- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
donat_sz
senior tag
válasz
kmarci25 #13839 üzenetére
+1
A tejes italok miatt és hogy a család/rokonok nélkülem is tudjanak készíteni maguknak egy cappuccinot Bamibino Plus lett a választás, hozzá pedig egy DF64 gen2 és azóta egy K6 is rendelkezésre áll.
A korábbi karos gép + Graef CM702 kombóhoz ez óriási előrelépés. Közepes vagy olaszos pörkölésre szuper. Ahogy Marci írja a hőmérséklet beállíthatósága és már a megfelelő hő elérése okán nem ezzel fogsz világos pörkölésből kihozni minden ízt, de ettől még remek presszókat és főleg remek tejes italokat lehet vele készíteni.Nálam a tejes ital még mindig nagy arányban jelen van (flat white többnyire), így a gőzölő képessége nálam nagyon fontos. Ha nem innék tejes italt, akkor vélhetően egy robot lenne a nyerő itt is.
u.i. itt sincs semmi recsegés, ropogás!
-
donat_sz
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13737 üzenetére
Miben jobb kialakítás tekintetében az egyik a másiknál? Egyáltalán nem promozóm egyiket se, de jelentős különbséget se látok a két opció közt, éppen ezért kérdezem.
A cél tudtommal, hogy a rögöket megszűntessük, erre nekem mindkettő alkalmasnak tűnik. -
donat_sz
senior tag
válasz
Ruszki #13732 üzenetére
Sajnos elromlott én is már csak a vásárlási történeti sorban látom.
Valami ilyesmi volt. -
donat_sz
senior tag
válasz
Ruszki #13728 üzenetére
A napi rutinba ma már a gyári tempert használom újra (az gallér mentes, de ez ennyi idő után már jobban kézre áll) de anno ezt rendeltem. A WDT + disztribútort azóta is rendszeresen használom. Csupasz kar pedig ez.
Továbbá, azóta rendeltem egy mérleget (már a 3.), ez sokkal kisebb, inkább ezt ajánlanám, a korábbi meg nekem marad filterhez ill utazáshoz.
-
donat_sz
senior tag
Ha saját részre történő kávé pörkölés ügyében elindulnék a tanulás útján, ki milyen tananyagot ajánlana? Milyen könyv, youtube csatorna vagy más lenne ez ügyben ajánlatos?
-
donat_sz
senior tag
válasz
deathcrow42 #13590 üzenetére
A Sage gyári kosara esetén nekem a szimpla 7g-ja túl kis adag volt. Az IMS legkisebb dupla presszós kosarával + puck screen viszont remek kávék jönnek számomra 15g-mal. Ez méretben a Sage két kosara között van.
-
donat_sz
senior tag
válasz
deathcrow42 #13555 üzenetére
Hány gramm kávé megy a filter kosárba?
Véltem különbséget látni az IMS és a gyári egy falu kosár között, de ennyit nem.
Én is Bambino Plus tulaj vagyok, használtam graef és most DF őrlővel. Mindkettőből lett rendes kávé az egy falu kosárral. Nekem akkor volt hasonló, mikor a Graefbe kellett egy plusz alátét mert nem tudtam elég apróra őrölni a kávét. -
donat_sz
senior tag
válasz
Soulfly842 #13398 üzenetére
És lojzi1-nek is köszi!
-
donat_sz
senior tag
Nyíregyházán vagy még inkább Sóstón van esetleg javasolt kávézó?
-
donat_sz
senior tag
válasz
attiati #13372 üzenetére
P&Y ha jó helyen vagy ki is hozza neked!
A Brazil YB nekem annyira nem jött be, csokis íz és gyümölcs íz (nekem leginkább a szilva és némi rum is) jött át leginkább. Ellenben a kenyai a citrusos izvilgaval nekem nagyon bejött, nem is gondoltam volna.Apropó más is megfigyelte esetleg, hogy a fagyasztóból kivett és a fagyasztás előtti kávé őrlés más őrlemény méretet igényel? Pont a kenyai p&y esetén tapasztaltam hogy a 30 helyett csak 24g jött le.
-
donat_sz
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #13145 üzenetére
Érdekes kérdés, hogy megy-e tovább fentebb az ára vagy most pár évre beáll a mostani szinten.
-
donat_sz
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #13112 üzenetére
Végigpróbáltam több allegros friss pörkölésű kávét. Volt CM és P&Y is.
A "mindennapokra" a yankee ár/érték arányban egy okés opció és jobb is mint a neves márkák áruházi láncokban kapható választéka, de össze sem hasonlítható az általam próbált két hazai pörkölővel a "hétvégékre"
Most még az áremelés előtt elcsípett Kenya Ruka Chui van teritéken, a lengyel kávékból egy se ér a nyomába!
Részemről a yankee kávék jók lesznek a fagyiba vésztartaléknak és a vendégek többségének, -
donat_sz
senior tag
válasz
donat_sz #12924 üzenetére
reggeli folytatás.
1. próbálkozás - 14,8g a korábbi őrlési beállításon. 30g 40s (úgy tűnik erősebben nyomhattam). jobb lett az íz, de még mindig maradtak kellemetlenebb savak. a penge pont elment a tömörítés után a kávé felett.
2. próbálkozás - 14,7g és kicsivel (0,5) növelt szemcseméret. 30,2g 32s. Kevésbé nyomtam a tempert így kicsit tolt maga előtt kávét így azt még korrigáltam. Javult a csokis íz, tovább csökkent a kellemetlennek tűnő sav. Azt hiszem megnézem még egy fél egységgel durvább őrleménnyel.
-
donat_sz
senior tag
válasz
kchris78 #12922 üzenetére
Nekem írtó soknak tűnik ez a 16-17g a 22-es kosárba. Próba kedvéért a 13g helyett főztem 14g-mal változatlan őrlési beállítással.
1. próbálkozás - 14,05g (penge nem érte el a kávé szintet) 29s alatt 28,5g lett (a pogácsa teteje picit vizes de szépen látszik rajta a felső szűrő mintázata). A pogácsa kicsit kevésbé vizes, mint 13g-nál, ízre és lefolyásra jelentős eltérést nem igazán érzékelek.
2. próbálkozás - 15,03g (emeljük hát tovább a mennyiséget és így már distribution tool után, de még temperelés előtt a penge már tol maga előtt parányi kávét - allegros brazil yellow bourbon) bemenő esetén a 30,5g kijövő már 36s volt, látszott hogy nehezebben folyt át és jóval, inkább bátóan savasabb és testesebb lett.Holnap ránézek 14,5g-ra és majd még a szemcseméreten is igazítok, hogy a kb. 30g az 25s alatt elkészüljön. Viszont a 16g-t nem látom, hogy tudnám bele erőszakolni.
-
donat_sz
senior tag
válasz
kchris78 #12919 üzenetére
Írsz a tyúklépéses előre haladásodról kicsit bővebben? Mi alapján tettél, többet/kevesebbet a kosárba? Mikor őröltél finomabbat vagy hagytad durvábbra? Ha megtennéd, hogy 1-2 képet is lőnél hozzá az szuper volna.
Végig mennék ezen, tuti tudnék jobbat is kihozni mint a mostani. -
donat_sz
senior tag
-
donat_sz
senior tag
válasz
kchris78 #12906 üzenetére
Én egy df64-el őrlök, közepeseket 17 +/-1 beosztáson többnyire, de egy sötét esetén 10-12-re is le kell menni, különben csak átszalad rajta.. ha meg a család számára készül egy hagyományos ipari sötét azt meg csak a dupla falú kosárral engedem át, azokból másként értékelhető nem jön ki.
Nekem bejött a 22mm es IMS kosár, legtöbbször azzal főzök. Ha sokat váltok babot akkor nehéz megtalálni az ideális mennyiséget, mert ha 13g-mal főzök akkor van hogy vizes a teteje, van hogy fenn ragad a felső szűrőn vagy csak pont jó lesz
Ilyenkor 0.5-1g állítással ezen lehet javítani, de tejes ital megengedőbb, így belefér a váltogatás is.
Még valami ami talán segít. Kávé kimenő őrleményt mérni szoktad? Mennyire szór? -
donat_sz
senior tag
-
donat_sz
senior tag
válasz
kchris78 #12434 üzenetére
Az arány is biztos segít, most van bontva egy papua új guineai kávé aminél az általam kedveltnél kicsit több a sav, megprobalom ebbe az irányba elvinni holnap.
Más!
Cuppingnal milyen őrlemény méret a javasolt? Filter közepe? Vagy inkább Moka közepe? Az biztos hogy espressohoz képest durvabb
Ki szeretném próbálni és csak annyit találtam hozzá, medium fine :/ -
donat_sz
senior tag
válasz
headhunter86 #11671 üzenetére
Azért fura mód hirtelen felkerült
A facebookot meg csak nem kötelesség nézni, remélem megmarad az az opció, hogy ne kelljen oda menni.
szerk: látom te is pont írtad, hogy közben felkerült.. csak írni kellett -
donat_sz
senior tag
válasz
adamssss #11669 üzenetére
Azért fura ez, mert a honlapjukon nem is mutat ilyen terméket a kéziőrlők közt ..
Remélem a df64 gen2 is eljut arra az állapotra, hogy egyszer elérhető lesz.. korábban úgy tűnt nagyon erősködött, hogy nem igaz, hogy augusztus végéig nem elérhető.. azóta sincs készleten és most is azt írja a honlapján, hogy
Várható szállítás: 2024. szeptember 13.
-
donat_sz
senior tag
válasz
headhunter86 #11596 üzenetére
majd ha ideért nagyon várom, hogy mik a tapasztalataid!
-
donat_sz
senior tag
Határozottan nem döntöttem még el!
Mivel a Bambino Plusnál is "beleszaladtam" egy nem tervezett korlátozásba, hogy a világosabb pörkölésű kávék túlontúl savanyúak, hiába próbáltam több praktikát is a javasoltak közül, egyik se hozott érdemi változást. Az utolsónak vélt fejleszthető opció az őrlő, itt már nagyon elkerülném, hogy tovább korlátozzon.
A jelenlegi Graef őrlőm esetén zavaró az őrlési sebessége és bár együtt tudok élni a pangó kávé söprögetéssel, azért a pangó kávé érdemi minimalizálásában látok a munkafolyamat jobbá tételében potenciált.
Amúgy a sötét pörkölésű kávékból azért elégedett vagyok a főzettel. Illetve az is hozzá tartozik, hogy azért reménykedem, hogy egy jobb őrlővel talán a közepes pörkölésű kávék is jobbak, már fogyaszthatóak lehetnek.@ #11590 capafog23
érdekes módon pár napja még október végét írtak itt, mostanra augusztus végére változott. -
donat_sz
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11585 üzenetére
Tehát csak az a javaslat, hogy mégiscsak meg kéne várnom azt az októberi elérhetőséget a DF64 gen 2-nek.
-
donat_sz
senior tag
Fontolgatom a Graef CM702-es őrlőm cseréjét.
Jelenleg az itt leginkább javasolt DF64 gen2 nem igazán elérhető idehaza, AVX októbert végét ír most, a gen1-et meg már nem vennék.
Mi lenne alternatíva, ha nem várnám meg az októbert és a hazai vásárlás preferált? Sage Bambino Plus mellé lenne.Amit én alternatívnak találtam az az Eureka Mignon Zero. Erről mi a közvélekedés? Cél eszpresszo és tejes italok vegyesen.
-
donat_sz
senior tag
válasz
headhunter86 #11215 üzenetére
Van egy másik videója is amikor a Gaggia Classiccal hasonlítja össze a Delonghi ECP-t, ott is nagyon dicséri.
-
donat_sz
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11177 üzenetére
Ez a tabletta a backflashnél kell szerintem, így ha jól értem a KV zsír a fő célpont, megnézem ezt a tersonet/pulycaff opciókat, köszi!
-
donat_sz
senior tag
Kávéfőző (Sage Bambino Plus esetemben) tisztítására mi a "best buy" tabletta?
Van esetleg ajánlott alternatíva a gyári "Sage BEC250" helyett? -
donat_sz
senior tag
válasz
Alabástrom #11165 üzenetére
+1 engem is érdekelne a tapasztalat vagy akár egy élménybeszámoló is minden napról külön-külön
-
donat_sz
senior tag
köszi a konstruktív választ!
@Alabástrom engem a tejes italok készítése is izgat, akár még a latte art is. de a prió nálam is egyértelműen a jó presszó lefőzése, hisz az mindennek az alapja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Logitech Z906
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- További aktív témák...
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +2db táska
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest