- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
-
Mattb
senior tag
válasz ny.erno #134788 üzenetére
A garanciáztatással már tele a ...cipőm mára. Igaz nem iphonerol van szo, egy lenovo tabletrol..Elküldtem garira és visszaküldték úgy, hogy a win10 helyett, ami teljesen jó volt rajta, raktak rá egy win 8at..
Egy rakat hardweres hibával küldtem el.. Szóval ezek is tudnak valamit... -
Zomb€€
őstag
válasz Zomb€€ #134764 üzenetére
Annyit haladt az ugy, hogy kiderult, hogy egy mar hasznalatban levo apple ID-hoz van kotve a telefon /mivel hasznaltan lett veve).
Letoltuk az iTunesos helyreallitast, de a fentiek miatt az aktivalas reszen nem tudunk tovabblepni.Tudnatok erre valami megoldast javasolni? Olyan is erdekel ami csak privatba fer bele
"Egyszer fent...egyszer fent!"
-
-
gretzky77
veterán
Sziasztok ha szeretném az iPhone-om teljesen visszaállítani akkor azt hogy tudom megtenni? Ne maradjon rajta semmi ill. iCloud alól hogy tudom törölni? Köszönöm
iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
ny.erno
tag
Még januárban meséltem a TMX-ről, akkor minden zökkenőmentesen ment (!!). Most viszont...
Céges telefon. 3 hetes és dobálja a hálózatot, folyamatosan megszakadó hívások. Mivel szerintem nem normális (nyugtassatok meg, h szerintetek sem.. ), gondoltam beviszem. Természetesen előtte csináltunk gyári visszaállítást, szoftverfrissítést és egyik sem oldotta meg a gondot. Most hétfőn reggel 8-kor az #1-es rajtszámmal már adtam is le a készüléket. /természetesen körbefotózva a készüléket, nehogy nekem valami történjen vele és rám fogják/. Jött délelőtt az sms, hogy átvehetem és megnéztem a jegyzőkönyvet, hogy akkor újat kapunk, vagy esetleg valamit szervizeltek rajta.Kapaszkodj...
Elvégzett szolgáltatások: Szoftverfejlesztés.
Kérdeztem tőlük, hogy akkor ugyan azt megcsinálták ők is, amit mi is? Azt kaptam válaszként, h igen, de nekik működik. Kíváncsian várom a fejleményeket.[ Szerkesztve ]
-
Tressy
senior tag
Aki esetleg régebbi verziós appot szeretne felrakni mert pl nem tetszik az új ez alapján megteheti [link] akár 1.0 facebook is kipróbálható .
[ Szerkesztve ]
-
Elims
veterán
Tudom,hogy lehetetlen megmondani,de szerintetek kb. mikor jöhet jailbreak 9.3.1-hez?
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
válasz CharlieDrop #134777 üzenetére
Nem, új telefonként állítsd be. Aztán attól függően hogy megy-e, csinálj újabb visszaállítást és rakd vissza a mentést. Ha megy akkor sajnos felejtős a mentés visszarakása, de ha nem akkor végül is mind1, gariztatás (ha van még gari).
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz CharlieDrop #134775 üzenetére
Szia!
Home+power reset, utána gyári beállítások visszaállítása és adatok törlése, de ha a home+power nem segít sanszos h valami helymeghatározó szenzor adhatta meg magát.
üdv, adika4444
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy nem tudom bekapcsolni a helymeghatározást? Szürke a felirat.
Köszi
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
radi8tor
MODERÁTOR
A fórum nem hirdetőfelület!
Keresek-típusú kérdések is hirdetésnek minősülnek!
⭐ Stella
-
szekfizsolt
senior tag
válasz architect26 #134678 üzenetére
Sajnos mivel (bár tudom, szabálytalan) a kocsiban is rendesen a készüléken beszélek, így nem tudok Neked erre válaszolni.
...most látom, nem is nekem szólt...
[ Szerkesztve ]
Régebbi értékeléseim: http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Keef_Lee
senior tag
Megérkezett a számlám és van rajta 1 db "SMS nemzetközi hálózatba" azon a napon, amikor beüzemeltem az új iphone-t. De én nem küldtem sehova sms-t. Mi lehet ez?
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok,
egy szamomra erdekes jelenseg miatt kernem a segitsegeteket.
Parom iPhone 4-e veletlenszeruen neha bekeri a 6 jegyu jelkodot. Az elso meglepetes utan kiprobalva az 123456 kombinaciot, sikerult ezen tullepni, ami egeszen a mai napig mukodott.
Ma viszont megtorten ugyanez az anomalia es mar nem fogadja el a fenti szamsort.Mit lehet ilyenkor tenni? Illetve miert keri be random?
Koszonom
"Egyszer fent...egyszer fent!"
-
Ragnar95
félisten
válasz gabi182 #134758 üzenetére
Teljesen mindegy, az akku szempontjából csak a teljes töltési ciklusok száma fontos és 2x20% merülés, majd 2x20% töltés ugyanannyi töltési ciklus, mint 1x40%merülés, majd 40% töltés.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
gabi182
tag
válasz B-L-A-C-K #134759 üzenetére
Köszi a választ!
Jobban kellene merülnie? most az akksinál 1h21m ír használatnak, és 87%on van a telóm.
A 2 órába beleértettem a massengert meg minden ilyesmit, szóval a net helyett értsd úgy hogy maga amit használom a telefont az kb 1,5-2 óra naponta![ Szerkesztve ]
-
gabi182
tag
Ha már úgyis előjött az akksi kérdés, pont volna egy amire választ szeretnék.
Szóval i6-om van, és napi 1,5-2 órát netezek rajta, így mikor este hazaérek még 75-80%on van, és éjszakára fel szoktam rakni töltőre, hogy reggelre 100%-on legyen.
Jó ez így, vagy inkább hagyjam még egy napig és rakjam fel 2 naponta 30-40% körül?
-
Ragnar95
félisten
-
privacy99
senior tag
válasz buvartacsko #134738 üzenetére
Érdekes lenne, ha mondjuk valaki egy 8-10 órás útra indul, és az amúgy navigációra is használt telefonnal pár óránként meg kéne állni egy órát tölteni, hiszen töltés alatt nem tanácsos használni
-
4264adam
veterán
válasz TechN7ne #134746 üzenetére
A töltő IC-k ma már okosak mérnek is töltés közben. A fesz és áram fordítottan arányos minél kisebb a feszültség annál nagyobb árammal küldi a töltő. Minél kisebb a feszültség különbség annál kisebb az áram. Illetve 100%-nál ki is kapcsol, majd csak 98%-on kapcsol újra be a töltés.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz TechN7ne #134720 üzenetére
Tévedésben vagy. Azért csökken a töltés állapota 100%-hoz közeledve, mivel a töltő fix feszültséggel tölt nem pedig fix töltő árammal.
5V-ot kap végig a telefon, az akku ha le van merülve mondjuk 2 Voltra, akkor sokkal nagyobb árammal töltődik, mint amikor már 4 V-nál jár a kapocsfeszültsége.
Ez nem apple feature, minden mobiltelefonnál így van.⭐ Stella
-
B-L-A-C-K
titán
válasz TechN7ne #134746 üzenetére
Eszem ágában sincs off-ba rakni mikor ilyenekre neked válaszolok, hiszen ha egy hülyeséget közölsz másoknak, azt ne off-ba említsem már meg ugyan nagyon nem kellene. Illetve senki se savazna, ha olyan szakmai tudással rendelkeznél amivel érdemes lenne az ide feltett kérdésekre válaszolgatnod, de sajnos ez sok esetben tapasztalható hogy közel sincs meg. Viszont az csak hab a tortán hogy te pont ellenkezően látod ezt az egészet, és mi vagyunk a hülyék. Kicsit más világban élsz az a baj.
[ Szerkesztve ]
-
Barcode_Rec
tag
válasz galaxys80 #134727 üzenetére
Az akkor elég gáz.
TechN7ne
Iphone 6-ot mindig használtam töltés közben. Nagyon vegyesen töltöttem, mikor eszembe jutott. Volt, hogy egész éjszaka töltőn volt, olyan is, hogy teljesen lemerült. 200+ ciklus volt az aksiba, mikor eladtam és a kondíció 100% volt.
Egy dolog káros a mai aksiknak, ha nem használod. -
B-L-A-C-K
titán
válasz TechN7ne #134739 üzenetére
Aha, és szerinted pl attól nem fog elromlani egy aksi ha töltés közbe nem nyomogatod Egy szakmai topikba ilyen baromságokat ne reklámozzál már, ide jön egy ismeretlen és csak pislog mert az olvassa töltés közbe ne használja majd a telefont. Amúgy ha még egy baromságot mondasz azt mondom lenyelem, de ez már a sokadik, és ki is állsz ezek mellett, viszont úgy hogy félre vezeted az a embereket, előbb is írod Apple oldalán olvastad ezt, mikor kérdezem hol, azt már nem tudod megmutatni...:/
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Cseréltetett mar valaki 6s-en kijelzőt . Szerencsésen leesett és egyből betört . Szeretnem ha a garancia maradna így a hivatalost preferálnám. Milyen árban lehet? Eddig az almárium bolt szimpatikus .
-
galaxys80
veterán
válasz buvartacsko #134740 üzenetére
Kérlek hagyd túllépni a témán, mert már fizikai fájdalmat okoz olvasni.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz buvartacsko #134738 üzenetére
Apple nek mióta szándéka az, hogy hosszú élettartalmú legyen a készüléke?
Ez mind üzlet, hogy mi hamarabb vegyél újat, de tudom ez is hülyeség. -
TechN7ne
nagyúr
válasz galaxys80 #134734 üzenetére
Esetleg ti tudtok vlmi felmutatni a szurkálodáson kívűl, miota egeszséges ha tőltés közben használjátok a telefont?
Soha nem is volt, az egyik legnagyobb károsodást okozza az akkumlátornak.buvartacsko , ezek után nem is csodálom hogy állandóan töltőn van!
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz B-L-A-C-K #134733 üzenetére
Nekem sem azzal van a bajom, ha valaki nem ért valamihez. Nincs ezzel semmi gond.
A probléma mikor az ilyen ember teljes meggyőződéssel hülyeségeket mond, tanácsol másoknak.(#134736) TechN7ne
Tanulva a múltkori videós esetből én nem mennék bele mélyebben ebbe a dologba.
Nincs idegzetem sajnos hozzá.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Barcode_Rec #134724 üzenetére
Apple oldalán is ugyan ezt írják amit linkeltek , de nektek van igazatok hülyeséget beszélek biztosan.
-
galaxys80
veterán
válasz Barcode_Rec #134724 üzenetére
Komolyan.
(#134729) TechN7ne
Valóban hülyeségeket beszélsz.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz California1 #134723 üzenetére
Én nem rég adtam el egy 5S-t, arra visszaraktam eladás előtt, globállal.
Barcode_Rec: Ilyeneket komolyan ír, a legjobban azt szeretem mikor a hasonló dolgokat meg is magyarázza.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Zsolaf #134715 üzenetére
Mire emlékeztél jól
Sehol nem ír egy szót sem arról ez a weboldal sem, hogy nem kéne teljesen lemeríteni vagy teljesen feltölteni az akkut Csupán a töltési mechanizmusról ír, amit az elektronika irányít, de a csepptöltésnek semmi köze ahhoz, hogy ártana az akkumulátornak, ha teljesen feltöltöd azt...Annyi áll nagyon leegyszerűsítve a folyamat hátterében, hogy a töltöttségi szint és az akkumulátor feszültsége nem lineáris, hanem exponenciális kapcsolatban állnak.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Zsolaf #134715 üzenetére
80% -ig gyorsan feltőlt , maradék 20%- ot meg lassabban adagolja a kímélés érdekében és minden 100%-ra tőltés némi kapacitás veszteséggel jár, jól írtad nem mind1 hogy bánunk vele, én is oda szoktam az ilyenekre figyelni, sőt tőltés közben nem is szoktam használni a készüléket.
-
Kicsirics77
veterán
válasz California1 #134716 üzenetére
még igen
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
California1
őstag
Srácok! Aláírja még a 9.3-at az Apple?
meg lehetne ezt valahol nézni?előre is thxxx
-
Zsolaf
addikt
Apple akku. Jól emlékeztem...
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Zsolaf #134712 üzenetére
Mondjuk abban a notebookban egyáltalán nem biztos, hogy ugyanolyan akku van, mint az iPhone-okban
A lithium akkukról az összes kutatás kimutatta, hogy az elektronika miatt nem tudod jobban károsítani, mint amennyire a sima használattól elhasználódik, mert azon feszültségtartományokba, ahol károsodhatna az akkumulátor nem engedi az elektronika hogy az akku eljusson.
agabe: amikor a szoftver 100%-ot ír, akkor az akku még bőven nincs teljesen feltöltve, mert lekapcsolja az elektronika a töltést. Nem véletlen, hogy 100% környékén csepptöltést alkalmaznak mostmár, semmi baja nem lesz a Li-Po akkuknak ha szoftveres 100%-ra feltöltöd őket.[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
agabe
addikt
válasz Ragnar95 #134710 üzenetére
Én is így tudtam pedig.
A valóban régiek voltak azok (Ni-Cd, Ni-Mh) amit még formázni is kellet, majd a teljes feltöltést és teljes lemerítést (amennyire lehetett) szerették, úgy voltak a legtöbb ciklusig használhatók és nem szerették a rátöltögetéseket.
A mostani Li-poly (de már a bőven 10+ éves li-ion is) akkuk meg pont nem szeretik a teljes lemerítést meg az akármikor rátöltés nem árt nekik. -
B-L-A-C-K
titán
válasz radi8tor #134709 üzenetére
Azért annyira nem, van benne ugye egy chip ami kommunikál a telefonnal, ez tudja ellenőrizni is a kábel hitelességét (tanúsítványát), frissítéskor meg olyan tanúsítvány lekérdezést kaphat a telefon ami az utángyártott kábelekben nincs meg (szerintem).
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Zsolaf #134695 üzenetére
A hangsúly azon van, hogy régen
Ma már teljesen mindegy, hogy használod a lithium akkukat, elég komoly védelmi elektronika van bennük, ami nem engedi sem túltölteni, sem teljesen lemerülni az akkukat, ergo csak magadat szívatod, ha nem töltöd fel/meríted le teljesen a telefont, mivel így egy töltéssel kevesebb ideig fogod tudni használni a telefont...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
adorjant
őstag
válasz adamkaa777 #134702 üzenetére
Én ezt használom.
-
adamkaa777
senior tag
Tudnátok mondani jó gps programot (ami free) főleg geocaching hoz használnám .
El. Psy. Congroo.
-
wolf13
őstag
válasz csab2 #134696 üzenetére
Szia
Én ezt a típust használom már 5 megjelenése óta : Belkin dokkoló
Nem mindegy itt sem milyet veszel, 2 okból sem.
Az első , hogy vannak olyanok, amiken van még egy plusz 3.5 jack. Ez ugye egyrészt nekem felesleges , másrészt ha kicsivel is más helyre kerül a következő készüléken akkor már nem tudom felhelyezni.
A második, ha nem minőségit veszel , lehet hogy az adott iOSnál még működni fog , de egy frissítés már kilőheti , így nem támogatja. Ez meg ugye a chip miatt van.
És akkor kapod ezt a .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest