- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz kispéé #135696 üzenetére
Értelemszerűen biztosra nem tudsz menni, ezért is olcsóbbak annyival a használt termékek, mint az újak. Viszont ha megbízható eladótól vásárolsz és ismered a terméket, amit veszel, akkor a legtöbb hibát vásárláskor ki tudod szűrni, így minimalizálni tudod annak az esélyét, hogy bármilyen kár érjen.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
tomrRRR
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy iphone 5s készülékem, sajnos alaplap hibás probléma leírása. Nem észleli a sim kártyát, ezt írja ki: Keresés... ; . Ha kikapcsolom és fél percig felmelegítem hajszárítóval lehet használni de nem egy életbiztosítás Mennyiért tudnád eladni ( iphone 5s vodafone függő, patika nagyon szép állapotban, alaplap hibás), valamint mennyibe kerülne a javítás illetve megérne-e javítani? Kérlek segítsetek.
The easy day was yesterday!
-
bigdady
nagyúr
válasz Franky2Ster #135693 üzenetére
Itunes storeban kattints egy a szabad tarhelyednel nagyobb hd video kolcsonzesere es kipucolja a telod magat miutan kiirja hogy nincs eleg hely a letolteshez.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Franky2Ster #135693 üzenetére
Nem. Automatikusan is tisztítja a benne levő cachelt tartalmakat a rendszer, ha kevés a hely a telefonon.
-
Franky2Ster
senior tag
Itt csak úgy lehet az appokat tisztítani ,hogy letörlöm és újra felrakom?
A Mail app még mindig 1,5Gb-ot foglal és semmi nincs benne agyamat eldobom.Ettől még az Android is jobban tisztítható!
[ Szerkesztve ]
-
Nescafé
őstag
Ios 9.3.2 Beta 4 elérhető.
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro
-
legenda
válasz Franky2Ster #135687 üzenetére
újraindítottad a telefont? bizonyos törlések csak utána abszolválódnak.
a törölt üzenetek a telefonos e-mail kliens beállítása alapján törlésre kerülnek, nem pedig csak archiválásra?
a törölt üzenetek eltávolítása milyen intervallumra van beállítva? ez is befolyásolhatja, akár közvetve is.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Franky2Ster
senior tag
Az miért van ,hogy töröltem az összes Mail-t és mégis az app 1,5Gb-ot foglal?
-
legenda
válasz Werkly #135684 üzenetére
az apple 1 éves korlátozott/hardveres jótállása tekintetében alapesetben nem, de vannak/lehetnek olyan egyéb esetek, amikor viszont igen, olyankor kell ismerni a részleteket, hogy természetes vagy jogi személy részére lett kiállítva a számla, esetleg szolgáltató az értékesítő fél...stb.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Ragnar95
félisten
válasz kispéé #135666 üzenetére
Az Apple hivatalos nem csökkent árakat az új generáció megjelenéséig. Ősszel várható az új modell megjelenése, hogy Magyarországra mikor jut el, az attól függ, beférünk-e az első körbe. Én újonnan mostmár nem vennék 6S-t, inkább várnék az új modellig, de ha sürgősen kell új telefon és használt semmiképp nem játszik, akkor vedd meg nyugodtan, sokáig jó telefon lesz még.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Werkly
őstag
Ha bontatlan iPhone telót veszek de nem az én nevemre szól a számla akkor garanciára nézve bukó nekem Apple szemszögéből nézve?
-
MODERÁTOR
válasz BDave #135659 üzenetére
Nem tudok róla hogy lenne ilyen. Persze attól még lehet.
Ha elindítok a telefonon egy iTunes music zenelejátszást, és utána ugyanazzal az Apple id-vel bejelentkezve elindítok egy másikat, akkor kb azonnal, 1-2 mp-en belül leáll a zene a telefonon.
Volt régebben valami olyan appom, amivel távirányítani lehetett a gépet, de nem igazán ugrik be, hogy mi volt az. -
agabe
addikt
válasz kispéé #135678 üzenetére
6S -ből nincs olyan ami nem garis. HA nem garis azt már szétszedték stb.
1 évig minden iphone világgaris imei szám alapján...kivéve ha a szoftverből valamiért nem tudják kiolvasni a gyári számot / imeit, de ez nem tudom mennyire jellemző (nem hallottam még konkrét példát csak említette vki a lehetőséget) -
törölt tag
Ez a villámkábel jónak mondható?
Mi a különbség a drágábbak és eközt?
SE-hez kell.[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
Gmail és POP3 email fióknál a gyári mail appban nem lehet beállítani, hogy mennyi levelet szinkronizáljon le?
-
oil120
senior tag
Úgy néz ki sikerült bevásárolnom.
Vettem egy mátészalkai kereskedésből egy T-mobilos iPhone 5-öt a lányomnak
A készülékben a telefonkönyvben benne maradtak a kapcsolatok, mikor a visszaállítást akartam csinálni jelkódot kér, természetesen nem tudok ilyet.
iCloud id-mel be tudok jelentkezni a saját fiókomba.
Hogyan tudnám törölni az előző tulajdonos adatait? -
kispéé
senior tag
Van arról tudomásotok, hogy a közeljövőben esetleg csökkenni fognak az árak? illetve az új modell kb. karácsonyra lesz, mire kapható lesz igaz? Azért kérdezem, ha most veszek 6S-t, jól járok-e vagy várjak?
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Itt olvastam, hogy az emag esetleg hivatalos viszonteladóként működhet, és egy fórumtárs írta is, hogy újraindult a gari javítattás után. Meg tudja ezt még valaki erősíteni?
-
Barcode_Rec
tag
válasz bjergerking #135661 üzenetére
Istyle-t még az Apple ügyfélszolgálat se ajánlja.
Icentre szerintem korrekt és gyors. -
Arcképgyáros
válasz bjergerking #135661 üzenetére
iStyle ha személyesen mész, ha nem akkor iCentre.
-
Tibee86
nagyúr
válasz bjergerking #135658 üzenetére
Cserélik.
Most nézem az enyémnek is elég poros, mondjuk a képeken nem látszik mert a lencse szélén.[ Szerkesztve ]
-
bjergerking
tag
Ha az 5s kamera lencseje belul tiszta por akkor ezt garanciaban cserelik? Kepeken nagyon minimalisan latszik csak es abszolut nem zavaro, viszont a telefont nezve eleg idegesito mennyi por van bent es felek kesobb rosszabb lesz, nyaron jar le a gari. Szoval erdemes bevinni egy apr-be? Kezdenek vele valamit?
-
majestic
őstag
Szinkronizáltam a telcsimet az iTunes-al és látom, hogy 9,4 GB a Dokumentumok és Egyéb cucc... "Kicsit" soknak tartom. Hogy is lehet ezt a gigantikus méretet csökkenteni? Sok hely van még rajta, így a filmletőltős trükk nálam nem játszik...
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
Ragnar95
félisten
válasz Hunt3r22 #135651 üzenetére
Így van, eredeti számla hiányában nem fogod tudni érvényesíteni a garanciát.
B-L-A-C-K: nem gondoltam volna, hogyha egyszer leszedték onnan, akkor utána visszatérnek a régi módszerhez, de jó tudni, hogy mégisPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Hunt3r22
őstag
-
-
legenda
válasz motoflug #135647 üzenetére
az apple csak a gyártói "világgaranciás" korlátozott/hardverjótállásos feltételeket határozza meg, de mint írja is; ...a fogyasztóvédelmi jogszabályokból eredő jogokon felül, nem pedig azok helyett kerülnek biztosításra. (bizonyos esetekben van ugyan választási lehetőség, de ideális esetben a hazai jogszabályok kedvezőbbek, ehhez persze kell a megfelelő forrásból és módon vásárolt készülék, bár ezt is írja az apple is;
A magyarországi fogyasztók vonatkozásában a jogszabályokon alapuló garanciális igények esetén a garanciális időszak a leszállítás időpontjától számított 1 év, míg a Polgári Törvénykönyv alapján felmerült szavatossági igények esetén a garanciális időszak a leszállítás időpontjától számított 2 év. Az ilyen igényekre a helyi jogszabályok által meghatározott feltételek és követelmények vonatkoznak.
források: link és link
a hazai vonatkozó jótállási/szavatossági jogszabályok az elsődlegesen mérvadók, ha a készülék a fentiek alapján azoknak megfelel: Ptk., 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet...stb.
a természetes kontra jogi személy (például cég) esetén eszközölt vásárlás azért nem mindegy, mert az írt jogszabályok fogyasztót nevesítenek mindenhol, aki pedig;
a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy
a cég által vásárolt termékekre ez így már nem okés.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz motoflug #135643 üzenetére
- igen, amit írtam is, hogy ha például a meghibásodás olyan jellegű, ami miatt szoftveresen nem olvasható ki az azonosító...stb., vagy netán olyan forrásból van a készülék, ami miatt azzal kérik igazolni az érvényes jótállás mivoltát
- hivatalosan nem indul úgy újra, de még a "garis" feltételek is mások, nem annyira kedvezőek[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz motoflug #135641 üzenetére
szia,
alapesetben még jótállási jegy sem kell, elég csak maga a készülék, ha a gyártói rendszer nyilvántartása alapján van rá gyártói jótállás.
a szolgáltatók adnak jótállási jegyet, ha nem apr-be viszed, hanem a szolgáltatóhoz, ott kérhetik.
amennyiben olyan meghibásodása van a készüléknek, ami miatt nem lehet bekapcsolni, tehát szoftveresen nem olvashatók ki az azonosítói, úgy viszont szoktak számlát kérni, de a (szolgáltatói) jótállási jegy is megfelelő lehet.[ Szerkesztve ]
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Ha veszek egy iphone-t, aminek nincs számlája, csak a garilevél, akkor is érvényesíthetem a garit? Az aprón több ilyen is van.
-
legenda
válasz hszilard666 #135638 üzenetére
szia,
a kábel milyensége is okozhatja, érdemes lenni kipróbálni egy garantáltan eredetivel, hogy úgy mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Egy hónapja felmerült egy olyan problémám hogy ha feldugom tölteni a mobilomat elkezd merülni míg ki nem kapcsol. Azt a választ kaptam hogy valszeg zárlatos az akku. Akkor másnapra eltünt a probléma de most előjött megint.
Kísérleteztem egy picit és furcsa dolgot fedeztem fel. Konnektorral jelentkezik a baki, és akkor is ha gépről töltöm, viszont ha powerbankkal bikázom gyönyörűen tölt.
Watafakk is going on?!P.s.:
A villámkábel utángyártott kínai fos. Lehet hogy ettől van az egész?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
neten lelehet ellenőrizni imei vagy sorozatszám alapján, hogy gyárilag független-e az iphone?
köszi!
-
Nescafé
őstag
9.3.2 véglegesről valami meddig lesz még béta?
béta 3 valami 33 mega volt
Nem lehet tudni?[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro
-
lacy86
addikt
válasz WhiteAngel89 #135631 üzenetére
Akkor passz!
Lehet reinstall lesz a vege -
lacy86
addikt
válasz WhiteAngel89 #135629 üzenetére
Szerintem a szerveren is el kell telni egy kis idonek meg szinkronizalja.
Esetleg lodd ki a futatott progik kozzul es inditsd el ujra - hatha es segit ( gyorsabb ) -
WhiteAngel89
aktív tag
üdv,
a kérdésem az volna, hogy tesom viber-én meg változtatta a profil képét, de én még mindig a régit látom neki, korábban emlékszem ez volt messengernél is, sose frissültek az aktuális profil képek, messengernél arra a megoldásra jutottam hogy le töröltem majd fel raktam újból, és az lenne a kérdés hogy ezt alkalmazás ujra telepítés nélkül ki lehetne e vhogy küszöbölni?iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
den89
tag
válasz kleinguru #135625 üzenetére
Ez jogos, de én a 130 ezres árról beszéltem. Hogy annyiért nem éri meg. SE-t is meg lehet kapni olcsóbban, én előfizetéses vagyok, így 120 ezerért megvolt T-nél. Amúgy is előfizetéses lennék, szóval az nem plusz számomra, ha úgy vesszük. De alapvetően igazad van, 80-90-ért simán megéri, jó kis telefon még.
vasi89: hát igen, nagyon sok az a felár a 64 gigásért. Mondjuk aki ennyi alkalmazást használ, mint te, annak tényleg kevés lehet a 16 GB. Bár mondom, nekem is elég sok van fent. Jó nyilván pl. ha GPS alkalmazáshoz letöltöd egész európát már az önmagában 4-5 giga. Mondjuk ha nagyobb tárhellyel vettem volna, valószínűleg sok felesleges dologgal is teleraknám a mobilt, amit csak azért tennék fel, hogy hátha valamikor kell, vagy csak legyen rajta, mert miért ne. Szóval embere válogatja. Egy átlagfelhasználónak elég ez a 16 giga, szerintem legalábbis. Facebook-ot, messengert akkor lehet újra felraknám a helyedben, ráférne egy vérfrissítés, hogy ne foglaljon ennyit.
Én is keveslem mindezektől függetlenül a 16 GB-ot. Nyilván ha nem lenne ekkora különbség az árban, a nagyobbat venné mindenki, vagy ha lehetne bővíteni... De én pl. kényelmesen elvagyok rajta. Amúgy is lementeném néha a képeket, zenéket újítom pár havonta, stb.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
-
den89
tag
válasz GhettoChild #135623 üzenetére
Nagyon szívesen. Én is féltem először a 16 gigától, de nem annyira kevés az, mint elsőre tűnik. Nem abból kell kiindulni, hogy gépen mennyi mindent tárol az ember... Ott nekem is szűkös néha az 1-1,5 terra. De az egy másik világ.
Esetleg annak lehet fontosabb a 64 gigás, aki sokat videózik. 4K-ban kb 350 MB/perc. De én azt mondom jelenleg még bőven elég 1080p-ben videózni (kb. 130 MB/perc), főleg akinek nincs 4K képes TV-je.[ Szerkesztve ]
-
GhettoChild
tag
válasz den89 #135621 üzenetére
Köszönöm nagyon a véleményedet és meggyőztél !
Mivel van min játszanom(xo) , filmet néznem(mb), filmet felvenni (gp4s), igazából lehet nem is használnám annyira a tárhelyet, max hang anyagra.
De akkor is fura a 16giga mikor mindennek már hatalmas tárhely kell... "lassan" már az 1terra is kevésnek fog tűnni...Kösz a többieknek is !
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz GhettoChild #135619 üzenetére
Újonnan semmiképp nem vennék már 5S-t, nagyon nem ér meg annyit, amennyibe kerül.
Ha az SE-t drágállod, még az i6 is jobban megéri használtan szerintem, mint az 5S újonnan.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
den89
tag
Kérdés, hogy egy közel 3 éve megjelent telefon megér-e neked 130 ezret. Nekem nem érne, az biztos. Főleg, ha 20-30 ezerrel többért kapsz egy frissen megjelent telefont. Jó tudom, külsőre ugyanaz. De tudásilag azért bőven van különbség: proci, 2 giga ram, fényképező, aksi 40-50%-kal jobban bírja. Az 5S azért 1-2 év és szép lassan be fog lassulni a frissítésektől, az értéke is lejjebb fog esni, főleg ha kijön az iphone 7. Viszont jelenleg még teljesen jó kis telefon, csak kérdés meddig.
De szerintem egyedül a 32 giga szólna az 5S mellett. Ha ez neked fontosabb, mint amiket leírtam, akkor vedd azt. Én speciel simán elférek a 16 gigáson. 3-4 hete van meg a telefon (SE), van fent 100 db mp3, 60 fénykép, néhány videó, 40-50 alkalmazás, így is van még kb 5 giga szabad helyem. Ez amúgy se az a méret, amin az ember filmeket nézne vagy több gigás játékokkal játszana, de egyéne válogatja, persze.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ugyanannyiba kerül SE, mint 5S került. Egyedül annyi a különbség, hogy ebből nincs 32GB-os változat.
⭐ Stella
-
GhettoChild
tag
válasz Tibee86 #135618 üzenetére
4s számomra is lassú volt 9-el, azt tudom. SE-re is gondoltam, de a 16 (ami a valóságban 11 kb.) az nagyon karcsú számomra, bár árba elfogadható..., 64 meg árba sok, ezért gondoltam hogy egy 32 gigás 5s esetleg...,árba és memóriába pénztárca barátibb, bár tudásba már lehet jóval el fog maradni...
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz GhettoChild #135617 üzenetére
Én a helyedben inkább SE-ben gondolkoznék. Én már 9-re se frissítem az 5S-t, és szerintem a 10-el kicsinálja majd az Apple. De ez relatív, valakinek még a 4s sebességr is megfelelő, én már a hajamat téptem mikor az ios7-et kiadták rá.
-
GhettoChild
tag
Helló !
5S készülék vajon mennyire "friss" telefon még ?
A frissítések miatt kérdem, hogy van már félni valója v. még sokáig gyors marad és napra kész ? Mivel az i6 hardverbe nem sokkal veri és még elméletbe 4s és az 5 is játékba van.
Akkor még nincs félni valója annyira v. igen ?Újonnan 5S 32 130ezer annyira nem vészes, a 110ezres használtakhoz képest az ára...
Vajon elég erős még a gép hogy ne lassuljon a 10-es-től ? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz myself45850 #135615 üzenetére
⭐ Stella
-
Ragnar95
félisten
válasz kagzer #135608 üzenetére
Leírtam már
Bekapcsolod a kézi szinkront és onnantól több iTunes library-ből is fogsz tudni zenéket/videókat rakni a telefonra, de ezzel az automatikus szinkronnak értelemszerűen búcsút mondhatsz.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Arcképgyáros
-
kagzer
aktív tag
válasz radi8tor #135609 üzenetére
Ennek olyan gyakorlati okai vannak, hogy a zenéket nem lokálisan tárolom, hanem NAS-on vannak de igenis van olyan, amikor volna kedvem egy bizonyos zenéhez, viszont késő estig bent vagyok a munkahelyemen és nem lenne halott dolog, ha csak azt az egy bizonyos dalt rá tudnám tenni ott térben és időben.
Mindegy, csak nem lett volna túl rossz dolog ez a fajta megoldás, de lényegtelen, csak egy szimpla érdeklődés volt.
-
-
kagzer
aktív tag
válasz Megane2000 #135604 üzenetére
Én is így tapasztalom.
Pedig nekem is jó lenne, ha több gépről is tudnék zenéket másolni.
Ha valaki esetleg tudna konkrét tippet arra, hogy ez hogyan valósítható meg, nagyon megköszönném. -
California1
őstag
válasz buvartacsko #135605 üzenetére
Szia!
Ha átkuldened a telszámod megkoszonnem , felhívnálak mert lenne pár kérdésem amiket nem értek . Köszönöm előre is -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz LurkerSheik #135592 üzenetére
Ha másfél éves, akkor oly' mindegy hova viszed, mert már nem garanciális.
Inkább az lehet a döntő melyik szerviz menyiért vállalja a javítást.
Kérdezd meg fagyalllo-t is erről.⭐ Stella
-
buvartacsko
addikt
válasz California1 #135531 üzenetére
szia, próbáld ki azt hogy külön nem raksz pipát az 5GHz network name rublikába. nekem airport express így volt használva, észrevettem hogy akkor is van 5GHz sáv, mikor nem hozok létre neki külün SSID-t, azok az eszközök 5GHz-n voltak így is amik tudták ezt kezelni, hátha így jó lesz.
-
Ragnar95
félisten
válasz Megane2000 #135599 üzenetére
Hosszú évek óta, egyáltalán nem újdonság ez a funkció.
-
Laca1212
őstag
válasz Megane2000 #135600 üzenetére
Elcsúszó előlapi kamera.
-
WhiteAngel89
aktív tag
válasz Megane2000 #135600 üzenetére
előlapi kameránál el csúszó folia
iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest