- Google Pixel topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RetepNyaraB #13706 üzenetére
Oksa akkor Mazzer vs DF.
Nezegetem oket
koszi -
Húha. Hát ez nem az a keret amiben én gondolkodtam. Jó akkor marad a kis 5000ft-os ékszermérleggel a méregetés, és akkor jó az adagos őrlő és nem kell, hogy mérjen bármit is csak őröljön jól.
300k-ig mi ajánlott? Tartósságban van-e különbség abban, hogy made in China vagy Italy?Köszi,
-
Sziasztok!
Elektromos őrlőből mit ajánlotok aminek van tárolója, szóval nem adagonként kell betölteni a babokat, illetve be lehet állítani, hogy hány g-ot daráljon? Apósoméknál olyan van (azt hiszem Eureka) ahol az időt lehet beállítani de ott a gram soha nem lesz ugyanaz.
Köszi
-
Sziasztok!
Valaki tudja hogy a Kingrinder K6-hoz hanyas dugosbit kell? A 6 tul kicsi a 7 tul nagy. Talaltam egy boltot ahol kinai dugosbiteket forgalmaznak csak nem vittem magammal az orlot.
koszi -
válasz
Mr.Csizmás #13409 üzenetére
Na ez a baj, hogy ott a fullos kv-t megkapod ennyiért, itthon ennyiért a pincsi kutyát nem kergetik meg. De mind1 ez messzire vezet.
-
Sziasztok!
Ritkán írok de most azért teszem mert sikerült egy olyan pörköldét találnom aminek az olasz stílusú kávéja életem egyik legnagyobb élménye volt a helyszínen kóstolva és aztán itthon lefőzve is. Hradec Kralove-ban kóstoltam. Nem tudom szállítanak-e Mo-ra, de aki arra jár térjen be! A barista mérleggel főzte a kv-t már ez is szimpi volt.
Csatolom a képeket.
-
Köszi.
Én voltam a birka vagy hát kicsit félreérthető volt a leírás. Kivéve a dobozból állt a 0-n a vízszintes skála. Én onnan tekertem 40-et de akkor a függőleges nem a 0-n volt ez lehetett a gond.
Most sikerült már vele egy jó húznom. Alakul.
-
Sziasztok!
Megjött a k6. Ezt hová kell állítani pressohoz? A leírása szerint 40 clik a presso. Hát nem tudom Kínában mit isznak de kb fél babok jöttek ki belőle.
-
Jo hir azoknak akik az avx-rol rendeltek vagy terveznek Kingrinder K6-ot venni.
Örömmel értesítem, hogy a várva várt Kingrinder K6 kéziőrlők holnap délután végre megérkeznek raktárunkba !!!
A hosszú hétvégét követően, augusztus 21-én és 22-én postázzuk. -
Ti a vizzel szorakoztok vagy ami a csapbol jon? Nekunk van egy bwt kancsonk azt hasznaljuk.
-
Kingrinder K6 AVX update:
Tisztelt Megrendelőnk!
Sajnos kicsit késik a szállítmány beérkezése.A nyomkövetés szerint a hajó aug.2.-án érkezik Hamburgba +1 hét a szárazföldi szállítás. -
Ezzel a dupla kosárral nagyon megtaláltuk egymást. Tegnap a Malabart főztem és nagyon jó lett. 25-30 mp alatt jött le, utána egy kis csöpögés és szuper végeredmény. Igaz így kb 170Ft-ra jön ki egy kv de végül is a nespresso is ennyi a minőség meg ég és föld.
-
válasz
fecke78 #11287 üzenetére
Szia!
Én nemrég kezdtem el otthon kv-t főzni és kb 8-10 óra utánajárással (olvasás, videók és itteni fórum mérföldekkel jobb kv-t tudok készíteni mint mondjuk a nespresso Vertuo.
Egy adag elkészítése kézi őrlővel nagyon max 5p amiben már benne van az elmosogatás is.
Egyedül amit mérek a főzés közben az a súly, hogy pl 18 g kv-ból 36 g jöjjön le (espresso). Valószínűleg nem én főzöm itt a legjobb kv-t de nagyon minimális pénz és időbefektetéssel meg pár ökölszabállyal igenis minőségi ugrást tudtam elérni és ez nekem is megmard kv ivás szinten és nem valószín, hogy hobbi lesz. Ennyit viszont bele kell tenni (némi pénz, tanulás, 5p/kv)
Ráadásul reggel maga a process fel is ébreszt a kézi darálás meg jó fizikai munka -
Adott egy k6 kezi orlo. Utazashoz milyen gepet ajanlanatok ami befer a borondbe es lehet vele presso kv-t kesziteni?
koszi -
válasz
RetepNyaraB #11237 üzenetére
De ez egy magyar ceg vagy valami nemzetkozi?
-
Igazábol csak azért érdekel az idő mert gondolom nem véletlen, hogy ezt adták meg a szakik. Azt tudom elképzelni, hogy pl több ideig érintkezik a kv a vízzel akkor esetleg már olyan anyagokat old ki amelyek nem kívánatosak.
Egyébként rájöttem a tamperelés volt nálam a gond. Nyomtam izomból mint süket a csengőt. Most visszavettem fél erőre ami nálam még mindig elég sok és most 30mp körül jönnek le az 1:2-höz shotok és baromi jó ízűek meg állagúak szóval a tamper-t kell jól eltalálnom. Főleg így hogy kevsébbé nyomom sokkal könnyebb vízszintesre megcsinálni, kb elsőre megy. Korábban ezzel is szenvedtem.
-
Sziasztok!
Most egy új kv-t próbálok pontosan egy De Tomasso-t. 18g-ot darálok és 36g-ot próbálok kinyerni. Viszont ennyi mennyiség 55mp alatt jön le? Gondolom ez nem túl jó ha a 25-30mp-es szabályt nézzük.. mit tegyek? Állítsam az őrlőt nagyobb szemcsére? Vagy a mennyiséggel variáljak, esetleg a tamperelés erősségével?
Menotti: köszi megnézem.
köszi
-
Szallodaban vagyok jelenleg ahol nem volt mas mint nespresso, igaz ez a lapos pogacsa kivitel. Hat konkretan elvezhetetlen volt pedig elhihetitek hogy ket het alatt nem tanultam meg pressot kesziteni, de egy jo kezi orlovel, egy minisegi kv-bol, alap karos geppel tenyleg csodat lehet muvelni a nespressohoz kepest.
-
válasz
RetepNyaraB #11161 üzenetére
Igazabol nekem nem a novenyi tejekkel van a legnagyobb bajom hanem szimplan en a kb-bol a presszot szeretem.
ma amugy lefoztem az uj kv-t a de Tomassot. Kicsit lassan jott le ezert 39mp-ig kellett ereszteni. Allagra jo lett de nekem megint kicsit savanya lett. -
Nincs olyan kurzus ami csak a pressora megy ra, mert nekem a latte teljesen kiesik, nem iszom tejet, a novenyi cuccoktol meg a hideg raz?
-
válasz
RetepNyaraB #11130 üzenetére
Koszi. Van a csorsz utcaban egy barista bolt majd ott probalgstom hogy mi menne bele. De egyelore nem aldozok erre tobbet mert mar a mostani eredmeny sem rossz nekem.
delutan fozok egyet ugy ahogy irtad. -
válasz
RetepNyaraB #11126 üzenetére
A gépen nem automata így akkor megfogadom ezt a 20-30p-es előmelegítést. Miután áteresztettem a vizet utána leszedem, beletömöm a kv-t, tamperelem, visszarakom és főzöm? Itt az a lényeg, hogy maga a kar és a kosár is legyen átmelegedve?
Ha vennék egy kosarat akkor honnan tudom hogy méretben passzolni fog-e a karba?
-
No ma léptem egy nagyot és átváltottam dupla kosárra és 18g-ot őröltem. Kb 35 ml jött le 26mp alatt. Tökéletes shot volt, ráadásul sikerült egymás után 3x.
Viszont kicsit ütős így mennyiség. 3-an ittunk és mindenkinek vibrált utána a látása.
Szóval elég lenne a 15g és mondjuk 30 ml. Kérdés viszont, hogy ha csak 15g-ot darálok nem fog-e baromi gyorsan átfolyni és lesz majd egy híg lötty?
Vagy ne spóroljak azon a 3g-on és inkább főzzek minden alkalommal 18g-ből 30ml-t?Másik kérdés a ml ugye űrmérték és nem súly. Az üvegpoharamon bejelöltem, hogy hol van a 30 ml (vízzel kimértem)
Kérdés, hogy amikor jön le a kv akkor a crema-t bele kell-e számolni. (mondjuk az elején elég nehéz mert keveredik az egész és kell neki egy jó fél perc (vagy még több) mire különválik a kettő.
Ízvilág: Most a Malabart isszuk a pacific-től és nekem egy kicsit még mindig savas, savanykás. Ez mitől lehet. Amire igazából vágyom az minél kevesebb sav és minél nagyobb test kicsit kakaós, édeskés ízvilággal. Mit változtassak, hogy ehhez minél közelebb kerüljek?
Nagyon köszi
-
Ma megvolt az első siker, vaktyúk is talál szemet alapon. Főztem egy kv-t anyósomnak jó szar lett de neki ízlett, de megint ilyen híg lötyi volt. Aztán úgy voltam vele, hogy darálok többet max megint baromi lassan jön le kell majd neki 45-60mp. Megtömtem megtampereltem aztán főzés. Már az eleje bíztató volt, hogy csak egy nagyon lassú arany csíkban indul el a kávé és utána sem gyorsult be. 26-27mp lejött a mennyiség amit szerettem volna. Csodaszép krema, jó íz, keserűségnek a nyoma sem volt. Pont amire vágytam. Nem azt mondom, hogy nem ittam jobb kv-t életemben. Ittam. De ez az a szint volt amit ha kikérek egy kv-zóban és kihozzák nem küldöm vissza, nem bánom meg, hogy adtam érte pénzt. Nagyjából azért megvan a mennyiség is holnap újrapróbálom.
Ami érdeke volt, hogy itt a zacc úgy jött ki, hogy konkrétan egy szem kv nem maradt a kosárban. Az eddigieknél mindig maradt benne egy csomó. Konkrétan kemény volt a zacc pogácsa.
Ami kicsit viszont zavar, hogy ekkora töltésnél belelóg a főző csavarja a kv-ba. Nem sokat kb 1 mm-t. Nem tudom, hogy ez a későbbiekben lehet-e probléma.
-
En magamat merem ugy hogy beulok az autoba es raallok a tonna merlegre majd kiszallok…
szerintem minden megoldhato raadasul ez meg csak nem is kompromisszumos. Plane ha elotte spray-ezed vizzel a babokat. Akkor elotte ugy is egy talkaba kell kitolteni akkor meg mar abban mered.
-
válasz
RetepNyaraB #11088 üzenetére
Köszi. Meg is rendeltem a mérleget.
A tekerésre próbáltam ügyelni, hogy egyenletes legyen, szerintem nagyjából sikerült.
Valószínűleg tényleg a mennyiségen csúszott el a dolog mert más nem változott az első és a harmadik főzés között...És akkor ezután mindig minden esetben patika mérlegen kell kimérni a kv-t?
-
No három főzés tapasztalata.
Egyrészt. Nincs kv mérlegem. Konyhai mérleggel próbálkoztam ami elvben g-ra pontosan mér... Hát nem igazán.
Szóval az első darálásra brutáls sok lett az örlemény a fele bele sem fért a single kosárba. A felét félre kellett raknom. Tampereltem mint állat, vigyáztam a vízszintre. Aztán főzés. Alig akart elindulni és szerintem kellett egy 45-60mp mire lejött 20 ml. Az állaga abszolút presszós volt, a cremája is, viszont az íze nekem kicsit csalódás volt a végén kesernyés felhanggal, ami gondolom a hosszú lefolyási idő miatt volt. Kicsit hiányoltam belőle a csokis, füstös, krémes testérzetet. De elsőnek nem volt rossz, örültem, hogy legalább hasonlított egy pressohoz.
Ilyen lett:Jött a második most változtattam a kimérési technikán és talán így pontosabban sikerült kimérnem az adagot. Jóval kevesebb lett az őrlemény de a mérleg szerint megvolt a 10 g. Vagy igen vagy nem... Tamperelés de most kevésbbé és főzés. 10 mp múlva le kellett állítanom mert már 50ml-nál jártam.
Harmadik főzés: Adag ugyanannyi mint a másodiknál de megnyomtam a tampert mint az elsőnél. Sajnos a második főzéshez hasonló eredménnyel járt, írtó híg lett és lejött vagy 20mp alatt 40ml...
Vajon ennyit számítana, hogy hány g kv-t rakok bele? Nagyon furi. Vagy az örlő állítódott volna el? (mindig megnéztem és 9.5-ön volt.)
Itt egy videó a harmadik főzésről. No hát várom az okosságokat.
PS: A feleségem már azt mondja, hogy kerül amibe kerül vegyünk egy elektromos darálót, de én baromi "romantikusnak" találom ezt a tekerőzést.
-
Köszönöm mindkettőtöknek. Igyekszem
-
válasz
RetepNyaraB #11079 üzenetére
Akkor a tömörítést érzésre, határozottan?
A pörkölést nem tudom, a zacsira csak a lejárat van írva. Az 160425. Lehet, hogy április 16án volt pörkölve? Ha igen akkor jók vagyunk.
Képzeld végül 57.5-ös tamper kellett bele.
Az őrlő most 8.5-esen van, kezdjem azzal?
KÖszi
-
No hát csak összeállít minden a jó kávézáshoz. Külön köszönet egy fórumtársnak a kölcsön őrlőért
A terv az, hogy 8-10 adag, 10g-os főzés alatt kikísérletezem, hogy melyik fajtából hová kell állítani az őrlőt a legjobb pressóhoz, meg mennyire kell tömöríteni aztán mehet az élvezkedés. Izgalmas lesz a holnap. Drukkoljatok! -
válasz
RetepNyaraB #11070 üzenetére
Köszi. Megfogadom amiket írtál.
MÁS: Teljesen irracionális döntésből vettem egy Tschibo Tampert 51mm-eset és persze nem jó az 53-as kosárba így eladó. ha valakinek pont ebben a méretben kell keressen!
-
Sziasztok!
Kv-t vennék. Amit keresek, egy nagyon tömény, csokis olyan mindent bele, illetve egy kicsit visszafogottabb bársonyosabb lágyabb tetxtúrájú de még nem a savanykás gyömülcsös kv-t. Innen miket vennétek ha a fenti a cél: [link]
Másik kérdés: Ha pl a kívánt mennyiség nem jön le 28-30 mp alatt (10g őrlemény cél 20-30 ml kv) helyette 60mp alatt akkor ez annak a jele, hogy túl van darálva a kv? A tamperelés nem lehet gond mert a végén már szinte rá sem nyomtam.
Köszi
-
válasz
RetepNyaraB #11051 üzenetére
Nagyon koszi a tippeket.
akkor ezt kell kitapasztalni hogy mennyire tomoritsem a kv-t meg mennyire daraljam hogy 16ml legyen es 25-28 mp alatt? -
válasz
RetepNyaraB #11049 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Akkor ez azt jelenti, hogy ha szimpla kosárban főzöm akkor daráljak bele 8g-ot ha dupla kosárban akkor 18-at? És a végén 35-40ml-t főzzek bármelyiket is választom?
Ha igen akkor viszont gazdaságosabb az egyes kosár nem? Olyant nem lehet, hogy a dupla kosárból 2x40-et főzök mert nem lesz jó? -
Sziasztok!
Tól-ig mennyi az átlagos presso kv mennyiség súlyban. Apósom 8g-ot őröl egy adaghoz, egy netes videóban (James Hoffman) meg úgy tűnik, hogy 18g. Mi az igazság?
Köszönöm
-
válasz
RetepNyaraB #3213 üzenetére
Mi ez a POD? Életemben nem hallottam róla...
ServerWorks: Köszönöm
-
válasz
RetepNyaraB #3209 üzenetére
Köszönöm. Azt hiszem választ kaptam minden kérdésemre. Sőt még többre is.
A savval együtt kell élni. Igazából amióta figyelek a kajára és a helyesebb testtartásra azóta jobb a reflux is meg a sav is. Azért is hozakodtam elő most a kv témával.Még alszom rá párat aztán döntök.
Ha már Nespresso akkor oda mik az ajánlott alap gépek amelyek a legidőtállóbb konstrukciók. Vannak kerülendő/preferálandó gyártók? -
Sziasztok!
A kávét az ízéért szeretem, sokszor meg sem érzem a koffeint. Alkalmi fogyasztó vagyok. Most pl hetek óta nem ittam de van, hogy naponta lemegy egy. Itthonra keresek egy gépet. Számomra egy cél van egy jó kávét inni és konstans minőségben, amivel keveset kell babrálni.
Éppen most adok egy bontatlan DeLonghi ECP31.21 amit egyszer kaptam de soha ki sem bontottam mondván én nem fogok szarakodni minden egyes alkalommal a főzőcskézéssel, őrléssel, arányokkal, hőfokkal, stb. A cégben Nespresso van, kapszulás, szeretem. Egy barátom akinek egy nagyon jó kávézójuk volt is azt mondta, hogy otthon ők is Nespressot isznak mert szerintük konstansan tud egy korrekt minőséget.Kérdésem több van.
1. Szerintetek a kapszulás kávék rosszak vagy jók, vagy igazból az elmegy kategória?
2. Ha rosszak akkor mennyi befektetéssel lehet sokkal jobbat inni?
3. 1 adag Nespresso mennyivel olcsóbb drágább mint egy otthon, darált főzött "hagyományos" kávé?
4 A barátnőm és én is refluxosak vagyunk így alapvetően kerülnünk kellene a savas dolgokat. Van olyan kávé ami "kímélőbb" ebből a szempontból?Bevallom nagyon hajlok a Nespresso felé, szóval elég nyomós indok kell, hogy ne az legyen.
Köszönöm előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Temu
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Dji Mavic 2 pro - sok alkatrész
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged