- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ServerWorks
aktív tag
-
krono.
tag
Nem állítottam, hogy iparművészeti alkotás lenne, de sokkal szívesebben nézek rá a C3 ESP Pro-ra például, és a kis kávés polcomon is sokkal jobban mutat, mint a Kingrinder, a maga gumis, dombornyomott logós oldalával. Meg a mágneses kar ki be nyitása is igényesen van megcsinálva, nekem kellemes volt a használata, és azért a hobbi kávézásnál részben az élmény része a kis manuális munka, szívesebben használok szebb eszközöket, ha választhatok. Ugyanilyen alapon járhatna mindenki Suzukival, mert autó és kész, vagy használhatnánk ugyanazt a PC házat mint 2002-ben.
Ettől függetlenül megvettem a K6-ot, mert (remélem) méltán dicsért darab, köszi a beküldést!
-
headhunter86
senior tag
Köszi, ezt néztem ki én is! Lassan rendelek is, meg egy szimpla 10g-s kosarat is.
Nem bírtam ellenállni a kísértésnek és jön egy ilyen 12db-os babtartó is: link
Így elég 1x kiméricskélni az adagot. Pár hét alatt tele lettem mindenféle kávés hülyeséggelViszont 1-2 nap alatt végre mennek a latte artok. Mármint az én szintemen, mióta ráéreztem a tejre azóta sima liba.
Most már csak tudatosan kell csinálni és még sokat gyakorolni, de én már ezeknek is nagyon örülök. Már kezdtem azt hinni nekem ez sose fog sikerülni. -
krazo
csendes tag
Közvetlen a gyártótól (pörkölőtől) rendelem a Carbonelli kávékat, raklapos mennyiségben (szemes, őrölt, Nespresso, DG és E.S.E. POD változatokban).
Azért írtam a várost, hogy be tudjátok lőni az ízvilágot. Olaszország északi és déli részén teljesen mások a kávézási szokások és a kávék is. Érdemes utánaolvasni.
H11-el nincs E.S.E. POD tapasztalatom, H1B-vel főzőm a párnákat. Ha elém kerül egy H11, kipróbálom. -
Halley
tag
Ha belehet állítani hogy mennyit főzzön le az szuper! Csak azért merült fel bennem a kérdés, ha esspresso főző, akkor mégsem esspresso-t főzöl vele ? Ha jól olvastam szabvány szerint egy esspresso 30ml, akkor ha hosszabbat engedsz attól még esspresso ? (attól függetlenül hogy mi ízlik)
-
RetepNyaraB
veterán
Gondolom be van programozva mondjuk 25 másodpercre a gép és ott leáll; állítsd át hosszabbra, vagy ahogy mondod, nyomd a gombot. Nem lesz baja semmitől.
adamss@írok privit. A pörkölés az akkor jó lesz (egyébként az annyát a pacificaffénak, pont ezért bojkottálom őket: nem lehet tudni mikori pörköt küldenek. Illetve gyakran nem frisset és nincs feltüntetve, ami disznóság).
-
RetepNyaraB
veterán
Átmenetre vettem pár hete etióp yrgát. Megvártam vele az egy hónapot, bontottam, elfogyott. Filter-szerű pörkölés (meglehetősen világos), kifejezetten kellemes, virágos aromák. Elég hosszú shotban megjelenik egy élénk, áfonya-szerű lecsengés is. Ajánlott tétel, de kell alá talán egy jobb gép.
-
d@vee
őstag
Megjött a Hibrew gép és a kézi örlő is. Sikerült a G4-es kézi örlőből a javított verzióra kicseréltetni még szállítás előtt.
Az örlő nagyon minőségi darab, masszív, súlyos, mondjuk még tapasztalni kell milyen szemcseméretre őröljek vele. 12-esig van rajta skála, 8-ra tekertem vele, már az is sokkal finomabbra őrölte mint a bolti darált kávé amit a kotyogóshoz használnak odahaza szüleim.
A kávéfőző (H11) kinézetre hozza az átlag gépekét, csészemelegítő a tetején frankón működik.
Gyári beállítással szerintem túl sok vizet nyom le, kevesebbre állítottam, így már jobban megfelel az igényeimnek.
Jó forró a kávé amit lefőz, bár főzés előtt megnyitottam kicsit a gőzfunkciót, hadd melegedjen át rendesen minden.
Kipróbáltam a tejhabosítóját is, annak azért kemény hangja van, igaz nincs mihez hasonlítanom, sosem használtam még tejhabosítót másik gépeken, eddig úgy néz ki marad parkolópályán amíg nem szerzek rendes tejet hozzá.Első frissen őrölt kávém: hát te jó ég. Ízélményre és illatra össze sem lehet hasonlítani a kaszulás vagy random szarvasi gépes bolti darált kávés cuccal. De még az alap automata gépek sincsenek a közelében sem (mosani és előző melóhelyen is automata gép volt).
Barátnőm is ivott egyet, neki is nagyon ízlett, pedig nem is szereti a kávét. Eddig sose ivott akárhol voltunk, most már főzette volna a következő adagot
A kávé íze ivás után még percekig a számban volt. Ilyet sem éreztem még, eddig maximum a keserűség maradt meg, azt is igyekeztem egy pohár vízzel minél hamarabb letudni.Abszolút pozitív élményeim vannak eddig ezzel a "fancy-bb" kávézással, már rendelem is a nyomásofokozó nélküli kosarat
-
jézusom
addikt
Hali!
Nekem is ez a kombó van, kÍváncsi leszek, nálad hogy válik be. Az örlőnek lettek hibái, de még mindig azt mondom, hogy megéri, mert úgy az örlő rész minőséginek tűnik. Már van valami 4ga verzió aminek nem üveg az alja. Nekem sajnos össze tört az üveg, szerintem a menet alá kerül a kv darálék, és megfeszültMellesleg a karja is eltört, és látom az újnál azt is átdolgozták. De egy kis csavarbehajtó meg 6os hatlapfejűvel lehet tekerni
tudom gyors tekeréssel megég a kv meg minden...
-
d@vee
őstag
-
Egy kis "tuninggal" használhatóak.
Nekem is ilyen felépítésű van csak szarvasi van ráírva:Ami kellett hozzá:
- őrlő (nekem Graef cm702)
- kosár (én a gyári karba vettem 2 méretet= szimpla, dupla)
- tamper
- puck screen
- wdt
- tiszta víz
- normális (nem bolti) babNagyon jó kávékat lehet ezzel a setup-al is húzni
-
Fross
csendes tag
Mokka pot és egy őrlő, eszpresszó-t ennyiért nem tudsz venni, mert ahhoz még eszpresszó képes őrlő is kell ami alsó hangon most az avx-en a Kingrinder k4 45 ért, azon felül meg még egy 50 ezer a flair neo flex.
Pontosan ezekért az indokokért vettem én is egy K6-ot és fogom használni mokka pot-tal, hogy őrlőt ne kelljen cserélni egy darabig ha már veszek egy normális gépet
Edit: vagy pedig veszel egy jól karbantartott automatát használtan de az se lesz igazi eszpresszó de mivel mondtad "nincsenek nagy igényeim" így az lehet jó lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- Gitáros topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP notebook topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest