz, vagy ilyesmi
jó "recep" után kutakodva a neten (youtube, home-barista, etc) azt látom, hogy általában 17-18g darált kávét kb ~28-30s-ig kell "folyatni" (mi a jobb ige erre?) és ez idő alatt kb 35g-nyi kávé kell, hogy lefollyon. (espresso)
ha a fenti dolgokat fixnek veszem, akkor 2 másik értékkel tudok játszani: őrlés finomsága és a tömörítés (tamperelés?) mértéke (nameg persze a kávé maga).hogyan közelítsek az optimális finomság és tömörítés felé? pl: legfinomabb őrlési fokozat mellett 18g őrleményt összepréselem amennyire tudom: megfolytom a gépet, nem jön ki kb, csak cseppek.
kevésbé préseljem össze, vagy daráljam durvábbra? akármivel próbálkozom, keserű eredményt kapok.milyen pörkölésű kávé javasolt? (örömmel fogadok akár konkrét javaslatokat pl kapucziner vagy hasonló helyekről)
köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mikrotik routerek
- Tesla topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest