- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jolida #13490 üzenetére
Azzal még nem próbáltam...
Egyszer véletlenül öntöttem bele a céklába a kávét. Kicsit szentségeltem de megittam. Szerintem elfogadható.
Almalébe és cseresznye-meggylébe szerintem kiváló a dupla. A tonikot ugye ismerjük. És persze olaszosan príma a kefír-joghurt-aryanba "integrált" kávé.
Mehet bele persze grappa vagy narancslikőr is. -
attiati
veterán
válasz
Jolida #13446 üzenetére
Picit elméleti limit felett vannak, meghagyom őket a végére.
Egyébként 2 havi adagot meg szabad venni előre? Egész szemesre gondolok.
Fagyasztás nélkül nem veszít aromát?Kapuczinernél találtam pár filteres pörit, mindegyik 4e alatt van / 250g
[Ruanda Rugali Natural]
[kenya-karimikui]
[uganda-binyiny-redhoney]
[burundi-umoco-wikawa]
[ruandai-gitega]
[tanzania-joseph-kayenge]
[ruanda-rugali-natural]Kalmárnál is van pár:
[Kenya-Ragati]
[Ethiopia-Kabira]
[Nicaragua-Vista-al-Cielo] -
válasz
Jolida #13166 üzenetére
koszi, ez egy baromi hasznos cikk, kiprobalom majd.
probaltam a topikban daralora, orlore keresni de nagyon sok az info. kellene valami elektromos, amivel kotyogos kavefozobe tudnek szemes kavet orolni a megfelelo finomsagban. ertem, hogy a frissen orolt kave a legjobb, de inkabb mondjuk megorolnek egyszerre mondjuk 250 grammot, az kitart egy darabig.
-
kchris78
veterán
válasz
Jolida #13161 üzenetére
Szuper köszönöm, akkor a citrusos ízek a világossal fognak igazán kijönni. Markáns vonalnak meg lefőzéssel is utána lehet menni ha éppen olyanra hangolná az ember
.
BTW: az már egy haladóbb vonal ha nem tologatom már az őrlőt ide-oda csak a ml-ek és a hőmérséklet mozgatásával hangolom az ízvilágot?
-
-
válasz
Jolida #13138 üzenetére
Kalmár Kerinci fermentje valami istencsászár, de nem a mindennapokra, mert hamar megtelsz az ízével. Feltétlenül ajánlom.
Igazából minden gésa és ferment bír egy határozott ízviággal, ami vagy bejön, vagy nem. De egyik sem mindennapi ital, hanem különleges alkalom. Legalábbis számomra.Az avx kolumbiai licsi gésa ferment még egy elképesztő élmény, de asszem elfogyott és nem is biztos, hogy lesz még valaha..
Egyébként ha az etióp gésa bejött, talán a kenyai, vagy ruandai sem lesz túl durva. Nem triviális jól elkészíteni, de megéri a vacakolást!
-
kchris78
veterán
válasz
Jolida #13004 üzenetére
Melyik tejet javaslod akkor? Cserpes is akkor hasonló mint a Lipóti? Szerintem az már közel sincs ahhoz mint ami volt tekintettel arra hogy egy hatalmas kenyér gyártó üzemet építettek Hatvannál.
Az kemény, ha kávé kihűl ízét meghatározó vegyületeket már nem is lehet érezni. -
goom
senior tag
válasz
Jolida #12985 üzenetére
Találva érzem magamat, mert én is "beleöntök még másfél deci tehénszármazékot". Én is így szeretem. És még - gondolom - jó sokan ezen a topicon. Mert ez nem a hardcore. Úgy véltem, hogy ahol a címben ilyen szavak állnak, hogy "kezdő" és "amatőr", ott a tejes kávé is simán belefér.
Azaz: azt javaslom, hogy maradjunk a topic szintjén - és lehetőleg ne érezze itt magát senki kellemetlenül. -
Taltos0711
csendes tag
válasz
Jolida #12839 üzenetére
Nem tiszta, de csak ami a főzés előtt/után lecseppen (víz és/vagy kávé), az van benne. Nincs visszavezetve a csepptálcába semmi...
A fenti képeken lévő szelep 3. szára a víztartályba megy vissza (hiszen az tiszta víz, csak tett egy kis kört a tartályból az átfolyásmérőn és pumpán át és már vissza is küldi a 3 járatú).
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Jolida #12787 üzenetére
Ha tényleg 20báros, akkor sanszos, hogy egyáltalán nincs benne OPV. Ez esetben én inkább szervízbe vinném és szakemberrel tetetnék bele egyet, nagynyomású illesztésekkel nem jó hibázni. Illetve szervízben lesz nyomásmérős kosár, azzal sokkal pontosabbra be tudják lőni, mint a gép saját, skálázatlan műszerével.
Táltosnak szántam természetesen...
-
K2016
csendes tag
válasz
Jolida #12781 üzenetére
Sziasztok.
10e-ig milyen kávékat tudnátok ajánlani, csokis, mogyorós stb vonalon?(Leginkább eszpresszó macchiato-t iszom) Lavazza Tierra Brasile Blend-et rendeltem most, használja valaki esetleg?
Illetve tudtok olyan webáruházról, ahol ízvilág alapján lehet kávéra keresni?
Köszi! -
Taltos0711
csendes tag
válasz
Jolida #12770 üzenetére
Igen, a kevésbé tömörítés bejött, erre már korábban rájöttem, de nem tűnt el az íz, csak enyhült.
100 Ft-os teszt alapján úgy látom inkább csökkenteni kell az adagot (ez amúgy vicces, mert a korábbi 51-es gépemnél is 14g körüli őrlemény kellett...).
Pont a Brazil-India van most terítéken
Nem, dupla kosárral természetesen
-
iatti
aktív tag
válasz
Jolida #12453 üzenetére
most néztem meg az árát. ennyiért még mindig egy"ezer" éves felújított gadzsa. az már "ezer" éve bizonyított.
itt nem nagyon nyomják a promót róla, de aki gépvásárlás előtt áll, menjen át a hardkórra. ott azért több az infó. az enyémen 6 év alatt egyszer kellett kazánt takarítani.
-
fecke78
senior tag
válasz
Jolida #11998 üzenetére
Nem vagyok kv sznob . Beleöntöm a tartályba , és nekem az úgy jó , de te nyugodtan méregesd ki 18 grammonként , rakosgasd hütőbe , söt darálás előtt járd ell a sámán táncot , mert azon múlik , persze nem azon , hogy vegyél egy normális örlőt - és gépet .....
Sőt én az egész kilót bele tudom önteni mert 1200g-os a tartályom -
Sped
aktív tag
válasz
Jolida #11872 üzenetére
Aki tejjel szereti a kávét, annak tejjel kell finomnak lennie. Ha az Kerinci tejjel savanyú, akkor az neki egy rossz kávét fog eredményezni.
Én már eljutottam oda, hogy nem akarom másnak megmondani hogyan és mit igyon, csak megmutatom én hogy szoktam és majd ő eldönti neki jó-e az úgy. -
-
fecke78
senior tag
válasz
Jolida #11529 üzenetére
Szia
örlőt most vettem eureka helios 65
Nem szeretnék abba a hibába esni , hogy veszek egy gépet , és kis idő után ugy érzem ez kevés .
Öszintén a sage bambino plust néztem , de vannak dolgok amik biztossan zavarnának , igy biztos leváltanám , vehetnék egy csomó kiegészitőtt ,hogy használható legyen , utána meg adhatóm ell .
Egy kazános gépeket is néztem :Rancilio Silvia V6 , Profitec go .
Otthoni használatra szeretnék gépet hósszú távra , minimális kompromiszumokkal , ezért néztem a 2 kazánosokat . -
-
tuzpenge
őstag
válasz
Jolida #11094 üzenetére
Szinte az egyetlen ami éppen befér a robot lábai közé....
Szerintem jó kis mérleg...én is Péter ajánlására vettem és nem is bántam meg. A hátulján egy kis celluxal leragasztom az usb csatit és így még a folyadékoktól sem kell annyira félteni, mikor meg tölteni kell (nem tudom mert 3 hónap alatt csak 1x kellett) akkor lekapom a celluxot a töltés végén pedig pótolom... -
-
adik
őstag
válasz
Jolida #10822 üzenetére
Sajnos már tudom, hogy az okot nem szünteti meg, sőt! Igazából a finom kávék és a (reflux szempontjából) kevésbé ártalmas darabok metszetét keresem.
Évekig regglire egy duplapresszót toltam. Amikor ezt mondtam az endokrinológusomnak, az három perc rímbe szedett szónoklatot azzal zárt, hogy mostantól ilyet ne tegyekMost ott tartok, hogy nem négy kávét iszom egy nap, csak kettőt, és nem presszót meg cortadot, hanem cappuccinot.
Ránézek erre a Monsooned Malabar-ra, köszi a tippet. -
iatti
aktív tag
válasz
Jolida #10664 üzenetére
meg először valami friss pörit kellene venni, addig csak molyolás az egész. emlékszem, amikor megvettem a gadzsát, vettem egy alsópolcos pacificaffe-t, 2-3-dikra olyat húztam, hogy fragola szavaival éljek, majdnem lefostam a bokámat meglepetésemben.
sűrü, szirupos robis blend. és elötte csak kotyogóval bohóckodtam.
-
iatti
aktív tag
Mondjuk a forintunk "sziklaszilárdsága" miatt ebből vajmi keveset észlelünk. :-( na meg a cégek pénz éhsége. csak egy példa. negró, a torok kéménysepróje
penciben 520-ról felpattant kb 580-ra. na mondom a k.anyátok. egy kisebb üzletláncban meg látom 420-ért. ez csak egy példa a sok közül. mindenki pofátlanul kaszál.
-
-
-
TheProb
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- PlayStation 5
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +táska
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged