- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Vegha #119867 üzenetére
Én még sosem csináltam, de lehet valaki már a topicból igen. Tippre lehet hogy isopropil alkohol segít oldani a ragasztót. Acetont és hasonlókat viszont NE, mert az a műanyagot is megoldja.
Youtubeon is van tuti hasonló. Itt melegíti óvatosan [link]
Komplett touchpadot cserélni macerásabb[link] [link]
-
-
-
Tompika777
senior tag
válasz
Vegha #107077 üzenetére
Ha rákerestél, és régebbi a probléma akkor nyilván nem a friss Win10 bug.
De a mostani az biztos nem wifi gond, hanem kimondottan mobilnet használatot(wwan 4g/lte)érintő dolog, valami olyasmi van, hogy értesítés és minden nélkül rendszertelenül bontja a kapcsolatot,amit a felhasználó csak úgy észlel, hogy nincs net, de a rendszer azt mutatja mintha minden rendben volna,és ezt random időközönként, állítólag nincs rá még javítás. -
-
Tikakukac
titán
válasz
Vegha #104631 üzenetére
Hidd el. A világegyetem minden létező adblock, gyorsító, legyilkoló és ciánozó megoldása be van vetve, hogy az a gép még menjen emberi keretek között. Köszi azért, nem ma kezdtem a retro vonalat én sem.
Nekem burkolati elemeket sem kellett cserélnem. Nem az a gond, hogy fizikailag kuka a gép, hanem, hogy minden CPU-ból tud csak megoldani és izzik a vas a 720p alatt is. Ha pedig gondja lesz, akkor keress nekem T60 jó alaplapot 4:3. Ugye, hogy ugye.
-
Tikakukac
titán
válasz
Vegha #104627 üzenetére
Mondjuk ez a filléres dolog egy T60p-nél már erősen nem áll meg. Sőt, a korosabb gépeknél pont az a gond, hogy nem csak a gép árához képest marha drágák alkotóelemek. A gond, hogy a legtöbb dolog egyszerűen már nincs.
A felhasználási kör meg... anyám is tolja a T60-nak, csak szerencsétlen 1 YT ablaktól meg 3 Exceltől 100%-on vereti a procit és üvölt. Ez inkább kínzás embernek és gépnek. -
-
Frawly
veterán
válasz
Vegha #104624 üzenetére
Hát ilyen régi eszközöknél nem is csoda. A T20-as egy 20 éves, a T60-61 pedig 13-14 éves gép. Ezekbe nem is értem miért akarna bárki is komoly aksit. Ezek ma már retrózni jók, örülni kell annak is, ha egy gyenge, sok éves aksit kapsz hozzá, amivel be lehet kapcsolni egyáltalán, és legalább telepről üzemeltethető. Nem hogy az újkori gyártói értékeket elvárni tőle.
A Nokia 6310i meg egy 18 éves teló. Értem, hogy sokan szerették a nagy készenléti idő miatt, meg hogy nincs rajta figyelemelterelő baromság, nem csábít netezésre, játékra, tartalomfogyasztásra. De el kell engedni, minden technológiának megvan a kifutási ideje. Kb. olyan dolog, mintha valaki a mai napig CRT tévéhez ragaszkodna.
A W520 az egyedüli az említettek közül, amelyikbe még megérné normális aksit tenni, ha komolyan használja valaki. Utángyártott persze hogy lutri, ha minőség kell, akkor gyártói akku, ami meg baromi drága lesz garantáltan.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Vegha #103099 üzenetére
Ha GPU hiba, előbb-utóbb a külső képernyőn is jelentkezni fog, nem csak a sajátján. Ha Intel GMA X3100 van benne, akkor meg fel se nagyon merül ez, mint ok (csak az Nvidia Quadro-s modelleket érinti). A Te T61-ed mivel van szerelve?
Első körben nem tudom, mennyire van lehetőséged megnézni másik szalagkábellel vagy kijelzővel, vagy amikor a hiba jelentkezik, akkor átváltani (kikapcsolás, újraindítás nélkül) külső monitorra.
Szerk.: ha jól olvasom vissza a régi hozzászólásaidat, Intel lesz a notidban, így nem valószínű, hogy a GPU haldoklik. Kijelzőből sajnos jó 1440x900-asat nehéz szerezni, mert hiánycikk, 1280x800-asat könnyű.
-
donjohnson
addikt
válasz
Vegha #102084 üzenetére
a windows 10-es gépházban, vagy mi ez, beállításokban nézted? ott sincs több opció?
precision touchpad van az x280-ban? a videó alapján csekkolhatod. sajnos nagyon sok beállítás nem elérhető a synaptics driverben ha nem precision touchpad-es az x280.egyébként amit írtál, igen, szerintem simán mehet a reinstall. esetleg hp vagy dell oldaláról is próbálhozhatsz synaptics drivert felrakni. hátha abban benne lesz.
-
-
-
Tikakukac
titán
Visszaállítod a telepítés előttire az egészet és végre megjegyezzük, hogy azt a *fgbdzhudfhbfujh automata update-t lelőjük a francba. Főleg egy időszámításunk előtti gépen. Amikor update van a következő napra felrobbannak a boltok, a levelesláda és a facsé is. Mert omlanak a gépek szanaszét. Tessék megérteni, hogy azonnal akkor teszünk fel updatet, ha otthon redundánsan üzemel 2-3 laptop. Egyéb esetben nem.
-
Tikakukac
titán
Vannak gépek amikben az egyes panelfelbontások más belső kialakítást kapnak. Így a cseréhez cserélni kell gyakorlatilag a gép teljes felső felét.
T470-ból is van TN FHD meg IPS FHD. TN-t venni dettó értelmetlen. Van most nálam pár panel, ami ilyen, atom szutykok.
Minden más rád van bízva
-
Tikakukac
titán
Nem nagyon fogsz közte érezni semmit ha piszkálod sem, mert úgyis kifogynak a fogyikeretből és úgy lövik le az órajelet, mint a huzat.
Annyira pici a diffi, hogy vedd ami jobban jön ki. Nem a procid lesz a gond, de tényleg. Ha ilyen HD-s TN vackok vannak akkor kijelző/all.
-
Tikakukac
titán
Nyilván az i7 fog hamarabb belefutni a korlátba és lövi le magát, egyértelmű.
Amit te nagyon akarsz az a baj, hogy 2 darab gépet kér és kott egyforma összehasonlítást. Máshogy nem megy, mert annyira pici különbséget akarsz kimérni, hogy ezt páros teszten kívül lehozni nagyjából lehetetlen. Hogy Pisitinek van olyan Józsinak meg amolyan az semmit sem ér majd. Egy rohadt procit sem lehet asztaliban rendesen leteszteltetni mással, mert képtelen előállítani ugyanazt a hátteret.
Prociból azt vedd, ami szimpi. Max az órajeleket átkonfigolod kicsit. A kijelző lesz ott a buli még mindig.
-
Vegha
senior tag
Szóval, abban tudna valaki segíteni, h. i5 és i7 között mekkora különbség van fogyasztás/hőtermelés szempontjából ? Tudom hogy a terhelés dinamikájától függ ez, de az Intel adatlapján azt látom, hogy energiafogyasztása papíron mindkettőnél ugyanaz. De ez a gyakorlatban is megállja a helyét ? Mert ha az i7 is ugyanannyit fogyaszt mint az i5, akkor hülye lennék i5-öt választani. Ha viszont a nagyobb teljesítmény miatt jobban forgatja a ventit (T470-ről van szó még mindig), akkor teszek a nagyobb teljesítményre és inkább türelmesen várok, mintsem a zúgó szélvihart hallgassam.
Mi a tapasztalat etéren ? i5 7200-7300 vs. i7 7500-7600 között dilemmázok. Jelenleg úgy látom az ártényező nem szignifikáns. A felhasználás nem átlagon felüli, persze a nagyobb tartalék évek múlva fog felértékelődni. -
Tikakukac
titán
Magán a kijelzőn nem nagyon változtatnak csak beteszik eléjük a plexit.
És innentől jön a vesszőfutás, hogy milyen paraméterei változnak meg így a kijelzőnek. Plusz backlight bleeding. Plusz touchot cserélni csak úgy nem fogsz, ha szemét és mégis kéne valami rendes bele.
-
Tim82
félisten
Tegnap megjött, ma be is szereltem, hogy kiderüljön, valószínűleg hibás trackpad-et kaptam. Elvileg Linux Live-nak élből kellene kezelnie, illetve Windows-nak is legalább szabvány PS/2 egérként új hardvernek fel kellene ismernie, de nálam egyik sem jött be.
A visszatett régi clickpaddel továbbra is működik az X240. Többször megnéztem, szétkaptam újra-összeraktam újra az új trackpaddel, de semmi, így ebből refund lesz.
A szerelés maga inkább bosszantó, mint nehéz. Nagyjából a gép szétbontása helyett elég először BIOS-ban kikapcsolni a belső akkut (ha van, nekem nincs, szóval ezt tutorial alapján írom), majd kikapcsolni a gépet, lekapni az alsó borítást.
Az alaplap és a touchpad között ugye a belső váz van, annak egy lyukán vezet át a touchpad kábel. Ezt a kábelt és a lyukat fekete szigszalag-darab fedi, azt le kell venni, utána látsz rá a touchpad csatlakozójára, ahonnan ki tudod húzni a kábelt (van kis fekete leszorító, azt valamilyen keskeny, de lapos cuccal érdemes felnyitni előtte).
Miután ez megvolt, meg lehet fordítani a gépet és felülről ki lehet feszegetni a clickpad-et - ugyanis gyakorlatilag egy kialakított mélyedésbe kétoldalú ragasztócsíkkal be van ragasztva. Nekem bevált a telefonalkatrészekhez adott különféle műanyag feszegetők, "pengetők" alkalmazása.
Senki ne lepődjön meg, ha elsőre szétjön a clickpad - maga a touchpad-felület lejön a mechanikáról, amit továbbra is fog a kétoldalú ragasztó. Ezért érzéssel, odafigyelve érdemes csinálni, amennyiben a biztonság kedvéért meg akarnád működőképes állapotban tartani a clickpad-et.
Gyakorlatilag ez a leszedegetés a bosszantó és időigényes rész, valamint az új trackpad csatlakozójába történő touchpad kábel visszadugással lehet rendesen elszöszölni.
-
Dr. Akula
félisten
-
donjohnson
addikt
milyen videólejátszót használsz? próbáld ki a vlc playert.
-
-
azbest
félisten
8 giga rammal használtam egyet, nem volt gond.
Ha most tetted be a sticket bővítésképp, akkor a win nem feltétlen látja elsőre. A gyors indítás miatt nem tiszta indítást csinál kikapcsolás után, hanem visszatölt csomó dolgot az előző állapotból. Szóval bővítés után tolj egy újraindítást, mert akkor csinál csak tiszta indulás, kikapcsoláskor nem.
A másik gépemnél a procicsere is ilyen volt. De más galibákat is szokott okozni a gyorsindítás, első dolgom az kikapcsolni (de minden major update visszakapcsolja).
De lehet csak arról van szó, hogy természetesen az integrált vga is használ ramot, annak is kell valamennyi. Nem emlékszem már pontosan, de lehet volt valami bios beállítás, hogy alapból mennyit tartson fenn. Esetleg, ha valami nagyon régi biosa van és valóban kevesebbet lát, mint kéne, talán valamelyik update kellett hozzá.
-
donjohnson
addikt
-
MrSealRD
veterán
Én annyira nem várnék a PH-s teszekre már... Nem akarok nagyon mélyen belemenni, de lassan érezhető, hogy lecserélődött a régi gárda. (már ami a konkrét teszt és cikk írókat illeti) 80-as széria bejelentő híre is tiszta káosz lett... Fél információk, hiányosságok. Persze ha megjelenik valami akkor belenézek...de már nem úgy várom mint régen, hogy na akkor most mindent megtudok... Előbb találsz érdemi infót külföldi oldalakon.
-
-
Windows 7 alatt a Power Managerben három beállítási mód lehetséges.
1, Always fully charge - mindig maximumra tölti fel az akkut
2, Automatically optimize for battery lifespan (az akkumulátort eleinte a maximum közelébe tölti fel, majd ahogy használódik el az akku, mindig tartalékol néhány százalékot (1-10) és nem tölti fel a maximumra, hogy megnövelje az akku élettartamát [érdekes benne még, hogy neked 100%-ot fog kijelezni az akku töltöttség, de ez nem a valós 100% max. kapacitása az akkunak])
3, Custom charge threshold itt pedig kézzel be lehet állítani, hogy mekkora töltöttségi szint alatt kezdjen el tölteni és hány százalékra töltse fel az akkutEgy munkára használt gép mellett egyértelműen a 2-es változat az ajánlott, ami jó kompromisszum az élettartam és a folyamatos rendelkezésre állás mellett.
Munkára használt gép akkuját egyébként sem érdemes túlzottan kímélni, mert ott nem csak az akku ciklusok száma, hanem a folyamatos hőingadozás, össze-vissza töltés is degradálni fogja az élettartamot.Windows 10 alatt a Lenovo Settings-ben már csak az 1, és 3, beállítás elérhető, állítólag valamilyen akku kímélést, optimalizálást a Windows 10 gyárilag tud, ami hasonlít a 2-es beállításra Windows 7 alatt, gondolom ez a háttérben folyamatosan aktív.
-
HSM
félisten
Jobb alternatíva nincs a kímélésre. Ha bármikor kellhet a 100% és nem akarsz vele bíbelődni, akkor nem tudod kímélni, akkor le kell nyelni, hogy viszonylag hamar újat kell majd venni.
Egyébként a Lítiumos akkuknak van egy ebből a szempontból szerencsés tulajdonsága, azaz ha csak kb. 80%-ig töltöd, azzal már akár a 4X-esére növelted az élettartamát, az a 20% pedig nem nagy áldozat üzemidőban.
Én így járok el a saját akkummal, attól függően, előreláthatólag mennyi töltésre van szükségem töltöm fel 75-85% közötti értékre. Időben nem sok bíbelődés, két értéket átírni, kb. 15 másodperc, ennyit bőven megér. Ami még jó, hogy így nekem pl. 285 töltési ciklussal még mindig durván 88%-os az akkum, míg barátnő akkuja aki 90-100% között töltögette lényegesen rosszabb kondícióban volt ilyen korában ugyanúgy Sanyo akkuval.
Ha pedig a 85% sem biztos, hogy elég, inkább a töltőt is viszem magammal. Nálam röviden ennyi a módszer. Több bíbelődés volt leírni, mint alkalmazni. -
Frawly
veterán
Nem, nem tudok ajánlani konkrét eladót. Nem windowsosok, nem vettem még licenct, de a refurbished licenc és termékkulccsal kereskedés sok fórumon téma. Abban igazad van, hogy nem kell érte külföldre menni, akár az itteni apróról is ki lehet fogni olcsón, vagy valami használt gépekkel, laptopokkal foglalkozó boltban. Csak aki nem tud belföldön ilyen helyet, és gyorsan kell neki, az eBay mindig opció. Nyilván olyan eladót kell választani, aki rég regisztrált, sok pozitív értékelése és minősítése van, ezek közül is legjobb, ha nem magánemerként árulja, hanem cégként. Persze átverés ellen semmi nem garancia, de akkor meg az eBay vissza szokta adni a pénzt, vitás ügyekben szinte mindig a vevő pártját fogják. Plusz itt sok esetben 3-10 dolláros összegről van szó.
-
-
metal01
őstag
Igen, most már látom én is, hogy szélmalomharc ez a felújítgatás/alkatrész vadászat. Itthon hivatalos beszerzőtől horror ár (és az sem biztos, hogy jó), kintről, pl. bay meg lutri, hogy mit kap az ember. Hát ez ilyen... Majd szétperegnek ezek a régi gépek aztán kitalálunk vmit
-
chab7
addikt
Anno jártam én is így egy teljesen jó akkuval, hogy egyszer csak már nem töltötte, pedig minden infót kivett belőle és jónak látszott. (Vissza .lehet keresni, itt is írtam róla). Még azt is mutatta, hogy töltőről használva ugye, - mert ha lehúztam akkor mintha kivettem volna az akksit - hogyan megy le 1-2 naponta 1%-ot a töltöttsége. Lehet az elektronikája adta meg magát, de mivel ilyet a környezetemben nem tudnak javítani, másikat kelltt vegyek. Azért elraktam, mert lehet csak valami letiltás és egyszer ráakadok valakire aki feloldja és újra használható lesz - ha addig álltában tönkre nem megy teljesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest