- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz markknight #291499 üzenetére
Persze okés, a kérdés mennyi időről van szó
Én SE2020at vennék, abból ki is lehet jól szállni még és használható.
-
markknight
veterán
válasz szabonagyur #291495 üzenetére
Én nem backupoznék ha csak pár napról - hétfől lenne szó. Cél a túlélés
-
herdsman12
őstag
De az iCloud cuccokat eléri, úgy azért használható.
-
meri
aktív tag
Köszi mindenkinek, akkor nézek valami ilyesmit. A backup csak a biztonság kedvéért kéne, és csak az eredeti teló miatt, az ideiglenesre nem raknánk "vissza" semmit.
uff
-
félisten
válasz markknight #291494 üzenetére
Regi iOS-re a backupot nem fogja tudni visszarakni mondjuk.
-
veterán
Átmeneti telónak én lehet valami olcsót vennék.
Mondjuk i8,eseleg i8 Plus.Nálam még az i7 Plus is beleférne átmenetileg.
A javítás idejére egy kis kompromisszum csak belefér a gyerkőcnek.
Ha nagyon kell az Oled kijelző és a FaceID akkor talán X/Xs.
Akku mindegyikbe gyengébb lesz erre készülni kell.[ Szerkesztve ]
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Én magam Androidos vagyok, de a fiam iPhone 13-asát szervizelni kell (garis), nem tölt kábellel, csak wireless megoldásokkal. Kéne neki egy ideiglenes telefon - és Androidost tudnék is neki adni, de iPhone-t nem. A jelszavak stb. miatt talán könnyebb lenne, ha használtan vennék egy régi iPhone-t, majd eladnám.
A kérdés: milyet lenne érdemes? Nyilván nem kell, hogy 13-as szinten legyen, de néhány app (insta, snapchat, whatsapp) napi használatban lenne. Előtte kábellel azért csinálnánk egy backupot PC-re is. 8-asokat láttam már 80 € körül. Köszi előre is.uff
-
i400
senior tag
Van vkinek tippje hogy a whatsapp miért nem akarja automatikusan menteni a beszélgetéseket? Minden be van állítva, átnéztem már a lehetséges beállításokat, de mindig 1 hét után nyekereg hogy nincs mentés és csináljak.
-
Mostvid
újonc
válasz Lalikiraly #291481 üzenetére
Én várnék helyedben őszig: Mac, iPhone, iPad, Watch és akkor jó leszel, meglesz az ökoszisztéma. Be kell jelentkezned ugyanazzal az apple ID-val mindegyik eszközre. Itt van három cikk az Apple ökoszisztémáját igazán vonzóvá tevő funkciókról:
https://ithon.hu/folytonossag-az-apple-okoszisztemajat-igazan-vonzova-tevo-funkciok/
https://ithon.hu/folytonossag-a-skiccelesben-es-korrekturazasban-funkciok-hasznalata/
https://ithon.hu/folytonossagkamera-fotozas-es-szkenneles-egy-mozdulattal-macre/[ Szerkesztve ]
-
-
M1995
aktív tag
-
BossBoss
őstag
válasz Lalikiraly #291481 üzenetére
Helyedben már megvárnám, ha nem SOS. Ha nem tetszik az új, még egy ideig biztos kapható lesz a 14.
-
Gardaai
senior tag
Nem tudtok egy listát modellekre bontva, hogy ismeretlen alkatrész beszerelésekor milyen funkcionalitást vesztenek el a készülékek?
Gondolok itt pl. iPhone 12 kamera cserénél, a FaceID nem fog működni.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Sziasztok!
Mivel most lett egy M1 es Air em így néztem mellé most egy iPhone 14 Plust.
Kb két három héten belül fogom megvenni.
Az lenne a kérdésem egyrészt, hogy érdemes lenne e várni a 15 ösre, vagy megvehetem.
Mit kell beállítani a mac el való együtműködéshez?Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
M1995
aktív tag
Health app, fiók ikon alján van export XML fájlba, de szerintem is egyszerűbb a normál felületen screenshot. Igazából az elegáns megosztási módszer orvossal csak USA-ban működik, az ottani rendszerrel. [link]
iOS 17 egészen hasznos frissítésnek ígérkezik:
offline térképek, SIM kártyánként más csengőhang, facetime üzenet, interaktív widgetek -
chaosmonger
tag
válasz burgatshow #291477 üzenetére
Köszi a gyors választ, valószínű hogy ez lehet, megnéztem a router beállításokat az 5G-nél, ilyet sajnos nem találtam, próba szerencse alapon engedélyeztem azt a 3 pontot ami tiltva volt (IGMP Snooping,WMM Acknowledgement, Multi-user MIMO), és utána kb 10 másodpecig működött, majd megint jött a fekete képernyő.
Ezt szerintem feladom, majd megpróbálom a szolgáltatói routerrel. -
burgatshow
veterán
válasz chaosmonger #291476 üzenetére
Kell hozzá mDNS (multicast DNS). Azért szokták mondani, hogy legyen ua. a hálózat mert normál esetben az mDNS csak ott megy, extra hálózati komfoguráció kell, hogy VLAN-ok, hálózati szegmensek között működjön, és a legtöbb otthoni eszköz nem is biztosít hozzá beállítást.
Valszeg nálad is ez a gond, hogy ahonnan müködik, ott megy az mDNS, ahol meg nem, ott a hálózati eszköz nem engedi át, vagy nincs engedélyezve. Én megnézném, hogy az ASUS-on be lehet-e kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
chaosmonger
tag
Van valakinek tapasztalata airplay-el LG C12 tv-re? Mindenhol azt találom a neten, hogy akkor működik, ha ugyanazon a wifi network-ön van az iphone és a tv. Nos nekem pont csak akkor működik, ha nem ugyanazon vannak.
Van egy Asus routerem 2,4 és 5 Ghz-el, valamint egy dlink mesh ami ezt kiterjeszti (tehát valójában mégis ugyanaz a hálózat)
A tv az Asus 5 Ghz-es hálózathoz csatlakozik és ha a telefont a dlink-re léptetem fel akkor megy az airplay, csak a 4k-s videók meg-megakadnak.
Viszont ha a telefont is az 5Gh-es wifi-re léptetem, akkor nem működik az airplay, pár másodpercig fekete képernyő van, majd bejön a tv-n az airplay beállító menü. Pedig ettől várnám hogy a sávszélesség jobb legyen. A telefon úgy látja hogy él a kapcsolat.
Van valakinek esetleg valami ötlete?
13pro egyébként. -
Wlac
Ármester
Kösz mindenkinek!
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
markknight
veterán
Van lehetőség egy appba más Apple fiókkal belépni? (sign in with apple) Mert ez így elég béna, hogy nem lehet.
-
burgatshow
veterán
Gyari app nem tud igy exportalni, szoval kell ra kulso megoldas.
Health adatok szinkronja. -
Wlac
Ármester
Sziasztok!
A jövő héten megyek orvoshoz egy vértesztre, és ugyan nem kérte, de én lelkesen mértem a vérnyomásom itthon és rögzítettem a Health appban. Innen hogyan tudnám a legegyszerűbben kimenteni úgy, hogy azt papírra nyomtatva meg tudjam neki mutatni? Ahogy böngésztem, találtam ilyesmi oldalakat/appokat, de elsődlegesen szeretem a gyári megoldásokat használni, ha van rá mód.
A másik, hogy ez egy cikk/guide még iOS 10-hez készült, és azt írja, hogy rendszer csere esetén elveszhetnek az adatok:
The main reason to export data from Apple Health app in iOS 10 is that iTunes can’t regularly backup health and activity data for security reason, which means, if you didn’t turn on encryption backup manually, every time you set an iPhone/iPad as a new device, or you upgrade the operating system to iOS 10.1/10.2/10.3, all the data you recorded on Apple Health app will be lost.
Feltételezem, hogy ez már nem így van, csak nem volt frissítve ez a rész? Alapból régi infónak gondolnám, de a cikk 2022-ben volt frissítve, és nem tudom, hogy még mindig így van-e, vagy csak ezt elfelejetették módosítani.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Lenne egy kérdésem/problémám:
A telefonomban eSIM van főkártyaként, amit elsősorban beszédre és netre is használok.
Az Ipad Pro-mban (12,9 5th gen.) szintén eSIM van, ami egy korlátlan netes adatkártya. Minden megy mindkét készüléken hibátlanul.Ha viszont átrakom az Ipad-ből az eSIM-et a telefonomba (14 Pro) akkor abban valamiért nem megy az adatkártya sem és az elsődleges kártyán sem a Net. Ez miért lehet? Amint lekapcsolom a másodlagost, az adatkártyát, azonnal megy újra a NEt az elsődlegesen. Mindkét eSIM Yettel-es és a telefonom is az.
Valamit nem jól állítok be?
Rappi
-
oszy
veterán
Egy újabb (második) ESR kickstarter kampány. Hogyan lehet kideríteni, hogy mennyibe fog kerülni a termék?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Van egy 13 Pro Maxom, és meghalt benne a Face ID. Tegnap leejtettem, de nem esett nagyot, volt már komolyabb. Külső sérülés nem látszik. Kijelző gyári, nem volt cserélve semmi. A beállításokban ott van a face id, nincs letiltva. Ha be akarom állítani újból az arcom, csak addig jut hogy helyezzem a keretbe az arcom. Kamera működik rendesen.
Mi lehet a baj, lehet javítani?
köszönöm! -
MODERÁTOR
válasz burgatshow #291449 üzenetére
Szuper, köszi.
-
BossBoss
őstag
válasz mattheus #291415 üzenetére
Azt hittem ez csak nálam volt valami hiba. Venu 2, nap közben fel szokott tűnni, hogy nem rezeg a kezemen. Mindig manuálisan kellett BT ki/be kapcsolni telón és akkor működött. Elég idegesítő volt naponta ezzel szórakozni. Hozzáteszem ez a hiba az utóbbi hetekben jött. Előtte nem tapasztaltam.
-
-
dussy
őstag
válasz szabonagyur #291428 üzenetére
Egyszer talán frissült, de a kérdés lényegi része nem ez volt.
https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
-
Topikgazda
válasz victorhun7 #291437 üzenetére
Érdekes, hogy ilyen is van. Nálam már rengeteg iPhone fordult meg, amit kértek, hogy nézzek át ezzel a kis szoftverrel és azok között nem volt ilyen. Valamiért ismeretlen számára a gyártó.
-
victorhun7
tag
válasz szabonagyur #291417 üzenetére
[link] vagy így is meglehet nézni program nélkül.
-
Gardaai
senior tag
válasz MasterMark #291413 üzenetére
"Az akkumulátor képes a csúcsteljesítmény leadására."
Vagy valami hasonló.
Legújabb iOS van fent.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
félisten
-
Peat76
őstag
válasz Krisz79 #291421 üzenetére
Gyári töltő, Lighting kábel?
Csak normális üzletben...Média Markt, Istyle, rengeteg a hamisított...belefutottam én is...a gyárin széria szám van..ez fontos! A töltőfej hihetetlen..még kutyább..el sem hinné az ember mennyi féle hamis, fake van mindenfelé!Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Ma délután gondolt egyet a 13-m és nincs rajta mobilnet (4G-5G), csak EDGE. Újraindítás megvolt, de a helyzet változatlan... előfordulhat, hogy szoftveres nyűg, vagy meghalt az antennája? Wi-fi és BT működik rendesen...
www.smart-bus.hu
-
dussy
őstag
A kérdés lehet hülye, de milyen hátránnyal jár, ha nem frissítek? Tavaly április óta i13-at, 16.2 -vel. Többször olvastam itt is, hogy ilyen-olyan bugok jöttek a frissítéssel, nekem pedig semmi nyűgöm a telefonnal.
https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
-
kid46
tag
Hat en ahogy latom, sokan nem rakjak fel a publikus betat. Lehet inkabb megvarom a szeptembert.
-
félisten
-
Sungoo
addikt
válasz szabonagyur #291408 üzenetére
Na erre gondoltam. Nem tudtam, hogy ezt is kiírja.
-
mattheus
őstag
Láttam, hogy korábban többen is említettétek, hogy iPhone-hoz nem Apple Watch-ot használtok, hanem valamelyik Garmin modellt.
Nekem egy Fenix 6 Sapphire órám van és az a problémám, hogy iPhone 13 és 14 Pro Max esetében is kb. fél nap után "dobja" a BT kapcsolatot és csakis akkor kapcsolódik újra az órámhoz, hogy ha elindítom a Garmin applikációját.
Van esetleg ötletetek, hogy miért lehet ez ? Engem mindösszesen azért zavar ez, mert általában némítva van a telefonom és így lemaradok hívásokról.....
-
Pfiucska
aktív tag
-
Gardaai
senior tag
válasz MasterMark #291337 üzenetére
& #291338 evooo
Modell függő? Csak mert Xs Max-on a régi üzenetet dobja. De ahogy nézem iPhone 11-től meg már ez az új üzenet van.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Pfiucska
aktív tag
Sziasztok,
I11-n a telefonalos hangszoro nagyon durvan elhalkult, szinte semmit nem hallok a masikbol. Lehet ez vmi szoftveres problema vagy fixen hardware?
Nem esett le, nem erte viz, semmi kulso behatasrol nem tudok.16.5.1
[ Szerkesztve ]
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
Topikgazda
válasz victorhun7 #291407 üzenetére
Rengeteg és részletes információt kínál a 3uTools. Akkunál pl típus, gyártás ideje, ciklusok száma, kapacitás…
Amúgy pedig ott a pont nálad, mert valóban lehetséges az adatok módosítása.
-
félisten
-
victorhun7
tag
válasz markknight #291406 üzenetére
Esetleg hogy milyen márkájú aksi van benne de lehet m1 mert bármit át lehet írni ha nagyon át akarnak baszni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest