- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Mobil flották
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
válasz szekfizsolt #133899 üzenetére
Egyértelmű volt az álláspont. Fődarab cserénél minden esetben újraindul náluk a garancia. De ezt már bent az üzletben is mondták mikor leadtam gariztatni.
-
galaxys80
veterán
Mikor nekem cserélték az I6-ot elfelejtették a garijegyre ráírni az új időpontot. Felhívtam az Vodánál dolgozó ismerőst és azt mondta, hogy ha gondolom ugorjak be valamikor és ráírja. De igazából semmi jelentősége. A munkalapot fogják nézni elsősorban. A rendszerükbe is a csere dátuma szerepel. Igazából megsúgta, hogy akár én is ráírhatom a garijegyre az új dátumot. Senki meg nem mondja, hogy ki írta anno rá.
-
Ragnar95
félisten
válasz WhiteAngel89 #133896 üzenetére
Ez a legkisebb probléma a képpel, ennél nagyobb az, hogy semmi értelme belinkelni, mivel a legfontosabb részlet hiányzik róla, hogy mely appok is merítették legjobban a telefont, de ha még ez is szerepelne, akkor se lenne gyakorlatilag semmire se jó a screenshot, mivel ezeknek max akkor van értelme, mikor megjelenik a telefon, hogy tudják a leendő vásárlók, mire számíthatnak...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
legenda
válasz szekfizsolt #133894 üzenetére
a munkalap alapján kell intézni a szolgáltatónál, hogy vezessék rá a jótállási jegyre a változást, az a biztos, mert ha sem az apple rendszerében, sem pedig a jótállási jegyen nem okés, akkor a munkalap nem feltétlenül elég.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
szekfizsolt
senior tag
Természetesen megvan a munkalap, ahol szerepel, hogy: készülék csere.
Rajta van a dátum is, viszont a garanciáról semmi az ég világon.
Papír tehát van róla, csak fogalmam sincs, most akkor meddig van érvényes garija?!?...ha van egyáltalán...
kleinguru: Tehát a munkalap dátumától számított "X" idő garancia van még rá?
[ Szerkesztve ]
Régebbi értékeléseim: http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
addikt
válasz szekfizsolt #133890 üzenetére
Igen, a munkalapodon lévő dátum az irányadó.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
B-L-A-C-K
titán
Gondolom a garancia levélben szerepel a csere, így arra lehet hivatkozni.
-
legenda
a szolgáltatónál kell(ett volna) intézni, hogy papírod legyen róla, mert később probléma lehet belőle, pláne apr esetén, ahol az apple adott oldalán (is) nézik.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
szekfizsolt
senior tag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz WhiteAngel89 #133888 üzenetére
Az ilyeneket inkább a topikjába lenne érdemes, illetve azt írja volt töltőn azóta a készülék, szóval így semmi értelme bármit is mutogatni.
-
WhiteAngel89
aktív tag
-
agabe
addikt
Nálam a máshol tapasztalható hibák nem voltak, de fényképező app-ba lépve volt, hogy a kijelző egy korább statikus állapotot mutatott egy akkori képpel, és gyorsan nem is váltott át az élőképre, ezért feltettem 9.3.1 -et.
Na annál ugyanaz a helyzet.
Ha ezt nem akarnám, akkor nekem 9.2-ig kellene visszamennem (ott nem volt semmi hasonló), de arra sztem már nem lehet. -
Caaabi
senior tag
Tudtam en, h nem kell frissiteni....Nekem se jott elo semmifele safaris bug es porgos a rendszer, jo aksiido..egyedul a settingsnel zavar az a kis 1 es pedig mar a telo tarhelyrol letoroltem a letoltott de nem telepitett 9.3.1 et, megse tunt el a sarokbol a szam :S
-
privacy99
senior tag
válasz B-L-A-C-K #133870 üzenetére
Én még nem is mertem 9.3-ról frissíteni (i6).
Annyira frankón pörög most a rendszer, hogy hihetetlen. A control center, értesítési sáv is azonnal, szaggatás nélkül csúszik be, eddig ezek lassan reagáltak.
Az egész rendszer gördülékenyebb. Eddig mindig mindent elsőre felraktam, csak tartok tőle, hogy az újabb verziókban korlátozva lesz az animációk sebessége i6-on, hogy kezdjem lassúnak érezni...
Aztán lehet, hogy sebességben nincs változás, de még várok vele.
-
B-L-A-C-K
titán
Azt tapasztalom huzamosabb iOS 9.3.1-es használat alatt hogy jobban merül a telefon (jelenleg 5S).
-
4264adam
veterán
Nem szokott velük probléma lenni, maximum a több hét mert Romániai székhelyű cég elsőnek oda megy az itteni garancia alá vetett készülék és majd onnan megy a megfelelő helyre emiatt plusz idő alakul ki
-
agabe
addikt
válasz _adaml21_ #133861 üzenetére
Ha emag a hivatalos elado es nem valami kulsos ceg (sok magyar mobilkereskedes is ad el emagon keresztul) akkor emag vallal ra 2 evet, azaz ha gond van visszakuldod nekik (ingyen) es szervizelik / cserelik.
Nem tudom milyen a szervizuk minosege nem sok mindent vasaroltam toluk es amit igen az sem muszaki cikk volt, de biztos van rola valami forumtopik.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz _adaml21_ #133859 üzenetére
Hivatalos magyarországi vásárlás esetén (szolgáltatós vagy hivatalos viszonteladótól vett független készülék) újraindul az 1év csere esetén és a 2. évre van szavatosság a telefonra, egyéb esetben pedig marad az eredeti garancia vagy ha 90napnál kevesebb van már csak abból hátra, akkor a cserétől indul 90nap gari.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Frozzy
őstag
Van olyanra lehetőség, hogy a csengőhangnak a hangerejét nem változtatom de amikor ébreszt a telefon az halkabb legyen ?
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
legenda
válasz Ragnar95 #133848 üzenetére
a hazai hivatalos viszonteladókat (és kereskedelmi partnereket) az apcom jegyzi.
komoly körök lettek lefutva ilyen téren az apple termékek kapcsán (közbeszerzési eljárás, publikus, a neten megtalálható, szóval nem árulok el ezzel titkot), céges szinten sikerült máson keresztül is megoldani, de ők természetes részére nem szerez(het)nek be.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Lefty
addikt
Ez amugy miert szamit, hogy magyar viszontelado-e?
-
bigdady
nagyúr
Tudtommal apple-nek sincs Mo-on bejegyzett cége...
Vagy tévedek?[ Szerkesztve ]
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Ragnar95 #133848 üzenetére
Mivel apple.hu oldalán keresem, ezért nem is kell feltüntetnie szerintem...Nézd meg írj be pl egy nem magyar várost azt elve ki se hozza, és írja is a kereső:
"A jelenleg kiválasztott országon belüli pontos címet, városnevet vagy irányítószámot kell megadni."
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Ragnar95 #133846 üzenetére
Lehet így van, de megint csak az Apple hivatalos oldalára tudok hivatkozni, azaz elvileg itthoni hivatalos viszonteladókat keres:
Szóval attól hogy nem itthoni, de tudnak úgy számlát adni mint az eMag lehet elfogadják. Ha viszont nem így lenne akkor ilyen alapon a GSM üzleteket is kidobhatná.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz B-L-A-C-K #133845 üzenetére
Azért vetettem fel a kérdést, mert az általad linkelt opció nem csak a magyar viszonteladókat mutatja, csak és kizárólag helyzet alapján keres. Itt egy soproni keresés és ez is kilistázza az osztrák viszonteladókat is.
Ergo a linked csak annyit bizonyít, hogy Romániában hivatalos viszonteladó az eMag, de hogyha az Apcom honlapja naprakész és valóban nem hivatalos viszonteladók Magyarországon, akkor egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy az Apple szemszögéből hivatalos magyarországi eladásnak számít az ottani vásárlás, hiszen nem lesz hivatalos magyar Apple számla a készülékről, hogyha a román nagykertől veszi az eMag a készülékeket.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
B-L-A-C-K
titán
-
Ragnar95
félisten
válasz B-L-A-C-K #133843 üzenetére
Ezek után már csak az a kérdés, hogy a magyar eMag és a román egy és ugyanazon cég-e és ha igen, miért nem szerepel a magyar leányvállalat az Apcom honlapján is hivatalos viszonteladóként.
-
B-L-A-C-K
titán
-
Ragnar95
félisten
válasz B-L-A-C-K #133839 üzenetére
Viszont nem sokra mész vele, hogy hivatalos viszonteladó, ha egyszer nem Magyarországon van a cég székhelye, mivel emiatt ugyanúgy bukod a 2. éves szavatosságot és a gari újraindulását, mintha nem hivatalos viszonteladótól vásárolnál.
-
B-L-A-C-K
titán
Ti tudtátok hogy az eMag hivatalos viszonteladó
-
WhiteAngel89
aktív tag
na most meg valamiért nem látom itunesba az iphone-t
eddig jo volt, meg neztem laptomon ott jó... furaiPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
Noxy
veterán
válasz WhiteAngel89 #133827 üzenetére
Meg veszed az iTunes Store-ban, vagy Spotify Premium. (Az utóbbi nem ott lessz, hanem a Spotify app-ban)
[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Arcképgyáros
válasz WhiteAngel89 #133827 üzenetére
Wifi szinkronizálás on!
-
WhiteAngel89
aktív tag
hogy lehet felhőből ugy le tölteni zenét hogy azt zene alkalmazásba a saját zeném között találjam meg? szóval a lényeg hogy hogy tudok ugy zenét rakni a telefonra hogy ne keljen ahhoz rá dugnom a gépre?
iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
törölt tag
Tudnátok olyan helyet/honlapot mondani, ahol i5-höz lehet jobbfajta tokot venni. Berendeltem egy fekete se-t. Az elmúlt ~3,5 évben nyúzott telefonom azonban fehér volt, így annak tokja sajnos hülyén nézne ki rajta. Mivel ezt is úgy kaptam anno, kb lövésem sincs, hogy merre keressek értelmes boltot.
Köszi előre is. -
B-L-A-C-K
titán
válasz hunited88 #133815 üzenetére
Fogásra nem, viszont a váza masszívabb.
Kisebb méretnél sincs mellé érzékelés, az már más téma ha vastag ujjaid vannak és nem tudsz vele normálisan gépelni.
pana0017: Volt mostanában tisztítva a csati?
[ Szerkesztve ]
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. Az 5S-em már csak nagyon nehezen képes bármilyen eredti és új kábellel is töltődni, percekig kell állítgatnom, másrészt géphez kötve már rég nem képes kapcsolatra. Ez régi probléma, dockot cserélt is rajta fagyálló 1 éve, akkor a töltés javult, de PC-re kötve utána sem működött. Az megállapítható házilag hogy töltésvezérlő vagy dock hibás? Illetve hova érdemes vinni a szervízbe ahol elfogadható áron megcsinálnák? (iSamuraiban 22 ezer egy töltésvezérlőcsere)
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz hunited88 #133813 üzenetére
Ha hosszútávon tervezel, és az ÁFA-t is vissza tudod igényelni, én már 6S-t vennék. i6-hoz képest masszívabb, használatban minimálisan gyorsabb, az ujjlenyomat olvasója sokkal jobban reagál (bár ez néha hátrány mert az órát se tudod megnézni olyan gyorsan beenged), a 3D Touch jó dolog ha megszokod, illetve ott a +1GB ram (oldalak/alkalmazok nem fognak újra töltődni)...kb ennyivel jobb. Kamerában ott a 4K lehetőség, ez engem nem nagyon érdekelt, illetve nem tapasztaltam nagy erőlelépést megapixelnövekedésen kívül kameránál, és másban sem az említett dolgokon kívül, de hosszútávon jobban jársz vele mint egy i6-tal. SE-t is ajánlanám (nekem a napokban jön meg), de ha a gépelés neked az elsődleges az elmondottak alapján akkor inkább a nagyobb kijelzős.
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
agabe
addikt
válasz motoflug #133804 üzenetére
Ha vizet kapott azt könnyen látni lehet a vízindikátorokon...másrészt meg azért nem hiszem, hogy a klotyóbaejtés jellemző bármilyen telónál.
Van viszont bontatlan fóliás hirdetett HA -n 170-ért (16GB) és 215-ért (64GB)...igaz lehet, hogy angol töltősek, de rá kell kérdezni. Az eladó megbízható már vettem tőle terméket korábban, és a bontatlanoknál nincs para, hogy beejtették bárhova
Persze nem hivatalos forgalmazói, így a 2. évben szavatosság nem jár hozzá, de az csak normál áron vásároltnál van.(#133806) hunited88 :
162ezres I6-nál jobban megéri 170-ért 6S már akkor (csak azért is, mert 1-2 éven belüli eladáskor magasabb az értéke)(#133805) adamlukacs:
Vidd be az eredeti számláját és a cserét igazoló dokumentumokat a mostaniig, és verd az asztalt, bár papírok nélkül is látniuk kell mindent, szóval akár anélkül is menj vissza, és mondd meg, hogy ez így nem jó javítsák a rendszerben.[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
2014. decemberében vettem egy iPhone 6-ot, az iCenterben. 2015. szeptemberében garanciális csere történt, majd múlt héten, 2016.03.31-én ismét. Mindkét alkalommal az iStyle Andrássy szervizébe vittem a készüléket.
Míg első alkalommal a kicserélt készüléknél a garancia ideje szépen megváltozott 2015. decemberről 2016. szeptemberre, most nem történt semmi, ugyanúgy 2016. szeptemberre jelzi a garancia végét.
Most ilyenkor mi van? Én úgy tudtam, az itthoni APR-nél vásárolt készülékeknek minden cserénél újra kell indulnia a garanciának.
-
motoflug
őstag
válasz hunited88 #133801 üzenetére
Hasonló a dilemma, bár én a 6S-t nézegetem, de az számomra egyszerűen már iszonyat drága hivatalos viszonteladótól.
Sajna én balga megnéztem egy multitasking videót a 6S ill. 6 között, ami ég és föld volt a 6s javára, az meggyőzött abban, hogy hosszútávon mennyivel jobb lenne nekem a 6S.Használtat én nem merek venni, max ha cserélt, amit valahogy le tudok ellenőrizni. Elég sok ismerős telefonja landolt már klotyóban, ami azóta is működik rendesen, nem szívesen futnék bele egy ilyenbe.
-
Ragnar95
félisten
válasz hunited88 #133801 üzenetére
Próbáld ki élőben mindkettőt, mert simán lehet, hogy valamelyik képernyőméretről pár perc alatt kiderül, hogy számodra nem megfelelő.
A hivatalos 50k-s árkülönbség esetén egyértelműen SE-re szavaznék, ár/érték arányban jobban megéri, bár én ha a 2 modell között vacillálnék, valószínűleg használt i6 lenne a nyerő, mert számomra a 4" nagyon kicsi, viszont ma már nem ér meg 200k-t egy i6.
Minden iPhone-ra világgarancia van, így viheted nyugodtan bármelyik APR-hez probléma esetén a telefont.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
hunited88
tag
Nem tudok dönteni, hogy i6 vagy se legyen... Egyik percben ez a másikban az. Félek hogy az se kijelzője kicsi lesz ha mondjuk egy mailt kell írnom róla.
Valakinek valami tanács? ..
Valamint elite gsm-mel van véleményetek? Ha mondjuk tőlük veszem a telefont, attól függetlenül nem vagyok köteles oda vinni ha gondom van vele ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest