- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
válasz
Polarstar #13751 üzenetére
Azt írja, .
AVX Mokka 6 (Bialetti Brikka 4)
Persze ezt bárki mondhassa, attól még nem feltétlen meg rá a sima alu 4-es Brikkára. A menetnek - amnnyiben egyáétalán egyező - biztos nem tesz jót, de máshol is alkalmaznak acél-alu kombót (pl. 4szögtengelyes kerékpár hajtómű), és bírja vmeddig. -
válasz
Polarstar #13272 üzenetére
Kávé bár bazár. Minden évben van ilyentájt
Tarsasággal érdemes menni, legyen legalább egyvalaki, aki kapisgálja a dolgot.
Sok menő pörkölő cég, gépek, kóstolás koffeinmérgezésig. Farvizen piák, különleges szörpök, fermentált italok, némi kaja, ilyen-olyan versenyek.
Sok ember, nagy felhajtás.
Amúgy kihagyható, de egyszer mindenképp érdemes elmenni. -
kchris78
veterán
válasz
Polarstar #12947 üzenetére
Dehát ez a trendi tele van! Mellesleg az egy dolog hogy mikor pörköltek de hogy mikori a zöld kávé az meg egy másik. Egy pörkölő Mondta hogyha nagyon olcsó/akciós egy frissen pörkölt prémium kávé az valószínűleg nem friss zöld kávéból van… Nem fog a pörkölő magának veszteséget generálni. És hát rá lehet írni de hát hogy ez frissen pörkölt csúcs szuper kávé.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Polarstar #12872 üzenetére
Brikka +1 kollegának
abból is van made in italy/romania/turkey. [link]
hardcore bialetti fórumokon van leírás hogy melyiknél melyik származás vehető.+ amin lehet javítani még:
- frissen őrölt kávé
- szűrt víz
- ne együtt melegítsd, hanem forró vizet tölts az aljába, és úgy tedd a főzőlapra
(ha vótmá, bocs) -
-
-
-
válasz
Polarstar #11579 üzenetére
A kiszedhető felső késtartón lévő műanyag határoló pöcök alul nem tört le?
Rég volt már ilyenem, de az lehet egy komoly bajforrás.donat_sz@ személy szerint _nem_ kedvelem a mignon sorozatot. Túlárazott, az 50mm kés pedig nem egy nagy szám.
De presszóképes, síkkéses és jó őrlő pont ebben a szegmensben újan nem túl gyakori, ha a df64 kiesik a képből.
Van olyan ismerősöm is, aki boldogan használja a mignont. Vedd újan, kiterjesztett garanciával és küldd vissza, ha nem tetszik.
Vagy, hogy rosszat mondjak próbálj lőni egy felújított, egyadagosra alakított mazzert. Nagy,ronda, ipari, kényelmetlen, de az áráért meg remek. -
-
válasz
Polarstar #10843 üzenetére
Már a duma is nagyon rossz 🤦
Mint a müzliken. Megy a vetítés ezerrel, én viszont elolvasom szépen a cetlit, miből mennyi - ha már a cég magától nem vallja be, de sajnos muszáj neki feltüntetni apró betűvel
Namost kávén nem kötelező, hogy akkor mennyi is a robi-arábika arány, mint alapvető infó. Innentől nem hiszek el semmit. Lassú pörkölés, mi? My ass. Ha pedig még be is vallják az "enyhén kesernyés ízt a bécsi pörkölés miatt", na köszike, mást nézzetek madárnak lécci. De én már rég sznob kötschög vagyok ez is biztos 🙃 -
nyunyu
félisten
válasz
Polarstar #10839 üzenetére
Az tényleg német, vagy azt is olaszba gyártatják, mint a Meinl a bécsi kávét?
Tudom, hogy az Eduscho valamikor független német pörkölő volt, de aztán megvette a Tchibo, aztán az ócó kávéik albrandjává tette.
(Sajnos még van itthon 2 kiló KV, így a következő 2-3 hónapban nem tudom kipróbálni.)
-
válasz
Polarstar #10522 üzenetére
Hamár kv beszerzési hely ajánló:
Ismeritek a boro coffee-t? Ők is kelet Magyarországiak (Újfehértó), eggyel igényesebb webshoppalEgy 100% Arabica Szemes Kávéválogatás kostoltam tőlük legutóbb, szerintem igen finom áru
-
looser
addikt
válasz
Polarstar #10522 üzenetére
Szerintem jó az oldal, gyors, praktikus, szemét nélkül. Az árazás pedig korrekt. Gyűlölöm, amikor a kis kiszerelés többe kerül felszorozva, mint a nagyobb. Ez akár söröknél is :-)
Viszont a főoldalon az "infó"...
"Kedves vásárlónk, fontos tudnia, hogy a magyar élelmiszer kódex az üzletben található darált kávéban megengedi a 40% pörkölt maláta tartalmat, amitől az ön gyomra “ég” és úgy érzi, hogy a kávé savat csinál." -
Mardel
őstag
válasz
Polarstar #10505 üzenetére
Ez az új modell.
2020 környékén esett át egy frissítésen. [link]
Itt hasonlították össze a régebbi modellel. [link]
Egyébként olyan 28g körüli kávé fért a szűrőbe de a leírás szerint 180 ml vízzel kell felönteni.
Mások azt írják hogy nem kell telerakni a szűrőt olyan 95%-ig kell meg csak össze kell rázni töltés után és nem kell tömöríteni mint a presszó gépeknél.
Itt is próbáltak tanácsot kérni hozzá mert nála is megégette a kávét. [link]
Én 6 órányi szórakozás után feladtam a Brikka témá, marad a 2 csészés Moka. -
Mardel
őstag
válasz
Polarstar #10498 üzenetére
Nem tömöm meg.
Meleg vizet a sima Mokahoz ajánlják hogy lerövidítsék a főzési időt.
Mivel a Brikka hamarabb lefőzi a kávét sokan szobahőmérsékletű vagy hideg vizet ajánlanak hozzá.
Az örlő egy Hario Mill Dome, tetején próbáltam 5-7 közötti állással. [kép]
Első klikk a gorenje elektromos tűzhelyen, ennél minimálisabbra nem lehet venni.
Sima Moka nekünk bevált.
Ki akartam próbálni hogy a Brikka mennyivel jobb, de se cremat nem csinál és a ihatatlan a kávé 19 200 Ft-ért.
2 fajta szemes kávéval próbáltam Costa Cafe Crema Blend Dark Roast és Segafredo Intermezzo. -
Beni2360
félisten
válasz
Polarstar #10329 üzenetére
Köszi sz. zs-ek is.
Tegnap szét kaptam kilucoltam a Philips 2000-s kávé főzött. Egy fokozattal vissza vettem a darálót, olyan semmilyen kávé jön le. Ilyet még az elmúlt 10 év alatt mióta automata gépem van még nem pipaltam. Okt. 23.-ai porkoles. Légyszívessebben vissza vinném és oda boritanam az egészet nekik. -
danbenzin
csendes tag
válasz
Polarstar #10281 üzenetére
Szlovákul van a blog. Jól sejted, van valamilyen üzleti háttere az egész oldalnak, de a tesztjeik elég alaposak és részletesek, persze bármennyire is igyekeznek (az olvasottak alapján úgy hiszem, hogy igyekeznek), nem tudnak teljesen objektívek lenni. De hát mindenki azt iszik, ami neki izlik.
-
-
nyunyu
félisten
válasz
Polarstar #10150 üzenetére
Augusztus végén volt 21 helyett 16€ a Meinl Melange kilója akciósan egy random bécsi Billában.
Ami egy echte olasz kávé.
Sok tejjel melangenak, cappucinonak tökéletes!
-
-
válasz
Polarstar #10095 üzenetére
Nincs meg a doboza (vagy nem találom, de ez általában azt jelenti, hogy kidobtam.)
A vízszűrő patronoké viszont megvan és azokra az van írva, hogy kompatibilis az ernesto vízszűrő kancsókkal, úgyhogy feltételezek egy körkörös referenciát miszerint a kancsó dobozára meg az lesz írva, hogy kompatibilis az ernesto vízszűrőkkel... -
-
-
goom
senior tag
válasz
Polarstar #9424 üzenetére
Pár hete eladtam a CM702-est (hogy picit ON is legyek). Majdnem egy hónapra rá kaptam meg rókáéktól az utánvétes árát. Kizárólag azért, mert reklamáltam! Ha elfelejtem (mert mondjuk 17 csomagot adtam fel egy-két héten belül), akkor így jártam... Amúgy normál esetben is több, mint egy hét... ki van ez találva.
Nekem teljesen mindegy, melyik automata, az MPL-é semmiben nem rosszabb, mint a többi, szerintem. Postára menni persze Isten őrizz! -
-
goom
senior tag
válasz
Polarstar #9369 üzenetére
Majd kimagyarázzák, mint pl. a Coca-Cola, amikor a két és felest 2,25-ös váltotta, a kétliterest meg az 1,75-ös: "a fogyasztói igényekre reagáltunk".
Nemrég kaptam jó szándékú, kedves ismerősömtől tihanyi nyaralásból hozott levendulás(!) kávét. A Kapucziner pörkölte (persze 3 hónapja), valaki meg megmonyákolta levendulával. Természetesen ihatatlan (azaz kuka), de az ára is figyelemre méltó: 3.990 Ft volt a 100 g (igen, tíz deka).
iatti: ezek (még) 250 grammosak.
-
kmarci25
veterán
válasz
Polarstar #9273 üzenetére
Hát, sokat nem írnak róla. Annyit tudni, hogy arabica és robusta (arány nincs), plusz ízben dió, szercsendió, karamell. Ja, és igen: csak India.
-
-
kmarci25
veterán
válasz
Polarstar #9146 üzenetére
Hát ez: Timemore Sculptor. A Kickstarter kampány már lezárult, indiegogo-n asszem még megy. Egyébként egy síktárcsás egy dózisú őrlő. Elég nagy hájpot csaptak körülötte, az utolsó youtube videók szerint nem a legjobb, de egy jó őrlő. Én a kisebbet rendeltem, a presszóhoz valót, 300 USD-ért. Remélem hamarosan feladják.
-
ServerWorks
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged