- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
tobias40 #7711 üzenetére
Nem, de ez az ipari gyártókat sose zavarta. 2 év múlva lesz belőle molyos múmia, virágok is kiköpik. Magára valamit adó pörkölő nem mond 4 hónapnál hosszabb szavatosságot lezárt, eredeti csomagolásban, de valszeg hozzáteszi, hogy két hónapnál inkább ne tartsd tovább és felbontás után mihamarabb használd fel, közben szakszerűen tárold (gumival betekerve és lekúrva a pultra nem szakszerű).
Előbb írtam (nem csak én), hogy fagyasztás után két nap az élet. Extra gyorsan fog megdögleni a babod. Elillannak az aromák, szétoxidálódik és szevasz. Inkább a zacsi a hűvös, sötétben. Nem kell levákumozni, sőt, tilos.
-
válasz
tobias40 #7706 üzenetére
Ha van szelepes, visszazárható kv zacsi esetleg, akkor abban. Ha nincs, simítózáras fagyasztózacskóban, 10-20 dekánként. Illetve lehetőleg legyen tele a zacsi. Pl. ikea, de esetleg Müller, vagy DM. Rossmannban nincs. Vagy befőttes. És rakd sötét, hűvös helyre.
5 kiló kv nekem ~4 hónap, kb. 80g naponta. 4 hónap alatt pedig a minőségi cucc is kezd elszomorodni. A boltinak nagyjából mindegy, de minél távolabb legyen a ráírt (kamu) lejárattól. A fagyasztás csak adagonként, vagy 2 nap alatt elfogyó mennyiség esetében működik. Tehát fagyaszthatod, de akkor max. 100g egységekben. Kisebb befőttes üveg pl. Automata olyan 7g-ból főz egy szimplát.
Ne végy annyi kv-t egyszerre 🤷 -
iatti
aktív tag
-
válasz
tobias40 #7698 üzenetére
Persze.
A saját zacsija azért nem jó mert a fagyóban a szelep bekrepál és kap oxigént.
Én adagonként fagyasztok és őrlök, nincs is babtartályom.
Pörköléstől számolva világos pörkölésnél max. 2 hónap, sötétebbnél max. 4 hónap szerintem. Amúgy fagyóban kb. hibernálod, tehát ha mondjuk 1 hónapusan tetted el és 1 év múlva veszed ki, megint 1 hónapos lesz. -
Sped
aktív tag
válasz
tobias40 #6892 üzenetére
Nekem két éve az a Delonghi van, ami most a SPAR-os akcióban is fut, az EC785 elődje, a 685. Jó gép, párnás kosara is van és egyszerű vele kv-t csinálni és tisztán tartani is. Gondolkoztam azon is, hogy lehet inkább az üzletbe is ilyen kellene, mert ezzel sincs sok baj + most a kancsó és tömörítő meg jó lenne otthonra, amit mellé adnak. Szóval dillemmázok rendesen
Főleg hogy kedvet kaptam egy kicsit jobb minőségű presszót csinálni, lehet őrlőt is veszek amit itt ajánlanak a többiek, szóval lehet ez a vonal lesz mégis a nyerő.
-
iatti
aktív tag
válasz
tobias40 #6892 üzenetére
nem kapsz a szakiktól.
egy pod-os gép sokkal masszívabb anyagból van összerakva. ez még vígan üzemel, a kapszulás műanyag vackot meg már rég eldobtad. hol fog egy kapszulás négy évig menni? nem számolgattam, de gondolom a kávé kilós ára is olcsóbbra jön ki. csak hát nem eléggé ismert a rendszer. ezek a multi cégek a kapszulást reklámozzák orrvérzésig.
-
-
-
törölt tag
-
Petyuska111
tag
válasz
tobias40 #3238 üzenetére
Van drágább pod gép is persze, de van 40,000 Ft-os is, ami teljesen megfelelő. Ez szvsz nem drága. És persze, őrlő+karos gép+kézműves kávé minőséget semmivel nem lehet elérni, poddal sem. De eléggé közelíti azért a pod, kíváncsi lennék, hány ember van ebben a fórumban (nem a mélyvízben, ők profik, hanem itt) akik egy ideális körülmények között csapolt pod-os kávét és egy karos géppel húzottat magabiztosan meg tudnának különböztetni, mondjuk 10-ből 7-8-szor legalább. Szerintem nem sokan.
Ha kipróbáltad az automatát, írd meg lszi, hogy milyen volt a pod-hoz képest, köszi.
-
törölt tag
válasz
tobias40 #3226 üzenetére
Tehát sokan vagyunk de nem elegen ?
Ezzel nem lősz mellé : https://www.kapucziner.hu/velencei-kave-keverek
Illetve ez most akciós is a Metroban 80A-20R keverék. https://metromax.metro.hu/shop/pv/BTY-X646499/0032/0021/Rioba-Espresso-p%C3%B6rk%C3%B6lt-szemes-k%C3%A1v%C3%A9-1000-g
-
törölt tag
válasz
tobias40 #3195 üzenetére
Ár arány értékben az automatából való kávézással jössz ki a legjobban. Főleg ha pepecselni nem szeretsz és amúgy mindegy mit iszol csak koffein legyen.
Az ízesített kávék aromája benne marad az őrlőben.Ez ESE poddal finomabb kávékat lehet készíteni, de itt is megfizeted a kényelmi díjat mint a kapszulások esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- EA Sports WRC '23
- LED világítás a lakásban
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- További aktív témák...
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest