- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tim82 #116595 üzenetére
Köszi a kimerítő választ! A "roncsvadászatot" és az ilyen szintű felújítást nem vállalnám be, ez már meredek... SSD/RAM bővítés még elmegy.
De most kicsit elbizonytalanodtam, lehet inkább Lati 7390 lesz, főként a nagyobb aksi miatt. Év elején édesanyámnak egy 5490-est vettem, és nagyon meg vagyunk vele elégedve.
-
Tudtam, melyik topikban kell feltennem a kérdést, hogy elmenjen az életkedvem... köszi srácok!
-
Üdv!
Thinkpad Yoga L390-ről mik a tapasztalatok?
Van valamilyen típushibája, tervezési hiányossága a modellnek?
Érdemes ilyet venni?Köszi!
-
Gyűjtők figyelmébe: HA-n van most egy vatta új(nak tűnő), fullos X220, tsaxólok.
-
Halkan az izopropil alkohol + desztillált víz kombójára szavazok.
-
-
válasz
scarbantia #92978 üzenetére
Nem lehetett volna a múltkori interjú előtt?
-
válasz
havri1 #92892 üzenetére
Lenovo ThinkPad T530 i5, nvs 5400m, GTA 5 720p, 28-30fps
Nem tudom, mekkora felbontással (720p, 900p, 1080p?), és mivel játszotok, de pl. MOBA-k, Blizzard játékok, régebbi címek simán futnak rajta.
Hosszú távra talán raknék alá egy notebook hűtőt... -
válasz
Martin97 #92884 üzenetére
A gond az, hogy ezek az újy ULV-os procik jók üzemidő, takarékosság szempontjából, de ezt masszív teljesítmény visszafogással érik el, magyarul ez az új procid lehet, hogy gyengébb, mint az i5-3230m - a linken a középső hasábban nézd meg a felsorolt procikat: a 3230m alatt van kettővel a 6200u.
Az R7 360m nem elveszett kártya, a felsoroltakat biztos viszi 720p/Low-ban, Diablo 3-at 1080p-n simán. Csak aztán működjön az AMD Switchable Graphics 3-4 év múlva is, az érkező driverfrissítésekkel.
-
válasz
Martin97 #92877 üzenetére
Hát, ha ilyen hosszú távra tervezel, akkor talán nem ártott volna az i7-es változat, de ettől még jó lehet.
Ahogy NBC-n nézem, nincs külön M.2 slot, szóval a HDD mellé csak az optibay-es megoldással tudsz SSD-t pakolni. RAM-ból viszont 2 modulnak van benne hely.
És igen, 5 évben benne van egy aksicsere.
-
-
válasz
r3dsnake #90959 üzenetére
Üdv!
\TROLL ON
Először is: az E-sorozat nem Thinkpad, szóval nem jó helyen jársz.\TROLL OFF
Másodszor: szerintem a Grafikus tulajdonságoknál van olyan csúszka, hogy...
"Energiatakarékos - Kiegyensúlyozott - Teljesítménycentrikus"
Legutolsóra próbáld beállítani.Hasonlóképpen van olyan beállítás, hogy akkuról/hálózatról milyen hozzáállással teljesítsen a GPU...
"Hosszabb akkuidő - Nagyobb Teljesítmény"
Ezt is érdemes belőni. -
Tehát LG Samu okés, csak ne várjak X230 IPS szintet. Értem.
Az asztali BenQ-m után mondjuk lehet, hogy szokni kell, de ha Te a P2414H mellől mondod ezt...(#90744) Vasy09
Te nem az 1366*768 -> 1600*900 cserére gondolsz?
Csak mert én a különféle 900p-s panelek közötti különbségekről beszéltem, a sima HD kijelzőnél persze jobb az összes HD+. -
A bnőd T430-asában a 900p-s LG panel milyen, a foltokat leszámítva?
Akkor ezek szerint az LG lenne a legjobb, és nem a Samsung?(#90741) Pubszon
Jaja, mondom hogy nem kell nekem IPS... -
válasz
Pubszon #90732 üzenetére
Az szerintem esélytelen az LVDS - eDP képernyőcsatlakozók miatt, olyan átalakítót nem kapni.
Marad a TN HD+, azon belül is csak az első generációs X1 Carbon panelról olvastam, hogy megfelelne (ha lehetne rendelni), a későbbi generációkról nem tudok semmit.
Illetve a T430-at is többféle HD+ panellel szerelték, állítólag a Samsung a legjobb, bár vannak, akik ezt vitatják (2. hsz: "Summary: They are all junk...")
(#90733) Tim82
És valami jobb 900p-s TN panelről nincs infód? -
Üdv!
Közben nézegettem T430 HD+ paneleket, eszerint X1 Carbon lenne a megoldás, toldókábellel. Van akinek ilyen megy a gépében.
Kábelt találtam (pl.), de panel mintha mindenhonnan kifogyott volna (kivéve Alibaba, elég drágán), és nem is egyértelmű, hogy melyik menne bele: FRU 04W6859, vagy FRU 04X1756?
Tipp esetleg? -
válasz
Tikakukac #90709 üzenetére
Gondolom az extrém fényerő is szerepet játszhatott benne, 50%-ra tekerve, és a telítettséget lejjebb véve talán nem lehet olyan bántó.
A 900p-s meg azért jobb lehet a business gépek szokásos közép$2@r átlagánál, a lenti linkek alapján. Aprón is hirdetnek ilyet, ott sem tűnik olyan szörnyűnek.
[Nyilván nem várok IPS, SVA, VA, stb. minőséget, csak a biznisz notik (T430...) viszonylatában számítok észrevehetően jobb eredményre.] -
-
válasz
Dhampir #90696 üzenetére
Igen, a T430-hoz képest tényleg egy ugrás (14"-ost terveztem, de a mosottszürke kijelző elvette a kedvemet).
NBC-n szuperlatívuszokban írnak a W530 kijelzőjéről, és (csak most figyeltem fel rá, de) a T530 teszt szerint is ez kerül mindkettőbe:
"The two more expensive screens offer higher 1600x900 HD+ and 1920x1080 Full HD resolutions. The latter has a higher brightness and larger reproducible color spectrum. A review of this brighter Full HD display will be included in the upcoming ThinkPad W530 review.... For those seeking better color reproduction, we recommend the Full HD screen that is capable of significantly more color. More about this screen can be found in the review of the ThinkPad W530."Felbontásra nekem elég lenne a HD+ is, legalább nem folyik ki a szemem, de tipikus üzleti gépes koszosakvárium-effektet nem kérnék. Nem mindegy, melyik a jobb.
-
Üdv!
Kérdezném, hogy a T530 1080p-s kijelzője megegyezik a W530-ban lévővel?
Nagy közöttük a különbség?
Illetve a T530-ban a 900p-s panel mennyivel rosszabb minőségű a 1080p-snél?A választ előre is köszi!
-
Szupi. Pedig ez az X-ek egyik fő vonzóereje. Vagyis az lenne...
-
-
Üdv!
Tudom, nem TP, de sürgősen kellene válasz, és más topikokban nincs annyi élet, szóval...
Az ilyen típusú utángyártott töltőkben meg lehet bízni?Vagy inkább válasszam a (gyanúsan olcsó és) gyári(nak tűnő, de lehet hogy csak rossz feltöltött illusztrációval rendelkező) adaptert? Erre hétfőig várnom kellene, hétvégén nélkülöznünk kellene a notit, az meg nem lenne jó....
Az utóbbi is valszeg' utángyártott lehet az alacsony ár miatt? -
-
Ezt láttátok? Fincsi. 51nb's X320/X330
Egyedül az kár, hogy külön mod csomagot nem lehet rendelni, csak egész gépet. -
válasz
havri1 #87565 üzenetére
+ (#87564) Tim82
A hálózati eszközt látja: Gigabit ethernet, és Intel Centrino van az eszközkezelőben, de nem tudom szoftveresen bekapcsolni. Viszont akkora tufa vagyok: a kapcsoló nem is jutott eszembe, valszeg' ez lehetett a gond...
Az Intel HD Graphics-ot, Synaptics drivert kellett telepítenem, de akkor ezek szerint mást nem is kell?
ThinkVantage System Update-et azért felrakom, meg az energiagazdálkodásos segédprogit.Köszi!
-
Üdv!
W10 alatt nem találok wifi drivert az X220-amhoz.
Tudnátok javasolni valamit, hol keressem, hogyan rakjam föl a drivereket?Szerk.:
Tudom, másik topik, de ugyanez igaz Ideapad G470-re is. -
Üdv!
Érdekelne, hogy az X220-at hányféle TN kijelzővel szerelték?
Csak mert ma láttam egy csodás panellel rendelkező példányt, sajnos eddig csak fakóbb darabokhoz volt szerencsém. A mellette lévő X240-et legszívesebben lehánytam volna, annyira nagy volt a kontraszt, az eladó pedig ragaszkodott hozzá, hogy biza' nem IPS...Hol az igazság?
Eszközkezelőben nem tudtam ellenőrizni, driver-ek még nem voltak rajta... -
Cseles. Igen, anno a maximális CPU órajellel én is próbálkoztam, de csak energiatakarékos módban.
A hűtésnek meg majd utánanézek.Egyébként nekem 8460p-n, 8470p-n, IGP-vel elég retekül mentek a Blizzard címek, pedig dual RAM-okat, és SSD-t használtam. Szvsz egy alap dGPU is jobb notiban az IGP-nél, már csak a driver miatt is.
-
A linkelt tesztben ugye végig az IGP-t érted a GPU alatt, és nem nvidia-s rendszert használtál?
Hogyan oldod meg, hogy csak az IGP-nél működjön a Turbo, és a CPU magokon ne?
Mivel tudod húzni az IGP-t?Összehasonlítva a T420-szal, egy X220-as is képes ilyen hűtési teljesítményre?
Gondolom nem, mivel az is kisseb, mint a T420 vs. T520.... -
válasz
donjohnson #85934 üzenetére
Az US is jó? Mert töltő nélkül ebay-ről harmadannyiért megjön.
-
Üdv!
T430-at vennék (T530-at még inkább, de az nincs), és kérdezném, hogy i7 + Nvidia kombó ellen szól valami, vagy nyugodtan vehetem? Nem nyúznám extrém szinten, csak napi 1-2 órában kis játék, de CPU Turbo-t le is tiltanám BIOS-ban.
Olvastam, hogy 1, és 2 hőcsöves hűtés is létezik hozzá. Ha az 1-est kapom, utána cserélhetem Ebay-ről 2-esre?
Alapjáraton, netezéssel mennyire melegszik?Optimus rendesen működik? W10 alatt is?
W10 alatt vannak driver problémák?
Power Manager-rel mi a helyzet?Bármi, ami miatt nem ajánlanátok?
Köszi!
-
Tényleg. És ahogy nézem, az ugyanott kapható "nem-IPS" 1080p kijelzővel is mintha ugyanez lenne a helyzet.
Akkor passz, hagyom inkább az egészet."I found out one by one that you also need to order a different lid assembly and hinges along with the cable. This all ended up costing me more than it would have if I had chosen it when ordering."
-
Üdv!
Szerintetek T540p-be utólag lehet rakni 1080p-s IPS kijelzőt?
Itt néztem, és utánaolvasva kellene hozzá még egy ilyen kábel: 04X5540 -
válasz
metal01 #85131 üzenetére
Köszi, ez nagyon hasznos infó!
Most nézem, T530-hoz háromfélét listáz az ebay:
1 heatpipe - ez gondolom az Nvidia nélküli példányokra szánták.
2 heatpipe
3 heatpipe -
IFA 2013 | Lenovo stellt neue ThinkPad T440, T440s, X240 sowie S440 und S540 vor
Eddig nem értettem egyet a fanyalgókkal, ami az új TP-szériát illeti, és most is nagyon sok minden tetszik a 40-es szérián, de a linkelt képeken azért van egy pont, ami végleg kiverte a biztosítékot nálam is, ez pedig a zsanér.
Az még oké, hogy a S-es modelleket ilyen megoldással készítik, de a T, meg az X szériánál ez (számomra) nem elfogadható.
Ugyan én Elitebook-ban utazom, de mindig nézegettem a TP-ket, és sokszor jutott eszembe, hogy esetleg csere, de ezek után, köszönöm, nem.
(Pedig az az X240-es milyen pofás lenne!) -
A több gyorsgomb nekem is hiányzik a HP-nál, pedig a XX40p szériánál imádtam. Ez van.
Ultrabook-nál mire kell 4+4 GB memóriánál több? Munkához?
Arra szerintem nem ez a gép való, hanem a T, meg a W széria, bár nyilván valakinek jól jön a mobilitás is a komoly feladatok mellé... -
A TP-rajongók figyelmébe, avagy van még élet a chiclet után:
Meanwhile, the major improvements to the AccuType keyboard and the reimagined touchpad are terrific. The greater travel and feedback of each key and the considerably large touchpad for a 14-inch notebook make the notebook very easy to use. We’re missing the traditional beveled layout less and less as the Chiclet layout continues to improve overtime. Lenovo’s big bet on integrating the five dedicated mouse keys onto the touchpad has certainly paid off and we would not be surprised to see it expand onto other ThinkPad lineups in the future. Although it is the manufacturer’s first release of a glass touchpad for a T Series, it is already one of the best for an Ultrabook.
-
válasz
Shatterstar #44455 üzenetére
"HD+" -nak nevezik.
-
válasz
paramedic #43765 üzenetére
Az elvárt dolgokat mindkettő simán teljesítené, viszont a T420-nak erősebb a processzora (feleslegesen), régi típusú a billentyűzete (sokan háklisak rá), és adnak mellé oprendszert, de nincs rajta usb3 - mindezt 50k-ért.
Kérdés, hogy NEKI megéri-e a különbözet?
Én a T430i-t venném a kettő közül, és hozzá külön Win-t, ha még nincs.(#43767) paramedic
Vegyesek a visszajelzések, de ha nincs kimondottan a régihez szokva, akkor szerintem bátran vegye az újat!Illetve, ha 290k a keret, akkor EZ A MODELL még számításba jöhet: újgenerációs cpu, HD+ felbontású kijelző, usb3, és Win8.
-
Ezt most nem értem. Te a T61-gyen szeretnéd futtatni a D3-at, vagy új gépet tervezel?
Az első eset szerintem sajnos felejtős, viszont ha új gépet vennél, akkor a HD4000 1366x768-ban, vagy 1280x720-ban megfelelő lenne az NBC adatai alapján. A gép memóriáját meg fillérekből bővíthetnéd 2x4Gb-ra, ami még dobna az igp teljesítményén (memory scaling bekezdés).
-
-
válasz
btudos #43519 üzenetére
+1
A 10-es széria szerintem sokkal jobban nézett ki, ez a mostani formavilág nagyon nem jön be + a TP-kben van msata SSD-hely. A régi olyan volt, mintha keresztezték volna a TP-k formáját az Elitebook-ok fém borításával. Kár értük, pedig egy E4310-es még mai szemmel nézve is igencsak tetszik külsőre!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Androidos tablet topic
- Mobil flották
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged