- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Yettel topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megmutatta a OnePlus a Nord 3 5G-t
- Hívószám-hamisítás
Hirdetés
-
Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
ph A szerverpiacra szánt Turin platform, illetve a mobil szintre nevező Strix Point érhető el a főbb partnerek számára.
-
Egyre közelebb a Poco F6 startja
ma Újabb ár/érték csatát nyerhet a Xiaomi almárka.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
őstag
"gondolom egyelőre őrlőt nem tervezel venni" - Nos lehet rossz sorrendet állítok fel, de előbb vennék örlőt 4eft-ért, mint azt a bialetti brikkát. Nem azért, mert ne ismerném el a minőséget, hanem azért, mert árérzékeny vagyok.
Elraktároztam az infókat! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Pont egy ilyen kérdéssel jöttem ide, hogy az normális, hogy a DeLonghi EC155 gépbe töltött, Hario Skerton-nal nagyon finomara darált kávén a gép nem képes áttolni a vizet? Egyszerűen elhalkul és nem történik semmi, én pedig kikapcsolom mielőtt megsemmisül.
Kicsit szemcsésebben jön a kávé rendesen.
Mit rontottam el?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
arcsin
senior tag
lazán kapcsolódik, de ti szoktatok enni/mártogatni a kávétok mellé?
Én próbáltam a pisztáciás cantuccit, a héten mandulásat tervezek sütni. Párom nálunk az aki nagy kávésüti fan. Mindig kell lennie valaminek. Azért is határoztam el hogy meglepem saját készítésü sütivel. Fémdobozban hetekig is el van a cantucci. -
#49155328
törölt tag
Mivel nyomasfokozós lesz a gépe úgyis, így jó hozzá a meglévő őrlője.
A kazánnak nem tesz jót a gőzölés, főleg ha kancsós vízzel használod.Nyilván én is a használt Gaggiat preferálom de nem mindenki akar használat venni.
A Dedica meg egy kifejezetten jó masina.[ Szerkesztve ]
-
n.gab
aktív tag
Köszönöm segítséget!
Utána olvastam az egérfarok-lefolyásnak. Erre mindenképpen figyelni fogok.
Új gép vásárlását preferálom. Gaggia gépeket néztem már párat.
Csak hát árban ezek drágábbak mint amennyi a keret (így kezdésnek).
Egyelőre marad valószínű a javasolt kávégép. Utána ha belejövök úgy is tovább lépés lesz.(#1093) FPSTunker
"A kazánnak nem tesz jót a gőzölés, főleg ha kancsós vízzel használod"
Mire gondolsz pontosan? -
-
konzumpro
senior tag
Aki környezettudatos nyerhet egy pakk kapszulát, örülni fog neki. Lehetett volna akár mint alternatív nyeremény egy Bialetti for Oceana Moka, ami a környezettudatosságról szól. Mindegy, persze, környezettudatosan vissza lehet vinni az üres kapszulákat, elvileg teljesen rendben van a Nespresso. De azért mégis, mégsem, vannak kételyeim.
-
MPowerPH
félisten
Ebben rozsdamentes acel bojler van, de nem ezert nehez. A vizet le kell engedni a bojlerekbol, bekevert vizkooldot beletolteni, majd ha vegeztel a vizkotelenitessel, pontosan vissza kell tolteni az eredeti vizszintet. Persze ehhez le kell bontani a fel gepet.
Don't Tread On Me
-
iatti
aktív tag
sötétebb pörinél inkább ront az eredményen az előáztatás. gondolom van a gépedben szűkítő. bőven elég a 8-10s, amíg felépül a nyomás. sőt, nem is biztos hogy kellene ez a szűkítő sötétebb pörinél. de ha már belerakták az enyémbe is a nyomásszabályzóval együtt, egyenlőre marad. /egy másik olasz vonalon mozgó /
-
RetepNyaraB
veterán
-A szűkítő korlátozza a vízhozamot, jó esetben 10mp\50-60ml értékre.
-alumínium: #mindmeghalunk!
Gyárilag eloxált, amíg ezt nem teszed tönkre, nem sok jön le róla. Plusz a kv pogi egy nagy szűrő, azon is fennakad. #lekellszarni.
Előző:
Áztatásnál minaz, hogy érzésre? Lekapcsolom a pumpát 2-3 bar körül és várok míg a szűrő alján kigyöngyöz a lé. Akkor feltekerem a nyomást és kifolyik. Ez a terv, aztán persze nem feltétlenül klappol. Ma reggel citromlét főztem, mert nem lett elég lassú a kifolyás. Mindez csak világos anyagra érvényes, olasz vonalnak rosszat tesz az áztatgatás.
Ha menő kvzóban Olympost adtak "specialty" címen, akkor rosszul készítették el. Vannak igen erőteljes savakkal rendelkező kv-k (pl. A perui amivel most próbálkozom ilyen), de ez nem egyenlő azzal, hogy "savanyú". Kell lennie egy komplex íznek+a sav, ami a pörkölés és a kv fajta sajátja. Ha a sav dominál, az rossz. Olasznál meg különösen...[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
kory24
őstag
Lényegében igen, de kotyogósnál még lehet befolyásolni kicsit eredményt a gáz lang erősségével, itt az ugye fix.
Kicsit többért már kapni brikkát, amin már szelep is és nem csak át folyik a víz.
De ha tényleg csak gyorsan egyszerűen akarnak kv csinálni akkor lehet jobb nekik az az elektromos
-
bul07
nagyúr
Itt vagyok olvasom, csak nem tudok hozzászólni mert mint írtam én nem iszom a kávét és nem is főzőm, gyerekoromba főztem utoljára kotyogóssal de úgy meg tömtem hogy a 4személyesből egy személyes kávé sűrítmény főt le
Most amúgy is elfogyott az emag készlet, meg várom a kupont is, és a múltkor újracsomagoltba is volt valami 7e magasságában
De segítettetek, mondjuk azért rákérdezek náluk csak úgy nem veszem meg mert ha nem használnák akkor felesleges pénzkidobás
Vettem én pár éve a nagyon elárazott Tchibo Cafissimo PURE gépből, tudjátok mikkor 3doboz áráért(3285Ft) adták ingyen ezt a gépet
De mivel sok adagot isznak nem kellet nekik, napi ~6kapszula anyagilag csőd, így elajándékoztam( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
soldier2
őstag
Pár csepp mindig kifolyik előre nekem is, de esélye sincs ráégni, mivel annyira nem melegszik fel a felsőrész. Klasszikus sötét pörköléssel különösebb plusszt nem ad, de egy közepes pörkölésű etióppal néha felüdülés a testes otthoni presszók után. . A trükk: az ajánlottnál picivel kevesebb víz, így alaconabb hőfokon készül a kávé, kevesebb a keserű íz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-