- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
dippe
tag
válasz
RetepNyaraB #12317 üzenetére
Nagyon köszi a választ! Elgondolkodtató amiket írtál, valamint érdekesek ezek a kézi megoldások. (és mások is, amiket olvastam tőled
)
Apró komment: van még a "pár ezrestől" is olcsóbb tejhabosító: [link]És egészen jó.
Mondjuk nekem ez a flair műszakilag nem szimpatikus, és még bayonett zárat sem raktak rá.
ROK, stb drágább, hasonló megoldások már valamivel szimpibbek, ez pl kifejezetten: [link] vagy ez [link]
Főztem én már sokat ipari gépekkel is, de igazából "már iható" kávét szeretnék, egyszerűen, konzisztensen, nem százezrekért. Érzésem szerint vagy Dedica lesz, vagy marad a kotyogós. -
dippe
tag
válasz
fecke78 #12313 üzenetére
Szerintem írd össze hogy mekkora, milyen kellene, és a 3d nyomtatós fórumban kérdezz rá. Segítőkészek.
Az anyagválasztás érdekes probléma lehet. Hővezetés szempontból kérdéses. Ami elsőre eszembe jut, a TPU ami gumi szerű, és jól bírja a hőt (80+fok). A hosszútávú tartósságról a fórumosokat kérdezd, én csak keveset nyomtattam ebből az anyagból. Pár példa: https://www.printables.com/search/models?q=cup+coaster
Elvileg a szilikon pohár stb. alátétek is megfelelhetnek mivel általában magas a hőtűrésük (100+fok). Ha szeretsz kreatívkodni, akkor léteznek öntőformák és lehet szilikont rendelni. pl. https://hobbiverzum.hu/Kor-alaku-poharalatet https://szilikonbolt.hu/
De biztosan lehet készen is kapni. -
dippe
tag
válasz
Jamby18 #12300 üzenetére
A Szarvasitól a bármelyik Bialetti jobb lesz, ha megtanulsz vele főzni.
Nekem a 2 személyes Venus-om jobban bejön, mert acél, és 2 személyes, míg a Moka-m félig alu és 3 személyes. Mennyiségben a végén nincs nagy eltérés.
A Moka picit kesernyésebbet, erősebbet főz, de sok kávé is kell bele, kb. 1,5x mint a Venusba.
A crema felejtős szerintem, mert úgyis túl forró a kávé. Nekem pl. összeesik pár mp után. Ha nagyon kell, akkor kis elemes tejhabosítóval lehet kamu cremat csinálni ...
A főzés sebességét lehet változtatni egy indukciós főzőlappal. Az Ikea-ban vettem pár éve 15eft körül. Magas fokozaton már szerintem 80 fok körül keletkezik gőz, hamar megindul a kávé, és nem ég meg ha időben leveszem a főzőt. Ha lefőtt, azonnal ki kell tölteni a kávét, és akkor nem hevül túl ami miatt kesernyés lesz. Kb. ennyi a trükk. Egy átlag kávézó/automata gép szintet simán hoz az eredmény.
Egyébként kotyogós nem egy űrtechnika, de a Bialetti eléggé érzi mekkora talp, mekkora szűrőkosár milyen hosszú csővel kell egy karakteres ízhez. Az 1 személyes G.A.T főző is jó, abból mást sajna nem ismerek. Más, főleg noname/magyar kotyogósokból még nem ittam jó kávét.
Szóval részemről inkább olcsóbb főzőt javallanék nagy talppal + 1 indukciós lapot, ha még nincs, és beleférsz a 30-ba. Sajna Venus 2személyes nem minden indukcióssal működik.
+Ha alu főzőt veszel, ne nagyon rakd mosogatógépbe, ne súrold! Csak ki kell öblíteni. Az oxid réteg ne sérüljön az alun, mert nem túl egészséges. és szar a kávé íze is pár főzésig. -
dippe
tag
-
dippe
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, mert hiába olvastam el kismillió leírást, nem tudok dönteni hogy milyen gépet vegyek.
Kotyogóst használok (Bialetti Venus és Moka) indukciós főzőlappal, és úgy érzem kihoztam belőle amit lehet. Bármely általam próbált automata géptől jobbat főz. A munkahelyen Faema és talán Sage gépek vannak, amelyek természetesebben jobb kávét tudnak elsősorban a nagy nyomás miatt. Igazából az egyetlen gondom a kotyogóssal, hogy akkor igazi a kávé, amikor a biztonsági szelepe bekapcsol :/
Ezért szeretnék venni egy olyan karos gépet, ami minőségben stabilan hozza a kotyogóst és 100eFt alatt van. Tartósság, javíthatóság is szempont: jó lenne ha mondjuk 5-6 évet kibírna napi 3 főzéssel.
Milyen gépet tudnátok ajánlani? (Dedica, AVX Hófehérke és TB1 / Hibrew H10 bármi más?)
Másik kérdésem: Ha jól értem, a 3 járatú szelep nélkül sokáig várni kell amíg elmegy a nyomás. Ez mit jelent a gyakorlatban finom őrlés, és erősebb tamper esetén? Avagy kell-e ez a funkció nekem?
Köszi előre is minden választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Yettel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged