- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB #9761 üzenetére
Sokat használtam a kúpos formát, de nem az IMS - The Single-t hanem a Baristapro Single-t. Az az alapvető különbség, hogy míg az IMS csak 137 lyukas a Baristapro az 269. Abból is a 8-10g verzió vált be visszagondolva jobban. A 10-12g már nem olyan jó, hiába raksz bele több kávét a lyukak száma ugyanannyi a kávé mennyisége pedig több, durvábbra kell őrölni és az meg nem segíti elő a kivonatolás maximálását. A LaMarzocco vagy replika kosár a tuti a szimplákban, de sokkal érzékenyebb az előkészítésre.
-
icm
tag
válasz
#28054016 #9552 üzenetére
Nem adsz összeget.
Nem mondod milyen pörkölést keresel (Kalmárnál van minden, PallYotznál is).
Válaszolsz enyhén kioktató módon, hogy milyen paramétereknek nem felel meg - miközben a peremfeltétel elég soványak voltak.
Nem baj az, ha nem tudod mit akarsz de lehetne egy normális stílusban is. -
-
icm
tag
válasz
kmarci25 #9236 üzenetére
Sztatikus töltés ellen.
Statikus az a szerkezetekre vonatkozikPuck screen és papír használatával rikábban kell takarítani, de nem hanyagolható el a felsőszűrő takarítása. A puck screen-t meg bedobod negyed évente egy kávézsír oldóba és kész. Felsőszűrőt meg kb félévente.
-
icm
tag
válasz
Anubris #9177 üzenetére
A Delonghi eszpresszós pohara 60ml. Ez amit beszúrtál elsőre nekem egy Hearth glass-nak tűnik. Nálam kiesik, nagyobb méret kell nekem de nem akarok fület rajta látni. A Kruve EQ vagy számomra értelmetlenül nagy.
Aliexpressen van az MHW-Bomber ami egy elég hasonló a Kruve propel-hez. -
icm
tag
válasz
adamkaa777 #9097 üzenetére
Expolygon pl.
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB #9022 üzenetére
Kezdő / amatőr környezetben és a 3in1 viszonylat említés miatt szerintem a presszó és filter pár óra utáni legdöglése nem szempont.
Bármit is akar az ember be kell ruházni. melegítettem én is újra kávét, ittam kapszulásat, 3in1, kotyogós... és innen jött a lejtmenet. Bolti őrölt, döglött, macskavizelet szagú kávéból olyat főzött, hogy meglepődtem (helyes technikával). Az utána következőket pedig hagyjuk -
icm
tag
válasz
ServerWorks #8995 üzenetére
Durvára őrőlt. Kotyogósba jó lehet.
-
icm
tag
válasz
kmarci25 #8984 üzenetére
Sajnos a baj a costa kávéjával is, hogy ott döglik a raktár, bolt polcain hónapokat… lehet egyszer jó volt, de azt nehéz kifogni. Annak idején kezdőként írtam nekik, hogy szeretnék friss pörit venni tőlük. Kb pont a homeoffice, bezárás előtt volt ez. Kaptam választ, hogy erre sajnos nincs lehetőség, rá pár hétre meg jött a hír, hogy bezárnak. Boltiak többsége sajnos ilyen, minden boltit nem próbáltam lehet van friss, iható is… én ezt még nem találtam meg.
-
icm
tag
válasz
TheProb #8866 üzenetére
Idő alapján jó lehet, de akkor a baj az ami a kezdőségen túlmegy, hogy az a csapkodás nem töri szét a kávé rögöket. Odaverés helyett próbálj ki egy fopiszkálós megoldást, vagy többet egy dugóba szúrva. Igen, ártasz vele mintha nem használnád a dárda vastagságú rudakat, ugyanakkor az odaverésnél biztos jobb. Egy próbát megérhet. Míg nincs meg a céleszköz kicsit javíthatsz az aktuális helyzeten.
-
icm
tag
válasz
DrDobos #8689 üzenetére
Tejkiöntő: expolygonos legolcsóbbat használom, valami 3500 az is szerintem.
a bolti őrölttel több baj is van, de leginkább, hogy nem friss, nem frissen őrölt és nem tudsz örlemény finomságon változtatni. Egyébként a quality rossa kotyogósban elég kellemes volt. A 60/40 arányt nem figyeltem, jobban örültem volna egy 100/0nakNespresso kapszula után még a kotyogós is kis gyakorlás után úristen ez teljesen más szint… quality rossa-val etetve… sajnos a karos gép már nem szerette, én meg a lejtőn elindultam
-
icm
tag
válasz
TheProb #8685 üzenetére
Ugye az elején köpött vizet, így elég nehéz megállapítani közben mennyit köpött… nyisd meg a csapot, eresszed bele a vizet, zárd el, jöhet egy másik edény aztán nyisd meg, akkor már nem lenne szabad víznek jönnie, csak gőznek. Lecsapódva kaphatsz minimális mennyiségű vizet.
-
icm
tag
válasz
DrDobos #8627 üzenetére
Visszatérve azért jó neked ha Frei kávét veszed meg a Starbucks-szal szemben mert a Frei alapból ázott már abba a sok cukros szirupban, így otthon nem kell telelocsold a kávéd.
A kávés sikítózáras annyival jobb, hogy vastagabb az anyaga, szelep is van rajta, nem átlátszó.
Jó ha a boltban ledaráltatod a 125g kávét, de az egy adott álláson lesz - és vagy jó lesz otthonra vagy nem. Megkérdezheted, hogy pl milyen álláson darálta és akkor feljegyzed, megnézed mikori a pörkölés és legközelebb ha mész ezek tudatában tudsz daráltatni a következő adagból. Megmondod menjen finomabbra egy osztással vagy kettővel. Ez meg függ, hogy átesik a víz rajta vagy nem. Értsd van-e a kávépogácsának ellenállása vagy nincs. Ha van ellenállás és túl megfogja akkor csökkentesz picit a dózison, pl 0.5g-mal, ha meg átesik a víz akkor tudsz picit növelni rajta. De ha mondjuk 5mp alatt kijön 200ml azt azért nem kompenzálodHa meg nyomásfokozós kosarad van majdnem mindegy, oda a bolti tégla (meg ne sértődjön már ezen valaki) "finomságú" örlemény a megfelelő.
-
icm
tag
válasz
Polarstar #8608 üzenetére
Nem kell egyetérteni a véleményemmel, de értelmetlenül piedesztálra se kell emelni hirtelen Freit amiért párszor ittál a világjáró finest selectionből. Ha már megemlítetted a terjeszkedést: starbucks is sok helyen van. Nem vagyok biztos benne, hogy ez a minőség megfelelő mérőszáma.
-
icm
tag
válasz
TheProb #8542 üzenetére
Felkapcsolod a gőzölést és mielőtt a tejbe meríted kiereszted a még benne maradt vízt? Értem, hogy főzés után leereszted, de az csak az ami bent maradt, nem mindet viszi ki. Amint elkezd a bojler hőmérséklet emelkedni, érdemes akkor elzárni a gőzcsapot, hogy legyen nyomásod. Addig kiköpi a bentmaradt összes vizet.
-
icm
tag
Használtam a bcg820at, komolyabb babokkal is. Állítva az örlőn tudja amit kell, sajnos az adagonkénti örlés nem annyira fekszik neki, eléggé püffölni kell, hogy minden kijöjjön. Egy puNpa az örleménytartó helyére talán a verést kiváltja.
lehet egy komolyabb bevonatos késre lehet cserélni pl Varia 38mm kúpos bevonatosai közül, eddig nem jutottam jött a nagyobb kúpos ez pedig ment. De 67ért ez szerintem elég jó. -
-
-
icm
tag
Nagy részével egyetértek. Noha a kezdő és amatőr azért nem ugyanaz a szint (most már hozzá kell tennem, hogy szerintem…).
Nem is az a baj, hogy nem mindenki van azonos szinten, a baj ott van, hogy amikor segítőkészen kezdődik a hozzászólás akkor a válasz élből az, hogy az már erős neki és kb nettó hülyeség.
Miközben egy alapfogalom vagy nevezzük megfelelő tudásnak épp hiányzik. Ehhez párosul az elutasító hozzáállás és a vége az, hogy mindenki hülye. Lehetne erre egy alternatíva, hogy hát ezt értem, köszi, de nekem ez túl sok - magában elmondhatja, hogy ezeknek aztán elmentek otthonról…Annak idején Koxx csinálta a kávét, kimérte előtte, kimérte utána, mérte a kifolyó mennyiséget. Néztem, hogy mit szenvedni ennyit… majd egy év múlva hasonló szituációban találtam magam. Akkortájt megmosolyogtató volt visszagondolva, hogy na ugye?!
-
icm
tag
válasz
Digitalpimp #8246 üzenetére
Megeleptés meg van amikor Oszkár bácsi nem gyün...
-
icm
tag
válasz
Digitalpimp #8235 üzenetére
Nem kell valaki hardcore legyen, hogy az alapismeretekkel / alapfogalmakkal tisztában legyen.
-
icm
tag
válasz
Daneeka #8212 üzenetére
Mondjuk semmi konkrétumot nem is mondtál amiből ki lehetne bármit is találni.
Bemenő kávémennyiség?
Milyen hőfokon?
Mennyi idő alatt jött le az (1:2-1:2.5-1:3 arányú) végtermék?
Ízben a nem jó mit takar?
Ha savas az nem hibás, ha savanyú az elkészítési hiba. A setupról se tudunk semmit, hogy mik a korlátai. És most nem a hardcore irányba akarok menni, csak tessék van itt egy pogácsa mondd meg miért ízlik nekem... -
icm
tag
válasz
kmarci25 #7913 üzenetére
K4-ről tudok nyilatkozni: jól kell tartani
1z-re mondják, hogy nem annyira nagy nyomaték igényű, stb... én viszont nem szántam rá többet. Világos pöriket is simán visz. Flairrel, Mypressivel használom. Ha valakinek nem kell a elektromos és elvan egy kézivel (meg tényleg hurcibálja) akkor ez most egy baromi jó alternatíva ár/érték arányban. Vizezni szoktam örlés előtt a babokat (2 puNpálá a patikában kapható szórófejes "fufukával"). De ha gondolod gyere próbáld ki a k4-et mielőtt rácsapsz a rendelés gombra..
-
icm
tag
válasz
kmarci25 #7902 üzenetére
K6 az univerzális, a K4 (bevonatos késes) az eszpresszó őrlője a KinGrindernek (amivel persze tudsz filtert is... Szerethető darab, de jól kell fogni
na meg alacsony fordulaton elég nyomatékigényes (ha az ízekkel is szeretnél variálni ebben a témakörben) ezt mondom akkor is ha pl egy akkus csavar behajtóval próbálkoznál.
-
icm
tag
válasz
pető bá' #7896 üzenetére
Nanopresso nem nyomásfokozós. Csak puNpálni kell.
Egyébként egyszerű eszköz a Handpresso. FelpuNpálod és ráereszted a kb 8g örleményre a vizet (a víztartálya 80ml... de a baj, hogy polikarbonát) hőt nem nagyon tartja, sötét és közepes pörikkel elvan.
Nanopresso-t is néztem meg a Picopresso-t is, noha utóbbi azért már komolyabb tétel (a handpresso is elég drága 40k, de használtan pl ki lehet jó áron fogni).
Mypressi Twist-et nem mondom mert esélytelen, hogy találj. Én is egy évig kerestem míg felbukkant egy lestrapált. -
icm
tag
válasz
balazs1956 #7865 üzenetére
Coop/Téesznél van elég jó áron.
(5ik a találati listán) -
icm
tag
válasz
balazs1956 #7861 üzenetére
Küldjek “let me google that for you” linket?
-
icm
tag
válasz
Mr.Csizmás #7757 üzenetére
Épp Polarstar írt róla ~ 2 hete.
Egyébként nagyon óvatosan arabica-robusta blend. Ennyi. Arányairól semmi.
Ez személyes: a robusztát kerülöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest