Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
markknight
veterán
válasz
#86564352 #276073 üzenetére
De ennek a qickpathnak van bármi létjogosultsága? Összesen 1 embert láttam élőben használni eddig és hát elég mókás volt, ahogy húzogatja az ujját ide-oda. Akármerre nézek, lehet az konzol vagy PC, sehol nincs ez a húzogatás és szerintem nincs is helye a piacon. Illetve helyesbítek, használja aki akarja, ám sok értelme nincs, hiszen ha beülünk a gép elé, akkor ott úgyis gépelni kell, legalább fejleszti a képességét azoknak akik nem tudnak vakon írni.
-
válasz
#86564352 #275949 üzenetére
Mondok egy meglepőt, de.
Az iPhone elkészíti a teljes képet. Csinálj egy fotót 16:9-es beállítással, majd utána menj be a fotókba, szerkesztés, “kiegyenesítés” ikon, “crop” ikon és változtasd meg a képarányt 4:3-ra és meglesznek az alul-felül levágott részek (nem a 16:9-ből vág újra ki 4:3-ot, hanem az előzőleg “levágott” részek lesznek láthatók). Nem tudom, hogy csak iCloud fotókönyvtár esetén van-e így. Ha jól tudom, akkor ilyenkor elkészíti a 4:3-os teljes szenzoros képet, és a 16:9-et úgy tekinti, mintha utólag croppolt, szerkesztett kép lenne, de megőrzi az eredeti 4:3-os képet is.Tök érdekes, nekem szimpatikus ez a funkció.
-
Oplex
tag
válasz
#86564352 #275248 üzenetére
Teljesen egyetértek, ez az egész nyílván szokás kérdése. Így egy szűk hónap után is már sok minden jobban tetszik, mint Androidon, van olyan amit megszokok majd, meg pár olyan is amit valószínűleg nem annyira, de együtt lehet vele élni.
A nagy testreszabhatóság sem hiányzik, nincs kedvem minden szirszart beállítani, meg csengőhangokat, háttereket, csak ez a pár funkcionális beállítás lenne jó talán.iOS egy mozdulat felugrani lap tetejére
erre még nem sikerült rájönnöm, ezt hogy kell? -
válasz
#86564352 #275222 üzenetére
Pedig ez nálam is rendszeresen előfordul.
Ennyiből jobb a droidok hívaskezelő megoldása.Ott egy rövid ideig van egy “összegző” képernyő a hívás befejezése után,nem tudsz véletlen félre nyomni.
Itt egyből eltűnik a képernyő és ha közben már bökni akartam akkor fix hogy 10-ből 8x a híváslistában szereplő éppen az bökés helyén lévő számra rányomok. -
Laslow
senior tag
válasz
#86564352 #275174 üzenetére
Értem én, semmi gond, legfeljebb a következő telefonomon nem lesz alma. Majd megveszi az aki már elfogadta és megszokta ezeket, vagy aki még nem tudja milyen is pontosan egy iPhone. Én meg másfelé viszem majd a pénzem. Nem fogok majd ide írogatni, meg borzolni az almás kemény mag idegeit, és sokkal kevesebb panaszom lesz nekem is. Win-win. Már amennyire az win az Applenek, hogy eggyel kevesebb készüléket ad el.
-
SharpSA
veterán
válasz
#86564352 #275147 üzenetére
Ehhez most már nekem is szólnom kell: honnan tudja a platformot váltani szándékozó felhasználó, hogy mire keressen rá, mik a számára hátrányosabb lehetőségek? Kérlek adj erre használható tippet! Szerintem nem tudsz. Viszont ha a sokszor felmerülő ilyen jellegű kérdések mindegyike szerepelne az összefoglalóban, akkor sokkal könnyebb lehetne az adott felhasználó dolga.
-
Face8814
őstag
válasz
#86564352 #275147 üzenetére
Ezt azért annyival kiegészíteném, hogy androidról IOS-re váltás előtt nem igazán tudok rákeresni ilyen dolgokra, lévén fogalmam sincs mik azok a dolgok, amik hiányozni fognak az egyik rendszerből a másikkal szemben.
Az igaz, hogy erőteljesebb kereső használat a forumban előnyt jelenthet, de mivel folyamatosan változik az ios is, nem biztos hogy ami fél éve valid volt az ma is az.
Illetve szerintem nagyon is hasznosak az ilyen droid vs ios beszélgetések. Nagyon sok olyan infót lehet megtudni az adott rendszerről ami egyébként nem biztos hogy kiderülne. -
Uyuarasy
tag
válasz
#86564352 #275141 üzenetére
Szerintem en eleg sok dolognak utanajartam, de igy is meglepodtem nehany dolgon Android -> iOS valtas utan.
Ezzel szerintem nincs gond, az osszefoglaloban van egy - nem tul hosszu - felsorolas a fobb kulonbsegekrol, amivel viszont nem lehet mit kezdeni, az a “de ez mindig is ilyen volt” es hasonlo valaszok az egyebkent valos problemakat fejtegeto keresekre.
Nyilvan nem varhato el az asszertiv kommunikacio mindenkitol, de nehany hetes ittletem alapjan sajnos nem tul pozitiv az itteni kozossegrol a benyomasom. -
Imi1981
veterán
válasz
#86564352 #275141 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz mert sokszor írnak megoldást amit például nem is tudtam! Például a gyári billentyűzeten is tök sok trükk van amit nem tudtam és itt valaki leírta ( lehet pont te 😄 ). Szóval igen akik váltottak ( én is ) hiányolnak dolgokat de sokra van megoldás csak nem tudunk róla . Én már sok funkciót és beállítást megtudtam innen a fórumról .
-
TheProb
veterán
válasz
#86564352 #274646 üzenetére
Az oké, hogy tudja a FID, hogy ott vagyok. De akkor is ezt csinálja, ha nincs a kezemben a telefon. Teljesen hektikusan hol bömböl pl a messenger értesítés, hol meg sem nyikkan.
A call deny tényleg ki volt kapcsolva, azt köszönöm.
Nem csörgött témára: Lehet, hogy valóban a focus volt a ludas (legalábbis 1x tuti, drive mód volt aktív és csak a favourites contacts volt engedve.)
Mai agyérgörcs (nem az első): Hívnak és nem tudom felvenni a telefont. Hiába próbálnám jobbra húzni a "slide to open" csúszták, nem reagál a telefon. Ilyenkor nem tudok mást tenni, mint kinyomni és visszahívni. Ez elég tré.
-
Laslow
senior tag
válasz
#86564352 #274561 üzenetére
Valóban tudja a Naptár a következő néhány eseményt mutatni, láttam, de ez nekem nem elég. Gondolj bele, egyeztetek időpontot orvossal, autószerelővel, akárkivel, az kell, hogy egyben rögtön lássam a következő heteket, hogy 2 hét múlva 14:30-kor szabad vagyok-e, vagy sem. Google Naptár ezt rögtön mutatja, Apple Naptár csak a konkrét napra kattintás után, mikor kifejti, hogy mi is aznapra a pötty (azaz naptárbejegyzés), hogy az egy reggeli vagy esti valami-e, vagy üti a 14:30-at. Nem hatékony. És ez a nem hatékonyság jellemzi az egész iPhone-t Android után fél évvel. És nekem ez okoz igazából csalódást, mert iPhone vásárlás előtt abban a hitben éltem, hogy zárt ugyan az iOS, de mindenre van benne megoldás, méghozzá jó, minőségi, így nem okoz gondot a zártság, mert minden pont jó úgy ahogy van. Na, ez a marketing ereje. Persze, mindez csak szerintem, mert más lehet teljesen elégedett az iPhonejával. Nyilván, amíg nincs igénye jobbra, mert talán nem is tudja, hogy lehetne valami jobb is, mint amit és ahogyan az Apple elé rakott, és amivel egyébként akár boldog.
Most pl azt néztem az előbb, hogy az appjaim frissítései mind több száz MB méretűek. Vajon az iOS mindig a teljes appot letölti frissítéskor, és nem lehet azokat - Androidhoz hasonlóan - felszeletelni, hogy csak a megváltozott szeleteket kelljen frissítéskor letölteni? Vagy itt is van erre lehetőség, csak a lusta fejlesztők pont nem éltek vele az imént nézett appoknál?
-
Laslow
senior tag
válasz
#86564352 #274526 üzenetére
Valóban megszoktam az Androidot, hiszen sok évig azt használtam. Ott a naptár ikon az egy statikus ikon. Ha dinamikusat szeretnék, akkor a naptár ikon helyett egy naptár widget-et rakok ki a képernyőre - megoldható. Viszont azt belátom, hogy jó ötlet, hogy alapból dinamikusan az adott napot mutassa az ikon.
Én régebben egy teljes főképernyőt elfoglaló havi nézetet szenteltem a naptárnak, ahol egy pillantással látom az egész hónap bejegyzéseit. Ez külső alkalmazással most is megy iPhone-on is. Most azonban ehelyett szimplán a Google Naptár Widgetet használom, amivel +1 kattintás az általam kedvelt havi nézet elérése (rá kell bökni a widgetre). De ez is olyan, hogy próbálgattam az Apple naptárat és a Google naptárat, és elsőre tök jónak és szépnek tűnt az Apple megoldása, de aztán a használhatóság miatt a Google megoldása mellett döntöttem: egyszerűen azon a havi nézet átláthatóbb mint az Apple verzión, mert míg a havi nézet az Apple-nél az egyes napokhoz csak pöttyöket jelenít meg bejegyzés esetén, addig a Google verzió ki is írja a bejegyzéseket a napokhoz, és még ha ezeknek csak az első szavuk fér is ki (ami 99% bőven elég), máris sokkal előrébb vagyok, mintha minden napra egyesével rá kellene kattintanom, hogy mi is van aznapra. Szóval szebb az Apple megoldás, mert tényleg szebb, de használhatóbb a Google megoldás, mert jóval kevesebb időt és munkát igényel hogy ugyanahhoz az információhoz hozzájussak.
-
doc
nagyúr
válasz
#86564352 #274294 üzenetére
Nagyon jok ezek a gyari keyboard tippek, koszi
Ezek egy resze iPadrol mar ismeros, de vannak benne ujak, szerintem megprobalom megszokni
Egy dolog ami meg nagyon zavaro benne, hatha erre is van otleted... az autocorrect ugye odairja a javaslatot a szo ala, ami mellett az X-re nyomva ignoralni tudom. Van erre valami kenyelmesebb mod, hogy ne kelljen "odanyulkalni"? Androidon eleg volt az autocorrectelt szo utan egy Backspace-t nyomni, es egy mozdulattal visszarakhattam azt amit kijavitott, eredetire.
Mondjuk a slide to type nagyon hianyzik magyarnal, latom erre irtad is hogy nincs (ez megnyugtato hogy nem csak en allitottam be rosszul) -
markknight
veterán
válasz
#86564352 #274088 üzenetére
Megmondták, hogy nem akarják egyesíteni a két platformot, ami szerintem nagy hiba. (üzletileg viszont jó döntés)
Lehetne olyan MacOS-t gyártani ami tud tablet nézetet is és problem solved, aki a régi iPades UX-et akarja az használja tovább, aki meg nem a válthat rendesre. Próbáltam már billentyűvel + egérrel is használni az itthoni iPadet, de őszintén szólva olyan mintha hátrakötött kézzel kellene brillírozni. Pedig nem akarok ám modellezgetni, egyszerű sheets meg Jira, de nyilván nem akarják meglépni ezt, hiszen saját magukat lőnék tökön, senki nem vinném a Macbookokat, Maceket.
A játékok meg a szoftver miatt még meg tudom érteni ezt a bomba hardvert, aztán lehet, hogy kétdimenziósan gondolkodok, de szerintem kevés olyan user van aki filmet szerkeszt meg effektíve táposabb appal dolgozik rajta (autocad és társa). Jobb érzésű ember ilyenkor lerakja az iPadet és megy a nagy gépre.
Mivel idehaza már feleségem is sokat tanul, recepteket, képeket, jegyzeteket stb használ így nagyon fájó pont, hogy nincs user kezelés benne
Most megosztott albumok vannak, ő Chrome-ozik én Safarizok meg hát próbálunk messengeren ki-be jelentkezgetni. Meh.
-
válasz
#86564352 #273904 üzenetére
Nem fog zavarni, nem oda nézel böngészés közben. 14 PM-on észre sem veszem, kivéve természetesen,hogy direkt odanézek. Arra mindenképp jó,hogy direkt rápillantásnál lást, megy a zenelejátszás (tehát ha nem szól az adott fülhalltaó, akármi, akkor lehet arra gondolni, hogy mondjuk le van némítva a hangerő, vagy ilyesmi).
Ja és nem tűnik el, mindig ott van. Kivéve lockscreen, akkor átkerül alulra.
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
#86564352 #273661 üzenetére
Az oké, de nekem a Beállítások Mail opcióban ezek voltak beállítva
De mégse jött semmi, csak ha alul bementem a Customise Notification részbe, és ott még külön kellett állítanom
Szóval olyan, mintha a mail appon belül külön meg az accountra magára is engedélyeznem
kellett volna mindent. Ezért a pislogás és keresem a logikát, hogy megértsem és tanuljakEnnyiből jobb a Gmail, ahol van külön fül az elsődleges leveleknek, és még a címkéket is lehet külön állítani, hogy értesítsenek e, de sajnos ezt semelyik másik mail app nem tudja (jelenleg Gmail címemre Edison mailt használok), úgyhogy lassan muszáj leszek külön mail fiókokat kreálni a hírleveleknek, és külön külön kezelni őket.
-
Imi1981
veterán
válasz
#86564352 #273333 üzenetére
Safari böngészővel kiraktam főképernyőre az emby-t parancsikonként (vagy mi ez) és tök olyan mint az alkalmazás! Nem olyan mint mikor böngészőben nézem! Tökéletes működik és ugyebár így nem fizetős! Annyi a bibi, hogy teljes képernyős videó lejátszáskor nem tűnik el ez a gesztusvezérlő segítő csik. Ha ezt el lehetne tüntetni olyan lenne mint az alkalmazás amit appstore-ból le lehet tölteni.
De végülis annyira nem lényeg meg nem is nekem kell mert én infuse-t használok amiben emby-t elérem. -
törölt tag
válasz
#86564352 #273321 üzenetére
Meg egyszer stringen belul nem keres. Ha angolul hasznalod, es updatre keresel nana hogy megtalalja. Mivel kulon szo, es az elejere keresel.
Magyarul hasznalva, a frissites a menu nevenek nem az elejen van.
Az hogy a magyar menuben az angol update szora sem ad talalatot.. mindegy, engedjetek el nyugodtan. Megkaptam a valaszt, ez ilyen. Nincs kapcsolo arra, hogy ugy mukodjon a keresoje mint barhol mashol az it vilagaban. -
-
DGery
aktív tag
válasz
#86564352 #273165 üzenetére
Nekem az is elég lenne, ha legalább be tudnék jelentkeuni, h később átvigye a megtanult dolgokat ha telefont cserélek...
de valamiért folyamatosan hibát dob...
De én is baromira sajnálom, hogy megszűnik a SwiftKey support, még droidon kezdtem használni cca 6-7 éve aztán ma a privát és a céges telefonon is az elsődleges bill volt... :/
-
Imi1981
veterán
válasz
#86564352 #273222 üzenetére
Na ezeket egyiket se tudtam! Bár csak két hete van iPhone -om. Én shifkey billentyűzetet használom mert egyszerűen kényelmesebb. Gboard se rossz de azon többször félre ütök. A gyári tetszett volna csak nincs fix számsor bár a tipped azért sokat segít ezen.
Mindenesetre jó, hogy leírtad ezeket a módszereket. Bár másnak írtad de azért köszönöm! -
SharpSA
veterán
válasz
#86564352 #273222 üzenetére
A számok ilyen elérését nem tudtam, így már egy problémával kevesebb, azaz majdnem, mert így csak két kézzel használható. Viszont az = jelhez mindenképpen plusz 2 nyomás kell, míg a SwiftKeyben a számsor kirakása után az 123-ról húzással elérhető. Végülis még működik a SwiftKey, készüléket nem szándékozok cserélni még, mert nincs értelme.
-
killertibi
tag
válasz
#86564352 #268097 üzenetére
Nincs low power. Amúgy 2 napja küzd vele, én most untam meg, hogy nem jövünk rá. Megcsináltuk ezt a kényszerített indítást, nincs változás. Azt írja ki, hogy nincs elég icloud tárhely, ezért bővítse. Ha rányomunk, akkor meg feldob egy oldalt, ahol látszik hogy 5/50gb a foglalt, szóval van 45gb ahova tölthetné a lomot.
-
Laslow
senior tag
válasz
#86564352 #267936 üzenetére
Az optimalizált töltés nálam sem az igazi. Az alapötlet jó, de már 2-3 órával az ébredés előtt felengedi 80-ról 100%-ra, és így 2-3 órán át 100%-on szokott lenni mire felkelek. Pedig mindig ugyanakkor kelek.
A másik meg, hogy ha este még 50% felett van, akkor nem rakom éjszakára töltőre a telefont, hanem csak reggel egy 20-30 percre. Viszont utána meg - ha tehát kihagyok 1-2 éjszakai töltést - már nem indul el pár napig az optimalizált töltés, hanem rögtön feldobja 100%-ra, és ott is tartja reggelig. Szóval ha egész éjszakára töltőre rakom mondjuk 30-40%-kal, akkor szinte egész éjjel, 6-7 órán át 100%-on lesz a telefon.
Nem tudom miért nem lehet beállítani neki, hogy figyu telefon, ha este 10 után töltőre raklak, töltheted magad nyugodtan 80%-ig, de aztán úgy töltsd magad tovább, hogy reggel 6:30-ra kerülj 100%-ra! Igazán nem lenne nagy wasistdas ezt a működést megvalósítani, akár az Akkumulátor menüpontban manuálisan, de akár automatikusan, ahol a 6:30 mondjuk egy 7:00-ra beállított ébresztőből kalkulálódna, vagy a szokásos hétköznapi/hétvégi telefonnyomkodási kezdőidőpontból. Mert lehet itt marketingelni, hogy AI, meg ilyenek, de igazából csak egy csiszolatlan, gyenge algoritmus áll az optimalizált töltés mögött.
-
-
tothjozsi96
addikt
válasz
#86564352 #264253 üzenetére
Mikor új volt a telefonom, én is így használtam, próbáltam használni. Így 2 év után meg minden nap lemerítem, sajnos. Este már nem is töltöm fel, meg össze-vissza töltöm, nem tesz neki jót sajnos. Eleinte teljesen kivoltam hogy mennyit bír a 11 Pro 100%-ra töltve, most meg azon vagyok ki hogy milyen hamar lemerül, és nem bírja ki nap végéig.
Egyébként most néztem NOHON akkut, 11 Pro-hoz, 22e, nem éri meg.
-
-
DGery
aktív tag
válasz
#86564352 #263799 üzenetére
Nálam is ez a probléma, és a hálózati visszaállítás is megvolt.
Sőt, ha manuálisan nyomok a szinkronizációra, akkor sem tolja fel.
Mindég feljön az üzenet, hogy akku üzemidő hosszabbítás miatt a frissítés szüneteltetve van, pedig semmi beállítást nem találtam ami ezt indokolná.... -
Tibee86
nagyúr
válasz
#86564352 #263148 üzenetére
Az szerintem teljesen egyértelmű és logikus, hogy a 3rd party appok beállításai nem fognak beépülni a rendszerbe. De egyébként most végignéztem a gyári app.-okat (igaz nincs mind fent), de egyedül a jegyzeteknél látom a karikában 3 pötty dolgot amit említesz, de ott se beállításokat hajtasz végre.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- IKEA
- Sorozatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Xbox Ultimate előfizetések
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest