- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vegha
senior tag
válasz
donjohnson #124684 üzenetére
Oo. En is igy gondoltam. Koszi.
-
Vegha
senior tag
Sziasztok, par ev utan tegnap ujra bekapcsoltam a T61-et es meglepett az idotallosaga; mig a rajta levo W10-rol ezt sajnos nem tudom elmondani.
Milyen Linuxot javasoltok ra ? Szempontjaim, hogy lehetoseg szerint minden mukodjon ugy, ahogy gyarilag anno XP-n. Bilibe log a kezem ?
Hianyozna pl. a:HotKey (Fn gyorsbillentyuk) funkcio
DVD/HDD hotswap
Touchpad/TrackPoint/eger egymastol fuggetlen konfiguralhatosaga (kulon-kulon jobb/balkezes beallitast hasznalok
Wifi/BT/USBVGA out kezeles minimumSSD-vel es 8 GB-tal megy a gep es azt erzem, hogy boven meg meg benne nehany ev - egyszeruen annyira kezes/komfortos, hogy fajna hagyni a szekrenyben kallodni. Most epp regi CD-k rippelesehez vettem elo, de:
gyakran nem latja a W10 a meghajtot (BIOS-ban persze ott van)
Hidegindtas utan min. 10 percig 100% a CPU terheles (mondjuk ezt a ceges x280 is tudja mar)
Neha mikor lecsukom a kepernyot nem megy Standby-ba vagy csak a kepernyot kapcsolja le.A 9 cellas akkubol sem lesz mar enekes halott: nem baj hogy uresen hagyom es porosodik ha mar nincs szuksegem vezeteknelkuli uzemmodra ? Vagy szerezzek bele egy akarmilyen allapotu 3/4 cellast ?
-
Vegha
senior tag
x280-hoz a Super Low Profile TrackPoint sapka kell, ugye ? 4 mm magas.
-
Vegha
senior tag
Jo reggelt,
Ceges X280 mostanaban 4 eves, amikor egyszeriben csak a kovetkezore lettem figyelmes:Van vmi gyari foliazas a touchpadon, amit elfelejtettem volna leszedni 4 eve es azota ragyogyult ? Nem vagyok az a notorius sikamikalos fajta: 1-2 havonta vmi gyenge felulettisztitoval vegig megyek rajta aztan kesz. Ez viszont nagyon ugy tunik, mintha egy kopasallo reteg kezdene felmondani a szolgalatot. Ismert ilyen jelenseg ? Attol tartok 1-2 het mulva csillogni fog az egesz touchpad
-
Vegha
senior tag
válasz
vicze #107660 üzenetére
Ha nem lenne radugva az antenna akkor nem is tudna kapcsolodni a halozatokhoz. Pedig tud, barmelyikhez ! (Honnan tudom ? Elfogadja a wifi jelszot es az IP-t) Csak eppen nincs megfelelo internet hozzaferes. (Skype pl. felmegy online allapotba, de weboldalak nem toltodnek be es a VPN se csatlakozik.)
-
Vegha
senior tag
Korabban mar irtam, hogy a ceges x280-nal internet kapcsolodasi problemaim vannak, mind wifin, mind 4G-vel. 4G-hez mar SIM-et is csereltem, egy picit jobb lett, de nagyon gyenge a savszelesseg, online meeting eselytelen, mikozben ugyanazon a halozaton levo telefonnal minden tovabbi nelkul megy.
Wifinel pedig barmelyik halozathoz csatlakozok nincs internet kapcsolat (a talcan levo ikon ossze-vissza mutatja hogy van-e net vagy sem), mindegy hogy a telefonon osztom meg a mobilnetet vagy az itthoni radios net routerehez csatlakozok, nincs kapcsolat. Viszont mindkettohoz (mobilnet vagy router) ha kabelen csatlakozok akkor kivalo a kapcsolat. Van erre valakinek otlete ?
Nem tunik Thinkpad specifikus problemanak, de van meg egy Zenbook es egy Elitebook is korulottem amelyekkel semmi ilyen problemam nincsen. A ceges helpdesk mar probalt minden parancssoros varazslast, driver cseret, adapter ki-bekapcsolasokat stb. Kinjukban mar kuldtek egy masik gepet, de mivel most kulfoldon vagyok nem tudom atvenni. Dolgozni meg ugy jo lenne ha kabel nelkul is lehetne. -
Vegha
senior tag
válasz
Tompika777 #107083 üzenetére
Koszi. Elkuldtem a Supportnak de mar valoszinuleg agyara mentem a tesztelgeteseimmel es inkabb kuldenek egy masik gepet : (
Egyebkent az a durva, hogy a privat mobilnetes kartyammal hibatlanul mukodik, szoval nagy valoszinuseggel nem a szamitogeppel van a gond. -
Vegha
senior tag
válasz
Tompika777 #107078 üzenetére
Errol valami linket tudnal kuldeni ?
-
Vegha
senior tag
válasz
Tompika777 #107064 üzenetére
Az nem valami altalanos wifi problema volt ? Legalabbis cegen belul kb. 1 honapja rengetegen szenvedtunk vpn problemaval.
Annyiban osszefugg a ket eset, hogy reszben amiatt szorultam a 4G hasznalatara, ami pedig most sehogyan sem akar rendesen mukodni. De a Lenovos forum alapjan en ugy latom ez korabbi problema. -
Vegha
senior tag
válasz
donjohnson #107058 üzenetére
Nincs hibauzenet csak az Eventlogban turtam es ugy talaltam ra arra a topicra. Mindenkinel ugyanaz a szimptoma: eldobalja a kapcsolatot folyamatosan. Csatlakozik, majd 3 mp mulva megszakad. Utana ujra csatlakozik. Es ezt csinalja a vegtelensegig.
Most a driver es firmware frissitesek ota ez megszunt, latszolag van elo kapcsolat, de gyakorlatilag hasznalhatatlan, semmilyen oldalt nem tudok betolteni olyan tetu lassu. A forumban javasolt eszkoz letiltas sem segitett rajta.
Probaltam PIN-nel es anelkul is. Nincs kulonbseg sajnos : ( -
Vegha
senior tag
Sziasztok,
x280-ban a Fibocom 830-EB (4G/LTE modem) masnak sem mukodik ? Marha gaz a szitu, gyakorlatilag hasznalhatatlan akarmilyen kartyaval probalom. Help Desk driverek es firmwarek cserejet intezte, az sem oldotta meg termeszetesen. Lenovo meg ugy tunik magas ivben tojik ra.
Ha valaki tud valami megoldast sikitson ! -
Vegha
senior tag
válasz
Tikakukac #104635 üzenetére
Bármelyik sarkon találsz hozzá alkatrészt. Már csak a Lego feeling miatt megéri : )
FoxiestFox:
Tegnap húztam újra W10-et. Meglátom hogy ezzel a BT problémával mennyire tudok együtt élni, addig gyűjtöm az infókat. Majd írd meg hogy mi a tapasztalatod a T61 vs. Mint-tel. -
Vegha
senior tag
válasz
Tikakukac #104629 üzenetére
Nem írtam, hogy mindenkinek alternatíva ez. Adblockot tudok javasolni anyukádnak. És gyanítom a 720p-s videókkal is be tudja érni a 1080-asok helyett. IT-sként gondolom ez még belefér neked is. Kb. 30 perc alatt elmagyarázod neki és meg fogja tanulni, mert a saját bőrén tapasztalja, hogy hamarabb töltődik be, kevésbé lag-gol stb.
Lehet hogy Neked más a tapasztalatod, de én - lekopogom - eddig csak burkolati elemeket cserélgettem a T61-en (az igényszerinti upgrade-eket leszámítva), azok meg annyira ráérősek, hogy még ! Tök mindegy, hogy most adok 5000-et a palmrestért vagy 2 hónap múlva, mikor egyszerre 4 bontottat is hirdetnek majd, 2500-at.
0,5-1 évente kipucolni, igény szerint újra húzni.FoxiestFox: Igazából mára már nincs semmi Win specifikus alkalmazásom. Sokáig próbálkoztam SuSe-vel anno, aztán Ubuntuval dualboot rendszerben, de a rengeteg szerencsétlenkedés után valahogy mindig a Windows-nál kötöttem ki újra. Lehet hogy ideje újra megpróbálnom. Mit ajánlasz ? Unom már a csomagok és függőségek telepítgetését, valami hülyebiztos rendszert kipróbálnék. Újabban azzal sz*pat az MS, hogy a Broadcom bluetooth modult már nem támogatja. Pedig fél éve még működött : (
-
Vegha
senior tag
válasz
Frawly #104626 üzenetére
A T61-em idén lesz 12 éves és még mindig derekasan helytáll. Napi szinten használom itthon netezésre, YT stb, 1-2 éve még Excelezős munkára is jó volt a 8 gigásítás után a T7100-zal. Komolyan veszem a fenntarthatóságot, amíg a gép működik én le nem cserélem (folyamatosan nézem az újabbakat). Fillérekből lehet karbantartani. Persze néha kicsit lassúnak számít már W10-zel (az SSD sem váltotta meg a világot), de nem kell annyira sietni.
[fyi: munkahelyen X280-at használok] -
Vegha
senior tag
válasz
vargas0502 #104621 üzenetére
Szerintem ne várj csodát !
Én kb. 5 éve vettem T61-hez új, utángyártott 9 cellást. Oltári nagy lutri volt, hogy Pana vagy Sanyo cellást kapok-e. Szerencsém volt: Panást kaptam és még most is egész jól muzsikál.
Ugyanekkor egy még régebbi készülékhez (Nokia 6310i) kerestem új akkut. Ott már nem volt ilyen szerencsém. Akkor felvilágosítottak, hogy ezeknél a régi gépeknél a legnagyobb gond az, hogy egy idő után már annyira öregnek számítanak, hogy már az utángyártott akkukat sem gyártják hozzá. Persze, ringathatja magát mindenki abban az álomban, hogy kitúr a eBay-ről egy 0 perces, garantáltan eredetit Svájcból vagy Németországból, de jó eséllyel az is 2008 előtti gyártású lesz. Vagyis olyan öreg mint az országút; innentől kezdve a legnagyobb jóindulattal sem fogja tudni produkálni a gyári értékeit.Mivel témába vág, de a HP topicban nem válaszol senki, felteszem itt is a kérdést, hogy van-e mostanában valami bejáratott, megbízható akkubeszerzési-forrás. HP 850 G2-höz keresgélek, lehetőleg EU-s disztributortól.
-
Vegha
senior tag
válasz
darvinya #103473 üzenetére
Nem tudom ezt miért tőlem kérdezed: állítottam én hogy írtál ilyet ? Tulajdonképpen mindegy is, mert - leírom még egyszer - BIOS reset nem oldotta meg a problémát.
Azbest
A Hotkey nélkül eddig is működött. De most telepítettem. Ahogy a fizikai wireless gombhoz sem nyúltam évek óta. Semmi nem változik.
Így állunk: [kép] -
-
Vegha
senior tag
T61-en W10-et használ még valaki rajtam kívül ?
4 év után megérett az újrahúzásra, azóta szőrén-szálán eltűntek a Bluetooth beállítások. Driver frankó, a tálcán is ott a BT ikon, csak éppen amikor eszközt szeretnék párosítani az a funkció hiányzik, a Windowsból ! -
Vegha
senior tag
válasz
Tim82 #103103 üzenetére
és Butcher82
Köszi a választ, igen, Inteles a T61. Ha jól emlékszem az inverter is lehet még ludas a pixelcsíkben, ugye ? Találni Vaterán ezekből egész jól bontottat, csak azt nem tudom, hogy a 14.1" WXGA sima vagy 14.1" WXGA+os-e a kijelző. Egyáltalán mi a különbség ?
HMM szerint elvileg a 93P4391 lenne a megfelelő (kamera nélküli, de BT-s) szalagkábel illetve a 41W1478 (Foxconn) és a 41W1479 (Sumida) inverter. Valaki le tudná okézni, hogy jó FRU-kat találtam-e ? Elvileg ezeket hozza a WXGA-hoz és a WXGA+hoz is.
Type 7661-CH8 -
Vegha
senior tag
Egy hónapja nem használtam a T61-et büntiből megkínált egy cuki piros pixelcsíkkal : (
Külső monitoron nem látszik, sőt! Tegnap pl. a saját képernyőjén sem mutatkozott (azt hittem ahogy jött úgy el is múlt), de ma újra kijött szegénykémen : (
Ez szalagkábel vagy lcd probléma lesz, jól sejtem ? Egyéb ötlet ? Milyen kilátásaim vannak ? -
Vegha
senior tag
Ha már felmerült itt múltkor a szerszámok kérdése: van olyan minőségi kit, ami nem a cserélhető bitfejekkel akarja megoldani a világ problémáit ? Nekem valahogy ezzel eddig nem volt jó tapasztalatom meg olyan gagyi, olcsó megoldásnak is tűnik. Ezen kívül a helytakarékosságot leszámítva más előnyét nem látom. De ha egyik sem szempont (értsd: minőségi szerszámokra mindig szívesen áldozok; nem szempont a hordozhatóság) akkor van normális, megfizethető fél-profi eszközkészlet ?
Nézegettem pl. az említett ifixit kiteket, de még ott is bőven a bitfejesek dominálnak. Arról nem beszélve, hogy manapság a mágnesezett fejes csavarhúzókat még mindig nagyívóval kell keresni. Vagy csak nekem vannak magas elvárásaim ? -
Vegha
senior tag
válasz
donjohnson #102088 üzenetére
Mindenkinek HP-ja van, én vagyok az egyetlen újhullámos : ) : (
Eddig csak HP-kat lehetett rendelni, ahhoz van céges support, ez meg annyira új még, hogy a support is lepattintott a múltkori dokkolós problémámmal. Ezt már fel sem teszem nekik. -
Vegha
senior tag
válasz
donjohnson #102085 üzenetére
Köszi a választ, még ha nem is vagy érintett. (Nem értem hogy másoknak, akiknek ilyen gépük vajon mekkora fáradság lenne megnézni a beállításaikat és megírni.)
1; W10 beállításokat átnéztem, ott csak azok gesztusos buziskodások vannak jórészt, amiket a második videóban is lehet látni.
2; Ezt leellenőrzöm hétfőn ha beértem az irodába, bár nem hiszem, hogy számítana a gombok variálhatóságára nézvést.
3; A Lenovo kommunában írtam, hogy frissítettem a drivert, persze semmi sem változott.
4; Továbbá a Synaptics Control Panelt is frissítettem, sajnos az is teljesen hiába való volt.5; Dell, HP drivert: huh, ezzel nem szívesen lottóznék a céges gépen. Az is kemény meló mire admin jogot kapok rövid időre : )
-
Vegha
senior tag
102035-re valaki ? x280-on szeretnék különböző trakcpoint/touchpad gombbeállítást alkalmazni, de sehogyan sem sikerül.
Mán a nemzetközi kommunába is megírtam a segélykiáltásomat, nem hiszem el, hogy nem oldható meg ami 10 éve megoldható volt. -
Vegha
senior tag
az x280/T480 és társaiknál nálatok milyen beállítások vannak touchpad/trackpointhoz ? Az idén 10 éves T61-emen be tudom állítani, hogy a touchpad és trackpoint gombja különböző kiosztásúak legyenek. Az x280-on tizedennyi opció sincs. Vagy csak nálam ?
Erre gondolok: [link] Az X280 esetében csak General és Advanced tabok vannak, amik pont azt nem adják amire nekem szükségem lenne. A többin viszont lövésem sincs, hogy mi lehet, nincs olyanom.
Valaki tudna segíteni ? -
Vegha
senior tag
fattyu, donjohnson es btudos: koszi a valaszokat. Azt gondoltam hogy alapbol meg kene ugorja a dokkolo. A HP ugyanilyen dokkolojaval kiprobaltam es azzal mukodik.
-
Vegha
senior tag
x280-hoz csatlakoztatok USB-C dokkolon keresztul ket monitort: az egyik 1920x1200-on megy, a masik 3440x1440-en... menne, de nem tud. Valakinek sok ez a ket felbontas a belso kijelzo mellett: vagy az Intel HD 620-nak vagy a dokkolonak. Van otletetek ? DP-n keresztul csatlakoztom ezeket a dokkolora.
Ha lehuzom a kisebb felbontasu monitort, akkor a nagy megy frankon az emlitett felbontason. Ha csak direktbe dugom a nagy monitort a gepbe (a dokkolo megkerelusevel), akkor is franko a felbontasa. Viszont a gep fedelet hiaba csukom le, attol meg a ket monitor nem fog menni a kivant felbontason. Az sem segit, ha a kisebbiket VGA-n keresztul kotom ossze a dokkoloval.
Talalkoztatok mar hasonloval ? Az Intel HD 620 specifikiacioja szerint 3 monitort kepes meghajtani 4k felbontassal egyazon idoben. -
Vegha
senior tag
válasz
Silεncε #101741 üzenetére
Sulytemaban tokre egyetertek. Abban a szerencses helyzetben vagyok, hogy a privat T61-em melle kaptam egy x280at munkara. Nem veletlenul valasztottam ezt: 90%-ban dokkolon van ugyis, de amikor utazok (vonat, repulo), akkor azert nagyon nem mindegy. Persze kompromisszumokkal jar a hordozhatosag, de ezt mar a tescos laptop vasarlasnal is tudjak az emberek. En pl. irtozok az integralt akkus megoldastol, sajat reszre biztosan nem vennek ilyet.
Mas:
Az x280-ban meg lehet azt csinalni, mint a T61-ben, hogy a Trackpoint pl. balkezes, mig a touchpad jobbkezes ? Tokre hianyzik ez a kenyelem, de semmi ilyen advanced beallitast nem talalok. -
Vegha
senior tag
A Companion elindul, karikázik valamennyit aztán bezárja magát. Ezzel ilyenkor mit lehet kezdeni ? Friss W10 telepítés. Vagy a Vantage-et kéne használni ?
-
Vegha
senior tag
Sziasztok,
nagyfaterom T500-asát modernizálnám (SSD+RAM upgrade), de a Jófogásról lőtt Kingston DDR3 1066-os RAMoktól úgy sipítozott mint vámpír a keresztre. Ennél is van white/blacklist a BIOS-ban ? Ha igen, akkor megtalálható ez az interneten ? Igazából 2-3 évente találkozok a géppel, ha nem muszáj akkor nem nyúlnék a BIOS-hoz. RAM-ra pedig olyan kevesen adnak próbagarit...
Egyébként 2x4 GB a max. amit elfogad ? 8 GB-os modulokkal nem is érdemes próbálkozni ? -
Vegha
senior tag
A T61-en elqródott a hangbeállítás - gondolom a tegnap esti kékhalál+W10 update meglehetősen összefügg a jelenséggel. A helyzet az, hogy már mindent végig néztem rajta, de még mindig nem akar belőle hang kijönni. Illetve a speakeren keresztül van hang, de bt speakernek nem adja át.
Valaki találkozott már ilyennel ? Mi lehet a megoldás ?Megoldódott. A bt speaker volt a hibás.
-
Vegha
senior tag
válasz
Tikakukac #98543 üzenetére
Uram atyám! Ekkora tébolyt ...!
És azt hogy a viharba állapítom meg, hogy IPS vagy TN panelos ? Oké, tudom, akinek naponta 20-30 gép megfordul a keze alatt az csukott szemmel is megállapítja, de mondjuk szgép vásárláskor, ha nem tudok Aida-t vagy ilyesmit tenni a gépre, anélkül hogy lehet megállapítani ? -
Vegha
senior tag
válasz
Tikakukac #98540 üzenetére
Na, ezt mán tényleg nem értem: mi az hogy a sima fedlapja is azonos ? Eddig nem nagyon nézegettem a fedlapokat, de eléggé ugyanúgy fest mindegyiken; dh vagy fhd ide vagy oda.
És mi a baj az FHD-val ? Mitől lett szemét (mondjuk a sima HD TN-nel szemben) ?
A panelt meg addig nem cserélném míg garis. 2 évig viszont nem fárasztanám a szemem valami hitvány monitorral. -
Vegha
senior tag
válasz
Tikakukac #98537 üzenetére
Azt a kijelző dolgot elengedtem, már csak FHD-sek közül válogatok. Aztán gari után valószínűleg upgradelem.
-
Vegha
senior tag
válasz
Tikakukac #98529 üzenetére
oké, Te más tészta vagy minden szempontból. Tudjuk.
kopi72: utóljára mikor vettél eBayen ? Az elmúlt években tisztességesen teleszórták fake cuccokkal. Régebben sokkal könnyebb volt minőségi terméket találni.
Az az egyszerű elv alapján gondolkodom, hogy - ha csak megnézzük pl. a Váci úti akkuboltot - ott azért pörögnek a cellák rendesen, mindenfélék. Folyamatosan cserélődik a készlet. Vagy legalábbis, sokkal gyorsabban mint a nagy kínai raktárakban, ahol épp az adott típushoz tartozó akkuból lehet h. csak 5-10 db van 8-10 hónapon át, aztán amikor kiürül akkor újratöltik. A "ki tudja mennyi időt állt" és a "ki tudja milyen hőmérsékleten" mellett számomra sokkal megnyugtatóbb a tudat, h. - végfelhasználó szempontjából - a lehető legfrissebb cellákat kaphatom. Ennél biztosabb, gyorsabb forrás csak az lenne ha a helyi termelői akkupiacon vásárolnék.
-
Vegha
senior tag
válasz
kemotox #98526 üzenetére
Én biztosan inkább a felújítást választanám (itthoni, garanciális szaküzletből), ahelyett h. napokon át nyálazzam a netet és stresszeljek h. fake vagy használható cuccra licitáltam.
Mondom ezt úgy, h. anno (4 éve) kiadtam 28k-t az ugy. 9 cellásért, ami a mai napig nagyon jól muzsikál a T61-ben. -
Vegha
senior tag
Szóval, abban tudna valaki segíteni, h. i5 és i7 között mekkora különbség van fogyasztás/hőtermelés szempontjából ? Tudom hogy a terhelés dinamikájától függ ez, de az Intel adatlapján azt látom, hogy energiafogyasztása papíron mindkettőnél ugyanaz. De ez a gyakorlatban is megállja a helyét ? Mert ha az i7 is ugyanannyit fogyaszt mint az i5, akkor hülye lennék i5-öt választani. Ha viszont a nagyobb teljesítmény miatt jobban forgatja a ventit (T470-ről van szó még mindig), akkor teszek a nagyobb teljesítményre és inkább türelmesen várok, mintsem a zúgó szélvihart hallgassam.
Mi a tapasztalat etéren ? i5 7200-7300 vs. i7 7500-7600 között dilemmázok. Jelenleg úgy látom az ártényező nem szignifikáns. A felhasználás nem átlagon felüli, persze a nagyobb tartalék évek múlva fog felértékelődni. -
Vegha
senior tag
-
Vegha
senior tag
válasz
fattyu #98488 üzenetére
Persze hogy szubjektív, de mivel ritkán veszek magamnak gépet ezért informálódok előtte : )
Hallottam már mástól is, hogy kimondottan gáz panelekkel képes adni Lenovo a Thinkpadeket. Mivel nincs túl jó érzékem hozzá, ezért nem nagyon tudok különbséget tenni jobb és kevésbé jobb kijelző között.Viszont utána nézek, aminek tudok: itt alaposan összehasonlították a FHD, FHD+touch illetve a WQHD paneleket. (feltételezem hogy a T470-be ugyanazokat a kijelzőket építik, mint a T470s-be).
Ugyanazon felbontás mellett van valami ami a touchscreen ellen szól ? A cikkben említett akkuhatást leszámítva, nem tudom hogy a PWM érzékelhető-e. -
Vegha
senior tag
válasz
_adaml21_ #98485 üzenetére
Közben kiderült, hogy nem a modellszámot kell beírni hanem a sn-t. Így már kiadja a 3 év onsite garit.
Elég kedvező ajánlat, csak a HD képernyő miatt hezitálok. Természetesen főként irodai munkára, böngészésre lesz használva, de időnként filmet is néznék rajta: kinek mi a tapasztalata ezekkel a T470 panelekkel ? Melyikkel érdemes venni ? Felbontáson kívül van különbség közöttük ?(szerk)
Még annyi, hogy most néztem a bnőm Zenbookján (13"), nem tűnik zavarónak egyáltalán a FHD felbontás. Jelenleg a T61-emen pedig 1440x900-at használok. Ehhez képest a T470 1366x768-as felbontása mennyire lenne visszalépés ? Számok szintjén természetesen az, de felhasználói élményben ez számottevő lehet ?
Sajnos elég messze vagyok a kinézett géptől, ezért jó lenne minél több dolgot megtudni előzetesen. -
Vegha
senior tag
Egy megvásárolni kívánt T470 jótállási érvényességét hol tudom leellenőrizni ? Ezen az oldalon nekem a gép specifikációjánál annyit ír, hogy: Included Warranty: 1 Year Depot. Az eladó szerint viszont 3 év van rá. Hazudik vagy rossz helyen nézem ?
-
Vegha
senior tag
A T440/450 mintajara az x240 touchpadja is "javithato"/cserelheto ?
-
Vegha
senior tag
A Thinkpad jotallas kiterjesztes hogy mukodik mostanaban ? Nem nagyon talalok ilyen megvasarolhato cuccot (eszkozt?) itthon. Regen mintha lett volna olyan, hogy csak ott vehetek ilyet, amelyik orszagban ertekesitettek a gepet. Ez most is igy van ? Lattam olyan oldalt, aminel eleg kedvezo ara volt, de csak egyetlen uzletukben volt a "termek" raktaron. Ez nem egy szolgaltatas lenne ?
: ) -
Vegha
senior tag
válasz
Tikakukac #97850 üzenetére
Es az mikor volt, mostanaban ? Gondolom az akkuidoben is megnyilvanult azert.
Azt neztem hogy a T480 sem tud tobbet, max ha WQHD kijelzos, de azt meghagynam masnak.@darvinya: Ugy emlekszem regebbi gepeknel az volt az alapbeallitas (gyartotol fuggetlenul), engem (eddig) nem nagyon zavart.
-
Vegha
senior tag
Már nagyon érik szeretett T61-em leváltása. Ha hiszitek, ha nem, a legnagyobb indok egy új gép mellett, hogy ezzel már képtelen vagyok szabadtérben dolgozni, annyira gyenge a fényereje.
Azt néztem hogy itt 290 körül cd/m2-t írnak a T470 esetében, a barátnőm Zenbookja is kb. ennyit tud (kicsivel felette) - utóbbi már nekem elég lenne. De jó értékeket nézek ? Vagy sokkal fog elmaradni a T470 fényereje a Zenbookhoz képest ? (Nyilván a T61-hez képest nagyságrendi változás lesz.) -
Vegha
senior tag
Úgy tűnik magától megoldódott, pedig tegnap és ma is VLC-vel néztem - azóta nem piszkáltam a beállításokat.
köszi mindenkinek a segítséget! -
Vegha
senior tag
Kicsit OFF, de hátha valaki találkozott ezzel a problémával.
A legutóbbi W10 update óta nem veszi észre az OS ha filmet nézek és ugyanúgy leveszi a fényerőt (és később talán ki is kapcsolna), mintha hozzá sem nyúlnék a géphez (és film nézés közben tényleg nem szoktam babrálni, esküszöm ! : ))
T61, default energiabeállításokkal (balanced). Átmenetileg átraktam a Windowsban "időzítők kikapcsolása" üzemmódba, de eddig ilyet nem kellett: felismerte magától hogy videózok és akkor kikapcsolta az "időzítőket". Hol lehet a hiba ? -
Vegha
senior tag
Az normális vajon, hogy a T61/2x2GB esetén mindössze 3,2 GB-ot hajlandó kihasználni az OS (W10) ? Ez a diszkrét (integrált) vga miatt van ? Biosban keresgéltem, de nem találtam erre vonatkozó beállítást.
-
Vegha
senior tag
Akkor az sanszos hogy zárlatos. Ami nem meglepő ezekben az esős időszakokban: a manapság notebook táskának csúfolt divathulladékoknak rendszerint semmi védelme nincs a beszivárgó víz ellen. Ha nem hordoztad, akkor 1 vagy a 100-ból, akinek spontán megfikkant egy cella az akkujában. Előfordul.
A kollégával ellentétben vagyunk páran felújított vagy utángyártott akkuval Thinkpad vonalon. Eredetinek hazudott akkut bárhol kapsz csilliárdokért, főleg eBay és hasonlók, ahol a beragadt, ezeréves lejárt akkuktól próbál megszabadulni mindenki. Ez mára már kicsit olyan kérdés lett mint az autógumi, üzemanyag, kenyér beszerzése: épeszű ember ott vásárol ahol a nagyobb a forgalom, mert ott gyorsan cserélődik a készlet, vagyis mindig friss árut kapsz, nem pedig hónapokig/évekig parkoltatott cuccot. Vannak itthon is akkufelújítással foglalkozó megbízható szaküzletek garanciával és jó minőségű cellákkal szerelt utángyártott akkukkal.
És a korosodás: a 2008-as T61-embe 2014-ben cseréltem 9 cellás utángyártott akkut, ami a mai napig elmegy 2-2,5 órát vagyis a gép idén 10 éves, az akku 3,5. Ha most ebben a pillanatban elhalálozna a T61 akkor is úgy érezném hogy bőven megérte (visszahozta?) az elmúlt 3,5 évben az akkor kiadott ~29k a nagy akkuért. Ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie hogy meddig tervez az adott eszközzel. (én SSD-vel is megkínáltam a nagy akku mellé) -
Vegha
senior tag
Nem értem a fanyalgást: ez a kamera kapcsoló tudtommal nem kapcsol semmit, hanem eltakarja a kamerat. Kell ennel több ?
-
Vegha
senior tag
T460 és T470 teszt volt már a PH-n ? Vagy csak én nem találom ?
Idén le kell cserélnem a T61-et és nem tudom melyik lenne jobb választás. -
-
Vegha
senior tag
A T61-es billentyűzetén a Space lötyögése mennyire jellemző jelenség ? Már egy ideje feltűnt, hogy nem olyan érzékeny, de különösebben nem zavart. Mostanra viszont már ha nem a billentyű közepét nyomom meg, hanem valamelyik oldalszélét (ahogy normális tízujjas gépeléskor szokás), akkor azzal már nem tudom eléggé lenyomni. Szétszedtem, átnéztem, minden ép és hibátlan. Valahogy mégis nagyon gyenge már. Egészen nagy holtjátéka, lötyögése van nyugalmi állapotban. Kikopott volna alatt a kék kis gumi sapka ami a lenyomásért felel ?
-
Vegha
senior tag
És mi van akkor ha néha használnám is az akkut, persze előre nem meghatározható gyakorisággal. Tehát: szeretném kímélni az akkut ezért beállítok töltési intervallumot pl. ahogy írtad. Napokon, heteken keresztül ezen a szinten tartja, de egyszer csak hirtelen szükségem lesz a teljes (100%) akku kapacitásra. Ehhez minimum több időre lesz szükségem, hogy fel tudja tolni 100%-ra, de mindemellett ki kell lőnöm az eddig beállított értéket. Majd később újra visszaállítani.
Számomra a nagy kérdés hogy ez a bíbelődés/időveszteség arányos-e vajon azzal, amennyivel kényelmesebb hagyni a fenébe hogy töltögesse magának ahogy gyárilag be van állítva - és akkor úgy tuti hogy az elérhető legnagyobb kapacitás rendelkezésemre áll. Bármikor.
Vagy van jobb alternatíva ? -
Vegha
senior tag
Szerintetek ez fake hirdetés vagy csak szimplán lopott ?
-
-
Vegha
senior tag
válasz
Mohhoj1986 #94311 üzenetére
Kenyeret a péktől, akkut az akku üzletből. Hulladékot az eBayről. (bocs, total73 kolléga)
Tim82: ezt a ciklikusan felmerülő akkucsere témát be lehetne valahogy vezetni a topic összefoglalóba ? Gondolok a sokak által preferált cella típusokra/márkákra, utángyártott hiedelmekre illetve a felújításra. Elég gyakori kérdés.
-
Vegha
senior tag
válasz
#11620608 #94200 üzenetére
Nem akarom reklámozni a helyet, az egyik évekkel ezelőtti hsz-emben írtam hol és hogyan lehet kapni itthon elég nagy bizonyossággal jó minőségű (Pana cellás) akkukat. Persze zsebbe nyúlós, de én annyira nem vagyok gazdag, hogy szrt is vásároljak, aztán utána még a jót is.
Nekem bejött, jól bírja, pedig nem kímélem. Múltkor volt benne egy kis zavar, mert valami rárakódott a pin-ekre. Megtisztogattam, azóta frankó megint. -
Vegha
senior tag
válasz
Rivaul #93528 üzenetére
Nekem (T61-nél) a synaptics 16.2.19.2 verziójú drájverével sikerült ezt megcsinálni. Pontosabban a feltétel, hogy a TrackPoint balkezes, a Touch Pad pedig jobb kezes lehessen egymástól függetlenül. Ezzel a driverrel még W10 alatt is elég sok mindent lehet konfigurálni.
Ugyanitt T61-hez (14.1") keresek touch pad kábelt. Sajnos a mai tisztításnál elszakadt : (
-
Vegha
senior tag
T61-re raknék fel Middleton BIOSt, de valamiért nem akarja. Eleve furcsa, hogy 2.30 (1.08)-as BIOS van rajta, mert a Middleton ugye 2.29 (1.08)-as.
Ezen kívül azt mondja, hogy MS BitLockert ki kell kapcsolnom a BIOS updatehez. De hát be sincs kapcsolva!! Próbáltam hogy lehúzom róla az SSD-t, de akkor is ugyanúgy problémázott a BitLockerre. Mit lehet ezzel kezdeni ? -
Vegha
senior tag
válasz
BTminishop #93519 üzenetére
A jani0114 féle megoldást gyorsan felejtsd el !
A hw Tulajdonságok ablakban a Részletek fülön megtalálod a Device ID-t kiválasztva a Dev és Ven azonosítókat (jó eséllyel 4 karakteresek).
-
Vegha
senior tag
Nekem is Pana akkus 9 cellásom van és 2,5 évesen megadta magát (T61). Van egy káefté aki akkufelújítással foglalkozik. Azt mondta annyiért felújítják (6 hó garival), amennyiért egy új akkut kapok. Különbség ?
-1,5 év garancia
+ legfrissebb Pana cellák kerülnek bele (nagyobb lesz a kapacitása is).Egy 9 éves gépnél már nem fogom bevállalni ezt, de ha érdekel privibe megadom a cégnevet.
-
Vegha
senior tag
válasz
Tikakukac #93110 üzenetére
Csak nem hagy nyugodni, hogy egy Panasonic, 9 cellás 2,5 éves akku hogy adhatja meg magát ilyen hirtelen és szégyen teljesen : (
Feldobtam W7-et kimondottan a Power Manager kedvéért (már az Aida alatt is gyanús tűnt a helyzet). Eszerint tök oké az akku, szállítja az adatokat róla:Persze ha belekezdenék egy Battery Maintenance programba, akku üzemmódban azon nyomban elvész a nafta : (
Cellazárlat lenne ? Akkor - tudtommal - 0% körülinek szokták mutatni. Ezzel szemben itt 99% van, meg hasítás és dolgozz velem anywhere stb. Csak épp az ígéret jelenleg nem beváltható : ( -
Vegha
senior tag
válasz
Tikakukac #93110 üzenetére
Remek kilátások : )
Van lehetőség W10 alatt Power Managert csiholni valahogyan ? Vagy egyszerűbb ha feldobok egy W7-et és megnézem azon a Battery Check-et ?Más: van valakinek tapasztalata T61 8 GB-osításával ? Azt olvastam, elméletileg működhet.
Még egy pár hónappal kitolnám szegény matuzsálem életét - ha lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest