- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
adamssss #13705 üzenetére
Tudod te a választ magadtól is. Az M betűs kiirthatatlan szörnyek vs
csecseDF.
Senki nem tudja, meddig fut a kínai, mielőtt csapágyas lesz.
A Niche már megy 5 éve, pedig azt is temették, mert műanyag.
De 5 év még nem 50. Aztán kell-e 50, mikor mindenki cserélgeti a szajrét pár évente, ha beindul a hangya?
Ami igazán érdekes az a kés, azok pedig nagyjából örök élet, ingyen sör. -
válasz
adamssss #13682 üzenetére
Ezt inkább a hardkórban kérdezd, ott vannak a kv boltos arcok.
Egyébként az időre őrlők elég konzisztensek, legalábbis a jobbak. Kávézókban szokták a plusz tizedeket egy kis tálba söpörni és ha kevesebb két tizeddel, onnan kipótolni. Rendes pörgés közben ez irreleváns probléma.
Amúgy Acaia Orbit. -
aradebil2
senior tag
-
válasz
adamssss #13413 üzenetére
Nem tudjuk milyen az a 26 eurós bab. Valakinek ízlett, ennyit tudunk róla. Olaszoknál vannak jó árú pörkölők, de ha specialtyból dolgoznak (nem feltétlenül, sőt, sztem egész biztosan nem, az ilyen 30€ alatti blendeknél - annak ott is pont olyan ára lesz, mint máshol Európában. Ehhez képest itthon eléggé olcsóság van, pár kivétellel.
De nem kötözködni akarok ám. -
válasz
adamssss #11720 üzenetére
40 az kellően presszó tartomány
Az oldalán van egy függőleges szám skála, 1-4 sávban, na ott tekerd vissza 0-ra, és onnan legyen 40 klikk, (a szám is nyilván negyven). Amikor eléred a 60-t, a függőleges skála már érinti az egyest, így jelöli hogy egy teljes fordulat már megvan. Szóval itt a 60-120 tartományban vagy. Remélem érthetően írtam -
Horvi
őstag
válasz
adamssss #11720 üzenetére
Az érdekes, mert nekem is K6 van és a 40 click az elég finom már. Lehet hülye kérdés, de honnan számoltad? Elvileg úgy lenne, hogy óramutató járásával megegyezően betekered 0-ig és onnan vissza 40-et.
Mert ha kitekert állapotból tekertél befele 40-et akkor jogos, hogy fél babok esnek ki. Az ott kb a french press/cold brew őrlési finomság. -
donat_sz
senior tag
válasz
adamssss #11669 üzenetére
Azért fura ez, mert a honlapjukon nem is mutat ilyen terméket a kéziőrlők közt ..
Remélem a df64 gen2 is eljut arra az állapotra, hogy egyszer elérhető lesz.. korábban úgy tűnt nagyon erősködött, hogy nem igaz, hogy augusztus végéig nem elérhető.. azóta sincs készleten és most is azt írja a honlapján, hogy
Várható szállítás: 2024. szeptember 13.
-
goom
senior tag
válasz
adamssss #11497 üzenetére
Sajnos nem: "A BWT vízszűrő betétek élettartama 30 nap, így havonta esedékes őket cserélni. Érdemes ezért egyszerre egy nagyobb csomagot rendelni, mely árban is kifizetődöbb."
Általában nem szeretek, de itt érdemes feliratkozni hírlevélre, mert szólnak, amikor akciós (többnyire 12 darabos, vagyis egy éves mennyiség).
És itt olvastam a fórumon, hogy van, aki még a 30 napot is sokallja... -
headhunter86
senior tag
-
kchris78
veterán
válasz
adamssss #11340 üzenetére
Monsooned India Malabar? Én pont egy ilyet dial-inelek most.. Nekem a dupla kosár nagyon sok, felét kiönteni (mint ahogy youtube videókban láttam) meg sajnálom, lelkiismeretem nem engedné, megivás esetén koffein túladagolásaom lenne
.
Talán túl friss a pörkölés de érdekes hogy már 11-ről 9-re vettem le a ricnit de nem tudom 23-25mp fölé vinni az időt... De jó testes, karamellás jellegű amit én legalábbis felismerek, tejjel kifejezetten kellemes.
-
krazo
csendes tag
válasz
adamssss #11261 üzenetére
A HiBREW H4 szériával utazásod alatt tudsz őrölt kávéból, Nespresso és Dolce Gusto kapszulából kávét készíteni. Ha magad őrlöd a kávét, a H4A vagy az akkumulátoros változatát a H4B-t ajánlom, mert azokhoz komolyabb őröltkávé adaptert csomagoltak mint a sima H4-hez.
HiBREW hordozható kávéfőzők [link] -
-
kchris78
veterán
-
fecke78
senior tag
válasz
adamssss #11199 üzenetére
Van azért az olcsóbban is , csak nincs felmárkázva
-
-
válasz
adamssss #11160 üzenetére
Sztem minden tanulás\szokás kérdése.
Én már a sima tej ízét bírom rosszul, pedig talán másfél éve iszom növényi löttyöt. Persze ahogy tejből, növényi italból is van, ami elrontja\elviszi a kv ízét. Oatly, Alpro gluténfrí zab (és pár spéci boltos barista verzió) nem árt. Más lesz az íze, mint tejjel, ennyi. -
válasz
adamssss #11129 üzenetére
A karon nem kell vizet átengedni, az maradjon száraz. A fejen se, csak ha megégetné első próbálkozásra (random kávézókban gyakori hiba az ihatatlanul forró presszó a túlmelegedett gépből, pedig csak hűteni kellett vón a fejet csapolás előtt kicsit). Előkészíted a szajrét csapoláshoz, 2mp víz, kart fel, nyomás.
A kosarak szabványosak. Ha biztos vagy a méretben, akkor passzolni fog a karba. A peremezése lehet kismértékben eltérő (domború, vagy lapos), ha ez extrém, akkor lehet gond. Elég ritka, de előfordul. Az pech. -
válasz
adamssss #11118 üzenetére
Ha a géped nem automata kikapcsolós (sztem nem, mert régi) akkor hagyd 20-30 percet melegedni bekapcs után, húzás előtt; méghozzá a kart+kosarat (finomabban) felhúzva a fejre. Közvetlenül csapolás előtt átereszthetsz a fejen 1-2mp vizet, de nem feltétlenül, csak ha megégetné a kv-t (ízlelés).
A malabar egyrészt elég ütős (jeleztem is), másrészt valóban nem kéne savanyúnak lennie. Hőhiányos lehet leginkább.
A kosarad fene se tudja milyen névleges töltetű, főleg ahogy mondtad nem is 53mm, hanem 57(?). Én asszem beruháznék avx-en egy IMS kosárra; pár ezer Ft, nem egy bankrobbantás és egyrészt tuti jobb a gyárinál, másrészt tudod a névleges töltetét. -
kmarci25
veterán
válasz
adamssss #11115 üzenetére
Ha ilyesmit keresel, akkor a wacaco-t nézd meg, itthon az ekokapszula forgalmazza.
-
válasz
adamssss #11086 üzenetére
A konyhai grammossal csak rakétával lősz verébre, sajnos az teljesen alkalmatlan erre. Legalább a kiméréshez kell egy drogmérleg
Sajna sehol nem látom ami nálam van, a demandy.hu-n sem elérhető, pedig olcsó és jó.
A szimpla kosár amúgy sem egy megbocsátó fajta, nehezebb vele tanuni. A töltet legyen lehetőleg konstans 0.2 tized grammon belül. Fél gramm már simán látszik a lefolyáson.
A kézinél pedig nagyon fontos az egyenletes és egyforma tekerés. Lehetőleg lassan (60ford\perc). Hatalmas lefolyás difit tud gyártani, ha nem figyelsz erre!
Ja és az a kézi ami nálad van, motorosban olyan 120k Ft kategória (df64 II, pl.). Amit 30-50-ért utánad dobnak, az nagyon belépő; zajos, lassú, pontatlan. -
válasz
adamssss #11080 üzenetére
Tömörítésre egy 20 másodperces youtube short: [link]
Nyilván felesleges teljes testsúllyal ráfeküdni, de nincs olyan, hogy "kicsit" vagy "nagyon" tamperelni. Vagy megvan a kellő nyomás, vagy nincs, de nincs "mértéke", hogy "mennyire" kell - annyira, hogy már ne lehessen jobban összenyomni az őrleményt.
szerk.: ami fontosabb az tényleg a vízszint, és hogy hogy érdemes fogni a tampert, hogy meglegyen az érzés, hogy vízszintes-e a dolog: [link]
-
válasz
adamssss #11078 üzenetére
Tömörítést nem kell túlgondolni. Lenyomod, ahol visszarúg a pogácsa, készen vagy. Ami igazán fontos, hogy függőleges legyen, ne ferde és az őrlemény jó minőségű, lehetőleg relatív egyenletesen eloszlatott (ne legyen a kosár egyik oldalán kétszer annyi, mint a másikon). Ehhez a számos közkeletű vuduval szemben erős érv Hedrick méréses, két részes videója, amelyból simán kiderül, hogy a WDT, disztribútor meg aztán főleg kell a fenének és egy mezei blind shaker megoldja a tutit tapsosra.
Látom vettél Pacificaffét. Nézd meg mikori pörit küldtek, mert nagyon nem mindegy. Ha pár napos friss, azzal erősen lukra lehet futni a felszabaduló CO2 miatt. Nem lesz két egyforma shotod. Tehát legalább 7-10 napot érdemes pihentetni, de én sajnos a három hét-egy hónapra szavazok - sötét presszó blend esetén meg főleg. -
válasz
adamssss #11069 üzenetére
Nagyon rég vettem pacificaffét, de a monsooned malabar mindig jó, ha savszegény, nagyon testes és vastag krém a cél. Esetleg a de Tommaso blend, ami kicsit szofisztikáltabb íz, de ütni nem fog kevésbé az se.
Kattintsd odébb az őrlőt néhány fokozattal durvábbra. Nem baj, ha utána kifújod, vagy kiütögeted a kések között maradt finomabb szemcséket, mert bekavar. Vagy áttekersz rajta 5grammot és az kuka.
Ja és a 10g-ból inkább 20ml legyen a cél, ha sötét a bab. Különben keserű lehet a vége. 1:3 arány az világosaknak áll jól.
-
válasz
adamssss #11050 üzenetére
Szimplára is kosárfüggő. Én valszeg nem nagyon mennék 9g alá (lásd ízek, elkészítés egyszerűsége stb). A végeredmény kezdetnek legyen a klasszikus 1:2 arány, tehát 8g->16g(ml), 25-28mp alatt.
Az egyes kosár gazdaságosabb, persze, de a kv meg élvezeti cikk. Fuck tha economy
A géped régi verziói asszem eléggé belógó felsőszűrő rögzítő csavarral rendelkeztek, nem tudom a tied milyen. Ha kiáll egy nagy bunkó csavar a vízterítőből, az eléggé szét tudja nyomni a szépen tamperelt pogácsát. Asszem a szimpla kosár ilyen szempontból rosszabb, mert feljebb ér - de ez nem biztos, mert te látod. Csekkold.
A duplát kétfelé osztod és kész. Egy pogiból ne nagyon főzz kétszer, nem zöld tea ez -
válasz
adamssss #11046 üzenetére
8g az szimpla kosár, a 18g meg dupla. Előbbibe nem fér sokkal több, utóbbi rettenetesen rossz lesz, ha megpróbálod a névértéke felével tölteni.
Általánosan a dupla hálásabb, kevésbé érzékeny az elkészítési hibákra, egyszerűbb kihozni jóra, gazdagabbak lehetnek az ízek. Modern stílusú kávézáshoz jól illik, mert a minőségi, magasan termesztett arabica koffein tartalma csekély. Vietnámi robusztából, vagy szicíliai presszóblendből egy rendes dupla viszont fejbe üt, hát még napi 3-5.
A kapszula 5g töltete viccesen kevés (rohadt jól keresnek rajta a gyártók), de a gyártási technológia miatt "rendes" italt kapsz belőle. Én abból napi tizet úgy megiszom, hogy észre se veszem. Mármint, ha nagyon nincs más fekete színű ital a közelben. -
Petyuska111
tag
válasz
adamssss #3214 üzenetére
+1 a pod-os gépre. Majdnem kávéházi minőségű kávét ad megfelelő poddal és 1-2 szabály betartásával (de csak így). Nespresso ehhez képest minősíthetetlenül rossz (bocs, ha valakit megbántottam!). A jó pod viszont nem olcsó, külföldről szállítással kb. 150 Ft/db. Igazán frisset Mo-n nem kapsz, mindenképpen rendelni kell.
-
viktorhu
veterán
válasz
adamssss #3214 üzenetére
Gondolom az ESE párnákra gondolnak (easy-serving espresso), olasz szabvány az egyszerű kávéfőzéshez, és olyan a formája, hogy normál kávéfőzőbe passzoljon. Én sokszor váltogattam, amíg nem automatám volt, rendeltem ese párnákat az olaszoktól, meg volt itthon szemes kávé is, és és a podokkal lehetett az ízeket variálni meg olyankor kávét készíteni, amikor nem volt sok idő a kávézásra.
-
válasz
adamssss #3211 üzenetére
Egyébként tobias40-nek teljesen igaza van, tudtam hogy megrázom a pofonfát, mikor elküldtem a kommentet. Szóval a POD valószínűleg minőségileg ugrás a kapszuláról, miközben ugyanolyan igénytelen az egész folyamat. Viszont nekem zéró tapasztalatom van podos gépekkel sajna.
-
ServerWorks
aktív tag
-
válasz
adamssss #3208 üzenetére
A Nespresso "elérhető" árban szerintem a kapszulás csúcs. Hátránya, hogy mindig kib@szottul ugyanolyan lesz (persze ez az előnye is) és sosem fogsz belőle érdekes kv-t inni, mert arra alkalmatlan.
Drágának drága, de ha ráfüggsz a dologra, akkor rendes szett+amivel eteted, az is drága lesz, nagyon.
Ha savatok van, az egész érdekes kv vonal megy a levesbe (világos pörkölésű, gyümölcsös, új hullámos cuccok, mert azok bizony savasak). Marad a monsooned malabar, az gyakorlatilag savmentes. De Nespressoban nem lesz asszem.
Végső indokként aszondom a nespresso környezetbarát, mert messze a legkevesebb kv-t használja fel és így a rendkívül környezetromboló kv termesztésből kicsit merít. Más kérdés a kapszula, mint szemét (és az utántöltős "zöld" kapszula nem az igazi, trust me).
Szóval alkalmi élvezetre és problémamentesen én szégyenszemre a kapszulára pluszegyezek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged