- Kisebb, könnyebb, kitartóbb: szupermobillal hűti a Honor a kedélyeket
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OneOdio Focus A6 – Bluetooth 6-ot olcsón
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Napfénysüti #14375 üzenetére
Hagyd a submenüket fenébe egyelőre.
Amúgy minél világosabb pörkölésű a bab, annál magasabb az ajánlott hõ kezdésnek. Előáztatás szintén világos pörköknek áll jól. Illetve közvetetten segít csökkenteni a nyomást.
Mindenesetre érdemes a gépet legalább 10-15 percig felhúzott karral melegíteni csapolás előtt. Érzed a fejen, ha meleg. Az a jó. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Napfénysüti #14359 üzenetére
Jelentem, én voltam béna.
Valamiért benéztem a K6 beállítását és azt hittem a 0-hoz képest állítottam finomra, de egy teljes fordulattal (60 klikk) el voltam csúszva a durvább őrlés felé. Néztem netes képeket a Kingrinderről és akkor vettem észre hogy rendesen elrontottam a finomságot. Ma már sikerült egész értékelhető kávét lefőznöm, nyomásmérő is felment a gépen.
Apropó, előáztatásnak és hőfoknak mekkora szerepe van? Érdemes ezekkel majd játszani vagy kezdésnek hagyjam a gyári beállításon (EM1 Lux gép)?
-
kmarci25
veterán
válasz
Hétvégén voltam a Westend MM-ben, 2-4 hetes pörkölések voltak, de át kellett nézni, mert azért pár zacskó régebbi is volt.
-
Jolida
tag
válasz
"Médiában mennyi az esély hogy kifogjon az ember viszonylag friss AVX kávét?"
Mostanában elég kicsi.Ha bp.-i vagy, akkor viszonylag könnyű kávét venni.
Unokának elfogyott a kávéja, úgyhogy múlt héten beugrottam a Mammutban levőbe, AVX-ből pár zacskó nyári pörkölés árválkodott csak.
Kifordultam, a 20m-re levő Lövőház utcai Szerelmes Levélben vettem három hetes Impressot.
Egy utcasaroknyira a By Beans-ben van Bányai, némileg drágábban. -
nmate91
tag
válasz
Napfénysüti #14349 üzenetére
Gondolom jó a kávé, de tapasztalatnak: Volt itthon 2 hete felbontott lidl arabica, azon akartam kísérletezni, de akármit csináltam, átfolyt. Van olyan kávé, ami alkalmatlan erre.
-
nmate91
tag
válasz
Napfénysüti #14336 üzenetére
Én is azzal kezdtem, az tényleg egy átok, de azért 30-as beállításon a K6-tal is előjönnek az Harios emlékek.
-
nmate91
tag
válasz
Napfénysüti #14333 üzenetére
K6-ot használok Dedicához (nem gyári szűrővel, hanem "rendessel" + puck screen), ehhez 30-ason szoktam kezdeni egy új kávé esetén (csak közepes és sötét pörkölést iszok, 14-15g közöttit szoktam főzni így), általában ez jó beállítás szokott lenni. Ha ennyire finom beállításon még nem használtad, javaslom melegíts be.
-
Horvi
őstag
válasz
Napfénysüti #14319 üzenetére
A K6-on a 60 klikk egy egész jó kiindulási alap kotyeszhez.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Napfénysüti #14319 üzenetére
Uh talán két teljes fordulat nullán, de fene emlékszik pontosan..
Inkább durvább, mint finomabb őrlemény. -
danbenzin
csendes tag
válasz
Napfénysüti #14304 üzenetére
olvass vissza a topikban, vannak nagyon részletes hozzászólások is a témában
-
iatti
aktív tag
válasz
Napfénysüti #14018 üzenetére
nálam nem játszanak a tekerőlantok, de a k6 topik olvasóként nyerőbb itt.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Napfénysüti #14015 üzenetére
A Timemore elég jó márka (bár kínai, de nem a "szokásos" lemásoljuk és olcsóbban adjuk fajta).
valamiért Amazonon minden Timemore cucc jóval drágább, mint Alin.
Viszont nem állítom, hogy jobb az S3, mint a K6, túl kevés infó van róla.Szerk - Most látom, hogy annyira nem is új, több, mint egy éve piacon van... És presszóhoz trükközni kell vele...
-
lbence
aktív tag
válasz
Napfénysüti #14015 üzenetére
Én nem emlékszem, hogy otthon téma lett volna, hogy mennyibe került az örlő.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Napfénysüti #14002 üzenetére
Ha nem sürgős, én kivárnék még pár véleményt a Timemore S3-ról. Nagyon új, kevés infó van róla, de az elég ígéretes. A napokban láttam 104eur-ért Aliexpresszen akcióban, az kb K6 ár.
Szerk: itt is van, most csak 103 eur
Ki tudja, lehet valamelyik szín megvenné a feleségedet is.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #14000 üzenetére
pedig megéri
-
L4D1K
őstag
válasz
Napfénysüti #13086 üzenetére
Nyilván nem úgy tömítesz mint egy pressonal.
Én kb csak ellapitom a kávét. De pl volt olyan - véletlenül durvábbra őrölt - kávém, amit izomból kellett tömöríteni a brikkaban h élvezhető kávét kapjak.
-
nrbx
tag
válasz
Napfénysüti #13081 üzenetére
Hello, nekem is 2es Brikka van, vizbol 120-130g szobahomersekletu, kave kb.19g.
-
L4D1K
őstag
válasz
Napfénysüti #13081 üzenetére
Mindent szemre
Kb 80ml víz kell bele. Kávéból meg kicsit több mint a kosár és csak minimálisan szabad tömöríteni. Tudom nem túl technikai.
-
L4D1K
őstag
válasz
Napfénysüti #13069 üzenetére
Hali en is anno Harioztam, aztan vettem egy Graef cm702-t mert sokkal egyszerubb volt igy az elet
Szemesbol en nagyon sokaig PallYotz kavet vettem / rendeltem. Aztan vettem AVX kavekbol eleg sok fajtat. Utana meg amikor lattam random vagy szamomra uj porkolot akkor azoktol. Igy vettem pl Lucky cap, Banyai, Blue bird kavekat meg egy csomo mast amire nem emlekszem.
Amugy pont most szeretnek visszaszokni a szemes kavera, mert szeretnenk mindig vmi ujat probalni es hiaba nagyon franko a gyari orolt bio zold lavazza, azert nem itt all meg a todomany.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Napfénysüti #12547 üzenetére
Ööö, nincs ajánlott őrölt kávé, bárhogyan hívják. Kávét frissen őröljük fogyasztás előtt, hisz élvezeti cikk, nem koffeintabletta.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kedvenc zene a mai napra
- Kisebb, könnyebb, kitartóbb: szupermobillal hűti a Honor a kedélyeket
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Akciókamerák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3717
- Apple Watch Series 6 44mm GPS Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3694
- Honor Magic5 Pro 5G LTPO 120 Hz kijelző, 50 MP triplakamera, 66W gyorstöltés 512 GB
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest