- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fross
csendes tag
Sziasztok, kifogyóban vagyok kávéból, eddig allegro -ról rendeltem, tudtok valami kávét ajánlani max 10k/kg áron?
-
Fross
csendes tag
Köszi szépen, holnap meg is jön a cucc, lesz egy kis koffein túladagolásom de semmi komoly
Még egy kérdés, bármi tipp, hogy hogyan tudnám a megfelelő hőmérsékletet megtalálni hőmérséklet szabályozás nélkül és nem megégetni a kávét a vízzel, nyilván nem akarom forrásig melegíteni a vizet de túl hidegre se akarom hagyni.
Esetleg várjam meg míg forr a víz és utána hagyjam visszahülni egy 5 percet?
-
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13653 üzenetére
Köszi szépen a segítséget. Esetleg egy "recept" ami általában működik vagy a Lance féle az jó kiindulási pont lesz?
-
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13650 üzenetére
Tudom, hogy nem presszót fog készíteni.
Ha hosszabb italra vágyok általában olyankor a kotyogóst veszem elő és szeretném ezt is kipróbálni, hogy milyen ahhoz képest.
K6-om van, az jó lesz mellé?
-
Fross
csendes tag
Sziasztok.
Aeropress vásárláson gondolkozom.
Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban :
-Általában sötétebb pörkölésű kávékat iszom, mennyire jók ezek aeropresshez?
-Mennyire fontos, hogy legyen hozzá hőmérséklet szabályozós vízforraló?
Köszi a válaszokat
-
Fross
csendes tag
Meghoztátok a kedvem, hogy kipróbáljam az aeropress-t
, lehet hülye kérdés, de lehet jó kávét csinálni vele medium-dark - dark pörkölésű kávéból vagy muszáj lennék világosat venni hozzá?
-
Fross
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #13112 üzenetére
Én ezt rendeltem legutóbb allegro-ról [link].
Nem rossz de ennyi pénzért már ha veszek inkább veszek AVX-et szerintem -
Fross
csendes tag
Sziasztok van valakinek tapasztalata ezekkel a kávékkal kapcsolatban? Röast
Vagy inkább ugorjak be a mediamarktba AVX-ért? -
Fross
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #11783 üzenetére
Ahogy most nézem a kolumbiainak 8.300, de egy válogatással szemezgetek 5db 200g-os több fajtából(ez) 8.600
-
Fross
csendes tag
Sziasztok!
Rendelt már valaki innen kávét? Millenial
-
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #11459 üzenetére
Köszi szépen ránézek
-
Fross
csendes tag
Kávé vásárlás előtt állok, ki milyen kávét iszik jelenleg ami megáll 10 ezer/kg alatt?
-
Fross
csendes tag
válasz
headhunter86 #11413 üzenetére
Semmi, nekem is egy K6 van, az első lépés a papírja szerint az(ha jól emlékszem), hogy találd meg a 0-át ami nem a jelölt 0-nál van hanem egy kicsit már minuszba és onnan kell elkezdeni számolni az őrlés fokot
-
Fross
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #11370 üzenetére
Én nem automatával használom, nekem egy K6-om van és egy Hófehérkém és próbáltam már minden őrlési fokozatot de azt a csokis izt amit írnak sose sikerült kinyerni
-
Fross
csendes tag
válasz
headhunter86 #11239 üzenetére
Őrlőre többet költs mint magára a gépre, ha kézi opció akkor a K6-ot tudom ajánlani vagy a K4-et, így még emellé akár be is fér egy TB1 a 120 ezres keretbe
-
Fross
csendes tag
válasz
headhunter86 #11222 üzenetére
csak azt nem tudom a TB1-nél jobb vagy rosszabb a Hófehérke.
Rosszabb a Hófehérke, ezt úgy mondom, hogy nekem Hófehérkém van -
Fross
csendes tag
válasz
fecke78 #11219 üzenetére
Hónapok óta egy Hófehérkét használok, semmi probléma nincs vele, gyári kart és a non-pressurized vele járó kosarat használom, vettem hozzá 1 tampert meg 1 wdt-t és ennyi.
Ebben az árkategóriában ott lett volna a Dedica, de ahhoz még külön kart, kosarat is vennem kellett volna ami még 1 20-as körül áll meg, ami ott jelenleg nem fért nekem bele. -
Fross
csendes tag
válasz
headhunter86 #11215 üzenetére
Mindenféleképpen a TB1-et vedd ha ezek az opciók vannak, már csak azért is mert a TB1 az 58mm-es ha jól emlékszem, a dedica meg csak 51mm, ha gépet váltasz nem kell minden felszerelést újra megvenni hozzá, mert valószínűleg az is 58mm-es lesz.
Plusz, a TB1 alapból unpressurized kosarakkal jön míg az ECP3420 meg a dedica nem, ezért mindegyikhez venned kell még egy új kart és kosarat is
-
Fross
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #11103 üzenetére
Megkóstoltam ma a RWANDA-t, de semmilyen íze nincs, gyönyörű szép crema van rajta, sikerült is rendesen belőni az őrlőn, hogy jó legyen. Lehet, hogy amiatt nincs még íze, mert túl friss?
video -
Fross
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #11103 üzenetére
Akkor ha ezek elfogynak a következőre megnézem azt
-
Fross
csendes tag
Sziasztok.
Szerintetek ez megfelelő lenne mérni a dolgokat?
-
Fross
csendes tag
Kotyogóshoz van valakinek egy jó receptje K6-tal? Egyszerűen mindig vagy víz ízűre sikerül nagyon vagy pedig keserű lesz
Jelenleg 75 clicken van és forró vízzel inditom alapból és amint elkezd a végén már "sípolni" megy is a hideg víz alá rögtön
-
Fross
csendes tag
Úgy tűnik sikerült egy elég "friss" kávét link kifogni az aldiban, kíváncsi vagyok milyen lesz
-
Fross
csendes tag
Ezt a kávét kóstolta már valaki az aldibol?
-
Fross
csendes tag
Mokka pot és egy őrlő, eszpresszó-t ennyiért nem tudsz venni, mert ahhoz még eszpresszó képes őrlő is kell ami alsó hangon most az avx-en a Kingrinder k4 45 ért, azon felül meg még egy 50 ezer a flair neo flex.
Pontosan ezekért az indokokért vettem én is egy K6-ot és fogom használni mokka pot-tal, hogy őrlőt ne kelljen cserélni egy darabig ha már veszek egy normális gépet
Edit: vagy pedig veszel egy jól karbantartott automatát használtan de az se lesz igazi eszpresszó de mivel mondtad "nincsenek nagy igényeim" így az lehet jó lesz
-
Fross
csendes tag
Van most 50 ért egy AVX EM TB1(tamper-rel blind shakerrel) az mennyire lenne jó kezdő gépnek egy C3 ESP-vel szerintetek?
-
Fross
csendes tag
Remélem azért a flair -re több akció lesz
-
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #10684 üzenetére
Csak az a nyomásmerő ahogy látom még 30k és azzal úgymond már picit túllépem a "keretet"
-
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #10682 üzenetére
Köszi a választ
Egy félelmem van, hogy eltöröm a neo flexet
valamint muszáj hozzá a nyomás mérő?
-
Fross
csendes tag
Sziasztok az a kérdésem lenne, hogy most megszeretném venni az első espresso kávéfőzőmet és nagyon vacilálok, hogy mi lenne jó kezdő gép amin betanulhatok és majd 2-3-4 év múlva följebb léphetek
(Úgy max 60-70 ezret költenék max a gépre elsőre)
Ezek az opciók
-AVX Hófehérke
-AVX TB1(ha találok használtan 50 felé)
-Dedica rengeteg van használtan
-Delonghi ECP van most MP-enAzt mondják legalábbis Tom's Coffee Corner mondta hogy ez jobb mint a Dedica
-Flair neo flex, de az asszony miatt aki tejes kávét iszik lehet jobb lenne egy gőzölős gépNapi kb 2 tejes kávé csúszik le az asszonynak nekem pedig olyan 3-4 espresso (az idő nem probléma ráérek pepecselni)
Köszi a tippeket előre is -
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #10617 üzenetére
Erről majd ha lehet szeretném a tapasztalatokat olvasni. Hasonló árkategóriában keresek én is kávét
-
Fross
csendes tag
Sziasztok!
Afelől érdeklődnék, hogy milyen kávéfőzőt és őrlőt tudnátok ajánlani nekem együtt max 80-90e Ft-ért?
Jelenleg a Kingrinder K6 örlővel valamint a
-Delonghi Dedica 685
-Delonghi ECP 33.21
-AVX EM TB1
kávéfőzőkkel szemezgetek.
Tudtok esetleg ezeknél jobb kezdő espresso setupot ajánlani? 3-4 éven belül fejlesztenék majd legközelebb rajta előre láthatólag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged