- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
tailor
őstag
válasz
fecke78 #13034 üzenetére
Ugye Béla olvas minket, és reagált is a csomagösszekészítésre - és igazából az ő álláspontjuk is érthető, be kell lássam...
"Csomagösszekészítés: Mostanra eljutottunk odáig, hogy szinte minden autómatikus. A kollégák már csak a rendelési számokat látják. Már nem mi küldjük át a megrendeléseket az irodából. Mivel többen csomagolnak, így az már nem lehetséges, hogy utólag belenyúljunk a rendelésekbe. Minden vásárlónktól azt kérjük, hogy gondolja át alaposan a végső enter gomb lenyomása előtt, hogy mi az amit rendelni szeretne. December végén több száz megrendelés érkezett. A kollégák nagyon sok csomagot előkészetettek a feladáshoz 30-án. Hatalmas munka lenne előkészített csomagokat megbontani. A jövőben sem vállaljuk a megrendeléseknél az összevonást.Nagyobb webáruházaknál eddig sem volt ilyen lehetőség." -
tailor
őstag
válasz
fecke78 #13031 üzenetére
Én is szerettem volna náluk rendelést összevonni, de nem lehetett, pedig nem volt még feladva az előző pakk
Kb. hasonló volt az indok, sok a rendelés, a kollégát "ne zavarjuk össze"...
Nagyra nőttek, gondolom most leginkább azzal vannak elfoglalva. Amit megértek, de ahhoz, hogy ekkora legyen egy cég, sztem kellett a sok kis egyéni vásárló is, őket így nem kellene leszarni. Ezek az apró gesztusok, hogy igen, két csomag helyett egyben küldöm ( =kevesebb logisztika, macera, foglalt automata-hely, stb., tehát a "totált" nézve sokkal több az előnye!), nagyon sokat hozzátesznek ahhoz, hogy lojális legyen az ember egy céggel. -
tailor
őstag
Sziasztok! Budapesten tudtok olyan szakiról, aki segítene egy réz OPV-t beszerelni a TB1-be? A FB-os leírások alapján én már nem állok neki, mert a gyári OPV nyomásállítása és víz-visszavezetése sem úgy működik, ahogy kellene, pedig pontosan követtem a how-to-t - nem óhajtom tovább mókolni, mivel mélységében nem értek ehhez.
Előre is köszönöm az infót! -
tailor
őstag
-
-
tailor
őstag
válasz
headhunter86 #12709 üzenetére
Parkside kolléga nálam is befigyel, át is futott amúgy az agyamon, hogy ki kéne próbálni (azért rheumatoid arthritisszel plusz challenge a tekerés, de nem problémás
).
Jó, hogy leírtad, miként tartod az őrlőt, mert azért így meghajtva kézzel nem biztos, hogy ellen tudnék tartani(Mondjuk a Kedvesem tuti kiröhögne, hogy eladtam a 702-t, hogy vegyek egy kézit, amit aztán fúróval hajtok meg
Bár így is sokkal halkabb lenne, mint a 702, pláne, hogy nem kell pofozgatni a végén...)
2710 pető bá'Az volt akkor az igazi ébresztő
-
tailor
őstag
válasz
Alcsi69 #12707 üzenetére
Én is kézzel tekerek, K6-om van. Napi 1-, max 2 presszó az adagom, egyedül kávézom. Nem olyan dráma ez, most pl. világos babom van, és bár érezhetően "combosabb" mint a ks., egyáltalán nem mondanám lehetetlennek / fárasztónak azt az egy percet, amíg leőrlök 13g-ot
Szóval hajrá! (702-ről váltottam én is)
-
tailor
őstag
Na, tamping stationnel és apróságokkal kiegészülve most már teljes jogú hobbikávézós lettem
Durva amúgy, hogy Aliról 12 napon belül megjött minden. Nekem régről még a 4-5-6 hetes szenvedések voltak meg
-
tailor
őstag
válasz
KisApám #12589 üzenetére
Az AVX bele szokott nyúlni a gépek kialakításába, kér változtatásokat a gyártótól, amennyiben fontosnak látja. Szóval ezek a kínai linken kapható gépek nem relevánsak ilyen szempontból.
(Nem vagyok AVX térítő, csak olvasom a FB posztjaikat, amikor új gépeket rendelnek be). -
tailor
őstag
Nyaralós szuvenír erősen hobbista kávézó embernek: [kép] [kép] [kép]
A "citrus flavour"-t nem érzem benne, nekem ez szemre is KS pörkölés, de Indonéziában az angollal úgy vannak, hogy mindegy mit jelent, az angol felirat menőÍzre eléggé rendben van.
A 250g-os zacsi 72 000 IDR volt, ami kb. 1800 Ft (szuvíner boltban, tehát ez már "feláras"). Kopi Luwak-ot elvi okokból nem vettem. -
tailor
őstag
válasz
tuzpenge #12321 üzenetére
Igen, hétfőt írt nekem is, és tegnap este jött az értesítő.
krono. Na ezeket az o-gyűrűket én sem értettem
Meg mi az a két kis fém u-alakú b@sz? De majd a YT-on kitanulom a know-howt.
#12324 skilleeer A kapott, qr-kód alatt elérhető leírásban nálam nem ír a tömítésekről semmit
Ha letekerem az őrleménytartót, nekem az alján egy imbuszcsavarral rögzített fém valami van, nem az, ami a használatiban a képeken:
Na, tényleg tecsőzök inkább kicsit a témában -
tailor
őstag
válasz
Mr.Csizmás #12263 üzenetére
Egy K6 és a belépő Graef C702 között mekkora a különbség? "Ég és föld"?
Graef-em van, de mivel én kávézom csak, így sztem elég lenne nekem egy kézi is, plusz rohadtul zavar a gép hangja, illetve, hogy "püfölni" kell...
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan presszógép, amiben nincs gőzölési lehetőség, de amúgy egy jó cucc? Vagy felesleges ilyet gyártani, és inkább mindegyikbe tesznek gőzölést is(Egyet tudok, a manuális Robot... de más esetleg?)
-
tailor
őstag
Vettem egy egy éves TB1-et egy új Graef 702-essel 90K-ért. Amatőr vagyok, mint az itt kérdezők, és ezzel a setuppal rohadt jó közepes /sötét kávékat készítek. Persze ki kell fogni, de egy kezdőnek egy hasonló kaliberű gép+ őrlő (vagy egy kézi K6, 50-ért) szerintem tökéletes tanulni...
Hófehérkével kapcsolatban meg...van, aki a Skodába sem ülne be, mert puttó, és Audi A6 alatt nincs autó. Mindent a helyén kell kezelni.
-
tailor
őstag
válasz
RetepNyaraB #10951 üzenetére
Köszönöm! Nekem most 125g-os, hermetikusan zárható zacskóban vannak a kávék (próbaképp rendeltem 4 félét ebben a "kóstoló" méretben), és az az igazság, hogy teljesen kényelmes így, elengedem az üvegezést. Fújtam rá kis vizet, és konkrétan minden kijött az őrlőből - ráadásul sokkal kényelmesebb is így, mert egyből a karba őrlöm, így nincs ide-oda-öntögetem-mérem-macera
-
tailor
őstag
válasz
RetepNyaraB #10942 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Most kitisztítottam alaposan, reggel pedig kipróbálom a fagyasztóból az egyadagos őrlést.
"Ja és üdv a lejtőn"C'est la vie!
-
-
tailor
őstag
válasz
cSuwwi #10938 üzenetére
Ó, akkor te csak annyit őrölsz, amennyi épp kell? Én beletöltöm a tartójába a kb. 100-120 grammot, aztán "érzésre" őrlök...
Mennyivel teszel bele többet, hogy a kis őrlési veszteséget kompenzáld? 1-2 g-mal? Illetve itt az őrléshez nem kell akkor a tartályban lévő szemek "nyomása", hogy az őrlőbe "nyomja"?
( Ma is tanultam valamit)
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Csak gondoltam, hogy megosztok egy kis infót a kávé-utamról az olyan műkedvelő amatőröknek, mint amilyen én is vagyok
Szóval: TB1 + CM702-vel kávézom egy ideje, kezdetben Lavazza Oro kávéval (ez volt itthon). Igazából elégedett voltam vele, semmi flikkflakk. Pár aprósággal együtt rendeltem egy brazil Santos kávét, és hát na... érezhetően más voltPár hét után a Santos elfogyott, így "vészmegoldásként" a hűtőben tárolt Lavazzához nyúltam. Hát gyerekek... azt a sz@rt!
Én tényleg nem vagyok egy eltartott kisujjal, cibetmacska tetkóval kávézó ember, de amit ez a "sima" Santos nyújtott egy ilyen kommersz, bolti Lavazzához képest, arról verset lehetne írni. Szóval műkedvelő feleim: vegyetek rendes kávét, az ára is ugyanannyi, mint a bolti forgácsnak.
(Most az avx-től a "Béla papa blend" volt csapon, ez is finom)
-----
Kérdésem a tapasztaltakhoz: kávécserénél ti az őrlőben ragadt szemeket simán kidobjátok? Mert ugye marad azért benne jó pár grammnyi őrleményhez elegendő szem, de ha nem akarom, hogy összekeveredjen a kettő, akkor - kuka?
(Mondjuk nem szívesen kukáznám, szóval lehet, hogy csak ráöntöm az újat - pardon)
-
tailor
őstag
Urak, nincs valakinek esetleg elfekvőben egy felesleges, 58 mm-es, egyszemélyes (7-8g) kosara?
-
tailor
őstag
Szia! Én ugyanebben a cipőben járok, kezdőként. A Flair számomra már valahogy "too much" volt (kinézetben, plusz mellé a hőmérős forraló, nyomásmérő), és végül a vendégek miatt a habosító is opció lett (bár nekem amúgy nem kell). Végül egy TB1-et vettem, használtan 50-ért, ma főztem vele az első két presszómat. Nos, van hova fejlődni, de kezdésnek elég jó lett már így is, extra kézműves kávé nélkül, Lavazza Oroból CM702-vel őrölve.
Rendeltem hozzá pár alapkelléket az AVX-től, meg egy zacskó brazil Santos kávét, az lesz majd a következő kör, ha megérkezik. -
tailor
őstag
válasz
RetepNyaraB #10650 üzenetére
Köszönöm
Úgy látom, ezek a gépek már erősen a hardcore kategória, és őszintén szólva, amikor rájuk néztem, nem igazán értettem, hogyan is főzik a kávét
Ha netán mégis a másik vonal lenne (a vendégek miatt meghagyva a gőz opciót), ott melyik az "amatőrnek elég jó" készülék?
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Olvasom a fórumot egy ideje, de sajnos mivel sok korábbi ajánlatkérésre nem találtam választ, így nem nagyon jutok előre
Napi 1, max 2 presszókávéhoz szeretnék egy kezdő szintnek megfelelő karos gépet venni. CM702-es őrlőm van, ez maradna, teljesen jó számomra.
A keret kb. 80, max. 100 00 Ft, amibe új vagy használt gép is belefér. Olvastam PID-ről, OVP-ről, háromútú szelepről, alu/rézkazánról stb., de őszintén szólva, nem akarok nyakig belemerülni - én csak az alapokat szeretném, de azt hosszútávon (bár később egy precíziós felsőszűrőt és egy nyitott kart azért kipróbálnék)
Kávéból az avx-en, vagy a fórumban ajánlott pörkölőktől tervezek vásárolni.
Tejhabosítás nem fontos.AVX gépek jók - pl. a TB1? Vagy a "híres" hófehérke? Vagy spóroljak még inkább egy Lelit Annára? Vagy más netán
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
tailor
őstag
A tejhab-témához: nem szoktam ilyet készíteni, de mivel tervezek hamarosan egy normálisabb presszókávé-főzőt venni (amiben lesz ilyen), szerintetek a Vitasia kókusztejből nem lehet, hogy szuper tejhab / krém készülne? 699 Ft, ezt duplájára higítva is megvan a 10% feletti zsírtartalom... [kép] [kép] [kép]
Amúgy az állati tejekre vonatkozóan egyetértek RetepNyaraB kollégával: felejtsétek el. Hosszú távon komoly problémákat okoz - és ahogy anyatejet sem iszunk felnőttként... De erősen OFF már ez. -
tailor
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, infót!
Úgy döntöttem, nem szedem szét, nem mókolom ezt, hanem hallgatva a tapasztaltakra, eladom a gépet és veszek inkább egy olyat, ami tudja, amit szeretnék
AVX csoportban láttam, hogy jön egy 58 mm-es "Hófehérke", szerintem ez tudja mindazt, ami most "becsípődött" nálam
-
tailor
őstag
válasz
RetepNyaraB #10470 üzenetére
Köszi. 2 füles, a mérésem alapján a filter belseje 53-4 mm, a tartóé meg 58-9 mm (ez még jónak is tűnik). De persze vonalzóval mértem, így nem mikro-pontos, illetve az optika is csal a látószöggel:
[kép] [kép] [kép] [kép]Az AVX emailben azt írta, hogy ez 53 mm-es szűrőjű, egyedi méret, nincs hozzá más kar, vegyek olyan gépet, amivel több minden kompatibilis...
-
tailor
őstag
válasz
body007 #10467 üzenetére
De már a mostaniban is van ilyen kosár
Nem a kar aljában lévő tömítéses műanyag cuccot kéne "eliminálni"? (Bocs, teljesen amatőr vagyok ebben!)
-
tailor
őstag
válasz
kmarci25 #10465 üzenetére
Sajnos nem találtam eddig pont ilyen kart+kosarat, ami passzolna bele, illetve tartok attól, hogy a 15 barosnak mondott nyomása miatt átzubog a víz a kávén :/ Nézelődök még Alin, hátha van olcóért kar, amit kipróbálhatnék.
Amúgy a gyári karból nem lehet valahogy kiműteni a nyomásszabályzót? Az egyébként az a gumigyűrűs műanyag plakett a kosár alján? -
tailor
őstag
válasz
cSuwwi #10462 üzenetére
Írtam az AVX-nek, sajnos ehhez a típushoz nincs más kar
Hát, akkor szelavi, használom így, aztán majd a jövőben veszek egy komolyabb gépet, ha úgy alakul. -
tailor
őstag
válasz
cSuwwi #10462 üzenetére
Köszönöm szépen az infót. 58 mm-es a belső átmérője, tegnap megmértem, de ahogy nézem, a külső átmérő is fontos (a fülekkel együtt)? Pl. ez jó méretű belül, de Viva Style külső átmérője 67 mm, nem 69...
Gondolom 2 mm számít.
Tudom, hogy macerásabb, de cserébe finomabb a kávé - kíváncsi vagyok, mit tudok kihozni belőle, bár azért a sok pepecseléstől kicsit tartok
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Átolvastam a fórumot (egy részét), de nem jöttem rá: Gaggia Viva Style-hoz lehet kapni / érdemes venni nyitott szűrős kart? Ahol néztem, ott csak komolyabb gépekhez árulnak. Nem szeretnék nagyon hardcore elmerülni a kávézásban - a gépet is "átvettem", és vettem mellé egy CM702-es őrlőt - de szeretném ebből a legtöbbet kihozni.
Előre is köszönöm szépen a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Könyvajánló
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Teszt
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest