-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
esbii22
őstag
válasz #93362944 #322792 üzenetére
Má megen’ ez a baromság, de hát androidon működik….Komolyan a falra megyek tőletek.
Az, hogy egy fejlesztő mit hogyan old meg különböző rendszereken az az ő dolga. Te meg vagy elfogadod vagy reportolsz nekik. Apple részéről adott a lehetőség, de az app fejlesztője dönti el hogy a kedvedre tesz a visszalépéssel, vagy csak betesz egy vissza nyilat a bal felső sarokba.iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
markknight
veterán
Nem semmi milyen elnyomott helyzetben vannak ezek a premium resellerek. Ma végignyomkodtam az istyle oldalát és az új cuccokból semmi nem elérhető
-
lacuska74
tag
Carplayra szeretnék youtubeot, de ugye nem támogatott.
Találtam egy Cartube nevű appot azzal állítólag működik.
Külső letöltés lenne egy honlaprol, ez biztonságos?
Használ esetleg valaki ilyet?
Droidrol jövök, ott ez természetes volt, de itt azért elbizonytalanodtam.[ Szerkesztve ]
-
NemMo
őstag
Media Markt rendelés hajnal 3-kor Fóti elosztóban volt. Ma meg fog érkezni
-
kkp900
senior tag
válasz Ron Swanson #322745 üzenetére
Szia! Ezt a tesztet be tudnád linkelni!? Mert csak 1-et találtam a You-n de ott kb 9 et bír a 16 Pro 11 meg a 16 Pro Max.
-
kkp900
senior tag
Jó reggelt Mindenkinek! Aki 15 Prot Pro Maxot szeretne annak már évek óta ajánlom a Feltöltő kártyásan való vásárlást. Csak azt nem hirdetik annyira kb sehol se. A 15 Pro van 128 GB-os natúr titán meg kék titán és kártyás csomagban 410990 a Pro max meg minden színben van a 256-os és 508989 a pro 31000 kedvezményt ad így az árból ami már csökkentett a pro max meg 41000 ft kedvezményt ad amúgy se normál árból ami 500 és 600 volt ugye. Most rendeltem tőlük a 16 prot és kaptam 35000 kedvezményt ugyan így. A 16 pro maxra meg 45000 ft kedvezményt adnak. Egyedül az van ,hogy natur titán nincsen már. Előrendelésre feliratkoztam 2 napja kb és tegnap hívtak is elmondtam ,hogy így szeretném kártyásan és ennyi küldik a telót hétfőn át vehetem a postán. A Telekomnál 18500 kedvezményt kaptam volna Magenta 1 be mivel a 2 évből 1 járt csak le ,és ahogy számoltam (Megint át variálták a csomagokat) Vagy 2600-3000 között emelkedne ha most írnék alá nekik újra 2 évet. Maxon is csak kb 40-50 ezer ft kedvezmény lenne szerintem nagyon vissza fejlesztették a készülék kedvezményeket sajnos. A 11 Pro maxra mikor elsőnek alá írtam akkor még 120 ezer volt pld.. Azóta szépen megy lefele a picsába...
Ez már a 3. év összesen amikor a Yetteltől vásárolom kártyásan a telefont olcsóbban megjelenéskor. Zökkenő mentesen. Csak ajánlani tudom másoknak is ezt a lehetőséget. És mielőtt megkérdezné valaki 3 éve kártyafüggetlen náluk is nem kell szenvedni vele mehet bármilyen kártya. Nekem is egyből a Telekomos fog.ui: Szerintem nem is az UPS fogja nektek vinni legalábbis nekem a Black Ultrat az appletől rendelve a DHL Express fogja majd hozni elvileg ma . Mondjuk még 5 órakkor Lipcsépe utaztatták a cseh raktárból .
-
veterán
válasz Bilux #322769 üzenetére
+#322771
Szóval, ha "lefoglalva"-ra vált akkor át tudjuk venni?
Huh, az jó lenne.Az idő szerintem annyira nem számít, mert én mind a kettőre 5 percen belül leadtam és csak az egyikre lett.
Na de annyi baj legyen.[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
bigdady
nagyúr
Mágnes tartó miatt hatlapra ragasztani egy kis vas lapot nem árt?
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz M1995 #322766 üzenetére
szerintem ilyen sosem lesz, hogy minden "nagy" között menni fog az üzenetek átjárása... szerintem ez az egyetlen járható út: az RCS, ahhoz nem kell külön applikáció, sem nálunk, sem droidon.
Csak annyit kell megoldaniuk, hogy mikor bevezetik itthon is, egy szoftver frissítés után alapból be legyen kapcsolva, ennyi.. mindkét rendszeren.
Bár Én olyan szinten nem vagyok ebben érintett, hogy hű, de nagyon kell ez a funkció Nekem (Viber-t így is úgy is kell használnom a céges üzenetváltások miatt, mást meg nem használok csak az imessage-t & sms-t), de azért várom hogy legyen egy kis egységesítés a két rendszer között! -
MODERÁTOR
Még egyszer kérek mindenkit hogy a rendelésekkel, szállítással kapcsolatos hsz-eket tegyétek már offba legyetek szívesek.
-
M1995
aktív tag
válasz bbendre #322725 üzenetére
Telco cégek elrontották eleve, nem állt érdekükben stb. persze egy káosz az egész. Törvényhozók lemaradva mint a borravaló. De ez mind szinte mindegy lenne, ha a Google tizenvalahány képes lett volna az iMessage, FaceTime párost lemásolni és akkor iPhone user max. telepíti a Google Messages appot. (mint Gmail és Maps felkerül sokaknál) És akkor iPhone egymás közt iMessage, Android felé Google Messages. Helyette a Google elszerencsétlenkedett mindent és a kutya se használta Androidon a Google üzenetküldőjét, amiből 10 év alatt volt kb. 10 változat 10 néven, helyette Whatsapp, Facebook Messenger, Viber, Line, Wechat, Snapchat, Signal, Telegram, Google Duo/Meet ahogy ezen a héten hívják stb. mindenféle elárasztotta a piacot és akkor ha peches helyen vagy tartsál 3-4 reklámos adatgyűjtő szar chat appot...
Törvényhozók még kárt is okoztak, amikor engedték Zuckerberg megvegye Messenger mellé a Whatsappot is.
Meg eszembe jutott még a Google mellett a Microsoft is mit összeszerencsétlenkedett, hogy a Messenger névről másfél évtizede Zuckerberg szarja jut az ember eszébe és nem az MSN Messenger lett átültetve okostelefonra, aztán jó Microsoft módra a videóhívás szinonimájaként létező Skype-ot is elbaszták, egy időben nem volt ismerősöm aki ne lett volna Skype-on, a hívóhang olyan ismert volt mint a Nokia csengés, most meg nincs ismerősöm akinek lenne még Skype-ja, Microsoft covid óta a Teams-t erőlteti, ami hulladék.Szóval vicces nekem mindig, hogy a médiában, fórumokon az Apple-t szidják az iMessage, FaceTime miatt, mikor ők voltak az egyetlen cég akik másfél évtizeden át következetesen adtak user friendly, jó minőségű, titkosított, reklámmentes chat/video platformot biztosítottak a vásárlóik számára. (nyilván a walled garden módszerrel)
Mindenesetre most a DMA-nak megfelel RCS szempontból az Apple, ők támogatják a GSMA szabvány univerzális profilt, most a szolgáltatók térfelén a labda, Vestager őket piszkálja már.
A kritikusok az Apple szidás közben hogy miért nincs RCS támogatás, elfelejtették, hogy a sima RCS nem titkosított, szóval most megint ott vagyunk technikailag "jobb" Zuckerberg reklámos szarjait használni, mert legalább már a Messenger is E2E. Ha amikor X hónap múlva a szolgáltatók nagy nehezen bevezetik az RCS -t és ha amikor Android user bekapcsolja, hajlandó a Google Messages-t használni, hogy na azon mehet a képküldözgetés és chatelés, még akkor is marad a titkosítatlan tényező. Amennyire olvasom USA-ban jobban rajta vannak a szolgáltatók, ott megoldódik a blue bubble & green bubble téma, Apple ugyanúgy tudja reklámozni kék biztonságos, zöld titkosítatlan, a világ többi része marad Zuckerberg szarjain és pár többin. Mint legnagyobb Android partner a Samsung se csinált sokat, csak feliratkoztak a Google Jibe módszerre, szóval tök vicces volt évekig követni tech fórumokon az RCS hisztit Apple irányába, miközben Android táboron belül se használta kutya se gyakorlatilag. DMA érdekesebb része a chat appok közti átjárás, Zuck már rajta van Whatsappból írt üzenet megérkezik majd Messengerbe és fordítva, így legalább elég egyik fost felrakni. Ha ez menne minden "nagy" között, akkor az egész RCS kabaré végképp irreleváns lenne.
-
Franky2Ster
senior tag
Kell a lòvè nekik előbb utòbb ide èr
-
veterán
válasz sipoczgabor #322754 üzenetére
Ebben semmi furcsa nincsen, a 13 egészen most szeptember 9-ig forgalomban volt hivatalosan, mindenhol is kapható volt.Ennek a helyére lépett most a 14, de még 13 is van raktáron a telekomnál, most csekkoltam.
-
majestic
őstag
Na most változott a státusz, már Németországban van a cuccos és holnapi érkezést ír (UPS)!
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
sipoczgabor
tag
válasz Sys85 #322732 üzenetére
tök érdekes, én idén tavasszal vettem a telekomtól új iphone 13-at, most kíváncsiságból megnéztem a kínálatát, csak 15ös széria van, ráadásul a 13 se központi raktárba volt, vagy csak neten keresztül. Beslattyogtam egy kis telekom boltba mégcsak nem is megyeszékhelyen, megmondtam mit szeretnék, megkérdezte melyik szín, böktem egyre és már hozta is, ráadásul azthiszem 17,~3-al volt kicsomagolva a 13
-
dnelb
veterán
ups végre frissült, holnap jön
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz Ron Swanson #322745 üzenetére
Oké, köszönöm!
-
Szabi®
addikt
Hát srácok nagyobb bajotok tényleg soha ne legyen az életben.
-
-
senior tag
-
majestic
őstag
Hacsak nem a rendszerük szart be, akkor ebből már nem lesz holnapi kézbesítés (UPS)…
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a 15pro max vagy a 16 pro éri meg jobban? A méret nem számít, és tárhelyből a legkisebb is megfelel. -
j.bravo
addikt
Sziasztok, remélem idevág ez a kérdésem - itt hátha van olyasvalaki, aki szintén 15 és 15 Pro közül választott
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
-
-
AMD94
kezdő
Sziasztok!
20 hónap 0% thm re szeretnék egy Iphone 15-öt 128 gb ost fekete színben .
Media Markt -ban csak kék,rózsaszín ,zöld szín van .
Lehet tudni valamit lesz fekete színben ?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz MasterMark #322724 üzenetére
Most őszintén.. ha ránézel arra az androidos üzenetek appra (a videóban!), elsőre nem úgy néz ki mint az instagram? totál benéztem... elismerem! tegnap csak bele néztem a videóba.. mondom komoly, insta és imessage között is megy kint nyugaton... most jobban figyeltem és ja.. leesett a tantusz
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz utomi #322726 üzenetére
Öcsém rendelte tőlük neki ugyan ez volt. Talán kedden hívták, hogy pénteken küldik, de azóta se kapott értesítést. Bár nem tudom e-mail is kellett-e vagy csak szállítási cím.
Alzától két készüléket rendeltem. Az egyikre (512GB sima Pro) most jött e-mail.:
Tavaly ugyan ez volt..[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
utomi
senior tag
Srácok aki esetleg Yettelnél rendelt elő, hívtak ugyan tegnap, hogy Pénteken küldik akkor, de azóta semmi. Nektek jött bármi értesítés, vagy ne is várjak semmit csak max. MPL?
-
bbendre
őstag
válasz M1995 #322718 üzenetére
Az a gond, hogy az RCS még csak nem is univerzális mint az iMessage hanem egy szabvány.
Senki sem kötelezi a szolgáltatót vagy a gyártót RCS Universal Profile vagy a Google használatára. A Samsung saját RCS-t indított és nem lehetett üzenetet küldeni a Google Pixel és a Samsung telefnok között RCS-en.
Csak 2020 decemberben lett a Samsung-okon Google's Jibe féle RCS.
Az Apple okos () volt mert nem a Google féle Jibe backend lett hozzáadva, hanem a szolgáltató specifikus
- Tehát ha a szolgáltató nem lép nincs RCS ( [link] )
- A szolgáltató eldönti melyik backend-et használja. Japánban van olyan szolgáltató aki használ RCS-t de semmivel sincs ősszekötve
Szóval az RCS olyan Google féle valami.
Jah és nagyon sime ügy SPAM-elni RCS-en és még majdnem ingyen is van az SMS-hez képet. Az ára a töredékeiPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
MasterMark
titán
válasz mAtThEw0319 #322722 üzenetére
Nem tudom ezeket honnan vizionáltad, de nincs ilyesmi egyelőre.
Az RCS az a saját üzenetek appban szokott működni.
Switch Tax
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz M1995 #322718 üzenetére
De hát nem mindegy milyen appot használ a másik fél??? Mint írtam (#322708) utána néztem, láttam videót, hogy Instagram appból ír a csávó és iMessage-be érkezik meg az üzenet.
Csak azt nem értem hogyan... (https://www.youtube.com/watch?v=5zVtMA813zU&t=220s)
Most már elküldöm ide bármekkora f***-nak fogok tűnni...
Azt hittem, hogy ami androidon megy alkalmazás a videóban az az Instagram... de most jöttem rá, hogy az k*****a nem az, hanem a gyári üzenetek app....
Akkor most már értem. Ez csak a gyári üzenetek appal működik majd? Vagy a többi chates alkalmazás nem fogja ezt támogatni? Pl. ha a kontakthoz hozzá van adva az insta vagy messenger felhasználóneve a másik félnek, akkor akár?!?! .. áhh .. belezavarodtam totál -
Detached
csendes tag
Valaki tudja-e h a telekom ejfeltol, vagy valamikor "reggel" kezdi el arulni a 16-os szeriat? Tavaly a 15-oknel hogy volt? Ugy emlekszem akkor sem volt naluk elorendeles... Koszonom
-
veterán
Mivel a 15/15Plus forgalomban marad, így azok ára adott, nem várható árcsökkenés, max itt-ott valamilyen mértékű akció, főleg ünnepek körül.
A 15Pro/PM meg kifut, nagy raktárkészletek nem nagyon szoktak lenni az új széria megjelenése után, a raktáron maradt készlet meg kb változatlan áron szokott leürülni, vagy minimálisan olcsóbban. -
P11
csendes tag
Mi a tendencia az előző modelleknél az árakkal kapcsolatban ha kijött az új széria? 15-ös ára fog csökkenni jelentősen rövid idő alatt, vagy csak lassan?
-
M1995
aktív tag
válasz Kicsirics77 #322712 üzenetére
Rich Communication Services
Fotók, videók jó minőségben, reakciók stb.
Sajnos másfél évtized alatt a szolgáltatók szartak bele, mert SMS és MMS díjakra utaztak, és látva a mostani közleményeiket, most se sietnek, pedig kb. 1 éves hír RCS szabvány érkezik iPhone-ra. Az Apple elvileg szeretné a szabvány RCS is titkosított legyen, egyelőre nem az. A Google az évek során megunta a szolgáltatók bénázását és lett Google féle RCS, Jibe, titkosítással, de az Apple ebbe nem akart beszállni, csak a GSMA szabványos támogatás.
A szolgáltatók most gyártókra mutogatnak, pedig miattuk állt elő a helyzet, de előbb-utóbb csak lesz nálunk is. Más kérdés, hogy az emberek mennyire állnak rá. A probléma, hogy a Google tucatnyi csodálatosan elszúrt üzenetkezelő probléma miatt Android oldalon senki nem használja az alap Üzenetek appot, hanem mindenki 10+ év alatt megszokta Whatsapp, Messenger, Viber stb. és ugye be kell kapcsolni az RCS funkciót, mint iPhone-nál az iMessage-t, és látom magam előtt, hogy hiába lehetne már RCS rendesen beszélgetni platformok között, továbbra is a megszokott reklámos chat appokon akarnak majd.
-
Noxy
veterán
Google neked sem a barátod?
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
veterán
-
majestic
őstag
válasz mAtThEw0319 #322710 üzenetére
Passz, hülye vagyok hozzá, csak tudom, hogy sokaknak ez fontos. Jó lenne ha valaki aki érti a témát, leírná
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz majestic #322709 üzenetére
Jól hangzik! Várom!
Néztem róla videót, hogy hogyan működik, de teljesen még mindig nem értem..
Írok egy üzenetet az iMessage-ből egy adott androidos ismerősöm telefonszámára és az ha neki is és Nekem aktiválva van az RCS, akkor az már RCS üzenet lesz?
Hogyan működik az, hogy pl. Instagramról írsz az iMessage-re? Láttam ilyen videót is.. nekem a kontaktba hozzá kell adnom az ismerősöm instagram felhasználónevét? Vagy alapból instagramról hogyan írsz üzenetet telefonszámra?? És így tovább a messenger stb.. nem értem hogyan működik.. -
majestic
őstag
Jövőre jöhet az RCS-üzenetküldés a magyar iPhone-okra
-
mAtThEw0319
senior tag
Lehet OFF, nem egészen az iPhone-hoz van csak köze, elnézést!
Tudtok olyan webshopot ahol vannak jó minőségű, FONOTT (& NEM szilikon!!!), Power Delivery (azaz PD) , USB-C - USB C töltőkábelek, színek & méret szerint (csak alapra gondolok fekete, fehér & esetleg ezüst & 0,5m - 1m - 2m & esetleg 3m..)
iPhone és MAC lenne a fő felhasználás.
Alza nem volt a "barátom" a keresésben.. Kár, hogy csak szilikont árulnak. (AlzaPower)
Temuról 1x rendeltem, de, hogy köze nincs a PD-hez az fix, pedig a minőségre megfelelt, de ha tölteni akarom a MAC-m, akkor fél - 1 percenként megszakadt a töltés.. nem bírja a terhelést ..
Köszönöm előre is a segítséget! -
-
Szabi®
addikt
válasz markknight #322703 üzenetére
És jön az álságos "mi zöldek vagyunk" lózung. Egyébként lehetne szabályozni, ha nem is a gyártót, de maga az ország hozhatna olyan javaslatot, hogy "márpedig ide kishaver 2-3 évig most te nem szállítasz be semmi" és meg is lenne oldva. Csak sajnos az a helyzet, hogy az orbán papáéknak is duzzad a malacpersely a 27%-os áfa miatt minden egyes eladással.
-
markknight
veterán
válasz M1995 #322701 üzenetére
Hát.. ezzel tuti nem fog mit kezdeni az EU. Mert annyiért árulják majd amennyiért nem szégyellik. Azzal viszont tényleg lehetne kezdeni valamit (globálisan), hogy nem csak az Apple hanem más gyártó se tudjon X éven belül új telókat megjelentetni (bár akkor meg csinálnának ilyen leányvállalatokat aztán úgy menne a susmus) mert tényleg pazarlás.
[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
válasz markknight #322698 üzenetére
MacBook összeforrasztás engem nem zavar, nekik technikailag úgy jó egyesítve minden egy chipen, hát felőlem... engem nem zavar, hogy utólag nem tudod bővíteni, viszont az hogy vásárláskor az SSD-RAM bővítés felára brutális, az durva.
256/8 -> 512/16Itt iPhone esetében is, nem tudom hány megás RAW kép és milyen 4K120FPS videó már a Pro esetében, de szándékosan csak 128 GB-tól indul.
(amúgy más cégeknél is látom, Western Digital My Passport 1 TB külső HDD annyi vagy talán drágább is mint 10 éve ugyanaz)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Játékmenet előzetesen a tavaly bemutatkozott EXODUS
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Óra topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Házi erősítő építése
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus, Blue, makulátlan, 128Gb, garanciális, független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest