- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
HardRic
addikt
válasz Gsx-rr #234510 üzenetére
Elég érdekes az, hogy egyáltalán erről beszélni kell, mert nincs leírva. Úgy kell "összelopkodni" a tudást különböző oldalakról, tech videókból, mert még az Apple support oldalain sincs leírva javasolt töltési módszer. Pedig az Apple a legtöbb dolgot nagyon részletesen leírja.
Én elég sokat olvastam a témában és próbálgattam különböző módszereket. Lényegében arra jutottam, hogy:
- A Li-ion akksi akkor is öregszik, ha csak áll.
- Ha huzamosabb ideig állni hagyod, vagy pont hogy töltőn, akkor 50% neki a legjobb. Pl. Suface-en van kiosk mód, ami 50%-on tarja az akkut, így biztosan nem púposodik fel, mert folyamatosan be van dugva.
- Előzőből kiindulva: az tesz az akkunak a legjobbat, hogyha a 20-80% közti töltögetést el tudod érni. Egyik extrémet sem éri el a töltöttség, és az ionok az akku mindkét rétegében kb. ugyanannyi időt töltenek.
- Ha ezt elfogadjuk, akkor a nagyon gyakran emlegetett 40-80%-ozás hülyeség, mert úgy többet vannak az egyik rétegben a Lítium ionok.
- A hő megb*sz. Lehet szidni az Apple-t -- mint ahogy minden reviewer teszi -- hogy a fast charging le van maradva 4 évvel, de 20W-on kb. egyáltalán nem melegszik az iPhone. Épp, hogy langyos. A Xiaomim vezetéken 27W-ot tudott, wireless 20W-ot. Hiába vigyáztam rá, a hő azért megnyirbálta a kapacitást. Az Apple cuccokat már csak a support hosszából kiindulva nem 2 évre tervezik, mint a kínai cuccokat, nem tehetik meg, hogy 60 meg 120W-os töltőkkel kinyírják az akkut. (Persze lehet csalni, hogy 2 kis akksit töltesz egyszerre, de a Mi 10 Ultra pl. így is rohadt forró.)
- A sok kis töltés módszer szintén hő szempontból lehet kedvezőbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest