- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DrDobos #12237 üzenetére
Győrben van. 11500+mittomén 1500Ft szállításért egy kiló minőségi etióp igen barátságos ár.
Az a Lavazza egyébként sosem volt világos; a sokat ajánlott Goriziana Grand Cru is megfelel vetélytársnak.Esetleg avxről a choco&orange
ez a guatemalai is hálás egy cucc, bár nem világos pörk. -
kmarci25
veterán
válasz
DrDobos #10914 üzenetére
Tehát van benne egy műanyag (!), de legjobb esetben is kerámia őrlőfej, meg egy kamu portafilter. És ugyanazt tudja mint egy automata, de legalább minden kávé után kiveheted a kart, ürítheted, öblítheted és teheted vissza.
Fancy, jól néz ki valóban, és meg lehet etetni a vendégeket, hogy ez olyan jó, mint a karos, de mégis egyszerűbb és gyorsabb, csak ez így nem lesz igaz... -
-
-
-
válasz
DrDobos #8689 üzenetére
A legtöbb kispörkölőnél fintorogva (ezt persze nem mutatják a kedves vásárlónak
) leőrlik neked kívánt finomságúra. A tchibonál is, de ott inkább nem vennék babot, csak ha nagy a baj. A bolti pedig olyan, ahogy icm mondja. Kiöntőnek kezdetben mindegy, de legyen dedikált pitcher, aminek szép csúcsos nyílása van, nem széles szájú kisbéka. Ha egyedül iszod a 350ml elég, ha ketten, akkor 5-600ml. Ez persze a teljes űrtartalom, úgyis a felét használod kb.
-
icm
tag
válasz
DrDobos #8689 üzenetére
Tejkiöntő: expolygonos legolcsóbbat használom, valami 3500 az is szerintem.
a bolti őrölttel több baj is van, de leginkább, hogy nem friss, nem frissen őrölt és nem tudsz örlemény finomságon változtatni. Egyébként a quality rossa kotyogósban elég kellemes volt. A 60/40 arányt nem figyeltem, jobban örültem volna egy 100/0nakNespresso kapszula után még a kotyogós is kis gyakorlás után úristen ez teljesen más szint… quality rossa-val etetve… sajnos a karos gép már nem szerette, én meg a lejtőn elindultam
-
icm
tag
válasz
DrDobos #8627 üzenetére
Visszatérve azért jó neked ha Frei kávét veszed meg a Starbucks-szal szemben mert a Frei alapból ázott már abba a sok cukros szirupban, így otthon nem kell telelocsold a kávéd.
A kávés sikítózáras annyival jobb, hogy vastagabb az anyaga, szelep is van rajta, nem átlátszó.
Jó ha a boltban ledaráltatod a 125g kávét, de az egy adott álláson lesz - és vagy jó lesz otthonra vagy nem. Megkérdezheted, hogy pl milyen álláson darálta és akkor feljegyzed, megnézed mikori a pörkölés és legközelebb ha mész ezek tudatában tudsz daráltatni a következő adagból. Megmondod menjen finomabbra egy osztással vagy kettővel. Ez meg függ, hogy átesik a víz rajta vagy nem. Értsd van-e a kávépogácsának ellenállása vagy nincs. Ha van ellenállás és túl megfogja akkor csökkentesz picit a dózison, pl 0.5g-mal, ha meg átesik a víz akkor tudsz picit növelni rajta. De ha mondjuk 5mp alatt kijön 200ml azt azért nem kompenzálodHa meg nyomásfokozós kosarad van majdnem mindegy, oda a bolti tégla (meg ne sértődjön már ezen valaki) "finomságú" örlemény a megfelelő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest