- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
jézusom #10280 üzenetére
Ecetet legközelebb ne. Tönkreteszi a gumitömítéseket.
Púpos teáskanál citromsav a vizes tartályba, feloldani, utána 10mp folyat 10mp szünet stílben átengedni az egész tartályt, majd egy teljeset tiszta vízzel. Az első elkészült duplát kiönteni. Ennyi.
Gyári por/tabletta lehet tejsavas, ami jóval kímélőbb a géphez; de ha dedikált kv vizet használsz (Laica..?), úgyse kell gyakran procedúrázni. -
-
-
-
-
looser
addikt
válasz
jézusom #9754 üzenetére
Eszpresszónál is kihívás - legalábbis nekem - a szimplával jót húzni. Pár éve vettem egy IMS The Single szűrőt, már el is felejtettem, mennyit szoptam vele, míg visszatértem a duplához (nyitott szűrőhöz kapott dupla). Pár hete újra elővettem, úgy 15-20 elcseszett kávé után hagytam a francba. Lehet, hogy hülyeség, de talán a dupla szűrőben lévő több kávé miatt megfelelő a nyomás (vízszintes tamperolás fontos, hogy szépen felfeküdjön a felsőszűrőre); a szimplánál nem tudtam belőni pontosan a kávét, pedig tizedmásodperces az őrlő, mindig iszap lett alatta vagy Hulk kellett hozzá, hogy feltekerjem. Dupla szűrőnél 3-4 csapolás után megvan (többnyire) a jó kávé. Boltit iszom, de elégedett vagyok :-)
Szóval ne bánd, hogy a dupla jó, szerintem ez jó (és kényelmes) irány. Az ár meg...hát viszonylagos. Fentebb ajánlottam egy Aldis kávét, én abból az 1kg-os verziókat kóstoltam és nekem ízlett. Ez 7000 Ft/2,4Kg, szóval ~3Ft/g, vagyis egy dupla - 14g-os szűrő esetén - 42 Ft. Szerintem ez elég korrekt. -
-
-
válasz
jézusom #9526 üzenetére
Én nem vennék kv&tea szűrőt. 120L\hó, semmi esélyed elhasználni és írják is, hogy normál fogyasztásra meg nem ajánlják (inni), mert úgy nem jó az íze.
A pult alá szerelt RO szűrő pl. a legjobb megoldás, de nálunk nem fér el. Illetve azt kv-hoz vissza illik sózni, az meg macerás. Bestprotect Max jó drága, annak se jó az íze ivásra. A Sima bestprotect meg asszem nem jó kv-ra. Fene követi, majd aki érti, hozzászól. -
-
kmarci25
veterán
válasz
jézusom #9485 üzenetére
Ez a nyomásfokozós kosár. Ha ezt használod, akkor bóti daráltból is tud kávénak kinéző italt főzni, de az íze nem lesz az igazi. Én vennék sima kosarat hozzá.
A daráló szerintem a Commandante koppintása -
goom
senior tag
válasz
jézusom #9469 üzenetére
Ha a crema ennyire fontos neked, akkor szerintem valami magas robusta-tartalmú babot keress. Ha az íz (és az élmény) fontosabb, akkor talán érdemes behatárolni az anyagi kereteket és/vagy eldönteni, hogy inkább klasszikus vonal vagy újhullámos, világos vagy sötét, stb.
Ha ezeket is még most kísérletezed ki, akkor valamennyit talán segít a tegnapelőtti hozzászólásom. Amennyiben ennél magasabb árakban (is) gondolkodsz, akkor remélhetőleg a többiek fognak segíteni (én ennél feljebb nem megyek).
Azt gondolom, hogy már azzal hatalmasat lépsz előre, hogy nem hetekig tárolod egy műanyagban az előre megőrölt babot, hanem ott és akkor, frissen, egy adagot... -
kmarci25
veterán
válasz
jézusom #9429 üzenetére
Próbáld ki, számolj be róla.
Alapvetően úgy néz ki, mint sok más kézi, lehet hogy jó. Ha presszóra kell, akkor trükkös lehet, egyrészt hogy tud-e olyan apró szemcseméretet, illetve hogy a lépések között mekkora a távolság. Ha filter, kotyogó, akkor ezzel nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest