- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
antihero0112
tag
T440-esek amúgy miért nem ajánlott gépek?
-
edk-
őstag
válasz
antihero0112 #92695 üzenetére
Én válaszoltam fb-on annak a hülyének a kommentjére, aki szerint az új műanyaglaptopok jobbak
-
Tim82
félisten
Saját boltreklámozást mellőzzük,mert alapszabályba ütközik. Köszönöm.
-
antihero0112
tag
Használtlaptopos Én vagyok, ha bármiben tudok nektek segíteni akkor jelezzétek.
-
Tikakukac
titán
Mondjuk hardverker és az itteni olaszos nevű kolléga összefonódásából amiben játszik egy másik szintén nagyon-nagyon nagy arcú kolléga tudok frankó sztorikat. Egyet magam is megejtettem. Sohasem üvöltöztem boltban és főleg nem telefonban (tekintve, hogy a másik oldalon is álltam nagyon sokat már, tudom kezelni a dolgokat). Illetve nem vettem elő azt a mélysötét, suttyó szabolcsi énemet, ami nagyon ritkán, de mint Hulk zöldülése kitör belőlem. Itt megesett. Van, amikor hülyének néznek, van amikor ki is mondják és van amikor kikérik maguknak. Na itt mindenki eljátszotta a részét rendesen. Azóta aprós árusoktól semmit, amit nem magam nagykerezek semmit. Pont annyit ér a szó és a sajtpapír aláírással meg pecséttel mint a nullnapos reges újoncoké.
-
edk-
őstag
Igen, az.
Továbbiak:
Hardwaredepo (velük gyümölcsöző kapcsolatunk van)
Laptopsystem (jókat hallani róluk, gépet még nem, csak tartozékot vettünk ott)
Hardverker (vásároltam már párszor ott is)
mindenolcso.hu (ott is vásároltam, a tulaj kissé fura, de rendes)
www.használtlaptop.hu (ékezettel; csak szembejött fb-on, többet nem tudok róluk. Veszprémiek) -
-
Hátha valakit érdekel. A Lehel piacnál van egy bolt elég masszív x230 raktárral!
-
Tikakukac
titán
Alapból ezen gépek többsége ugyanonnan van. Azt már a kereskedő dönti el, hogy miylen konstrukcióban veszi meg a készletet és utána hogyan adja tovább.
Használt gépekre olyan boltot, ahol 100%-ra biztosan nem lesz bajod nem tudok. Szomorú, de ez van, baráti körből 3 olyan gép is van ami eddig általam tutira mondott helyről van és csak szenvedés van a cserével-garival-mutyizásról nem beszélek, mert ez az SN mosás, Win matrica leszedegetés, utólag konfigolgatás majd vállrángatás igen idegesítő.
-
otps
aktív tag
Sziasztok! Szerintem aki ezt a topikot látogatja, azok elég jelentős része használt ThinkPadben utazik. Szóval az első, összefoglaló hozzászólást érdemes lenne kiegészíteni a használt darabok megbízható beszerzési forrásaival, nem igaz?
Kitől érdemes most használt ThinkPadet venni? Ki megbízható forrás? Van, aki egy év cseregaranciával adja? Olvasom hogy, de nem találom.
-
freestailo
őstag
Sziasztok furcsa hibajelenséget produkál egy gép! T400 thinkpad 14,1 coll.
bekapcsnál elkezd sípolni az inverter, van kijelző, háttérvilágítás is.... majd egy idő után elmegy a kijelző háttérvilágítása, és a sípolás is elmúlik. Az invertert kicseréltem már 2x, mindkettővel, sőt még a gyárival is ez a gond. Az inverterk gyári lenovo-k mindkettő T400-ból van.
-
Ezekről a panelekről mi a vélemény? Ringben van még olcsóbb T440 és hozzá egy FHD panel.
-
Klara_
őstag
Lenovo USB 3.0 Ethernet Adaptor - ThinkPad Notebooks - 4X90E51405
Ez mukodik mas gyarto gepeivel is (HP Folio)? USB - LAN atalakitot keresek es azt tudnam konnyen beszerezni. -
azbest
félisten
oh, nincs is kellemesebb, mint a frissen szilikonozott venti illata
Szilikon spré, hogy jól csússzon a ventillárot. Fém ragasztószalag, hogy ne menjen ki a huzat. És kapton tape, hogy ne zizegjen a ventiház pereme, amikor felpörög.Csak ne felejteném el mindig elsőre visszadugni a touchpadot összerakáskor
És az elveszett bluetooth is visszatért, kontakthiba lehetett, de szétszadés-összerakás megoldotta. -
G_P
tag
válasz
Speeedfire #92400 üzenetére
Sziasztok!
Nemrégiben írtam dokkolókkal kapcsolatban. Lassan aktuális lesz a vásárlás is, de még nem tudtam dönteni.
Eddig ezt néztem ki az E470-esemhez, bekapcsológomb is van rajta, ami kritérium volt, viszont csak egy DVI van. Szerintetek ettől függetlenül usb->hdmi átalakítóval rá fogok tudni dugni egy második monitort is, ha szükségem lesz rá? Vagy ha megy a dokkoló, be van dugva, attól még a laptopon lévő HDMI-t is használhatom? Mert ha igen, akkor ez a legjobb megoldás.
Sajnos az a dokkoló, amin van DP meg HDMI is, a duplájába kerül ennek
Ez 35, a másik pedig 72 ezer forint.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
tonyrulez
őstag
-
tonyrulez
őstag
válasz
Gondwana #92662 üzenetére
Feltettem azt is, meg a Hotkey Features Integration-t, továbbra sem működik. Ellenben megjelentek új, biztató nevű reg. key-ek:
\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Lenovo\HIDHotkey
alatt egy csomó értelmezhetetlen nevű (VID_17EF&PID_6075 stb), ...\Lenovo\ShortcutKey alatt 6 és Ex_44. Hogy ezek közül melyik lenne a ThinkVantage, ha egyáltalán lenne -
Gondwana
addikt
Tudtommal az UltraNav driver kezeli le a registry mòkolàst, szòval annak a fennléte miatt működik nàlam mindkét X201-en a kék gomb W7x64 alatt.
-
tonyrulez
őstag
-
tonyrulez
őstag
Üdvözletem!
Win10 alatt sikerült valakinek életet lehelnie a ThinkVantage gombba? A regedites módszer sajnos nem működik. -
fattyu
veterán
bugáztam egy helix1et magamnak a céges poolból.
nem vagyok oda annyira a flimsy mechanikáért és rögzítésért de hogy nem a lábad melegíti netezés közben: priceless...
ezt a 3517u-t aki kitalálta ennyi hűtésselegy barom volt de én örülök neki.
-
Tim82
félisten
A meglévő 2x1 mellé nehezen fogsz, mert valamelyik 1 GB-os modul helyére tudnál nagyobbat tenni, de nincs még harmadik vagy negyedik memóriafoglalat.
1,5 V-os modulok kellenek. 2 GB-os modulnál kb. mindegy, 4 GB-osnál 2Rx8 (kétsoros elrendezésű memóriachipes) modul fog kelleni, azokkal megy biztosan. Ennyi a nagy titok.
-
[w]
őstag
sziasztok!
szeretnék dédelgetett x200-amba a meglévő 2x1GB RAM mellé még 4GB-ot vagy legalább összesen 4GB-ot tenni.
kerestem a topicban, de nézzétek el nekem, nem értek hozzá, hogy nekem melyik lenne jó, viszont annyit értek, hogy a kicsike elég válogatós és így könnyen mellényúlnék...
tudnátok ajánlani biztos forrást a beszerzéshez, ahonnan tuti jót kapnék? ebay-től kezdve bármi jöhet, nyilván előnyben részesíteném a hazait, akár hardverapróról is, csak működjön!
(ha közületek akadna valakinek biztosan meg tudunk egyezni
)
segítségeteket köszönöm!
-
csubuka
addikt
Köszi a választ!
Az is lehet, hogy nincs felrakva valami power manager driver azért csinálja ezt netán? Vagy a CPU-Z-t se az AIDA-t nem tudom adminként futtatni és így rossz értékeket olvas ki? Nem tudom.
Nem hiszem, hogy anyira melegedne, persze nem kizárt, majd még kicsit szórakozok vele másik táppal, hogy látszódjék mi a helyzet. Linux alatt rendes AIDA64 alternatíva van netán? Meg CPU-Z alternatíva? Live Ubuntuval legalább admin lennék.
-
Tikakukac
titán
válasz
thomasvold #92642 üzenetére
Pontosan.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy a T430S- nek forrasztott processzora van, tehát nem tudom upgrade-elni?
-
Uzi74
senior tag
válasz
csubuka #92638 üzenetére
Régebben nekem is az a proci volt benne, miután upgradeltem 4magosra, a 65W-os táp már nem is töltötte a gépet bekapcsolt állapotban egyáltalán, szóval lehet hogy határon van a 65W tényleg - én már az eredeti processzorhoz is a nagyobb tápot kaptam amúgy (90 vagy 130 volt választható), nem a 65W-osat. Nekem is csak minimálisan szokta visszavenni a frekit idle-ben, csak a kihasználtság alacsony (4%), 3,53-3,56Ghz-en tartja.
Stress teszt alatt nem lehet hogy thermal throttling van neked? Nekem akkor veszi csak vissza -
Kbali
nagyúr
Sziasztok! Kaptam egy értesítést az IT-nktól, hogy ne telepítsük a system update által felajánlott intel management engine update-et, mert ha nem sikerül, kuka lehet az alaplap.
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #92615 üzenetére
Megnéztem, másik kábellel jó Win7 alatt, valamint ugyanazzal a Win alatt "bugos" kábellel bezzeg Ubuntu alatt jó
De feltehetően nem hardveres így.
Ugyanakkor most utánamentem a 65W táp hardveres korlátozásának és AIDA64 stressz alatt ˇ~2.6GHz-en megy a CPU (i5-4300m), GPU is stresszelve van. CPU-Z-ben néztem a frekit. Eszementen akad a gép a stressz teszt alatt, Turbo látszólag nem megy, bár ezt nem tudom hogy kéne nézni. A vicc, hogy ha nem megy a stresszteszt akkor is max frekin ketyeg elvileg...
Balanced séma van BIOS-ban meg Win-ben is mindenhogyan.
Ugyanakkor terhelés alatt az SSD helyes működését hogyan tudnám ellenőrizni? Sima sebességtesztet nyomva, miközben mondjuk a GPU-CPU AIDA alatt terhelve van és 65W táppal tolom? Majd összehasonlítani nagyobb táppal vagy stresszteszt nélkül a sebességeket?
*Lehet, hogy a Balanced felel a gondért, mert a W520 szépen megy stressztest alatt is, mondjuk az éppen High Power-en van (a Turbo is ment). Ja és az képes levenni a frekit ha nincs terhelve, vlami szoftveres vagy driver gondja lehet a "szegény" T440p-nek?
-
havri1
félisten
Köszi, majd kiszúrta a szemem..
-
havri1
félisten
W7 alatti powermanagerben nem találok akkumulátor kalibrálást. Létezik, hogy csak W10-ben van?
-
Ti mit vennétek? T440, X240 vagy X250?
-
Uzi74
senior tag
válasz
csubuka #92620 üzenetére
Azt se fejejtsük el, amikor kijött a 440p széria, nem sok gép volt a piacon, amihez 14 zollos méretben, 16Gb ram, 4 magos proci és rendes ips kijelző volt rendelhető - volt még 1 dell meg 1 hp modell talán és annyi..
Ezzel a teljesítménnyel a mai napig nem kell szégyenkeznie -
Tim82
félisten
válasz
csubuka #92620 üzenetére
Nincsenek ilyen gondjai és az előd T40-T42 modellek Radeon-os problémáit sem örökölte meg. Mondjuk azért is, mert a T43-akban lévő Radeon X300 Mobility újonnan sem volt acélos GPU.
Jut eszembe, 32 bites Win 7-tel is próbálkozhatsz, de azért vinyóval nem lesz gyorsvonat.
-
csubuka
addikt
A tapipad az az X220 "élmény", de ott volt rendes gomb a trackpointnak és ezzel el is volt intézve
. De nem tudok kéretni bele 450-est, már így sem szeretnek engem az IT részlegnél (mindig valami külön utas okosságot kérek tőlük), szóval ez van. Magángépnek W520-am van egy ideje, azt nem nagyon tudom oltogatni, az korrekt, mondjuk a kijelzője pocsék. Ütés-vágást is bírja korlátozottan. Valahogy olyan nem annyira masszív érzése van a 440-nek ezzel szemben. Hajlítódik a billentyű, de amúgy tényleg teszi a dolgát végülis. Ámde ha nem céges lenne nem biztos, hogy vennék olyat magamnak. A gyenge kijelzőburkolat és foltos kijelző kombó sem túl biztató. A cégnél szinte az összes 440-nek (voltak szép számmal még tavaly) apró-foltos a kijelzője. Persze nincsenek babusgatva, de a W520 azt is bírja és hány éves már.
(#92619) Tim82: Köszönöm szépen a felajánlást, bepróbálkozom majd előtte egy állítható feszültségű labortáppal, ami kellő teljesítményű, hátha találok ilyet. A csatlakozó itt még a nagyjából szabvány 5.5 mm x 2.5 mm, amiből van elvileg olyan ami talán bírja az áramot és még ilyen berögzítő horonya is van. Majd mókolok valamit, fő a házi megoldás.
Érdekességnek megtartom, ha megy a gép, mert ahhoz képest a T5xx-as széria már nem az igazi
Ilyen dedikált GPU bajai nem nagyon szoktak lenni ennek?
-
Tim82
félisten
válasz
csubuka #92611 üzenetére
Van annak a gépnek valami nagy gyíkja, amire készülni kell? Tápom nincs mellé sajnos...
Zajos a hűtése meg melegszik, de bírja.
Tápot adhatok kölcsön próba erejéig.
Valami lightweight Linux viszont király volna rá (32 bites, a proci amúgy tudja a PAE utasításkészletet, szóval másra nem kell figyelni). BunsenLabs, Chrunchbang++, AntiX pl.
-
.DLL
veterán
válasz
fattyu #92606 üzenetére
Köszi mindenkinek, megfogadom a tanácsokat, 1-2 gen. váltás i5-ben tényleg nem hozna sokat a konyhára, de nem biztos, hogy TP lesz.
Mondjuk nálam 90%-ban asztaliként funkcionál, sokat is megy, (így nem bánom, hogy nem asztali gépem van, a fogyasztás miatt), de nem kap túl sok nyüstölést, amúgy is vigyázok a cuccaimra.
Tavaly óta viszont nem sokat mozdultak az árak... enyémnél régebbi vas is van többért mint amennyiért én ezt vettem tavaly... Őtuddák, ittütül vad' ottütül...
-
csubuka
addikt
válasz
fattyu #92612 üzenetére
Alig 20-an vagyunk legalábbis az én helyemen, így azért statisztikának ezt nem mondanám
Ezért is inkább OFF-ba raktam, csak személyes rácsodálkozás volt, hogy nagyhibája nem volt a 440p-nek, csak rengeteg "apró", mondjuk teljesen méltán rosszhírű. Csak a 440-esek mentek a maguk elég silány módján, de nem kerültek szervízbe, mert mindenki lusta volt apróságok miatt intézkedni. De amúgy általánosan elégedettebbek a kollégák a 460-al. (Nem is értem miért
)
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
-Olyannal találkoztatok már, hogy a "powered USB"-be (a céges, átkos T440p, bár azért meg lehet vele barátkozni: a lötyögős dokkjával, a foltos kijelzőjével az értékelhetetlen, beragadó gombos billentyűzetével és tapipadba ágyazott, "csodás" trackpoint gombjaival. Idén talán elér engem is az új széria hullám asszem, tavaly év végén még kimaradtak a dzsuniorok
Amúgy eddig a mi kis irodánkban a 460-ak többet voltak szervízben, ettől még a 440p nem lesz egy jó gép...A hotswap caddy hiányzik a legjobban (az van a T420 után amúgy?) az tök hasznos lenne még ha a maradéka közepesen sikerült barátok között is.) dugva egy telót azt mindig újracsatlakoztatja a gép? Az egér meg egy pendrive-om is jól megy abban a portban. Driver dolog? Nem raktam fel semmilyet. Megnézem holnap Ubuntu-n, hátha... csak mert ha hardveres, akkor még gariba kicseréltetném, csak azért is, a kijelzővel egy füst alatt.
-Kikukáztam egy T43-at
Abban még volt anyag, tök vicces.Van annak a gépnek valami nagy gyíkja, amire készülni kell? Tápom nincs mellé sajnos...
Csak kíváncsi az vagyok, bár az ma már Windows alá teljesen használhatatlan lehet.
-
Pubszon
veterán
Semmi közöm a hirdetéshez, de ha valakit érdekel hirdetnek most a FB csoportban 19 TP-ot 38k-ért.
Ebben a csoportban van.Ha nem illik ide, nyugodtan lehet törölni, csak hátha segítek ezzel valakinek.
-
HSM
félisten
Naszóval, megvolt a wifi kártya fejlesztés. Egy régebbi AR9382 csipes kártyát vettem, Lite-On gyártmányt, Toshiba notiból bontva.
Előtte ilyen volt a 6300-as gyári:A zavaró az volt, hogy rendszeresen megakadt a videók alatt a hang, gyakran a kép is, ami borzalmasan irritált.
Azt kell mondjam, óriási a javulás:Persze, ez se olyan, mint kábelen, de nem akad meg semmi, és nekem ez a lényeg. Sebességre is hozza azt a kb. 200Mbitet, amit az elődje (közel az AP-hoz):
.
Így persze, ez is kiüti a pirosat, de ez már annak a hatása, hogy elfogy alóla a 2,7ghz-es i7.
szépen látszik, 3,4Ghz-es Turbo-val megy, vagy csak a 2,4Ghz takarékos módommal. A telepítéssel semmi gond nem volt, a harmadik antenna csatlakozója kapott egy zsugorcsövet, bedugtam, töltöttem hozzá egy Qualcomos drivet, elsőre ment minden. Még a Lenovo gyári Wifi-s ki-be kapcsolós segédprogija is látja, és kapcsolgatja, ahogy a gép oldalán lévő cucc is.
10/10 pont eddig nálam. A 6300-al is elégedett voltam a szaggató hangot leszámítva, de ezzel már az is jónak tűnik.
Csak egy megjegyzés, ha valaki utánam csinálná, nálam alapból Whitelist mentes BIOS volt a gépen, gyári gépre még az is kell, különben a bootolásig sem jut nem gyári kártyával.
-
fattyu
veterán
válasz
tamas.nick #92607 üzenetére
nem jellemző. sw tor ment rajta egy keveset meg KOTOR1/2 de teljesen használható maradt ölben is. Nem volt egyáltalán zavaró melegedés. Mondjuk ez még a hűvösebb időben volt meg, azóta ölben nem volt mert dokkolóban használom vpn gépnek home officera. Ölben netezni x230t van használva.
-
Tim82
félisten
Nem lesz jó a T30-ba. Fizikailag sem, más a csatolófelület, méret.
Mini PCI (express nélkül) való a T30-ba, a T61-edben meg mini PCI-e (mint express) van.
Bal oldali fajta kell neki, neked a középső fajta van (a jobb oldali meg a félhosszú mini PCI-e, kompatibilis amúgy csatlakozóra a középsővel).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest