- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
krono.
tag
válasz
tailor #12735 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy gyártanak másnak is, de nem tudom annyira elképzelni, hogy hosszútávú supportjuk legyen. Kijön majd egy új modell, és a réginek ennyi. Az is kérdés, hogy ezek a gépek mind ugyanannak a gyártónak a termékei, vagy különböző gyártóktól származnak.
Pláne ismerve a kínaiakat, valami megjelenik kvázi bétaként, aztán folyamatosan módosítgatnak benne, míg a termék ugyanaz papíron (legyen szó mechanikus billentyűzetekről, vagy bicikli váltókról, stb stb). Volt arról is szó, hogy az AVX-ben speckó "módosítások" is vannak, amitől egyediek.
-
válasz
tailor #12708 üzenetére
A k6 ráadásul elég könnyen tekerhető, k4-hez képest pl mindenképp..
Múltkor félálomban elnéztem, és a szokásos 43-45 helyett 33-ra klikkeltem a K6-ot (v60 után, szóval 90-110 körül volt előtte, sokat kellett állítani), filter babbal éreztem h kicsit erős, dehát nem futamodunk meg..
Aztán mikor nem jött át az opv nélküli db1-en, akkor rájöttem, hogy nem én gyengültem le 😅 -
headhunter86
senior tag
válasz
tailor #12708 üzenetére
Én is kézzel tekertem, tegnapig... Mivel csak világos friss pörkölést találtam a boltban, ezért most csak az van itthon. Azt meg elég kemény meló ledarálni K6-tal, így fogtam és elővettem a jó kis akkus fúrót és azzal tekerem le. Rendeltem tegnap közepesen sötétet AVX-ről, aztán állok vissza a kézi tekerésre.... vagy nem.
-
krono.
tag
válasz
tailor #12320 üzenetére
Nekem is megjött, tényleg elég komoly cucc, ámbár összességében a C3 Esp Pro-t kívülről minőségibbnek tartom. De ugye a belső számít.
Nem annyira értem, hogy a fedélnek miért van egy O gyűrűje, miért kell légmentesen zárni az őrlő tetejét? Illetve mivel a kart a fedélhez egy másik O gyűrű rögzíti, mikor megpróbáltam a kart fogva leemelni a fedelet a tetejéről, kiugrott a gyűrű a helyéről, be a kések közé. Azóta csak ujjal alányúlva emelem le a tetejét, de filózom, hogy a nagy gyűrűt le is veszem róla, és akkor a karnál fogva is levehetem a fedőt. Lehet valami érdemi funkciója?
Egyébként így elsőre elégedett vagyok a teljesítményével, gyorsabb is az őrlés, a végeredmény nagyon egységesnek tűnik, szemcsemérettel majd még játszom. -
Dilikutya
félisten
válasz
tailor #11650 üzenetére
Nehéz megmondani.
A vaníliás tejeskávé önmagában nem lenne rossz, van ilyen termék a piacon sok. Viszont ez nem az. Ez sima vizes kávé szénsavasan. Képzelj el egy ócska, híg kávét szénsavasan!
Még egy Várkonyi Andi féle yachtos Hell tejeskávéval is jobban jártam volna. -
d@vee
őstag
válasz
tailor #10937 üzenetére
Szintén most kezdtem amatőr, kézi örlőm van. Csak annyit teszek bele, amennyit lefőzök. Simán szemre, eddig nagyrészt eltaláltam a mennyiséget. Ha kicsit több lett, az addig ül az örlőben kövi kávéig, de max egy fél kávéskanálnyival szokott több lenni. Az meg elfér köviben, amióta rendes kávét iszok azóta hanyagolom a munkahelyit, inkább iszok itthol kétszer is (eddig heti pár főzés volt csak)
Teljesen kitekerem az örlőből a kávét, minimális törmelék marad benne csak. -
válasz
tailor #10941 üzenetére
A 702 nem túl barátságos fajta egyadagos őrlésre. Feltétlenül vizezd a babot őrlés előtt (gyógyszertári kis spricnis üvegből egy-két nyomás - kb. 0.2g - és összeráz), ez segít jobban kijönni, ami belement. De nincs mese, ütlegelni kell, rendesen, sokat. Én főleg ezért adtam el anno.
Vagy ugye nincs egyadagos, de akkor valóban hamar döglik a bab az oxidáció miatt.
Váltásnál vagy átküldesz egy duplányit és kidobod (nem valami gaudaságos sajna), vagy ecsettel kisepred, aztán kiporszívózod a kések közül, amit tudsz.
Ha megismételhető italokat szeretnél, igazából mérni érdemes az őrleményed. 0.2g difi oké, fél gramm már észrevehető lefolyásban.
Ja és üdv a lejtőn -
cSuwwi
senior tag
válasz
tailor #10939 üzenetére
Ha folyamatosan a tartályban van akkor éri a levegő és megdöglik a babod idő előtt. A légmentesben tartás vagy fagyasztás ezt lassítja.
Érzésre őrlésnél nem lesz két azonos főzet. Századgrammos mérlegem van az aliról mint itt sokaknak (pedig ez csak az amatőr topik). Nem teszek bele többet, kiverem belőle. Egy ideig néztem mennyi megy be és ki, de amikor több jött ki mint be, akkor szüntettem be a méréseketA 702-esben sajnos sok a pangó (beragadt őrlemény), ha benne tartod a babot akkor nem tűnik fel, de simán lehet hogy a következő kivételnél az előzőből maradt őrlemény jó része jön ki először, ami már eleve döglött mert rossz esetben órákat állt az őrlőben.
-
válasz
tailor #10783 üzenetére
Expolygon, LM klón szimpla. A keménykalap alakú. Ezres alatt van az ára. Az remek kosár. Persze fabrikálni kell hozzá betöltő tölcsért és 41mm-es tampert, de nem megoldhatatlan feladat :)
Vagy rendelsz Tadammtól, ám az rondán megrágíccsa (évekkel ezelőtt is majd egy huszas volt a szett) -
-
válasz
tailor #10645 üzenetére
Van 100 rugód és nem fontos a tej, akkor szívből ajánlok egy flair neo flexet, vagy classicot nyomásmérővel. Ez megáll pont alatta (a classic valamivel felette) és nagyon sok pénzig bezárólag gyakorlatilag kimaxoltad a kávézást - és bele is merültél nyakig
-
-
válasz
tailor #10477 üzenetére
Yep, a Graef belépőre jó lesz - ha mindenképpen elektromos kell. Egy kingrinder k4 is már megeszi reggelire a graefet, miközben csendben van. Csak hát tekerni kell.
Graef 702 alá nem szabad adni motoros vonalon.Karhoz: ha avx Béla aszonta nincs kar, akkor könnyen lehet, hogy úgy van. Nála jobban kevesen vannak benne a Csájna bizniszben. Méretre ez valóban 53-asnak tűnik és az nagyon idióta szabvány.
-
kmarci25
veterán
-
-
cSuwwi
senior tag
válasz
tailor #10461 üzenetére
Kapni biztos lehet, szabványos méretű. A portafilterek mérete jellemzően 51/54 vagy 58 (kisebb is van). A Viva Stylehoz nem tudom mekkora kell (kiguglizod/megméred ha tudod) és keresel akkora méretűt pl. az Aliexpressen vagy ha tudod a méretét a hazai boltokban is lehet, pl. AVX-en. Ha méretre keresel akkor fontos hogy a fülek száma is stimmeljen (2 vagy 3) amivel rögzül. Bottomless vagy naked portafilter a kulcsszó.
Hogy érdemes-e az más kérdés. Mindenképp más élményt fog adni, de sokkal pöcsölősebb belőni hogy jó kávét adjon a gép. Mennyi kávét teszel a karba/mekkora erővel tampereled bele, mennyi ideig tart a lefolyás, milyen nap van...
Nekem is hasonló a setup (cm702, naked kar, csak a gép más) és jó kávéval teljesen más élmény mint a gyári nyomásfokozós kosárral (amit azt se tudom már hol van, mióta megvan a naked kar elő se szedtem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Home server / házi szerver építése
- Vicces videók
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged