- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
TheBikerider #215448 üzenetére
Jah, oké. Valamiért nem "esett le", hogy szarkazmus. :-D
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
TheBikerider #215441 üzenetére
Ezt miből gondolod?
Egyébként is, valami történik most az ájfonokkal, mármint az árukkal, gyorsabban esnek lefelé, mint ami a megszokott volt eddig. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #211138 üzenetére
Jah, olvastam. Beraktad a fagyasztóba. És az hozott 100 ezret?
Nem valami jó a pro-k hűtése, én is észrevettem többször, ha valami olyasmi fut a háttérben durván meleg lesz a készülék. És ilyenkor nem is engedi, hogy a (teszted szerint) brutális erővel rendelkező a12 bionic megmutassa mit tud valójában.
De hát ahhoz új házat kellett volna tervezni, ugye, nem pedig belerakni egy az egyben egy xs (max)-be....(költői) -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
csabiks #209355 üzenetére
Akkor nekem és a nejemnek is külön gyártottak pro max-ot, mert semmivel, ismétlem semmivel nem gyorsabb, mint egy xs max. Az a jobb is, kb ott ki is merül, hogy este frankóbb képeket csinál (nappal szinte ugyanolyan kiváló mind a kettőnél), a 4k 60fps videója is szebb (valamivel) és az aksi nálam kb 3 órával bír többet. Ennyi a jobb. Hozzáteszem, nyilván közrejátszik, hogy nyáron vettem (cseréltem a régit) egy új xs max-ot.
Gyorsabb a napi használatban a pro (max) soha nem lesz az xs-nél, csak és akkor gyújtja be az a13-ban a plusz lóerőket, ha filmic pro szintű anyagokat forgatsz. Még videorendernél, ahol valóban illő lenne, ott is egyszerre végeznek. Na, ekkor mondtam valami nagyon szépet Tim csapatára.
Ettől független a világ legminőségibb telefonja kézben tartva ez is és az xs is a mai napig. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
markknight #204620 üzenetére
Csak az Apple a nagyon drágán eladok inkább kevesebbet, minthogy engedjek az árból tendenciát követi.
Pl. A Xiaomi, pár dollárt (nem elírás) keres egy eladott készüléken, ezzel szemben az Apple 140-et is akár és ezt egy 2017-es cikk írta. Azóta meg bőven emelt az árain és így megint több pénzt keresett kevesebb eladott készülékkel is, mint bárki más, aki többet adott el. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
markknight #204617 üzenetére
De akár az is elképzelhető, hogy Apple felhagy ezekkel a megszokott tárhelyekkel és a 64 esetleg alapból kiesik és 128 lesz az induló, vagy amit Secret kolléga írt, akár ugyanezekkel az árakkal. Ha már esik a készülék eladás, mondjuk tenni is kellene ellene, hogy nem aranyárban mérik a tárhelyet.
-------A 11 alakra, kijelzőre szinte semmit nem változik. A (ronda) kamera minőség további javulása, - bár az xs (max) is még mindig elveri a konkurenciát, szóval nagyon ott van a mai napig - és a durva cpu teljesítmény borítékolható. Amivel még tudnak most "játszani" az pedig nem más, mint a tárhely.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gzbotii #204603 üzenetére
Csak példa, ha most egy garanciális, valóban tényleg kitűnő állapotban lévő 8 (+) legyen 150 ezer, akkor ez maximum esik 30 ezret, de szerintem még annyit sem. Egy 7-es árára semmiképp nem fog degradálódni.
Egyébként látszik, hogy sokan szabadulni szeretnének tőle, de hogy egy kicsit is engedjen belőle és ezáltal "belőnék" a piacot egy bizonyos árra, azt már nem.
Nyilván egy ütött-kopott, vagy rejtett hibásaktól olcsóbban akarnak majd megszabadulni, de ezek nem fogják megszabni az árát a használtpiacnak.-------------
Más:
Egyébként nagyon sok helyen olvasni, hogy lesz 1TB iPhone 11. Ami nem lenne meglepő, inkább az, ha nem jelenne meg ilyen tárhellyel. De egy ilyen készüléken mekkora lesz az árcédula? Nos, én 650 ezerre tippelem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
TheBikerider #204489 üzenetére
Aha 3
, gondolhatod, nem sok szavam van itthon 4 “nő” mellett.
Jól van, te sem panaszkodhatsz...gratulálok -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Apone33 #204475 üzenetére
Nézd van 3 kislányom, szóval nekem 512-es van, de csak azért, mert rengeteg családi videó készül 4K 60fps-ben, az meg viszi a tárhelyet. De nekem icloud-on is mentve van, szerintem amit kérnek a tárhelyért az lófütty, nem pénz.
Szóval elmegyünk valahova, videózók, otthon meg simán küldöm 4K-ban át a tévére és ez tök kényelmes így, a tkm fog itt másolgatni. Majd, ha megtelik, de van még 100 GB hely a telefonon, viszont rengeteg videó és fotót kell érteni majd 400 gb anyagra.
--------
Szóval felhasználástól függ, szerintem még egy 64 is bőven elég, ha mellette bérelsz pl 50GB tárhelyet potom röhej 300 forintért. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Apone33 #204459 üzenetére
Nem olyan rég írtam, S10+ használtam mellette, de ez is csak másod telefon lehetett egy xs max mellett.
A max szebb képeket lő, értem ezalatt az előkap és klikk . Mókólásra nincs idegem...
Volt és van az almában mindig egy olyan "valami", ha beleharapsz és átérzed az izét, soha többet nem kell más, vagy csak ahogy nekem is, amolyan másod telefonok, hogy képben legyek, hogy fejlődnek a "többiek".
Note10 nagyon bejön most pl...
Az apple is léphetne valami hasonló dizájn fele olykor... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
tboldi #204453 üzenetére
Nem akarom tovább offolni ezzel a topikot, csak még egy megjegyzés.-
Ne is mond, a legtöbben ezt csinálják, hogy használható legyen a készülék. Én már "kinőttem" ebből, ez 2019-ben oltári gáz, mikor mókólni kell egy rendszert, hogy az használható legyen.
----------------------
Viszont a 13-as rendszert, remélem tényleg nagyon jól "összemókólták" már Apple-ék, mert mindjárt itt a kiadás dátuma annak is. Bár ebben te benne vagy, és azt írtad, hogy már tényleg frankó az OS.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dud998 #204450 üzenetére
Nekem mindig is volt/van az iphone mellett egy droid-os telefonom is, előtte s10+ volt, most Mi9 és tényleg szép készülék és gyors a 855 snapdragon, de ez a xiaomi egy akkora bal...sz társaság, hogy jelen pillanatban is úgy áll a készülék, hogy bármelyik pillanatban falhoz b...nám. Jött rá két frissítés.
Azóta merül, és a kamerát egy 6S is simán legyalázza, mert amúgy frankó kamera van benne, de nagyon elcseszték. Temperával nem tudok úgy "mosni", ahogy jelen esetben az Mi9 kamerája...
AZ egész egy kalap gané lett most, mikor ezt megjegyzem a topikjában, akkor konkrétan a társaság 70%-ka kiakad és mindenáron bevédi ezt a tákolmány MI9-cet. Pedig jó telefon lenne az, de így... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dud998 #204446 üzenetére
Szerintem, de hozzáteszem sosem érdekelt ez a része, szóval simán hozni fogja ezt az értéket, ahogy az iPad -ek. De az ár is valahol ott lesz, ebben igazad van.
[xs max most]
[Rank list] -
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
majestic #204426 üzenetére
Naná, 550 ezres (körüli) antutu eredményt akarok látni, mint az Ipad-emen! :-D
Viccet félre...
---------
Mivel minden típusból van, most is megfogom venni, de tény és való, hogy nincs az az érzésem most, hogy csak jelenne meg és már rohanok is érte. Az a hátlapi kamera elrendezés, az valami szörnyű, mármint így képről, hogy ez élőben változik-e plusz irányba, hogy nem is olyan gáz, azt nem tudom.
De biztos, hogy ha valamivel gyalázni fog most az Apple, az a kamera és brutális hardver lesz. Mert másban nagyon nem tud... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
TheBikerider #204356 üzenetére
Még át kell gondolnom :-D
Közben egy hír a szinfonról frissítés ügyben.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Tyler Durden #204351 üzenetére
Nekem egyszer (régen mikor azt használtam) a 6S hasonlóan meghülyült töltéskor, erre csak annyi volt a gond, hogy elbaxodótt a töltő, mikor cserélve lett, újból frankó lett a töltés. Ettől függetlenül ez még lehet akár alaplap és/vagy kábel/aksi hiba is nálatok.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
TheBikerider #204350 üzenetére
Annyira felpörgettél ezzel, hogy elgondolkoztam, nehogy autót cseréljek hamarosan. Igaz, kb 4-5 hónapja vettem, de most kell egy még jobb!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro #204348 üzenetére
Nem igazán van az iPhone-nál nagy áresés egy új készülék bemutatása után. Valamennyi lesz, de az nem egetrengető változás lesz.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Az esim-ről jut eszembe, ma beszéltem a telenor-ral, de a végén erre is rákérdeztem, hogy az esim, hogy áll a telenornál? Magam előtt láttam az ügyfélszolgálatos csaj buta képét, mikor rákérdezett, hogy miről van szó? De így.
Utána mondom neki, hogy Telekomnál már létező dolog ez. Nos, ő erről nem tud infóval szolgálni. Szerintem azt sem tudta mit kérdeztem. Kicsit furcsa is volt számomra, hogy ennyire nincs képben egy ügyfélszolgálatos még akkor is, ha telenornál ez nem mostanában lesz.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#72445440 #203805 üzenetére
Írok még erre egy re-t, aztán részemről be van fejezve. Amikor megkérdezték, hogy azonnal levonásra kerül, még előttem is írták, hogy igen.
Utána tök normálisan leírtam, hogy két különböző dologról beszélünk, mármint te.
99 óta mac-et használok, az Apple a büdös életbe nem hitelezett senkinek a store-ból. Ha megvetted, az ott levonásra kerül az "átlagtól" azonnal. Nem értem, hogy miért kell regény írni a bankok háttérfolyamatáról, mikor nem ez a lényeg. Hogy most nyomni akartál latba, hogy te mennyire értesz hozzá, lehet, de én nem ma kezdtem (ezt sem), sőt.
Egyszerűen, amit leírtál az totális félrevezetés a fórumban az ájfonosoknak, még akkor is, ha házigazda egyetértett veled, nem azt jelenti, hogy az úgy is van, mert ő is tévedett ebben. Nem tudom minek irkálsz regényeket, de szavanként bele tudnék kötni az összesbe, mert annyira félrevezetők ezek az írások.Akkor most utoljára leírom, aztán ezzel a témával részemről végeztem.:-)
Amióta létezik store, onnan ha valaki vett/vesz valamit, az azonnal levonásra kerül(t). Ennyi, tökmindegy a bank és az Apple további háttérfolyama, amihez az átlag user-nek már rég semmi köze nincs, tőle a pénzt azonnal el lett véve és továbbiakban nem is kell mással foglalkoznia, mint a megvett szoftverrel. Az megint egy másik téma, hogy lehet kérni a pénzt vissza, ha valami nem olyan, mit ahogy bereklámozzák és ilyenből sok hulladék van a store-ban is.
Szép napot.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
lugosi #203787 üzenetére
Akkor is azonnal vonta le, csak te így kaptad meg összesítve. Tehát, ha vettél valamit, csak példaként legyen ez most 20 ezer forint és egy automatánál álltál, amiből feltudtál volna venni 100 ezret, a 20 ezres vásárlás után, ott helyben már csak 80 ezret tudtál volna kiszedni.
Aztán lehet, hogy aznap még elköltöttél 4-5 ezret és összesítve lejött, hogy 25 ezer levonásra került, de mint írtam ez azonnal megtörtént. Ezt anno párszor próbáltuk/teszteltük. Szóval, csak a user látta úgy, mintha az egész napi vásárlásait egyben vonta volna le az Apple.
Nem is értem ezt a részét, hogy jött elő, az Apple sem hülye, nincs és nem is volt olyan, hogy bárkinek is "hiteleztek" volna 1 forintot is akár csak 1 percre. Hogy aztán a végén nem marad annyi pénz, hogy letudja szedni a vásárló számlájáról.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
-secret- #203734 üzenetére
Mondjuk tegnap érdekes fasságot kreált a store. Megvettem a Quickshot Pro-t, potom 22 ezerért...
2X power, face id, szóval szokásos.. már tölti is le, az app azonnal váltott pro-ra, ezt láttam, de ugyanakkor 1 perc múlva feldobta újból az megerősítő fizetési ablakot. Amit természetesen azonnal kinyomtam. Nézem a szoftvert jobban, hát látom, hogy teljes verzió.Akkor ez mi a lófütty lehetett? Mivel a revolut virtual kártyával vettem meg a szoftvert, mindjárt beléptem (mivel az is furcsa volt, hogy nem kaptam azonnal üzenetet a vásárlásról) és nem volt ott semmilyen fizetés a listában, de úgy emlékeztem, hogy a teljes összegből ez levonásra került. Komolyan nem emlékszem mennyi pénz volt ott összesen.
Eltelt félóra és akkor jött a revolut üzenet a vásárlásról, akkor már ott volt a listában is, viszont a teljes összeg ugyanannyi maradt, tehát le volt vonva, mégsem látszott a listában és nyilván azért, mert az apple store algoritmus most valamit "k...ra benézett"...Az esetet a support-nak hajnalban megírtam...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
DonThomasino #203733 üzenetére
Azonnal megtörténik a levonás. De ez mindig is így volt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Whysperer #203650 üzenetére
A párod még nem gondolkozott el azon, ha ennyire elejtegeti a telefonokat, akkor felrak rá egy TG-t meg egy olyan tokot, ami a sarkoknál véd leginkább?
Mert ezeket pont azért találták ki, hogy elnyelje a becsapódás nagy részét.
A 6s meg pont ilyen, 10-ből 8 az tuti sarok lesz, onnan aztán pattog tovább.
Ha úgy esik még a kamera üveg is megreped, tudom, mert az egyik kislányomnak most cseréltettem teljes házat meg kamera üveget. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Fr3eWar #203552 üzenetére
Na várjál, eszembe jutott valami. Van nekem többek közt egy MI vezeték nélküli töltöm is, pl ez 20W körüli értékkel tudja tölteni az MI9 telefont lényegében 30-40%-ról 100%-ra 40 perc alatt feltölti, de ez olyan kicseszett melegedéssel jár, kb 20-25 perc után, hogy a saját beépített ventije sem tudja hűteni, ekkor a töltés lelassul, illetve le is áll(hat). Kis usb venti külön ott figyel, ha az Mi9-cet teszem rá ekkor még azt is bekapcsolva hűti mind a kettőt, így minden gond nélkül gyorsan feltölti a telefont.
erről a "lepényről van szó
(bocs elég homály kép lett)Ha az iphone-t teszem rá, akkor nincs ilyen, mert azt nem tudja ilyen gyorsan tölteni. A töltő és a telefon is hűvös marad a beépített ventinek köszönhetően.
Vagyis eltudom képzelni, hogy a töltőd túlmelegszik 80% körül és egyszerűen nem tölt tovább, próbáld meg te is usb, vagy akármilyen másik ventivel közben hűteni a töltőt meg telefont is, ha hűtéssel, illetve ezek után feltölti, akkor ez volt a gond, ha nem, akkor nem tudom, Jah, másik töltőn is kellene próbálni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Arellig #203267 üzenetére
Úgyis meg így is működik, tehát ha előtte beazonosítod magad és már csak fizetni kell, vagy ha a terminál fölé tartod a telefon az NFC érzékeli és azonnal a wallet nyílik meg, de akkor még oda kell hajolni, bár, pl az XS MAX elég furcsa szög(ek)ből is azonnal azonosít.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Norbi. #203231 üzenetére
Én kettős vagyok, szóval ez nekem nem újdonság, de "itthon" meg nem vagyok otépés és engem az a fizetési lehetőség nem érdekel, ha valamire pénzt kell előtte tölteni. Fő kártyacsatolási lehetőség és azonnali fizetés játszik. Az egyik nagy netes cégtől havonta megy a revolut-ra utalás, kérték is ám ezerrel minden tetves bizonylatot, bevallást, dokumentumot meg a tkm tudja miket már...mikor meglátták az utalásokat.
Ez a cég az egyike azoknak, aki a legjobban fosik, ha náluk valaki tisztára mossa a pénzét, a legtöbb bank (néhány) meg nagy ívben tojik rá, ha nagyobb összeg kerül a számlára.Szóval, már régóta minden oké a revolut-tal, emiatt ezt is használom (METAL) főkártyaként, talán mostanában inkább már többet is, mint a többit, amióta apple pay "barátok" lettek.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
madgie #203219 üzenetére
Az biztos, hogy gyorsan megkapták az infókat ezzel kapcsolatban.
---------------------------------Viszont, akinek ez új és van lehetőség tesco-ba menni vásárolni és esetleg tart a beégéstől, hogy nem működik a mögötte állók feltartásával, akkor ott az önkiszolgáló fizetés (bár nyilván nem mindegyikben van), de ott lehet próbálgatni, akár árunkénti fizetéssel, hogy az adott telefon hol érzékel a legjobban. Pl az xs max fentebb, ha a teteje körül viszem a terminál felé, az 100%-hogy azonnal lehet fizetni.
Szóval, ha ott nem működik valami, akkor nem tartasz fel senkit és kiderítheted, hogy mi gebasz lehet a fizetéssel. Pl Pécsi 3 áruház közül a legnagyobb uránvárosi tesco-ban a kutya nem foglakozik veled, amíg nem kérsz segítséget valamiért...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
i-sti #203216 üzenetére
Én már egyáltalán nem számítok újnak ezzel a fizetéssel. Azt észrevettem viszont, hogy nagyon gyors ütemben terjed, hogy így is lehet fizetni. Elég rég tapasztaltam, hogy az eladó bután nézett volna rám, mert a telefont, vagy az órát akartam a terminálhoz érinteni. De, ahogy írod is, a mögöttem állókból 10-nől 8 az kib...ott bután tud nézni még, hogy azmegmicsinálott?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
aujjobba #203041 üzenetére
Egyelőre semmi hátrányát nem érzem, hogy nem azonnal jönnek a levelek, hanem 15 percenként kérdezi le őket.
Mármint a gyári gmail app-nál? Mert az nálam azonnal dobja üzeneteket, inkább nem írom le, hány mobil van a családban, de az ájfonoknál ez szinte azonnal történik a droidot is beelőzve. Jó nem ég és föld a különbség, de kb 5 másodperces késéssel kapja általában a droid a mail üzeneteket a gmail applikáción.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Milyen állapotban van most a public beta? Látom azóta jó pár frissítést kapott már...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Csak annyit a múltkori 300-320 ezres ajánlatokra, amivel nem értettem egyet, , hogy az XS MAX 512 GB telefont még 7 hó garanciával, 4 nap alatt elvitték 380 ezerért, szóval el lehet ezt még nyomni 400 ezer környékén...De ahhoz valóban patikaállapotú készülék kell.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #202397 üzenetére
Ha nálad hiszti, hogy eszer beírtam, hogy minden ok nélkül 1 nap után elkezdett merülni, mint a balta akkor vedd annak. Én ezt akkor tartanám hisztinek, ha folyamatosan ezt szajkóznám b+...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
MasterMark #202382 üzenetére
Na ne mond, én meg nem ma kezdtem és nem 3 órája volt rajta. De most akkor legalább leírtad ezeregyedszer.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez a public béta eddig fasza, Xs 3 óra alatt 50%-ot merült, úgy, hogy hozzá sem értem csak amikor épp kézbe vettem...mondom, hogy ez meg mitől ilyen kicseszett meleg?
Vissza is ment a stabil...
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest