- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tim82
félisten
válasz
AxBattler #116590 üzenetére
Nem tudom, hogy a Yoga verziónak milyen hibalehetőségei vannak, de a "sima" L380-at (ami kb. ugyanaz a ház, mint a Yoga L380 / "sima" és Yoga L390) használom már pár hónapja és elégedett vagyok vele. Azért fontos, hogy ezek kábé Thinkpad-dizájnos ultrabook-ok, viszonylag kis kapacitású akkukkal, reálisan szerintem 5-6 óra körüli akkus üzemidő hozható ki belőlük.
Én mondjuk vigyázok is rá, mint minden használatban lévő gépemre.
A billentyűzete, kijelzője teljesen rendben van (utóbbi azért nem kiemelkedő IPS létére, de nem is voltak hatalmas elvárásaim), a ház vékonyított, de alapvetően stabil.
Én ugye "roncsvadász" vagyok, eleve szándékosan egy leharcolt, sérült L380-at vettem, amit kipofoztam. Az én példányomnak az volt a baja, hogy valakinek sikerült valahogy kitörnie a fedlapból a zsanért odafogó csavarok meneteit. Feltételezem, hogy ez gyenge pont, bár nem tudom máshogy elképzelni az esetet, minthogy valaki izomból és egyben gyorsan szó szerint feltépte felnyitás helyett a kijelzőt. Ezt persze klasszikus Thinkpad-ekkel így nem lehetne megcsinálni. Az én esetemben a fedlap cseréje kellett (+ világítós billentyűzetet, RAM-ot, akkut, NVME SSD-t vettem bele és kicseréltem AX-esre a wifi kártyát).
Úgy, hogy tartósan használtam, használok több L szériás gépet is, nekem nincsen róluk rossz véleményem. A Yoga variánsokkal viszont nincs tapasztalatom.
-
-
válasz
AxBattler #116590 üzenetére
Az X220t a letörő palmrest sarkaival, lötyögő akkujával, legalja ghostingos ips kijelzőjével, folyton elmászó touch kalibrációjával, letörő, kihulló kijelző rögzítőpöckeivel, leeső gumitalpaival, ordenáré minősésű mikrofonjával?
Na az már tuti nem jön vissza.Én is imádtam az enyémet, de azért volt ott is baj dögivel.
Persze volt cserébe irtó cuki kinézet, király dock, slice akku opció, 7 soros billzet. a fos műanyag alatt erős felépítés. -
-
-
-
Tikakukac
titán
-
Tim82
félisten
válasz
AxBattler #92827 üzenetére
Régi hsz., de csak most van időm válaszolni. KillHates fórumtárstól hallottam főleg az ajánlást, ő több ügyfelének, több gépbe is tett Patona akkukat, az átlag kínai utángyártottakhoz képest megbízhatónak mondta őket. Nyilván a gyári akku jobb, de ezt általában az árak is tükrözik.
(Én X201-be terveztem ilyen akkut, de előbb elhullott a gép alaplaphibával, mint a beszerzésre sor került volna.)
-
Martin97
aktív tag
válasz
AxBattler #92879 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséged!Az i7-es procit nem tudtam választani. Adott volt a keret, consumer gépet nem akartam, mert az nem olyan minőségi mint egy munkagép.
Az előző g500-as gépnél sem az i5 3230m volt a gyengepont, hanem 3,5 év után az akku és mivel már a zsanér is kattogott ezért inkább beszereztem az utódot. Elvileg ez a proci valamivel erősebb is. Bár kép és videószerkesztésnél nyilván jóval lasabb lesz az i7-hez képest de a többit szerintem bírni fogja. 🙂
Szóval a későbbiekben akkor max ssd-t és ramot tudok belepakolni.
Arról van esetleg tapasztalat, hogy mire érdemes odafigyelni használatnál, hogy minél tovább bírja?
Gyári akkut be tudok szerezni majd ősszel, gyártják hozzá addig? Most nem nagyon férne bele az új akku.
Kompromisszumokkal tudok majd rajta néha játszani? Heti mximum 1-2 óra időtartam lenne. Összesen 1-2 újabb játékot próbálnák ki rajta. Főleg régebbiekkel játszok mikor van időm (nfs prostreet, bf3, metro 2033, last light, far cry 3-4). Újak közül csak a metro exodus és a far cry 5 jöhet szóba.
Szerk: miután megnéztem a tesztet látom, hogy a játékokkal is elboldogul, de elég meleg a gép. Esetleg tudnátok valamilyen hűtőt ajánlani hozzá?
Martin
-
-
Pubszon
veterán
-
Pubszon
veterán
válasz
AxBattler #90749 üzenetére
Aida64 mutatja, nekem LP140WH2-TLM2 van benne, ami ezek szerint LG.
-
HSM
félisten
válasz
AxBattler #90745 üzenetére
Kb igen.
Egy kalibrált P2414H a "fő" monitorom... Fotókhoz szigorúan csak azon nyúlok, az nálam akármilyen TN panelen azonnali agyvérzés.Nyilván mások a szempontjaim, elvárásaim egy komolyabb asztali monitortól, és egy notebooktól. Az asztali IPS-től elvárom, hogy "tökéletes" legyen (nekem ez a szint már az is), a notebooknál viszont nekem elég, ha kellemesen, jól használható a mindennapos dolgokra. Ezt pedig tudják.
-
Vasy09
őstag
válasz
AxBattler #90742 üzenetére
Én a párom T430-án eszközöltem egy HD+ cserét! Nekem AUO-t sikerült beszerezni, de megmondom őszintén, hogy nem bántam meg! Eredetileg LG volt benne, de szerintem klasszisokkal jobb az új!
Mondjuk a betekintési szöge annyira nem, de az a réginek sem volt jó!Én csak ajánlani tudom a cserét!
-
HSM
félisten
válasz
AxBattler #90742 üzenetére
Nekem a Samsung 1440x900-as volt, ha jól emlékszem, kicsit kisebb, a T410-ben még ilyenek voltak. Képe szép volt szvsz a Samsungnak, szerettem, hogy nem olyan durva a tükröződésmentes bevonata, mint az AUO-nak, de a betekintési szöge az agyamra ment. Az AUO-é is pocsék, de azért annyira nem zavaró. Az AUO-n ami zavar, az a nagyon durva tükröződésmentes réteg, anélkül szvsz egész élhető lenne.
Az LG-t nem piszkáltam még nagyon sokat, de jónak tűnt, kellemesnek találtam.Szép enyhe a tükröződésmentes rétege, korrektnek tűnt a képe is. Viszont azt nem volt időm gamma és színegyensúly tekintetében beállítani nagyjából sem, így betekintési szögről nem nagyon tudok írni. De határozottan nem volt az a zavaró érzetem, mint a régi Samsungnál, aminék azonnal kiszúrta a szemem, hogy szórakoznak velem a színek.
Viszont a jó hír: mindegyiken lehetett élvezetesen csinálni bármit.Most is videót nézek ezen a "csodálatos" panelen.
Szóval azért én nem látom annyira vészesen a helyzetet a kijelzőkkel. Persze, én is élvezném a Carbon kijelzőjét, vagy egy IPS-t, de ha nincs hát nincs. Mondom ezt úgy, hogy már két éve boldogítjuk egymást a kijelzőmmel.
-
Tim82
félisten
válasz
AxBattler #90734 üzenetére
Én is az X1 Carbon paneljét tudom csak. Beszerzésre meg nincs tippem.
Kicsit sajnálom, hogy nem csaptam le egy adagra a T420s/T430s 1080p-s eDP-LVDS átalakítókból, legfeljebb utólag vettem volna hozzá egy T420s-t. (Akkor meglett volna, amire upgradeltem volna barátnőm T500-át.)
-
Tikakukac
titán
válasz
AxBattler #90710 üzenetére
Nem volt extrém fényerő, mert nem extrém fényerőre kalibrálunk
Teljesen ideális körülményke között is üt ki a piros, valamint talán a cián volt elcsúszva leginkább, amin a kalibrálás sem segített sokat.
900p-t így nem tudom, ha lesz bemérjük és megnézzük addig emlékekre tudok gondolni amikor úgy raktak át 1:1 kijelzőt 200k-val magasabb gépekbe Dellnél is, hogy füstölt.
-
Tikakukac
titán
válasz
AxBattler #90700 üzenetére
Fura egy kijelző az biztos, nekem meg kollégának is az volt elsőre a tippünk, hogy rossz. Mármint, hogy hibás a panel. De rátoltam a kolorimétert és kidobta, hogy nem, a kijelző rendben van, nagyon jól fedi a színteret is meg nincs kiugró érték sem igazándiból sehol. Az érdekesség az, hogy jó TN módjára ez is invertál mint a barom. Tehát ha nem jó szögből nézed akkor is piros lesz a piros, de valami olyan mocsok módon, hogy égeti a szemed. Innentől adott a kérdés, hogy ha ilyen előtt ülsz akkor okés, hogy van egy bitang kijelződ, csak kérdés honnan kell nézned, hogy azt is lásd amit kalibráltál.
Nálam ez még jobban idegesített, mint egy sima fapad TN, ott látom, hogy inverzbe fordul és tudom hol nézzem, itt meg nem.
-
Dhampir
félisten
válasz
AxBattler #90700 üzenetére
Egy magyar boltban szintén dicsérte a már sokféle gépet látott eladó a W530 kijelzőjét.
A 95% Adobe RGB színképpel nem nyújthat nagyon csúnya látványt.
-
Tikakukac
titán
-
-
Tikakukac
titán
válasz
AxBattler #86294 üzenetére
Az eladónál van akkor a világ első olyan TN paneles X gépe, aminek a kijelzője transzformálódott IPS kijelzővé.
Mindenképpen hívja ki a szellemirtókat, lehet az egész lakás ilyen náluk.
SN alapján megvan a gyári konfig, ha nem cserélték az kidobja. Egyébként meg Aida, vagy 2 +4 csavar és tutira mentek. Ha lilul oldalról akkor meg mondanom sem kell. Szép, de főleg csodás TN nincs. Nagyon maxosan Mac és AlienWare, nyomokban ritka és eldugott típusok.
Amúgy ragaszkodjon is hozzá, hogy nem IPS. TN árban ad el IPS gépet, nekem évente van 1-2 ilyen szerencsém max
-
HSM
félisten
válasz
AxBattler #86074 üzenetére
Nekem megfelelő volt, amit StarCraft2 és Diablo3 alatt tudott.
Driverileg tuti jobbak a minimál külön GPU-k, de nekem az a hangyányi plusz sebesség nem érte meg a magasabb fogyasztást, és extra hibalehetőséget.
Mondjuk azóta vettem asztali gépet, szóval ha néha játszok picit már meg van oldva a dolog.
Hurcolni pedig hibátlan az IGP is. -
HSM
félisten
válasz
AxBattler #86072 üzenetére
Igen, az IGP-t, az én T420-amban csak az Intel IGP van. Látszik a képeken a monitorozó ablakban, hogy az Intel IGP értékei változnak.
Úgy oldottam meg, hogy a Power Managerben felhúztam a CPU-t "Turbo"-ra, ez alkalmazza a Turbo-t az IGP-re is, bár annaka vezérlőpultjának is vannak beállításai, szval azért érdemes ellenőrizni. A CPU Turbo-t ezek után úgy tiltottam le, hogy a vezérlőpultos energiatakarékossági beállításoknál az aktív séma beállításainál a maximális CPU órajelet levettem 99%-ra, így a turbó nélküli legmagasabb órajelen teker csak a processzor, jelentősen barátságosabb fogyasztással, ami révén többet/tovább tud turbózni az IGP, ami általában kívánatos a játékok szempontjából.
A módszer hátránya, hogy amikor másik sémáról váltok vissza, vagy újra alkalmazom a Power Managerből, akkor a vezérlőpultos mókát meg kell ismételni, mert minden profil alkalmazáskor a Power Manager felülírja a max CPU órajel beállítást az "alapértelmezett" 100%-al.
Ha nem piszkálom, akkor viszont akármeddig így marad, szerencsére.
Az X220 hűtését nem ismerem, de elvileg anak is meg kéne birkóznia a proci 35W-os TDP-jével. Aztán persze a gyakorlatban derül csak ki....
Képekről elég hasonló a T420 hűtéséhez.
-
Dhampir
félisten
válasz
AxBattler #85896 üzenetére
A Laptopsystemnél március-áprilisban elég sokáig volt kapható T530, hátha lesz még belőle, T430 viszont van.
Most W520 is van, SSD-vel. -
metal01
őstag
válasz
AxBattler #85133 üzenetére
A T530 hűtéseit nem ismerem. FRU alapján érdemes rendelni. Bár az E-bay egyre lutribb. Az én hűtésemen amit kaptam semmilyen olyan matrica nincs amin az FRU rajta lenne, csak valami kis matrica van valami kínai macskakaparással. Eredetinek volt hirdetve, remélem nem utángyártott vagy ilyesmi. Bár hűtésből még nem hallottam olyanról. A lényeg, hogy teszi a dolgát. Halk és hűt rendesen.
Csináltam pár tesztet ma reggel is: Prime95, Cinebench R15.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
AxBattler #48105 üzenetére
Ha ez nem "munkára" való, akkor az FPR is felesleges bele, meg a Thinkpad-eknél megszokott security feature-k. Amúgy mire lenne való akkor, Starbucks-ban ücsörgésre? A review szerint is vállalati felhasználás/IT management a célterület. Amúgy ahogy írtam, engem az zavar, hogy ez visszalépés, illetve megint egy területtel kevesebb téren szólhat bele a felhasználó a saját gépe konfigurálásába.
A nem cserélhető és 3 cellás akku meg nem kedvez nagyon a road warrior-használatnak, vagy legalábbis a 8-9 órás üzemidővel kapcsolatban vannak fenntartásaim.
-
Tim82
félisten
válasz
AxBattler #48103 üzenetére
Van élet? Aha.
Gone are the dedicated volume, microphone, and even the ThinkVantage keys in favor of more multi-function F keys that are commonly found in consumer Ultrabooks.
Bár a mélyebb nyomáspont mindenképpen pozitív. Touchpad-ről nem tudok nyilatkozni, hogy jobb lesz-e, trackpoint-ot/egeret használok, mikor mit. Szerencsére a trackpoint-hoz kellő gombok megvannak.
RAM is provided by a single module: 1x soldered 4 GB PC3-12800 DDR3L in single-channel mode. Luckily there is an available dual-channel compatible SODIMM slot for additional user-removable memory as 4 GB may not be enough for heavy multi-tasking or editing work.
No meg a T szériában alaplapra forrasztott RAM + csak 1 bővíthető slot mindenképpen visszalépés, még egy ultrabook-like s-nél is.
-
Tim82
félisten
válasz
AxBattler #45643 üzenetére
Nem személyes tapasztalat alapján mondom, csak amire emlékszem utánaolvasásból: Windows nem, Linux igen.
Nálam a
lesajnált, ósdiT60-ban egy MR04 van a második mini PCI-e foglalatban, egy 32 GB-os class 10 Samsung SDHC kártyával. Videót nem próbáltam ki, de FLAC lejátszáshoz bőven elég a sebessége. Mást nem is nagyon érdemes odatenni, a T60-nál a második foglalat gyakorlatilag egy belső, mini PCI-e-foglalatnak álcázott USB port. (T61-nél már valódi mini PCI-e.) -
paramedic
aktív tag
válasz
AxBattler #43766 üzenetére
Ha talált/találtam volna i3 procis, win nélküli T420-t, akkor azt linkeltem volna be. Nem kell neki több hardveresen.
A kérdése igazából az, hogy válassza nyugodtan az újabb T430i-t (rosszakat hallott felőle: gyengébb borítás, rosszabb hűtés) vagy maradjon a T420-nál?(#43766) AxBattler Köszi!
kb. 300.000Ft a keret. Win nem szükséges, van neki dobozos, a win8-t meg elkerülné. -
soldi3r
veterán
válasz
AxBattler #43522 üzenetére
pl a latitudenál is van msata hely, ráadásul a 13"-osban már odd is, így 3 meghajtó megy bele, nekem ez volt a döntő a vásárlásnál, hogy az xp-t és a win7-et kölün meghajtóra tudjam telepíteni és maradt még egy hely az adatoknak
egyszer megállt a hdd-m az amazonas partján, nem volt nagy élmény, azóta jobban szeretem ha 2 van nálam
nem igen foglalkoztam vele, hogy hogy néz ki, tegye a dolgát(#43523) eric.cartman, nagyon jók a tp-k, ez tény, de én már nem érzek ekkora szakadékot a márkák között és ha sok 100k-ért veszek gépet, akkor abba tartozzon már bele a szervizháttér is
ugyanúgy mint az autóknál, nem véletlen kerül többe egy vw -
Gabesz87
veterán
-
Gondwana
addikt
válasz
AxBattler #40992 üzenetére
T410 és X201 nem tud mit kezdeni mSATA miniPCIe SSD-kkel. X201-hez létezik mókolás, hogy a dokkoló SATA portjára legyen bekötve a cucc, én mostanában azt vadászom, hogy az X201-ben U31 jelű chip kivezetéseihez hozzá lehetne-e forrasztani valahogy (AF6, AF7, AF9, AF11 lábak a harmadik SATA RX/TX körei, 3.3V tápot meg "rengeteg" helyről ki lehet hozzá csatolni.)
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
válasz
AxBattler #40156 üzenetére
Jaja, lehet. UsaNotebook-nál kb. 30k-ért tudod 3-ról 4 évre bővíteni. Be sem kell menni, online mindent le lehet rendezni. Megrendeled, kapsz egy számlát, átutalod a lóvét, ők be is regelik neked a garkiterjesztést. Levélben meg elküldik a címedre a számlát. Én így csináltam...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest