Hirdetés
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mobil flották
- Yettel topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
cziczas
#14835
üzenetére
TDS3 és kész vagy. Ne rakd forró vízbe.
A tartályos párna a legrosszabb megoldás, ha jól emlékszem. De majd valaki kijavít.
L4D1K@ kancsó egyre megy. Mindenhol a szűrő változása miatt nem lesz konzisztens. És igen, bármilyen eszköznél fontos a víz, hiszen az adja az italod döntő részét. Más kérdés ki mennyire érzékeny erre, mit érez ki és milyen italpreferenciái vannak.
Olaszpresszó kevésbé lesz érzékeny, mint egy filter. -
válasz
general
#14831
üzenetére
Nézd meg a df83 melyik késsel kerül forgalmazásra. Milyen profil, mármint. Presszó, vagy MP. Utóbbinál érhet meglepetés.
BWT kancsót használtam 2 évig presszóra. Azért nem az igazi, mert a szűrő állapotának függvényében folyton változik az összetétel; egy hónap alatt Pesten kb 150ppm-től ~220+-ig. Ez sok, ízben simán érezhető és nem tudod te rontottál el valamit, vagy a bab romlott el tegnapról mára. Plusz a Mg ion tud gusztustalan fehér trutyis\felhős lerakódást csinálni a kazánban - bár nem törvényszerűen.
Én végül elhagytam, de sokan használják. A csapvíznél jobb, többnyire. -
-
-
-
-
válasz
Jamby18
#14791
üzenetére
Szimpla kosárral nehezebb jó lefolyást készíteni. Ha duplányi vizet engedsz rá és neked úgy finom, akkor jó úgy. Mondjuk a Malabar nem egy spriccelős fajta - kicsit ügyetlen lehet a kosártöltés. Innen messziről nehéz ezt megítélni. Az is lehet, hogy túl friss, vagy öreg a bab. Mindkettő fröcsköl.
Kezdetben mindig dupla kosár használatát javasoljuk, mert egyszerűbb jóra kihozni. Fontold meg :)
-
-
válasz
itouchfan
#14775
üzenetére
A Bambinot én mindenesetre kihúznám gyorsan a listáról. A Sage teljesen el van tévedve a mai belépő gépek árazása/ tudása szempontjából. Amúgy nem lenne rossz. Krups dettó, plusz karosat gyárt egyáltalán..?
Dedica szódával; úgyis eladod és általában bukómentesen meg lehet szabadulni tőle. Vagy valami beugró avx (Hófehérke variánsok, 3810 slim). Használt Gaggia Baby (fehér holló), vagy Classic (100 alatt csak a mezítlábas verzió lesz, ami megintcsak szájhúzós, de mindkettő jó mod alapanyag).Egyébként 100 alatt fel-felbukkan egy Flair, ha rögvest fejest ugranál mélyvízbe. Az az értéke sokszorosát adja minőségben, de valóban fejesugrás.
-
-
-
válasz
KisApám
#14757
üzenetére
Szia én ezzel a fész avx csoportjába írnék, vagy direktben nekik.
Nálam volt egy hónapig az őrlő és filterpörköléssel sem kellett talán 7-9 alá mennem. Tehát be lehetett fullasztani.
Nyilván kérdés, ugyanaz a bab, ugyanolyan idősen?
Amúgy ha nem kezd összeérni a kés és finom a végeredmény, akkor nem nagy baj, de azért kicsit kalibrálás gyanús szituáció. -
válasz
kmarci25
#14748
üzenetére
Nyomifokinak mindegy. Amúgy igen, ballépés az az őrlő.
Ussseal @ a vacak alumínium kart és nyomásfokozós kosarat akkor érdemes cserélni egy normálisra, ha nem leszel elégedett az italoddal. Előre kár beruházni. De ha cseréled, akkor azt a rémes Hariot is ki kell sajna dobni. Őrlőre költeni kell, mert a gépnél fontosabb elem.
-
-
-
A Sweet7 egy hálás blend - és ezek szerint nincs is baj vele. Ahol neked jpbban ízlik, az a jó. Egyébként nem hosszú a 43mp összidő, ha nem keserű. A krém teljesen lényegtelen. Nagyon hardkór olasz krémes méreg vonalon számíthat, mint dizájnelem. Mivel a klasszik olaszpresszó többnyire tartalmaz robusztát, abból dől a krém (meg a keserű íz). Single Origin, vagy blend Arabica specialty esetében egyszerűen nem számít, csak ha neked fontos valamiért. Utóbbi esetben a képhez képest lehetne több
cd930@ jó lesz az a tamper. Kivéve ha nagyon lötyög és felkeni az őrleményt a falra. De nem ez a szűk keresztmetszet. AVX-nél lehet kapni rendes kart (seggetlent is) kifejezetten Dedicához. Az őrlőd kevés lesz alá, bár lehet moddolni, hogy a felső kés csavarja alá igen vékony alátétet raksz - ettől finomabbra tud őrölni.
-
A finomság sajnos kísérletezéssel derül ki, hacsak nem jár erre egy Ambiano tulaj. Ám akkor is kétlem, hogy ezek az őrlők igazán kalibráltak lennének. Ami másnál jó állás, nálad lehet egészen rossz.
Könnyebb a dupla kosárral jó italt készíteni, egyszerűen a nagyobb mennyiség megbocsátóbb természete miatt.
Másrészt a hosszabb ital két módon közelíthető: világosabb pörkölésű babból jobban jössz ki, ha hosszúra ereszted, mint a sötétből, a kioldódás mássága miatt. Avagy készítesz americanot és így nem rontod el a klasszikus recept ízét a hosszú ázással, de mégis hosszabb italt kapsz eredményül. -
Annyira, hogy finom legyen az ital

Kellemetlenkedésen túl: kezdve a klasszikus 1:2 őrlemény/ital aránnyal, jöjjön le mindez 28-35mp alatt, gombnyomástól számolva. Így.
Nyomásfokozós szűrő van bent, vagy már kidobtad az alumínium karral együtt (ajánlott)?
Azzal ugyan könnyebb értelmezhető állagú italt húzni, de az íze sose lesz érdekes. Rendes kosárral meg rájössz, hogy az őrlő nem presszóképes. Sajnálom. -
Brikka kamupresszó. Ettől még lehet finom, csak tény. Van 2 és három személyes indukciós Bialetti Mokám, román gyártás. A kettes az újabb, érezhetően olcsósított előállítás (már nem szilikon fogantyúk, a klasszikus hatszögletű dizájn pl a fedőnél már kerekre alakult). De mindkettő remek italt tud, ha belejössz.
Az ambiano kúpos viszont egy nagyon-nagyon alap daráló, igazából nem presszóképes, csak ha mázlid van épp. Cserébe olcsó.Szóval jó a kotyesz, mokka lesz benne, nem presszó. Érdemes nem is próbálni mérget főzni benne, inkább legyen ízesebb és világosabb. Szerintem.
-
-
A sima fekete is akciós,
kamudiófa és feketére festett talp nélkül. Ennél aligha lesz olcsóbb, mint most. Nem nagyon szokták akciózni.
Egy pici hátránya, hogy lehetne egy-két tizeddel szélesebb a talp. De végül is standard méret. -
-
-
-
válasz
krono.
#14593
üzenetére
Jó kis alap a DF54. Meglepően kicsi, csendesnek is mondható. Van hozzá már kés is (nem SSP, hanem AVX kínai, jóval kedvezőbb áron. Nem klaszikus presszó profil, ezt fejben kell tartani), de a sajátjával sincs baj, az presszó. Nem feltétlenül lesz vele jobb italod, mint a K6-tal, de a munkafolyamat ugye teljesen más szintre kerül.
Efelett én csak a DF64V-t venném a sorozatból. Vagy ott a 63mm kúpos újdonság (DC63, bagy mi a neve), szintén modern profillal. Na arról semmilyen tapasztalat nincs egyelőre.A késprofil téma szerintem igazából a múlté. Mára minden fajtából gyártanak minden profilt, csak győzd kifizetni. Mondjuk kúposból tényleg nincs utángyártott, ha jól tudom.
-
-
válasz
attiati
#14585
üzenetére
Asszem az espresso italianora gondoltam, bocs. De ott a gondolás is.
-
-
válasz
tibbike01
#14557
üzenetére
Nem lehet. Automatából (valami jobbfélévől, ami azért még messze nem Eversys) talán leginkább egy turbo shotra emlékeztető dolgot lehet kinyerni. De sem állaga, sem íze meg sem képes közelíteni egy tetszőleges, rendesen kalibrált ipari gépből kifolyó presszót.
A rendes őrlőben lévő kések (64-100+ mm átmérő) speciális profilját évek melójával kísérletezik ki és az áruk is ennek megfelelő (vagy ha nem, akkor ügyesen koppintó kínai kezek gyümölcse). Ezekkel semmiféle rokoni kapcsolatban nincs egy cápafogas, 20mm átmérőjű kerámia bohóság, a maga 12 állítási lehetőségével.
A szerkezet nem alkalmas presszó nyomás tartós előállítására, mert műanyag. Nem vagyok benne biztos, de erősen gyanítom, hogy nyomásfokozós megoldást használnak, ami sajnos eleve kivasalja az ízek 90%-át. Bármeddig lehet ezt sorolni, ha tényleg érdekel, olvass utána. James Hoffmann: hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? c. könyve pl. remek kezdés. -
-
-
-
Én abból a pimpelt 51-re váltanék. Igen sok tekintetben kedvezőbbnek tűnik a szűk keresztmetszet, csak valahogy elterjedt az 58-as ipari szabvány. Aztán a szpesölti kv boyok kiderítették, egyszerűbb a keskeny és mélyebb kosárral jót főzni, ráadásul gazdagabb ízprofil érhető el.
nmate91@
jogos, a bukta nélküli tovább adás egy valid érv! -
válasz
aradebil2
#14459
üzenetére
Dedica felejtős ma már. Ugyanannyiért kapsz alap 51-es hófehért, ami egyszerűen jobb gép. Vagy akciósan tizessel többért a 3810 slimet, ami dizájnos is és jó alapgép. Rendes öntvény karral, tamperrel, piddel, vakszűrővel.
Én is teszteltem pár dolgot avx-nek (meg lehet itt találni), vettek nekem egy lambót, hogy szebbeket írjak. Ja, csak visszavették
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
gépek folyamatos áttervezésben vannak, az ugyanúgy kinéző alis "eredeti"-hez képest. Tehát jobbak.
Abbahagyom, mert letépitek a fejem. -
-
-
válasz
Jamby18
#14425
üzenetére
A gyári nyomásfokozós előnye, hogy szinte bármilyen szutyokból presszó-szerűséget varázsol. Cserébe aloménijom öntvény (hamar megelgszik, de hamar is hűl) és hát az ízeknek nem használ. Rendes kar nagy hátránya, hogy el kell kezdeni rendes babbal etetni, rendesen őrölve és végtelen a tanulási görbe. De ugyanez benne a szép is

-
-
-
-
válasz
Jamby18
#14378
üzenetére
A K6-ra nagyon gyakran van akció. de szerintem 40k-ért még mindig jó üzlet.
Nem a világ legjobb kézi őrlője, de jó áron adják.
Ha nem akarsz tekerni, a cg301 gyakorlatilag ingyen van és lassan lesznek bele érdekesebb profilú kések is, nem a gyémántrögökért árult ssp vonalon. -
válasz
Napfénysüti
#14375
üzenetére
Hagyd a submenüket fenébe egyelőre.
Amúgy minél világosabb pörkölésű a bab, annál magasabb az ajánlott hõ kezdésnek. Előáztatás szintén világos pörköknek áll jól. Illetve közvetetten segít csökkenteni a nyomást.
Mindenesetre érdemes a gépet legalább 10-15 percig felhúzott karral melegíteni csapolás előtt. Érzed a fejen, ha meleg. Az a jó. -
válasz
teppik_amon
#14366
üzenetére
Nyomás állítás nincs ezen a szinten. De első körben csak összezavarja a kezdőt. Normális babbal etetve működni fog szépen. Mondjuk tuti nyomásfokozós kosárral szerelik, amit vagy kibuherálsz belőle (mivel egyen ízt csinál minden kávéra, cserébe a bolti őrölt is működik vele), vagy megpróbálsz venni bele rendes kart. Utóbbi nem biztos, hogy egyértelmű, attól függ hogy állnak a bajonett fülek a karon.
A brikkával semmi baj, de nem presszót készít, ezt a félreértések elkerülése végett írom. -
válasz
tipuka
#14355
üzenetére
REggelre ha vacakolás mentességet szeretnél, akkor valami Podra is alkalmas karos gép kell. Itt megvan a kapszulás szinten egygombos ügyvitel, de napközben ha molyolni van kedved, van karja is. Ha megoldható, külön őrlő-gépben gondolkozz, minőségben sokkal jobban jössz ki, árban sem feltétlenül rosszabbul.
Konkrétumot viszont hirtelen nem tudok, mert nálam a POD sosem volt opció. Szerintem a 20Bar kínaiak mind tudnak ilyet, de leszorító nem lesz bennük. Majd valaki szakértőbb jobban megmondja.
kukulec@ mi az, hogy egybe cucc? Alátét nélkül?
A brikka ad egy kamu presszó érzést (igazi krém és test nem lesz, de kicsit olyan, mintha). A Moka Express (induction) a klasszikus Bialetti találmány (újragondolása). Ezzel lehet mérget főzni, ha az az igény, de jobban áll neki a "mokka" - fekete, de nem pusztító, nem presszó, nem krémes. A Venus ugyanez pepitában. Modern, acél (nincs benne alu).
Elkészítésre a brikka egyszerűbb. Hideg vizet neki, fel a tűzre, ha kotyog kis láng és kész. A Mokkába illik felforralni a vizet készítés előtt, jobban figyelni a kifolyásra, kis lángra, nem megégetni, ne spricceljen, köpködjön.
-
-
válasz
Napfénysüti
#14319
üzenetére
Uh talán két teljes fordulat nullán, de fene emlékszik pontosan..
Inkább durvább, mint finomabb őrlemény. -
válasz
Alabástrom
#14316
üzenetére
Elvárásokat érdemes tisztázni. A kotyesz lehet nagyi mérge és Hoffman kísérleti lova is. Én elégedett vagyok a K6-tal, klasszik és filter jellegű kotyvasztásra is. De egyrészt nincs másik kézim, másrészt nem is keresem a klasszikus ízvilágot. "Savanyú" nem lesz tőle.
Ui. ja és testet, meg krémességet ne kotyesztől várjon szerintem. Kivéve, ha a lelit freddel olyan volt. De látom a nagytopikban jobban értők válaszoltak már

-
-
-
-
Na az nem kéne döglöttnek. 2 hét még kevés is ilyen sötét cuccnak (jönnek belőle a gázok bőven). Ettől mondjuk spriccelhet, meg nincs két egyforma húzás, de a gyors átfolyás kicsit furcsa.
Akkor kezdjük elölről:
milyen kosár, hány gramm kv?Csinálhatnál rövid vidit a készítésről esetleg, segíthet.
-
Döglött babot használsz, szinte biztos...
Ám a kérdésre válaszolva nincs nullára kalibrálva, tehát elég rendesen nulla alá lehet húzni, mielőtt ciceregni kezd a kés (összeér).
Csak a nálam járt példányról tudok nyilatkozni, az világos filter pörkölést is tudott presszóra, olyan hármas-ötös álláson. Sötétebb presszó blend 13-15 körül, asszem. De döglött babon semmi sem segít.. -
-
-
-
-
-
-
Nem akarok sértegetni senkit

Működni fog, nincs ilyen gond. Szép is a dizájnja (és a Hófehérke meg tényleg ronda, bántóan műanyag is. Cserébe többet tud). Csak a felhasználók többsége hamar rájön a korlátaira, elkezd pénzt kiadni rá, amitől rögvest annyiba kerül, mint egy alapból pár tízessel drágább gép, miközben mondjuk PID még mindig nincs benne.
Általános utóirat:
picit sajnálom, hogy avx spammernek vagyok elkönyvelve, miközben csak ötletekkel próbálok segíteni, ki hogy tudná hatékonyabban elverni pénzét az alsó szegmensben. Az említett cég pedig forgalomban és választékban a legnagyobb, magyar háttér (alis rendelés garanciájával ugye mindenki tudja, mit csinálhat a világ túlsó felén). -
válasz
Jamby18
#14188
üzenetére
Nyilván valami kínai. Az van, a nagy gyártók rondán elaludtak. A Dedica 1 vicc az alumínium karjával, nyomásfokozós szűrővel és három állású hőmérséklet szabályzójával.
Itthon a legnagyobb forgalmazó az AVX, tetszik, nem tetszik, ez van.
A Hófehérkét nem feltétlenül ajánlgatom (bár rendkívül olcsó a kínált tudáshoz), mert nem győzött meg teljesen - az 58-as fej verziót teszteltem.
A 3810 Slim viszont teljesen jó belépő gép. Kicsit drágább a DeLonghinál, igen. De jelentősen jobb is.
Az őrlőn pedig nem lehet spórolni. Két dolog fontos: a bab és amivel megőrlöd. A gép másodlagos. -
-
Ha már megvetted a dedikát, ne nagyon költs rá többet. Különösen ne vedd meg azt a darálót.
-
válasz
Handball94
#14170
üzenetére
Mindkettő remek ár\érték arányú. Én biztos nem tekergetnék, ha nem muszáj. Őszre lesz Szegeden MP kés a motorosba - akkor a filter sem akadály igazából.
-
-
válasz
Mr.Csizmás
#14159
üzenetére
Spam on
Nem teljesen. Folyamatosan átépítteti a shenzeni eredetiket, ezért van V1 V2 stb évente.
Spam offKali4@ teszteltem mindkettőt. A Lux komolyabb gép a slimnél, főleg, ha a gőz fontos kérdés. De a kicsi is jól működik, gőzre is, csak lassabb lesz vele a meló.
-
Tapasztalattal és nem támadásnak szánom 🤷
Pl elolvasod az összetevőket; itt etióp-guatemala. Viszonylag sötétre pörkölve. Presszó blend. Ezekből már rögvest következik a durvább őrlőállás. Ideális kosártöltet próba jó dolog, főleg ha valami nem tetszik a végterméken. A savanyú íz nagyon sok tényezős, kezdve a személyes ízléssel. Először jöjjön le egy jól beállított töltet presszó (max. 1:2, 30mp körül), aztán visszatérünk. -
Fács home barista csoportban van egy tuning gandzsa, 108k Ft, pár kosárral pluszban. Az azért komolyan ingyen van, ha esetleg épp valaki gépet keresne..
-
válasz
Mr.Csizmás
#14063
üzenetére
Eh hát külföld bukó. Bélának van német partnere mindazonáltal. Gaggiát tényleg hagynám, nevetségesen drága és ahhoz full fapados.
-
válasz
Mr.Csizmás
#14056
üzenetére
Kéccázé, vagy nagyjából annyiért csodát nem lehet tenni. A Sage és Gaggia (főleg, ha mezítlábas) számomra egyértelmű bukó a mai kínai innováció mellett. Ettől még működik, a Sage valszeg jól eladható, mikor megunja. A GC fene tudja, a kínaiak jelentős bukóval.
Én megközelítőleg ennyiért vennék egy (avx) em1 luxot, meg egy cg301-et. -
Nagyon sok, a felsőszűrő is szépen kirajzolódik. Nincs helye duzzadni a pogácsának. Az a jó, ha van minimális hézag; erre kell a százas teszt. Ezen kívül így képről durva (vagy egyenetlen) az őrlemény. Lődd be a mennyiséget (mondjuk mínusz 0.75g) és meglátjuk. Az a sarasságot is megoldhatja.
Őrlőt markecplész, hardverapró, jófogás, mindenhol. Add olcsón, esetleg ráugrik valaki, hogy csini. -
A 18-21g dupla lelit az jó kosár.
100ft tesztet írták már? Tömörített pogira százas, fehúzod, aztán megnézed van-e nyoma. Ha elsüllyedt, sok. Ha nincs nyom, kevés a kv.
Az őrlőd egy darab szar, bocs. Hiba volt, nincs mit szépíteni. De ügyesen azért be lehet lőni, kompromisszumokkal. Jó kv az muszáj. Pár év múlva rosszból is lehet jobbat, de tanuláshoz muszáj jót. Impresso klasszik vonal, pl. Drágább se lesz talán, mint a Frei szörnyűség.
A MaraX meg egy jó gép, nem az fog limitálni. -
válasz
RetepNyaraB
#14036
üzenetére
Ápdét: a lidli barista etióp\brazil a robottal is jó lett. A tavaly novemberi pörk. Érezhetően nem a legfrissebb, de távolról sem döglött. Valami érdekes-szerű ízt is elő lehetett csalogatni belőle. Annyira amúgy nem olcsó.
-
CBA Mantaro szemes espresso blend. Tavaly novemberi pörk. Teljesen jól működik a robottal, sőt.
Aldi saját barista gold, őrölt. Kotyesszal kellemes, gyümölcsös-szerű ízvilágra kihozható, semmi kesernye. Nagy meglepetés.
Lidl barista etióp-brazil szemes. Kotyesz, ld. fent.Ezek közül az Aldi a legolcsóbb, a mantaro messze legjobb ár\értékben.
-
-
válasz
MC Pite
#13996
üzenetére
Kizárt ennyitől a kopás, hacsak nem nyers rizzsel eteted. Az viszont lehet, hogy telement redvával. Óvatosan szét lehet szedni, tengelyt a forgó késsel együtt kihúzva. A kést inkább ne vedd le, de anélkül is ki lehet ecsettel tisztítani mindkét késfelet.
Más ötletem kapásból nincs. Az, hogy finomabbra kell állítani és akár nehezebb is a meló, csak annyit jelent, bejáratódott a kés. -
válasz
lallern
#13988
üzenetére
Mindkettő belépő őrlő és ott meglepően jók, ilyen még pár éve se volt, nemhogy régebben. Körberöhögik a kis kúpos brand gépeket (graef, sage, iberital és permutációik). Innentől amelyik szimpatikusabb. Nyilván 70 rugóért nem kapsz Lamborghini limited editiont. Cserébe jól működik. Egyébként a df54 halkabb is, jobb megfogni a fém burkolatot. Én mégis a 64-eset venném és akár igény szerint egy modernebb profilú kést bele (lassan lesz már nem csak gyémántrögökért vesztetegett ssp is).
-
válasz
Handball94
#13984
üzenetére
A db1x lehetőségei bővebbek, ha már érted mit miért csinálsz. De a lux teljesen jó gép, igazából meglepően jó. Ha sok tejes ital készülne, főleg párhuzamosan presszóval, akkor egy dupla bojleres (db1x) azért megkönnyíti az életet jelentősen. Nyilván az ára is más.
-
-
válasz
Handball94
#13978
üzenetére
Avx em1 lux+cg301. Esetleg mintha láttam volna avx db1X cg301 kombót 200-210 körül, ami a közröhej kategória.
Forrás a fórum és pár év gyakorlat. Nincs más út, mint az elkészített italok mennyisége.
Illetve egy home barista tanfolyam, de ez nem olcsó és a saját kilóméter belerakását nem úszod meg vele, csak rövidítesz valamit rajta. -
válasz
Ruszki
#13712
üzenetére
-A Normcore, mint cég általában oké. Seggetlen kart mondjuk nem vettem tőlük. Csekkold a gyártói oldalon, normális öntvényből van-e. Ha 350-450g körüli tömegű, akkor igen.
-Ha a fülek kinézete és helyzete is passzol, akkor valszeg jó lesz, de nem biztos, amennyiben a konkrét típust nem említik.
-Normcore rugós tamper jó. Mérd le a kosarad belső átmérőjét sublerral (tolómérő), mert sanszos, hogy az 53,5 helyett belemenne nagyobb - amennyiben a normcore csinál nagyobbat (pl. Ø54).
-Gyártanak menő kosarakat is, de amit a karral adnak valszeg nem ez a típus. Sage begyártója az IMS ha jól emlékszem, tehát a gyári kosár teljesen jó, nem az a szűk keresztmetszet.Ilyen szellemben akár expolygon.hu-n is kereshetsz kart, tampert. Hátha.
-
-
válasz
adamssss
#13705
üzenetére
Tudod te a választ magadtól is. Az M betűs kiirthatatlan szörnyek vs
csecseDF.
Senki nem tudja, meddig fut a kínai, mielőtt csapágyas lesz.
A Niche már megy 5 éve, pedig azt is temették, mert műanyag.
De 5 év még nem 50. Aztán kell-e 50, mikor mindenki cserélgeti a szajrét pár évente, ha beindul a hangya?
Ami igazán érdekes az a kés, azok pedig nagyjából örök élet, ingyen sör. -
-
válasz
adamssss
#13682
üzenetére
Ezt inkább a hardkórban kérdezd, ott vannak a kv boltos arcok.
Egyébként az időre őrlők elég konzisztensek, legalábbis a jobbak. Kávézókban szokták a plusz tizedeket egy kis tálba söpörni és ha kevesebb két tizeddel, onnan kipótolni. Rendes pörgés közben ez irreleváns probléma.
Amúgy Acaia Orbit. -
Ha nem sorolják fel, nem feltétlenül lesz jó. A gyári dedica kar kalap szar alumínium öntvény (hacsak nem fejleszették), azt úgyis érdemes komplett lecserélni. Egyébként ha a fülek száma és helyzete megegyezik, valszeg passzolni fog.
A friss pörkölést pedig érdemesebb legalább 10 napig (de inkább tovább) pihentetni, a belőle felszabaduló gázok miatt. Spriccelős lesz kv, nehezen lehet bele boldogulni.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
woodandstone
#13600
üzenetére
Eressz a felhúzott karba párszor vizet, 10 perc bekapcsolás után. Esetleg gőzölésre állítod, ha felfűtött, utána eresztesz visszahűtő csapolást. Ennél többet nem nagyon tudsz tenni fejmelegítésért. Valós kifolyó alatt azt érted, hogy K elem a felsőszűrő lukába dugva?
Krém viszont nem ettől függ, hanem a bab fajtán (és frissességen) kívül leginkább a nyomástól. Nyomást meg ezek a kis gépek tolják, mint süket a csengőt.
-
válasz
cziczas
#13593
üzenetére
Nem lesz lényegi különbség. Ugyanaz az alap kiskúpos. A Graefben rengeteg pangó őrlemény van, kiábrándítóan rossz. Az Avx-et nem ismerem. Egy kézi Kingrinder K6 galaxisokat ver mindkettőre ugyanazért a pénzért. Ha sose tekergettél, nem tudod mit utálsz 🤷
Költeni babra és őrlőre kell, amennyiben célcsoport a koffein tablettánál feljebb van. -
válasz
RetepNyaraB
#13588
üzenetére
Dufla.
-
válasz
deathcrow42
#13587
üzenetére
Kosárra gondolsz? Szerintem nem. A Sage sajátja jó minőségű.
Jó babot érdemes venni. -
válasz
picur220
#13583
üzenetére
Világos, ezt igazából a cicergős nullpont megállapítására írtam. Azt értelemszerűen frissen berakott\kalibrált kések után nézi meg az ember.
Elfogadható állapotú őrlő esetén összeérő késeknél már nagyobb bab közé se megy (pacamara), nemhogy 5 másodperces lefolyást produkálna. Ha ilyen történik, akkor ott vagy nem a kések érnek össze (hanem a pangó, vagy horribile dictu egy beragadt kövecske), vagy milliméteres ütésről beszélhetünk, ami nem valószínű, hisz általában sík késnél a század mm nagyságrendű eltérés is sok lehet.
L4d1k@ a kiskúpos eg001 full fém, nagyon precíz az állítása és zéró pangós őrlő. Cserébe pici kése van, igen. Én a nagyobb késest teszteltem, amiről aztán hallgatás van azóta is, mikor lesz elérhető.
Az új 64mm-ről egyelőre semmit nem tudunk a marketingen kívül. Meg abból kiindulva mit lehet kapni 70k Ft-ért manapság, óvatos gyanúval élek a felhasznált anyagok terén (a kést is beleértve. Ennyiért kapsz csupán egy - amúgy durván túlárazott 64mm ssp késpárt). Persze ez csak spekuláció.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) Sztárfáksz kv-t, majd' 19k Ft kilóáron. Hát, nagy az Isten állatkertje, aki ezt megveszi ennyiért, az erőst meg is érdemli.




