- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megvan, melyik Snapdragon 7 kerül Nothing Phone (4a)-ba
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Dreame három okostelefont mutatott meg Lengyelországban
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Megkönnyítette az iPhone az androidos átköltözést
- Beköszönt a hajlítható telefonok aranykora
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neurotoxin
őstag
"A régi SZIG-hez kötött elektronikus aláírásnál fél évente mehettél Kormányablakba, új tanúsítványért. Ehhez képest a DÁP-ban 3 évig él a digitális aláírás tanúsítvány. Normálisan kibocsátva, nemzetközi szabványoknak megfelelve."
Régi SZIG-est nem használtam, mert egy halvaszületett megoldás volt alapból, a behazudott "minden azonosító egy kártyán" bullshit szövegig...Ez a DÁP-ban 3 évig él a digitális tanúsítvány egy jó vicc, csak a kutya nem hiszi el, mert lehet, hogy külföldön jó, de idehaza az Állam maga egyoldalúan bármikor módosít rajta, ha szükségét érzi...Nemzetközi szabványoknak megfelelve, ühüm, mesélj még kérlek. EU-s irányelvek alapján lett elkészítve, óó igen. Rogán Tóni "szellemi tulajdona", amit nem sikerült eredményesen lemásolnia/lelopnia. Az AVDH egy köztes megoldás volt, de nem állami fenntartóként nem fogadták el már önmagában azt sem (ki is vezették), ha hivatalos helyre kellett anyagot küldenem, pedig megvolt kérve/adva a pluszba, a NISZ-től is az elektronikus kapcsolattartásra szolgáló tanúsítvány is. Az e-PAPÍR a mai napig működik, szintén rengeteg helyre csak ott tudsz küldeni hivatalos formában anyagot (mert 16 osztály érkezteti, hogy egyszerre lássák), de a dokumentum hitelesítési oldaluk, szintén egy semmit nem érő vicc, mintha nem is lenne, mindenki teszik rá magasról, az oldal nem a digitális aláírásról szól...Hidd el, szinte minden héten használom, pontosan tudom és látom a hibáit. Pont a múlt héten kaptam majdnem agyvérzést (és jól felment a vérnyomásom is), hogy a Kincstárnál valami fontoskodó istenf...a jogász úgy kelt fel reggel az ágyból, hogy jogi személy esetén nem fogadhatják már el az 5 éve használt és bevált elektronikus aláírási tanúsítványokat, (amiért nem kevés pénzt fizetünk) mert nincs rajta a cég képviselőjének neve (5 nappal azután, hogy már beadtuk a jövőévi beadványokat vele). Csak párezer céget szívattak meg vele a múlthéten, de semmi probléma. Ezért újra kellett csináltatni jó pénzért az új tanúsítványt (időbélyegző, minden céges adattal). Jah és ez szintén Rogán Tóni cége...
@janeszgol: iOS-en a hivatalos Gmail app-ot használom, nálam az nem csinál semmit csak homokórázik, ha nincs net, akkor is ha lehúztam a rolónál, frissítés gyanánt. Lehetséges, hogy van benne olyan beállítási lehetőség, ami letölti a telefonra a teljes levelezést, de nem gondolnám, hogy életszerű lenne 15 GB-nyi levelet a telefonon tárolni..
-
janeszgol
félisten
válasz
Neurotoxin
üzenetére
"Utóbbi jegyet úgyis megkapod email formájában, arról is lehet készíteni képernyőmentést, hogy ne az emailek között kelljen túrni egy olyan helyzetben, amikor Nagykanizsa és Cegléd között elmegy a mobilinternet.."
Ha nem böngészőben használod a levelezést, hanem letöltesz klienst, akkor a Gmail alapból letölti a leveleket, amiket tudsz offline is olvasni csatolmányokkal együtt.
-
róland
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Ha nem lehet ideiglenes ujjlenyomatot venni, akkor ideiglenes útlevél állítható ki, amely 1 évig érvényes.
"bármikor felhasználhatják 'akár' egy be nem jelentett rendezvényen való megjelenésedkor azonosításra kamerakép alapján" - mivel az állami rendszerben évtizedek óta ott a fénykép, így ez NEM kapcsolható össze a DÁP bevezetésével, használatával. Annak alapján évtizedek óta lehetett bárkit azonosítani.
Igazából a régi SZIG-hez kötött elektronikus aláírás nem volt egy jó megoldás, ezért is készült időközben 3 fejlesztés is a DÁP előtt (AMAHIT, AVDH, e-Papír). A legutolsó változat még mindig él, de baromi körülményes vele digitálisan aláírni bármit is. Az első kettővel nem találkoztam, mire nekem használnom kellett, már csak DÁP és e-Papír volt/van. Amúgy a DÁP nagyon jól használható digitális aláírásra. S lassan minden pdf olvasó tudja ellenőrizni a digitális aláírást (az Adobe Reader a legszélesebb körűen visszaadja az aláírás adatait, de az alapokat már tudja a MIcrosoft Edge pdf megjelenítése, sőt az Ubuntu alapértelmezett dokumentumnézője is).
A régi SZIG-hez kötött elektronikus aláírásnál fél évente mehettél Kormányablakba, új tanúsítványért. Ehhez képest a DÁP-ban 3 évig él a digitális aláírás tanúsítvány. Normálisan kibocsátva, nemzetközi szabványoknak megfelelve.
Biometrikus azonosítás: Azért mint uniós állampolgár a biometrikus azonosítással lehetőséged van repülőterek határállomásain igénybe venni a gyorsabb beléptetést. Ahol a tárolt biometrikus adataidat hasonlítják össze a valós biometrikus adataiddal. -
Neurotoxin
őstag
Pont, hogy azzal van a legnagyobb bajom, hogy az összes applikáció, ami a telefonomon van telepítve, követ, akkor is, ha letiltom, ezt tudjuk jól..Fentebb arra utaltam (és már előre jeleztem, hogy van, aki ebből azonnal a paranoiára fog következtetni, de ez közel sincs így), hogy a DÁP használatával még szelfit/arcfelismerést is önkéntesmódon átadsz rendszernek, tanítod, ergo bármikor felhasználhatják 'akár' egy be nem jelentett rendezvényen való megjelenésedkor azonosításra kamerakép alapján, de ugyanígy akár követhetnek is a köztéri kamerák használatával. Most mondhatnád, hogy persze, túl sok Mission:Impossible filmet néztem, de az ördög (nagy testvér) nem alszik. Egyébként az állam és Rogán Tóni mindig megtudja szívatni az embereket, most például a jól működő digitális aláírásokat/tanúsítványokat bonyolították meg, nem kis fejfájást okozva ezzel...
Csak, hogy a fenti, gyermek születésekor megtörténő állami regisztrációval kapcsolatos részre is reagáljak: Amikor még albiztam, volt egy olasz lakótársam, vele akkor sokat beszélgettünk erről a témáról. Olaszországban ez a 'regisztráció' konkrétan egy közgazdasági problémához vezetett, könyvet is írtak a témában belőle. A történet annyi, hogy megnézték a születések számát az adott időszakban, majd kivonták először az ezek után kiadott helyi személyi azonosító számokat a rendszerből, így eltűnt (~fennmaradt) x ezer gyermek. Ezután kivonták a lakcímkártyákat (gyermekekhez regisztrált lakcímeket) is a rendszerből, megint eltűnt x ezer személy a rendszerből. Ezt valami 4 lépésben megismételték. A végeredményből gondolom te is letudod szűrni, hogy ennek oka az illegális migráció, egyéb tényezők, de ez most nem kapcsolódik szorosan a problémához. Ezeket a személyeket állam az életben nem fogja tudni követni...
Egyébként biometrikus azonosítóként az ujjlenyomatot kötelező jelleggel meg kell most már adni útlevél készítésnél? Mióta kirobbant az ukrán-orosz háború, nem csináltattam útlevelet, így nem tudom.
-
róland
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Nem kell paranoisának lenned, de az állam elég sok dolgot tud rólad (meg bárkiről).
Kezdjük azzal, hogy egy gyerek megszületésekor az állam hozzárendel egy személyi azonosítót (leánykori nevén személyi szám), egy TAJ számot, egy adószámot. A születéskor kötelezően rögzítik a nevét, szülei nevét, lakcímét. Pár nap múlva kap egy lakcímkártyát, aminek megint van egy azonosítója. Legkésőbb 6 évesen kötelezően lesz személyazonosításra alkalmas igazolványa (SZIG vagy útlevél), mert annak alapján készít neki az állam diákigazolványt (mind a személyazonosításra alkalmas igazolványnak, mind a diákigazolványnak van azonosítója). Ezen igazolványoknál fénykép is készül az adott személyről. Plusz megfelelő életkorban a SZIG-hez, útlevélhez kötelezően ujjlenyomat, aláírás. Minden személyazonosításra alkalmas igazolványt az igazolványhoz meghatározott időn belül cserélni is kell, új fénykép, új ujjlenyomat minta.
Bejelentkezel állami szolgáltatásokra (pl. Magyarrszág.hu oldalra) Ügyfélkapu+-szal, ugyanazokat tudja rólad az állam, mintha DÁP-pal tetted volna.
Úgy gondolod követi a DÁP minden mozdulatod? A Google és az Apple rég kidobta volna az alaklmazásboltjaiból, ha nem felelne meg a biztonsági feltételeknek.
De ha már valaki ragaszkodik az ÜK+-hoz, akkor a 2 faktoros azonosításnál az e-mail-es megoldást válassza.
Nem akarod, hogy az állam(i szolgáltatók) monitorozzon, de alkalmazásban vásárolsz jegyet. Bankkártyával. S (esetedben épp Apple, de játszik a Google is) a 2 legnagyobb oksotelefonos rendszer megalkotójának egyik termékével.
S persze sokakat nem zavar, hogy a legtöbb közterület be van kamerázva.
Amúgy itthon legalább törvényi szinten biztosított a készpénz használata, így aki paranoiás, az itthon még kapott kiskaput.ON:
Vitézi Dávid pont ezt a bankkártyás, elektronikus fizetést hajtja Budapesten is. -
1995M
tag
Na, kiderült ahogy a MÁV+ úgy a BudapestGO sem támogatja valójában az Apple Pay-t. Csak az OTP Simple közbeiktatását csinálták meg. Nagyon sok lépés helyett már csak sok lépés a vásárlás, a kevés helyett. Nehogy kényelmes legyen.
Magyar viszonyok közt talán jónak mondható, ha a MÁV apphoz viszonyítok. Nemzetközileg gyenge a BudapestGO is. Nem képesek egy működő külföldi rendszert átvenni. QR kód, animáló ábra, NFC matrica, internet mindennel bonyolították már az évek során. De még a szoci ellenőr módszer is megmaradt, múltkor félórán belül háromszor futottam bele metrón, vicc az egész.MÁV+ egyetlen előnye a borzalmas UX/UI ellenére, hogy a bérlet offline benne van, mivel tetű lassan indul el az app, ezért érdemes a mobilnetet megvonni az apptól úgy gyorsan lehet mutatni a bérletet.
Sajnos Wallet támogatása egyiknek sincs.
-
tomp
félisten
válasz
Neurotoxin
üzenetére
BKK szerint ha a Simple leáll akkor automatikusan a Barion jön be ahol szintén van GPay/ApplePay.
De mennyivel egyszerűbb lenne direkt gomb. Aztán az app megoldja a háttérben... -
Neurotoxin
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Mint hasonló rendszerként próbáltam megemlíteni, nem a "perc/távolság alapú tarifa" volt a lényeg

Persze, nem két fillér lenne egy ilyen rendszert kiépíteni, de az M1 vonalon és a 100E-n is azért működik, mert ezeket használják a turisták tömegei és ők más, szerencsésebb gondolkodású országokban szocializálódtak javarészt.
Egyébként, ha már itt tartunk, mennyire nevetséges helyzet volt a hasonló kapus rendszer kiépítése a Deák téri metróban, amit talán egy évig(?) kerülgettek az emberek és pamlagon hagytak? Nem vagyunk még ezekre az újításokra készen fejben idehaza.... Inkasszó téma: Arről is tudnék mesélni, hogy a NAV milyen bugyuta ürügyekre hivatkozva inkasszózik bankszámlákról, valami gyomorforgató, ami ebben az országban folyik...
@Dr Bubo: Édes Istenem....
Milyen fasza lesz majd, ha lehal a Simple rendszere és a BKK rendszerét is magával rántja
De legalább megvalósult végre az Apple/GooglePay fizetési lehetőség
-
Most olvasom, hogy a Simplepay-en keresztül valósították meg.
Nem szabadul a Simplepaytól a BudapestGO -
Stauffenberg
nagyúr
Én akárhova megyek, mindig letöltöm a helyi tömegközlekedési appot, hogy jobban átlássam a tarifarendszert. Szerintem ez a Pay & Go módszer tök jó, de meghagyom a lusta turistáknak.

Nekem tökéletesen megfelel, amikor egy applikációban veszem a jegyem/bérletem és ugyanazzal érvényesítem.
Nekem a prágai rendszer a favorit: Apple Pay-el kifizetem PID appban a 30, 60 vagy 90 perces jegyem és onnantól az érvényes (pontosabban a 2 perc türelmi idő leteltével), nem kell semmit lecsippantani, nem kell érinteni, nincs QR kód, nincs rendszám matatás, hogy a jó járművön vagy-e. Amikor közeleg a lejárat, küld egy értesítést, hogy emlékeztessen (ha mégsem volt elég az idő, csak megveszed a hosszabbítást).
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Mi Rómában próbáltuk ki ezt a Pay and Go módszert. Mondjuk az vicces volt, hogy hárman utaztunk és elő kellett venni mindhármunk bankkártyáját.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Neurotoxin
üzenetére
A BKK rendszerében nincs perc- vagy távolságalapú tarifa.
Vonaljegy vagy fix időtartamra szóló, korlátlan átszállást biztosító jegy van, ezekkel már most is működhetne mindenhol a bankkártyát/telefont odaérintő beléptetés (kilépés meg nem számít, maximum ellenőrzésnél).
De! Mindig van egy de!
Ez azt feltételezi, hogy minden metróállomást és több ezer járművet el kell látni a beléptető terminálokkal, ami olyan sokba kerülne, hogy erre a városnak nincs pénze, miközben a kormány folyamatosan törvénytelenül inkasszálja a város vagyonát, majd jópofán közli, hogy elég csak kimondani, hogy csődbe vitték a várost és ők készek átvenni az irányítást a pénzügyi mentőcsomagért cserébe.
Úgy nem lehet ekkora projekteket tervezni, hogy folyton a bíróságra kell rohangálni, hogy az inkasszált vagyonokat kiszabadítsák.
-
Neurotoxin
őstag
Én úgy tudtam, hogy folyamatos net kell neki. Fent van még a régi MÁV app, ott nem láttam sosem (iOS) olyan lehetőséget, hogy letölthető lenne a jegy. Utóbbi jegyet úgyis megkapod email formájában, arról is lehet készíteni képernyőmentést, hogy ne az emailek között kelljen túrni egy olyan helyzetben, amikor Nagykanizsa és Cegléd között elmegy a mobilinternet..
A Parkl-t még nem használtam, de tudok róla, bár abban sincs túl sok bizodalmam..
DÁP azonosítás: Nem akarok politikai irányba elmenni, de nem akarom, hogy állandóan monitorozzanak, hogy merre járok és nem akarom az algoritmust minden egyes alkalommal tanítani, ha arcfelismeréssel jelentkezek be..Biztosan van, aki azt mondja, hogy ez paranoia, de elég vad dolgokat lehet hallani, hogy pl. Kínában ez milyen mértéket öltött. Addig, amíg nem köteleznek rá, kösz, de nem, bőven elég Idomsoft-ék Ügyfélkapu+-os rendszere, azzal is MVM-hez, Fővárosi Vízművekhez, stb. be lehet jelentkezni...
@Stauffenberg: Ez már egy kész dolog, amit pl: Amszterdamban már régóta alkalmaznak a metróban, buszon, villamoson. Amikor lemész a metróba, felszállsz egy járműre, a bankkártyádat lecsippantod (kinyílik a kapu, járművön a kis sorompó), majd, amikor kiléptél a metróból az állomáson vagy leszálltál a járműről, újra a platnira nyomod a kártyádat/telefonodat és csak arra az adott szakaszra fogod kifizetni az utazásod költségét. Nincs hagyományos értelemben vett jegy és van egy alkalmazás, amiben egy bizonyos alkalomig, módosítani tudod, ha elrontottál valamit vagy elfelejtetted leszálláskor lecsippantani a kártyádat (ha elfelejted, azthiszem egy órán belül le is állítja az "utazásodat" a rendszer, ezt tudod korrigálni az app-ban). Kész rendszerek, példák vannak, amiket csak adaptálni kellene idehaza
. Persze, nincsenek illúzióim, a C-típusú emberekkel nem lehetne mit kezdeni, illetve sokaknak nincs itthon bankkártyájuk (erre biztosan van ott is valami kártya, mint Londonban az Oyster, hogy egy bizonyos összeggel feltudod tölteni). -
Stauffenberg
nagyúr
Tudsz regisztráció nélkül vásárolni jegyet, erre szolgál a Budapest Pay and Go.
Egyelőre csak az M1 kisföldalatti és a 100E reptéri busz van felszerelve vele, de a bankkártyád érintésével megveszed a jegyet és mész tovább a dolgodra (mobiltárcába regisztrált kártyával is működik). Ha jön az ellenőr, akkor a készülékén lecsippantod ugyanazt a bankkártyát és látja vettél-e jegyet. Gyakorlatilag egy vonaljegy, ami azonnal a vásárlás pillanatában érvényesíti önmagát.
A bérlet más téma. A jelenlegi infrastruktúra igényli az internetelérést, mert ha a bérletet kell bemutatnod, akkor a QR kódod minden megnyitáskor frissül vagy első ajtós felszállásnál tudnia kell az appnak, hogy az adott rendszámhoz éppen milyen ábra tartozik.
Biztosan lehetne ezt tokenizálni és átmeneti internethiány (vagy app karbantartás idején, ugye-ugye) estén is működne, de jelenleg a legköltséghatékonyabb megoldás az ami most van. A járműveken nincs leolvasó készülék, cserébe neked legyen internetelérésed utasként, mert az autentikáció user oldalon történik, nem pedig drágán telepített leolvasó készülékekkel. Amennyi pénzt kilapátolt a kormány az elmúlt fél évtizedben a budapesti költségvetésből, nem egyhamar várnék jelentősebb infrastruktúra fejlesztést.
-
janeszgol
félisten
Azon kevés appok egyike. amivel elégedett vagyok. Jól megtervezett ez a BudapestGO.
-
róland
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Az új MÁV+ -nak nem kell, csak tedd ki a widgetet a telefonra, onnan offline eléri. A régiben pedig ha már letöltötted a jegyet, akkor ha kikapcsolod a net elérését (wifi, mobilnet, stb.) akkor offline bemutatható a jegy/bérlet.
Ha már ticketless parkolás, akkor itthon egész jhól használható a Parkl alkalmazás, azokban a parkolókban, ahol van rendszámfelismerés. -
róland
veterán
Semmilyen Wallet támogatást nem tudnak. Ugyan Androidos vagyok, de azért ilyen esetben nem szoktam elfeledkezni az Apple felhasználókról sem. S ugye van még harmadik nagy szereplőként a Samsung Wallet, ahol pl. mára egész sok autó elektronikus kulcsa elmenthető. (Tehát őket se hagyjuk ki a játazmából.)
Általánosan:
Amúgy mindegyikre ráférne, hogy ha már az állam megvalósíttatta a DÁP-ot, akkor legyen természetes, hogy ezek a nagy piaci szereplőket lehessen azzal összekapcsolni.
Így a XXI. században természetesnek kellene lennie, hogy:
- bejelentkezés nélkül tudsz sima, telejs árú menetjegyet vásárolni;
- ha van állami szolgáltatás, ami a hiteles adataidat tanúsítja, akkor legyen lehetőség azzal belépni, és így legyen hiteles az adatmegosztás (ne kelljen fényképes igazolványt bemutatni pl. ellenőrzéskor);
- a megvásárolt jegy /bérlet legyen bármelyik wallet szolgáltatásban elmenthető. -
Neurotoxin
őstag
Az applikációról volt szó, de igen, a sima Simple-s webes felületen megy, ahogyan a qvik (kvik) is, ami meglepő.
Arra az évi 1-2 vonatozásra kibírom ezt nyűgöt....
@1995M: Az nekem se fér a fejembe, hogy a régi MÁV-os vagy az új MÁV+-os applikációnak, Simple-nek miért kell állandó internetes kapcsolat, ha már meglett vásárolva a jegy (régen a MÁV alkalmazásról lehetett képernyőfotót rögzíteni, de ugyebár az adatvédelmi irányelvek miatt nem lehet, ahogyan a banki applikációk esetében sem.) A Wallet támogatás sem egy megugorhatatlan valami, ha egy Funzine, C&A letudja küzdeni, ezek a csilliárdokból fejlesztett felületek, alkalmazások is tudhatnák, ahogy az utóbb említett példákban, ahol egy linkre mutatnak a Wallet jegyek. Szerintem csak simán a "nem akarjuk" le.....k kategória. Az összes hasonló app úgy "működik", mintha '95-ben lennénk az internet hajnalán...
Nem akarok cunamit indítani, de Simple is egy külön story....amikor random nem tudod leállítani a parkolást vagy, mint a hétvégén, amikor több alrendszer egyszerre leállt és konkrétan nem tudtam BKK jegyet sem venni...
Utóbbi is kellemetlen tud lenni, ha van jegyed, de a rendszer pillanatnyi töketlensége vagy az internetkapcsolat hibája miatt nem tudod érvényesíteni. Gondolom ez a "probléma" a jegyellenőrt nem érdekelné.Külföldi példát is tudnék említeni, pl. a Szlovákiában/Szlovéniában/Horvátországban/Ausztriában alkalmazható Bmove app, ami konkrétan nekem se Pozsonyban, se Bécsben nem működött még megfelelően, az új "ticketless" mélygarázsos parkolásról pedig inkább ne is beszéljünk...
-
ParmaBoy
aktív tag
Végre...
-
Jó hír, viszont a ritka utazásaimra maradok a Telekom mobilvásárlás appnál
-
1995M
tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
MÁV+ se tudja az Apple Pay-t közvetlenül, csak amikor átdob a Simple weboldalra, ott ki lehet választani. Szóval plusz lépések.
Egyébként olyan alap dolgot se tudnak ezek az appok, hogy Apple Wallet támogatás. Onnan milyen egyszerű lenne mutatni a bérletet, jegyet. Nem ezekben a lassú és átgondolatlan appokban.
-
anulu
félisten
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Simple appot nem használok, de a weboldalon ott van az Apple Pay, így ahol a Simple erre irányítana át, ott tudok így fizetni.
amúgy én sem értem, hogy miért kell ennyit várni arra, hogy 21. századi megoldás legyen...
-
1995M
tag
BudapestGO és MÁV+ appra is ráférne egy komoly fejlesztés, működés és UX/UI terén is elég gyengék.
-
scdlsc
senior tag
Végre! Akkor már csak azt kellene megoldaniuk, hogy regisztráció nélkül is lehessen jegyet/bérletet vásárolni, meg azt is, hogy ezek mobilnet nélkül is érvényesek legyenek.
-
-
Nem (itt) kell politizálni így csak annyit mondok.... ideje volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Starlink
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megvan, melyik Snapdragon 7 kerül Nothing Phone (4a)-ba
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Ryzen5 3700x 8core / GTX 1660 Super / SSD 500gb / HHD 2tb
- iPhone 13 mini 128GB silverlight független
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256Gb Dual, kártya független, fehér színben
- Apple iphone 16 128Gb, kártya független, fehér színben
- LG 65QNED87A / MiniLED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia)
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Playstation 4 FAT 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Akciós áron eladó HP Dragonfly G3 /I7-1265U/32 GB/512B SSD/13,5"/FHD+/400nit/Touch
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Milyen fasza lesz majd, ha lehal a Simple rendszere és a BKK rendszerét is magával rántja
De legalább megvalósult végre az Apple/GooglePay fizetési lehetőség

. Persze, nincsenek illúzióim, a C-típusú emberekkel nem lehetne mit kezdeni, illetve sokaknak nincs itthon bankkártyájuk (erre biztosan van ott is valami kártya, mint Londonban az Oyster, hogy egy bizonyos összeggel feltudod tölteni).