- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RetepNyaraB #13878 üzenetére
Te jó isten! Ezt egyszuszra írtad le?
-
MC Pite
veterán
válasz
RetepNyaraB #13876 üzenetére
Ok, köszi.
-
lallern
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13814 üzenetére
"Pre infusion nyomás tartás" működik rajta? manuálba, vagy automatán is csinálom eleengedi, pedig mintha ovlastam volna, hogy klón v2-es verziókban módosításra került
-
krizmo_
addikt
válasz
RetepNyaraB #13847 üzenetére
Köszönöm!
Akkor ez saját megoldás, azt hittem meg lehet venni.
Nagyon jó ötlet!
-
krizmo_
addikt
válasz
RetepNyaraB #13823 üzenetére
Nem ide tartozik, de megkérdezhetem hogy a háttérben a serpenyőtartó hogy működik?
Hogyan vannak felfüggesztve?
-
L4D1K
őstag
válasz
Hali koszi a beszamolot!!!
Nalam ugye meg a regi pidelt gaggia van, amit szeretnek meg kozmetikazni esetleg tovabb modolni.
Erdemes lenne egybol hagyni az egeszet es raugrani a DB1X-re?
-
hramon94
tag
válasz
RetepNyaraB #13831 üzenetére
Szia, köszönöm. Ennyire gondoltam nagyon maximum én is
-
joe69
senior tag
válasz
Van most ennel a kombonal jobb vetel ar-ertek szempontbol?
orlobol erdemes DF54/64-re upgrade-elni?
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #13816 üzenetére
Nekem képről úgy tűnt hogy ahová az elfér egy nagyon picivel több helyre a major is befér...oké magasságban szignifikáns, de az lényegtelen...
Az ide-oda (vissza) állítása milyen pontos? Az jobb mint a majoré? Te mindig szidod a majort hogy nem lehet ugyan oda visszaállítani, amit én cáfolok, mert egy jól felszabályzott és a tárcsára utólag felragasztott mérték matricával, a majorral én mindig tökre vissza tudok állni bármikor.... -
válasz
Milyen a kiadott kávé pár ismertebb géphez képest a véleményed szerint?
Mit tanácsolsz, mit kell beállítani ezen kezdésnek?
-
tuzpenge
őstag
válasz
Engem majd az őrlőről érdekelne a véleményed. Nemazért mert lecserélném a majorom, mert ahogy látom ez se sokkal kisebb, de a tartóssága még nem ismert, ellenben a majorral, illetve nekem tökéletes a major, de azért érdekel a véleményed hogy ahhoz képest milyen (gyorsaságban, őrlési minőségben / konzisztenciában, ízben, hangban, állíthatóságban stb..tudod Te mikre gondolok).
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #13794 üzenetére
tesztkávé jöhet nekem is! Béla for president. ha ezt Parci meglátná, vagy már lekerült a cocom listáról a túloldalon
vagy két éve nem jártam arrafelé...
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #13786 üzenetére
beszélhetnél a főnivel, ha már ennyire tólva van itt a biznisze, adhatna kávéra kedvezményt a topiklakóknak
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #13786 üzenetére
Egy kúpost és egy síkkésest mi alapján fogsz összehasonlítani? Nem csesztetés, tényleg érdekel...
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #13773 üzenetére
-
cziczas
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13779 üzenetére
Most kell szemmel tartani a használt piacot és valami jó lepattanóra rácsapni
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13775 üzenetére
Robot mellet maradtam a mechanikus vonalon. Nem egy racionális döntés volt. Néha beugrik milyen jó volt a Niche. Márt volt, hogy majdnem újra rendeltem. De elvenné a Robot szabadságát. Legfőképp akkor hiányzik amikor több sotot kell csinálnom egymás után.
cziczas : Rengeteg km-t vezetek és ha tehetem és van időm és erőm még. Tekerem a biciklit is. Jó móka. Úgy, hogy nagyon közel vagyok a 60-hoz.
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #13764 üzenetére
Uh tele leszunk megfizetheto es jo orlokkel
En meg mindig ennek varom az 54 (58?)mm es verziojat.
-
cziczas
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13763 üzenetére
Egyébként komoly ez az avx - varía vs3 klón, betűre megegyezik a leírása azzal a különbséggel, hogy az 80wattos motor 100w helyett. A terhelés nélküli rpm 190 míg a varíának a töltött rpm 170. Még a súlya is majdnem azonos…
u.i: nézegetem majd az avx oldalát a 64 es sík tárcsás iránt, kösz a tippet!
-
válasz
RetepNyaraB #13763 üzenetére
Update: az olcsó 64mm sík állítólag a héten jön Szegedre. 70 rugó lesz. Ha nincs vele probléma (és megfelel a babtölcsér), akkor ennyiért semmi más nincs a közelben sem.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #13747 üzenetére
Kézit vagy kezét??? Bocsánat mindenkitől magas labda volt...
-
krono.
tag
válasz
RetepNyaraB #13741 üzenetére
Én mondjuk megvettem azt a fentebb linkelt fa verziót, majd mikor realizáltam ezt, szépen kézzel kihajtogattam a tűket, úgy már használható.
-
donat_sz
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13737 üzenetére
Miben jobb kialakítás tekintetében az egyik a másiknál? Egyáltalán nem promozóm egyiket se, de jelentős különbséget se látok a két opció közt, éppen ezért kérdezem.
A cél tudtommal, hogy a rögöket megszűntessük, erre nekem mindkettő alkalmasnak tűnik. -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #13737 üzenetére
Vagy megrendeled 2000ért, és ennyi.
https://a.aliexpress.com/_EI93BnM -
Attila!
tag
válasz
RetepNyaraB #13722 üzenetére
Jól hangzik, de ezekből gondolom előre őrölt verzió nincs. Tehát vennem kéne egy darálót.
-
lbence
aktív tag
válasz
Én is avx-es monsooned malabarral indultam el a lejtőn...
-
válasz
. Bocs dupla
-
Ruszki
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13713 üzenetére
Köszi!
Tampert nem lát olyat azon az oldalon amit ajánlottál de van egy szimpatikus nyitott szűrőtartó. Lehet rájuk telefonálok! -
válasz
RetepNyaraB #13706 üzenetére
Oksa akkor Mazzer vs DF.
Nezegetem oket
koszi -
aradebil2
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13655 üzenetére
Ezért jó hogy itt szépen le van írva az összes recept, röviden, tömören
James Hoffman
Lance
Amit még szoktak szeretni:
Jonathan Gagne -
whisky71
tag
válasz
RetepNyaraB #13663 üzenetére
Nem fejlesztették, pont most vettem, mert tönkrevágtam. Van "rendes" karom hozzá, viszont abba nem jók a gyári kosarak.
-
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13653 üzenetére
Köszi szépen a segítséget. Esetleg egy "recept" ami általában működik vagy a Lance féle az jó kiindulási pont lesz?
-
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13650 üzenetére
Tudom, hogy nem presszót fog készíteni.
Ha hosszabb italra vágyok általában olyankor a kotyogóst veszem elő és szeretném ezt is kipróbálni, hogy milyen ahhoz képest.
K6-om van, az jó lesz mellé?
-
titko
tag
válasz
RetepNyaraB #13639 üzenetére
Single dose tartály most lett kész az iberital őrlőre, nem tárolok kávét az őrlőben, Akkor marad a szekrény mélye.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
RetepNyaraB #13634 üzenetére
Ok, köszi, akkor vehető. A digit előnyét mondom nekik.
Újat fognak venni, ahogy ismertem őket, de ez már lényegtelen. -
woodandstone
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13603 üzenetére
A többszörös víz engedését próbáltam, nem sok sikerrel, de a kart nem melegitettem. De megpróbálom az általad javasoltak szerint, hogy a kart is melegítem, bár nem tudom hosszú távon, mennyire lesz türelmem az előmelegítéshez😅
A vízhőfokot egy hőkamerával mértem, közvetlenül a felső szűrőből kifolyó vízsugárra irányítva. A teljes felületén a legmagasabb hőfokpont, 90foknál nem mutatott magasabb hőmérsékletet. A nyomását nem igazán tudom fokozni, mivel az őrlemény szemcsenagyságát úgy állítottam be, hogy ha letamperolom kb. 15-17kiloval, az átfolyási idő 25-30 másodperc közé esik.
Azért gyanakszom a hőfokra, mivel a régi gépem magasabb hőfokon simán hozza ugyanazon csomag kávénál a cremat, meég ha nem is centizem ki a lefolyalási időt és kávé mennyiséget. -
cziczas
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13594 üzenetére
Volt kézi örlőm, kb 2 tekerést voltam hajlandó vele csinálni után eladtam
-
válasz
RetepNyaraB #13588 üzenetére
Azt néztem, hogy a sage kávékosarának a lyukai egyenletesek, nagyító alatt is jól néznek ki, nem sorjásak, simák és ezért kérdeztem, hogy az IMS ennél jobb-e és mivel
A sage felsőszűrővel mi a helyzet?Illetve a puck screen szűrőlap hozhat e érdemi változást a folyós kávém helyrehozatalában?
-
válasz
RetepNyaraB #13588 üzenetére
Dufla.
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #13585 üzenetére
Na csak kellett emlegetni a nagyobb őrlőt. Most rakta ki AV h júniusra várják az 55mm-es verziót.
Akkor kivárom azt.
-
picur220
veterán
válasz
RetepNyaraB #13580 üzenetére
Járó motorral állítom, csak ha ki is tisztítom teljesen, az addig tiszta, amíg az első 5 db babot bele nem teszem.
Akkor ezen nem aggódom nagyon.
-
válasz
RetepNyaraB #13563 üzenetére
Átmentem a fenti anyagon, lehúztam egy kávét, és így perpillanat nálam a világos pörkölés + őrlőprobléma a gyanúsított.
Százas teszt sikerült, kis nyomot hagyott a pénz és utána csináltam a kávét
szokásoshoz képest közel +1 gramm kellett a százas tesztsikerhez. 2-s méretben daráltam, kb. a legkisebb őrlemény méret (1-s fokozat van még, nemtom ez mennyit segíthet - de holnap reggel biztosan kipróbálom és mérem is Petőbá' szerint)
Jobb lett a kávé, mint az általam bepróbált alkalmakkal ezelőtt, de számomra még mindig túl gyorsan (vizesen) szaladt át a kávé. A puck aránylag jó állapotú a főzés után, egyben lejött, nem maradt túl vizes.
(Ebből a szempontból nagyon amatőrnek tartom magam a kávékészítésben, bocsánat, ha a lingót rosszul használom.)
-
válasz
RetepNyaraB #13563 üzenetére
Köszi, és a többieknek is a tippet
kicsit még nézem a linkelt anyagot és nekifutok majd újra a próbáknak. Csinálok videót is majd
-
válasz
RetepNyaraB #13551 üzenetére
Bármelyik Mazzerről is van szó, kb. “másfél számnyi” kell legyen a 0 pont és a presszó joker állás között. Persze ssp késnél ez nem igaz.
-
_ATi_1
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13540 üzenetére
Igen, a Jázon féle kit. A betöltő része jól működik, de a "csőr" része tényleg nem túl felhasználóbarát. Illetve van valami alátét a kések alatt is, az is sokat segíthet a pangó csökkentésében. Összességében nem tudok vele megbarátkozni, úgyhogy meg fogok tőle válni, ha megtalálom az utódját.
Elképzelhető user error is, de előtte egy Graef gépem volt, amivel sikerült összehozni csatornásodásmentes főzést. -
válasz
RetepNyaraB #13545 üzenetére
Most láttam fészen, májusban jön új rendelés. Lesz df54 is.
-
picur220
veterán
válasz
RetepNyaraB #13543 üzenetére
Forgalmazzák még a DF54-et, vagy már csak a 64-et?
https://www.avxcafe.hu/index.php?route=product/list&keyword=df54&description=0
-
_ATi_1
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13537 üzenetére
Az enyémen egy 3D nyomtatott single dose kit van, ez sajnos nagyon szemetel, fél méteres körzetben minden tiszta kávé. A betöltő segéd nem tudom mi, de ezzel a résszel nincs gond, illetve pumpa is van rajta. Nemrég került hozzám, úgyhogy még tanulgatom, de szerintem a késekkel is lehet valami, mert sehogy sem tudom megszűntetni a csatornásodást. Valahol be lehet ezt vizsgáltatni?
A DF-ből én is inkább a 64V felé hajlok, illetve most májusban jön ki egy új széria DF, nekem elég biztatónak tűnnek.
donat_sz: Köszi az infót, ez elég biztató. -
_ATi_1
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13535 üzenetére
A Major-hoz képest egy DF54-nek mennyi pangója van, erről van esetleg személyes tapasztalatod ?
Nekem egy Super Jolly-t kéne lecserélni egy olyan hasonló minőséget adó gépre, ami nem szemeteli tele a konyhát és viszonylag könnyen kijön belőle, amit beleteszek. Az elsődleges kiszemelt pont egy DF54, vagy DF64 lenne. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #13533 üzenetére
ránéztem erre a df54-re. abból a csőrből kijön az anyag rendesen?
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #13530 üzenetére
csak halkan kérdem meg. ezt te is a netről olvasod, vagy személyes tapasztalat
-
picur220
veterán
válasz
RetepNyaraB #13528 üzenetére
Fellow Opus vélemény: https://www.reddit.com/r/espresso/comments/1fodzuq/long_term_fellow_opus_review/
Alatta kommentekben szintén megerősítik a cikkírót... Pedig tök jó áron lenne. És tök jól néz ki.Mignon Silentio-n gondolkodom még, meg hogy megéri-e a +45000-et a sima Mignonhoz képest. Valakinek tapasztalat?
Az AVX EGxxx-eket nézegettem egy időben, megtaláltam őket Alibabán fele áron. Ugyanitt volt nekem egy AVX által 80000-ért forgalmazott gép eredeti kínai verziója 25000-ért. Kezdőnek elment.
DF54 is egész olcsó most, és single dose. Ezt nem tudom eldönteni, mennyire hangos, így a netes infók alapján.
Varia-t is néztem most FB-n, viszont review-k alapján az is hangos.
Minél többet guglizok, annál jobban elbizonytalanodom...
-
picur220
veterán
válasz
RetepNyaraB #13526 üzenetére
Megnéztem, köszi, most 105 EUR-ért van fenn.
Kéziben ajánlották még a Timemore-okat, valakinek van tapasztalata velük? Némileg olcsóbb, és nekem olyan ember ajánlotta, aki "elég válogatós" kávé tekintetében, és elhiszem neki, amit mond.
Budgetben ilyen 100k körül gondolkodtam, de kíváncsi vagyok, hogy mondjuk 100-ért és 150-ért mi a legjobb választás.
-
headhunter86
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13515 üzenetére
Nem igazán.
Ennyit ír:Tegye a vízben felhígított (kifejezetten erre a célra használatos) vízkőoldót a víztartályba. Ennek a
használati utasítását mindig pontosan tartsa be! Ennek elmulasztása a kávégép meghibásodásához
vezethet.
Oké, köszi. Szerintem citromsavat megpróbálom. Mennyit öntsek a tartályba?
-
skilleeer
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13511 üzenetére
akkor normcore v4, nincs mese
köszi -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #13511 üzenetére
Támogatom. Nagyon jó a normcore.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #13499 üzenetére
ezt akartam írni én is. nagy tartályban sok lesz az alga
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #13497 üzenetére
hibrew.hu siman, szokott lenni unnepekkor Ph-s kedvezmeny is, ha jol emlekszem.
-
Zaji
őstag
válasz
RetepNyaraB #13494 üzenetére
A kínai felhozatalból tudnál pár példát írni?
-
TotO'
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #13494 üzenetére
a 3810ről azért nem nagyon találni itt a fórumon semmit, mert új gépnek mondható? (így tehát időtállóságról se tudni sokat)
szigorúan csak a kinézet alapjan őszintén ennek + k6 jobban örülnék mint a hófehérke bundlenek. Érdemben van köztük különbség? (51 vs 58on felül) -
Zaji
őstag
válasz
RetepNyaraB #13480 üzenetére
Köszönöm.
-
krono.
tag
válasz
RetepNyaraB #13471 üzenetére
Saját weboldaluk szerint is Michelin Bib Gourmand díjasok, csak azt a részét jól elrejti a két nagy piros Michelin-es karika a sok szöveg közt.
Egyébként pedig egyetértek veletek.
akkor rámegyünk a pizzára/tiramisura
Úgy mondjuk szerintem nincs értelme odamenni, pláne távolról. Én biztosan a szezonális ajánlatból választanék, jó pizzát enni máshol is lehet.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13471 üzenetére
"Az encsi AM 2022-2023-ban csillagos volt" - erre valami forrást tudsz adni?
-
válasz
RetepNyaraB #13470 üzenetére
Nem néztem be. Az encsi AM 2022-2023-ban csillagos volt. 🤷
Mint ilyen, az adagokon is felesleges rugózni. Én nem járok ennyire gourmand helyekre, de ha mégis, tudom mire számíthatok elméletben. -
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13466 üzenetére
Soha nem kapott csillagot, Bib Gourmand volt mindig, mindegy, a "nálunk az ilyen tányért kérdés nélkül elmosogatják" hozzáállással teljesen fölösleges bármelyikhez is odamenni. Ha meg gondod van az étellel, ahogy írod, mindig ott és akkor kell szólni, nem utólag megírni az interneten.
-
attiati
veterán
válasz
RetepNyaraB #13448 üzenetére
gondolom az is oké, hogy 60-70 napra előre megvenni a pörkölt szemes kávét?
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #13436 üzenetére
Áhh értem köszi
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #13436 üzenetére
a reggeli kávét is viszkispohárból iszom
ikea rulz.
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #13431 üzenetére
Köszi szépen. Egy kis pontosítás ehhez, a v60 legyen a 03-as vagy a tégely amit alá teszek az legyen 3dl?
Azért gondoltam esetleg a drip assistra is ha csinálnék "rendes" v60-at is(gondolom a switchel lehet olyat is legalább is a videók alapján amiket néztem.) Vagy nincs akkor különbség a kettő között?lojzi1 köszi neked is a tippet. Igazából egyel több edény lenne az így is kevés helyen szóval én megelégednék a sima switchel is. Bár ahogy néztem árban meg nem annyival több(kb a drip assist ára a különbözet
)
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #13289 üzenetére
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #13423 üzenetére
én csípem a robit. persze maradok a "megáll benne a kanál" vonalon. filterben csak a tea megy
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #13414 üzenetére
Itt a lényeg. A jó olasz vonalhoz azért nem kell drágább alapanyag. Egy világos gyümölcsös ízjegyeket felvonultató (de nem savanyú...) pörkölt babhoz viszont igen... Az előbbit egy olcsóbb blendből ki lehet hozni. És még mindig jó lesz, a bolti szintet még mindig toronymagasan verni fogja.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #13414 üzenetére
a kommersz santos fajtajelleget is meg lehet pörkölni úgy, hogy jóízű legyen az eredmény, csak nem mindenkinek sikerül.
-
válasz
RetepNyaraB #13391 üzenetére
Annyiban pontositanek, hogy egyszemelyes gozolesre kis kionto kell es utana (az)onteni jobb a nagyobb meret. Eleve 450-600-as kiontoben nem szabad tejet gozolni mert csak szetterul az aljan az a 150-180ml tej.
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13344 üzenetére
Szerinted miért van a végén a smiley. Csak a gyengébbek kedvéért javítottam.
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13340 üzenetére
"Kàvékalmár (frissenporkoltkave.hu)" helyesen (frissen-porkolt-kave.hu). Ha már kiírtad az oldal címét.
-
Bela56
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13340 üzenetére
Köszönöm szépen a tájékoztatást.
-
6030D
addikt
válasz
RetepNyaraB #13334 üzenetére
Biztosan az. Kivettem két szemet megnézni, azóta nem tudom lemosni a kezemről.
Elhoztuk anyóstól a mákdarálóját, maximum a bejglinek ír likőr íze lesz.
#szarvasibajóleszaz
-
attiati
veterán
válasz
RetepNyaraB #13319 üzenetére
vagy őt felkérjük reggeli kávéfőzésre
[link]
-
attiati
veterán
válasz
RetepNyaraB #13296 üzenetére
Azt mondja a videóban, hogy tisztább főzetet ad a papír filteres french press hackelés, mint az aeropress.
TDS-t picit magasnak tartja (1,4%), jelentsen bármit is: [kép]
Itt normál értéknek írják az 1,4%-ot: [link]
Pour--Over: 1.2—1.5% TDS
AeroPress®: 1.4—1.7% TDS
French Press: 1.4—1.7 % TDS
Prismo: 3.5—5% TDS
Espresso: 8—12% TDS -
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #13282 üzenetére
Korbeneztem es kb 15e/m2 a szintereze - de gondolom ez fugg mindentol is. Sztem ha kijon 25-30e bol es olyan szin amit mi szeretnenk (krem / krem feher) tokre megerne megcsinalni. A belsejet Balloszogon rendberaktak igy max a gaggia modok maradnak.
Megnezem mit tudok alkotni es mennyibol
-
attiati
veterán
válasz
RetepNyaraB #13296 üzenetére
Na most belemélyedtem az AP témába is
[hoffman rövid videó]
Ha sorba kellene állítani az AP, V60, French Press módszereket, akkor milyen sorrend jönne ki?
1. elkészítési macera alapján
2. kávéíz alapjánEgyébként a fém-üveg AP szabadrablás! 150$+áfa+szállítás = kb 80e ft lehet az ára
Esetleg a vízforralón lehetne spórolni, mert a mikróban forralt víz is jó neki.De tök ellentmondásos az egész termék, mert a gyűrű ugyanúgy szilikon, mint a műanyag verzión. A lenyomós alkatrész pedig alumínium, ami nem sokkal jobb, mint a műanyag, hogyha már valaki az anyaga miatt finnyás.... habár ezzel az alkatrésszel soha nem érintkezik semmi, szóval amúgy is tök felesleges volt lecserélni a műanyag lenyomót egy drágább alumíniumra.
Nekem valszeg ugrott is az AP projekt.
-
attiati
veterán
válasz
RetepNyaraB #13286 üzenetére
Itt a filtert szó szerint értem, hogy french pressbe is tehető papír filter. A videón látszik ez a hackelés módszer
Így gyakorlatilag egy filterezett kávét kapsz, french pressben.
Aminek talán annyi előnye van, hogy kevesebb manuális meló, mint a v60?
És így biztosan elegendő egy bármilyen vízforraló. Nem kell hattyúnyakú.De ugyanúgy kiszűri a törmeléket és ugyanúgy megszűri az olajakat, mint a v60.
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #13289 üzenetére
Jogos, legyen papír, az fontos. És nem csak itt
Köszi rákeresek akkor a videókra aztán megnézem. Igen pont a szopkodásmentesség lenne a cél benne. Meg, hogy asszony is meg tudja csinálni ha nem vagyok otthon. -
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #13279 üzenetére
Rendben köszi. Az elfogyasztással nem szokott gond lenni
Akkor rámegyek a kisebbekre.
Alabástrom köszi neked is, szétnézek majd otthon a szüleim kamrájában hátha akad pár ilyen kisebb üveg.
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #13277 üzenetére
Hát sajna szelepes kv zacsi nincs itthon de befőttes üveg van, akkor inkább rápróbálok arra. Köszi a tippet! Kupak alá szoktál rakni valami fóliát mint a lekvárnál vagy az már túlzás lenne?
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #13181 üzenetére
Ehhez kapcsolódva egy kérdés. A műanyag légmentesen záródó kajás doboz is működhet ha a kilos kiszerelést akarnám szétszedni 200grammos adagokra és utána be a fagyóba?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #13271 üzenetére
mondhatom neki, hogy az avx-ről valamelyik bundle jó? hófehérke/tb1?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13229 üzenetére
-
attiati
veterán
válasz
RetepNyaraB #13221 üzenetére
Manuális filteres megoldáshoz javasolt egy ilyen vékony vízsugarú vízforraló is?
Minden videón azt látom, hogy egy ilyennel, szépen körkörösen engedik rá a vizet.
Elég időigényesnek tűnik ez a kézi filterezés.Van gép is (akár teljesen műanyagmentes), például: [Hamilton Beach]. 10 percet lötyögtet. Többnyire ebbe is kell papír filter.
Egyébként találtam aliexpressen is V60 szűrőt, kerámiából.
-
attiati
veterán
válasz
RetepNyaraB #13224 üzenetére
Az igazat
Akkor az instant freihez képest minden előrelépés lesz. Ezért jó az alján kezdeni
köszi a tippeket!
-
attiati
veterán
válasz
RetepNyaraB #13222 üzenetére
Kösz a képbehozást!
Erről a kávéról mi a véleményed, hol van ez minőségben?
Ha nem szentségtörés ebben a topikban
Cafe Frei tokiói málna-csoki (instant)Átmenetileg most ő van, amíg el nem fogy.
Előrelépés lesz hozzá képest egy kávéfőzős közepes minőségű kávébab? -
válasz
RetepNyaraB #13221 üzenetére
-
válasz
RetepNyaraB #13203 üzenetére
És az persze mindent visz, hogy egy lópikula betű sincs arról ebben a csomagban milyen aromájú, ízű stb a kV. Ha már élvezeti cikkről beszélünk.
Bezzeg a digóknak sikerült ráírni! Caffe Barbaro
-
attiati
veterán
válasz
RetepNyaraB #13215 üzenetére
Köszi.
Ha lehámozzuk róla az egészség kérdést, akkor ez az áztatásos megoldás gyakorlatilag olyan, mint a tea áztatás?
Csak ledarálom a kávét és csepegtetve áztatom?Jó minőségű kávét gondolom kibeszéltétek már itt 100x.
Egy klasszikus Omnia hol helyezkedik el a skálán? -
válasz
RetepNyaraB #13185 üzenetére
A brikkán sem a menet kopott el, akkor szétőné magát főzés közben, mint nálam a kalifa. Egyszerűen a felület kopott meg, ahol a tömítéssel érintkezik.
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #13141 üzenetére
Köszönöm! Milyen pörkölést érdemes választani pressora Kalmárnál? Mert pont a világosabb irányba mozdulnék - nem tudom hogy a világos tényleg annyira világos hogy nem érdemes presszózni vele?
-
matzyy
újonc
válasz
RetepNyaraB #13141 üzenetére
Köszi az ajánlást!
Éppen kerestem filterre finomabbat... meg is rendeltem Kalmártól...
Mellé még egy nicaragua vista. A pörköléstől mennyit várjak az első főzésig? 2 hét kb? -
válasz
RetepNyaraB #13077 üzenetére
Igaziból nincs keret, inkább azt kell majd kiagyalnom, szeretnék-e vele "foglalkozni" pluszban, jelent-e akkora minőségi előrelépést, ami plusz munkát/időt igényel.
Erre még később visszatérek, addig is köszi szépen a segítséget!
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #13080 üzenetére
Opus neztem, az is bejovos.
Mondjuk ha lenne abban vad zoldben az EG001, mindent vinne.
Jah, valtopenzunk eleg cudar most.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Autós topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honda topik
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +2db táska
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest