- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Általánosságban: mindegy, hogy ThinkPad, vagy éppen IdeaPad modellről (esetleg Samsung mosógépről) van szó. Minden esetben az adott szerviz hatásköre eldönteni, hogy intézi-e a garanciális javítást számla nélkül, vagy attól teszi függővé. Utóbbit joga van megtenni, mivel van valami idevágó magyar (jog)szabály. Egyébként a körüményes javításért nem feltétlenül a szervizt kell szidni, hiszen az esetek túlnyomó többségében a szerviz szerződött partner és azt követeli meg az ügyféltől, amit a gyártó a szerviztől. Örüljünk neki, hogy a legtöbb szerviz bármiféle papír nélkül intézi a ThinkPad gépek garanciális javítását (még mindig). Ha a Lenovo azt akarná, akkor holnaptól minden gépet csak számla ellenében vehetnének át a szervizek. Eleget javítottunk HP gépeket is, ott sem kértünk számlát (igaz, itt azért voltak néha bizonyos megkötések).
-
westlake
félisten
válasz
azbest #102558 üzenetére
Az alaplap "fölött". Három csavar tartja. Hosszú, vékony. Ezért írtam, hogy nem szokványos.
#102557: Szerintem nincs baj a kialakítással. Szerelni sokkal jobban szeretem az új gépeket, mint a régieket. Lehet, hogy "gagyi" hatású, de a célnak tökéletesen megfelelnek. Mondjuk az s linet sokkal jobban szeretem.
-
westlake
félisten
(New) Enable optane memory for MFG build
-
westlake
félisten
(New) Updated the CPU microcode.
(New) New POST logo support.
(Fix) Fixed Ethernet LAN Option ROM might not work properly with PoE Ethernet Switch.
(Fix) Fixed an issue where legacy boot might fail with NVMe device after trying to boot from other device.
(Fix) Added a workaround for Trackpoint does not work on pre-boot environment.
(Fix) Thermal function was improved. -
westlake
félisten
(New) Improved smart fan function.
(Fix) Fixed an issue related to system shown number after press the arrow key -
westlake
félisten
[Important] Security fix addresses LEN-3556 USB provisioning may be allowed when Intel AMT is disabled.
(New) Updated the CPU microcode.
(New) Updated the Computrace module to 945_VN.(New) Updated the CPU microcode.
(New) Updated the Diagnostics module to version 2.09.06.
(Fix) Fixed an issue where system might not resume from hibernate with Intel PTT on Windows 10.
(Fix) Fixed an issue where Intel Rapid Start Technology might not resume from hibernation when BitLocker is enabled on Windows 8.(New) Updated the CPU microcode.
(New) Updated the Diagnostics module to version 2.09.06.
(New) System can be turned on without AC adapter even if bottom cover was opened.
(Fix) Fixed an issue where system might not resume from hibernate with Intel PTT on Windows 10.
(Fix) Fixed an issue where Intel Rapid Start Technology might not resume from hibernation when BitLocker is enabled on Windows 8. -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Bár nem Lenovo, hanem egy ilyen, kijelző csere után megnézegettem ezt a SHARP IGZO 4K-s panelt. Hát, fölállt.
-
westlake
félisten
válasz
Dhampir #85157 üzenetére
Egy gyártóról beszélsz. Nyilván ők is az eladásokból élnek, de nem arról van szó, hogy a sarki boltba majd nem megy több vásárló, mert lejárt szavatosságú tejet árultak ott.
Egyébként meg egyik gyártó meghibásodási rátája sem jobb, mint a másiké. Legalábbis elhanyagolható a különbség. -
westlake
félisten
Vegyél egy magyart én meg adok a billentyűzetért cserébe egy angolt. Ha gondolod, akkor ki is cseréltetem.
20FW000DHV-t, 20FW000EHV-t látok nagykerekben. Vicces, de az új support oldalon nem lehet rákeresni a teljes termékszámra, így a kiépítést sem lehet ellenőrizni.
Valamelyik okos Lenovo support-os azt mondta, hogy elég a 20FW-t beírni, mert az összes modell megegyezik. Megkérdeztem tőle, hogy anélkül, hogy komolyabban belemennénk ebbe, ezt a kijelentését most tényleg komolyan gondolta? Ez két napja volt, azóta nem kaptam választ. Gondolom elbizonytalanodott, miután küldtem neki egy ss-ot, amin három különböző kiépítésű modell volt. Nem is értem, hogy ezt hogy gondolták. Volt a történelemben olyan, hogy egy modellből csak egy fajta kiépítésűt dobtak piacra? Szerintem nem.Most néztem meg néhány modellt, de szerintem az összes Skylake notebook-nál eljátszották ezt. Ezeknek elmentek otthonról.
-
-
westlake
félisten
A gázok.
Elillan, elveszti a hatását. Ki hogy fogalazza meg.#84961: Valóban ritka, de nem kell hozzá fizikai behatás. Magától megy tönkre. A 1x év alatt talán ötször cseréltem ilyen miatt heat pipe-ot.
Viszont soha kellett még újra pasztáznom gépet ahhoz, hogy megjavuljon. Mindig csak esztétikai okai voltak. -
westlake
félisten
"...érdemes lenne újrapasztázni mert nagyon melegszik.."
Kedvencem.Valamit akkor kell újra "pasztázni", amikor már a hővezetés hatékonysága nem megfelelő. Ha valami "nagyon melegszik", akkor hol a nem megfelelő hővezetés? Nagyon melegedni a nem megfeleő hőleadás miatt tud valami. Annak meg semmi köze a hővezetéshez. Nagyon melegszik? Poros a lamella, vagy "beteg" a heat pipe.
Persze helytálló a kifejezés, ha a CPU nagyon meleg, a ventilátor meg csak langyos levegőt fúj ki a gépből. Ugyanakkor ez még mindig lehet heat pipe betegség.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
soldi3r #83767 üzenetére
Az van, ami Tikakukac írt. Ha a Lenovo-tól rendeled, akkor az FRU mindig ugyanazt az alkatrészt takarja. Ha viszont bárhonnan máshonnan (például eBay), akkor megvan az esélye, hogy az eredetivel kompatibilis modellt kapsz. Inkább úgy fogalmaznék, hogy ahol drága az alkatrész, ott biztosan az eredeti alkatrészt kapod, ahol viszont olcsó, ott meg nagy valószínűséggel kompatibiliset.
Egyébként minden esetet egyedileg kell vizsgálni. Nem lehet általánosítani. -
westlake
félisten
válasz
soldi3r #83760 üzenetére
Nem értem a kérdést. Az FRU listában meg lehet bízni, ha valaki teljes bizonyossággal megmondja, hogy milyen FRU-jú kijelző van valakinek a gépében. De ilyet megint csak nem lehet csinálni.
Egyébként már kitárgyaltuk a dolgot lezso6-tal. Az ID alapján LG, de valójában majdnem biztos, hogy AUO kijelző van a gépben. Érteni nem értem, de ez van. -
westlake
félisten
válasz
lezso6 #83745 üzenetére
De mi az, hogy nincs honnan kiolvasnia? Ha nincs honnan kiolvasnia, akkor nincs a gépben kijelző.
A kijelző gyártóknak sem érdeke, hogy a kijelzőik ne árulják el magukról az azonosítójukat. Semmi értelme nem lenne."Ha nincs honnan kiolvasni, akkor csak tippelni tud szériaszám, stb alapján."
Na ez az, amit az AIDA sosem fog csinálni.A profil dologra nem tudok mit mondani sajnos.
-
westlake
félisten
válasz
lezso6 #83742 üzenetére
Most komolyan. Szerinted az AIDA honnan tudná egyébként, hogy milyen kijelző van egy gépben?
Azt mondod, hogy a gyártónak jobban hiszel. Én meg mondtam, hogy még a száriaszámos beazonosítás sem 100%-os. A típusszám szerinti meg fabatkát sem ér.
Elárulom, hogy több program is ki tudja olvasni a kijelző típusát. Bármilyen meglepő, a panel "elárulja" az azonosítóját.#83743: Minden hardver (igy a kijelző is) "szórja" az azonosítóját. Megfelelő programmal ezek az azonosítók kinyerhetőek. Minden kijelzőnek van azonosítója, még a legújabbnak is. Lehet, hogy az AIDA nem tudja, hogy egy új azonosító valójában pontosan milyen típust takar, de akkor ismeretlen eszközként detektálja. Az azonosítóját akkor is ismeri. Van egy hatalmas adatbázis, amit Fiery folyamatosan frissít. Ha talál bővebb információt az ismeretlen azonosítóról, akkor berakja az adatbázisba, és nagy valószínűséggel a következő béta verzióban már benne lesz.
-
westlake
félisten
válasz
lezso6 #83736 üzenetére
Type alapján nem lehet biztosra mondani, hogy egy gépben milyen panel van. A szériaszám sokkal biztosabb, de az sem 100%. Az AIDA a kijelző típusát olvassa ki. Ha azt mondja, hogy Samsung, akkor az Samsung.
#83740: Én most egy T450-es gépben láttam jóféle IPS panelt. Gyönyörűek voltak a színei.
-
westlake
félisten
válasz
Bocsek #83671 üzenetére
Nem feltétlenül. Nem ez a legvalószínűbb, de az is lehet, hogy ilyen sokat állt valahol. Egyébként nem tudtad megállapítani, hogy egy új, vagy egy használt gépet kaptál? Ha nincs rajta kopás, vagy karc, akkor az nem használt. Visszavásárolt persze lehet, de ha nem hibás, akkor az valójában "új". Ettől függetlenül a kereskedőnek tudomásom szerint jeleznie kellene, hogy egy újraérkésetített gépet ad el.
Vedd fel a kereskedővel a kapcsolatot (vagy a TMX-szel) és kérdezd meg, hogy kihez kell fordulnod azért, hogy frissítésk a rendszerben a garancia idejének kezdetét. Esetleg itt te is meg tudod oldani. Ha elakadnál, nyugodtan írj egy privátot. -
westlake
félisten
válasz
soldi3r #83666 üzenetére
Nem. Se a HP, se a Lenovo nem "futtat" olyan listát, amiben a lopott eszközök szériaszámai szerepelnek. Azt viszont minden esetben ki lehet deríteni, hogy egy eszközt kinek adott el a nagykereskedés/disztribútor. Persze ez csak azokra az eszközökre vonatkozik, amelyeket hivatalos úton kerültek be az országba. Ha a gép lokalizációja magyar, akkor biztosan hivatalos úton jutott be az országba. Ha pedig nem magyar, akkor meg majdnem biztos, hogy nem hivatalosan. Ilyenkor azt sem lehet kideríteni, hogy ki adta el kinek az eszközt.
Egyébként meg nem törödnék ezzel a kérdéssel. Ha még garanciális, akkor a garanciát akkor is el tudod intézni, ha lopott a gép. Ha pedig nem garanciális, akkor pedig nyilván egy adásvételi szerződéssel veszed meg. Ha te akarsz valami miatt reklamálni, akkor ott a papír amivel megteheted. Ha pedig rajtad keresnék a gépet, mert rendőrségi ügy lett belőle, akkor meg annyit kell mondanod, hogy ellopták tőled is. Nem vagy köteles bejelenteni, ha elloptak tőled valamit. Viszont így nem is kérhetik számon rajtad a gépet.
-
westlake
félisten
válasz
simonjoe #83657 üzenetére
Az LCD kábel ugyanaz, az FHD kijelző FRU-ja pedig a következő: 04W1544. A kijelző nyilván kompatibils a több T510-es kijelzővel, így minden további nélkül átszerelhető. Ha nem FRU alapján rendeled, akkor arra kell figyelni, hogy a csatlakozó kompatibilis legyen.
eBay-en rendelni pedig a legtöbbször rizikós. Én biztos, hogy csak itthon vennék kijelzőt. -
westlake
félisten
válasz
donjohnson #83659 üzenetére
Egy X1 Carbon-om van (Gen3), de nem használom. Nem vagyok notebook-os ember. Munkahelyen PC-n dolgozok, itthon pedig PC-n csinálok mindent.
-
westlake
félisten
válasz
Tikakukac #83650 üzenetére
Hosszú évek óta ezt csinálja a M$. Nem kötelező elfogadni, nem kell Windows-t használni. Én csak azt tartom nevetségesnek, hogy sok milliárd hozzászólás szültett teljesen feleslegesen. Naívitásra utal, ha azt hiszi bárki is, hogy ez a kémkedés újdonság. Annyiban változott a helyzet, hogy most (részben) engedélyt ad rá a felhasználó. A helyzet nem változott és nem is fog. Szidhatjátok akárhogy a M$-ot, megteheti és meg is teszi. Pont.
-
westlake
félisten
válasz
SzalaiG #83622 üzenetére
Restore Defaults a BIOS-ban (F9), majd telepítsd fel a megfelelő driver-t.
Elég, ha csak a megfelelő operációs rendszert választod ki. -
westlake
félisten
A legjobb választás, ha például melegen akarsz valamit tartani, amit előtte ráteszel a gépre. Nem kicsit elkúrt tervezés. Nyilván nem számít igazából, hogy milyen meleg a gép, de én dolgoztatok egy ilyet is (összecsukva) és irracionálisan melegebb az egész gép a többi modellhez képest. Más negatívumot nem nagyon tudnék említeni.
#83566: Sokkal közelebb áll a ThinkPad-okhoz, mint az IdeaPad-okhoz. Nekem sem szimpatikus, de annyira nem rossz, mint az IdeaPad-ok általánosságban. Találkoztam már kiszakadt zsanéros példánnyal, de igazából nem nagyon tudnék olyan modellt mondani, amiből ne láttam volna már töröttet.
-
westlake
félisten
válasz
Tikakukac #74891 üzenetére
Azt tudom, hogy van az IPS ghos bug, amiről van is több thread a ThinkPad fórumon. saját szememmel láttam milyen gáz, amikor egy 600k-s gen2 Carbon kijelzőjén (3K) ottmaradnak az előzőleg megnyitott ablakok.
Az okos szerviz tudtommal cseréli ezeket. Egyébként meg minden elbírálás kérdése.
-
westlake
félisten
válasz
FoxiestFox #74886 üzenetére
Miért ne tudná? AIDA, CPU-Z, HWINFO, stb.
#74889: Két modult lehet beletenni, és szerintem még mindig nem fontos hogy két ugyanolyan modul legyen benne. A dual-channel ugyanúgy működni fog két különböző modullal is.
Hogyhogy nem mutatják? Üresek az adott rubrikák?#74887: Konkrétan milyen típusú notebook kijelzőjére gondolsz?
-
westlake
félisten
Nem tudom mennyire fele meg a valóságnak, de az E450 és az E550 FRU listájában is szerepel 4. generációs Intel CPU-val szerelt alaplap, sőt 3. generációssal(!) szerelt is.
-
westlake
félisten
Csak számomra furcsa, hogy egy ThinkPad E450-es notebookban 4. generációs Intel CPU van?
-
westlake
félisten
Végre kiadott a Lenovo egy új firmware-t (LFBi) a régi helyett!
Mindenkinek erősen ajánlott, aki 520-as szériába tartozó Lenovo-s Intel SSD-t használ.
Én körülbelül egy éve szívok 8 darab ilyen SSD-vel a hibás firmware miatt. -
westlake
félisten
Akit érdekel, a CHS-ben van 25 darab új T530-as notebook (~250k + ÁFA).
Gondolom nem kell elmagyarázni, miért is nagy szó ez. -
westlake
félisten
Tikakukac:
Szerintem túl sokat vársz a szerviztől. Nyilván nem azért kérik be a gépet, mert neked akarnak kellemetlenséget okozni. Biztos vagy benne, hogy azért teszik, hogy a lehető legjobb szervizelési szolgáltatást nyújtsák neked. Valóban az lenne a legjobb, hogy ha a mérnök egy komplett gépnyi alkatrésszel menne ki a helyszínre, de sajnos nem ez van. Nem ezt kéri a Lenovo. -
westlake
félisten
válasz
andris1602 #67558 üzenetére
A Lenovo-s ár az, amennyit a Lenov-nak kell fizetni azért, hogy eladjon egy alkatrészt. A szervizek legtöbbször a Lenovo-tól veszik az alkatrészeket.
-
westlake
félisten
válasz
andris1602 #67553 üzenetére
Kivéve, ha találsz egy olyan kedves embert, aki kicseréli neked ingyen.
-
westlake
félisten
válasz
andris1602 #67544 üzenetére
Ne ezt a hibát például nevezhetjük szériahibának.
ThinkPad-nél az adatkábel mindig baloldalon van elvezetve. ~4.500 forint egy zsanérpár. Persze ez Lenovo-s ár. -
westlake
félisten
válasz
Pszihonaranc #67511 üzenetére
Beviszed a szervizbe és megnézik a gépet, hogy mi a hibája. Körülbelül 15 perc alatt kiderítik.
-
westlake
félisten
válasz
Pszihonaranc #67498 üzenetére
Nincs kizárva, hogy rosszl lett összerakva. Szerintem viszont valószínűbb a kapcsoló meghibásodása. Ha be tudod vinni a SS-be, megnézetem neked.
#67503: Vegyél rá on-site szolgáltatást.
-
westlake
félisten
válasz
Feenyx #67443 üzenetére
Magyarországon a ThinkPad gépekre kétfajta garancia van. Van az on-site, meg az off-site. Az on-site-nál kimegy címre a mérnök, off-site-nál meg neked kell valamelyik szervizbe bevinned a gépet.
#67466: Hibás a kapcsoló az alaplapon. Ha garanciális még a notebook, akkor alaplap csere, ha nem, akkor kell egy szerviz, ahol kicserélik s kapcsolót.
-
westlake
félisten
Szerintetek mennyire van értemle feltenni egy szerverre a recovery lemezeket? Nem tudom mennyire használják ezeket az emberek.
-
westlake
félisten
válasz
buvartacsko #67402 üzenetére
Egyértelműen az.
-
westlake
félisten
válasz
fermacht1994 #67207 üzenetére
A ThinkPad szériát nem szállítja futár. Vagy az ügyfélnek kell bevinnie a szervizbe, vagy van hozzá on-site szolgáltatás, de akkor meg a mérnök megy ki címre. Futár az IdeaPad szériát szállítgatja.
-
westlake
félisten
válasz
fermacht1994 #67205 üzenetére
A legtöbb szerviz nem kér semmilyen papírt. Akik kérnek, csak kötözködnek, vagy eszerűen "bénák" és saját maguknak csinálnak plusz munkát.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Cserélt már valaki memóriát X240-es gépben? Én kipróbáltam 3 fajta modult, de egyikkel sem indult el. 4/8GB, Kingmax, Kingston. Mindegyik LV modul.
-
westlake
félisten
válasz
fluidkocka #57898 üzenetére
Nem törtek ki a cstlakozók. A feszültség láb rá van hajtva a földre. Akkor csinál ilyet a gép. Ki kell hajtogatni a lábakat és beregasztani valamivel a portot.
-
westlake
félisten
válasz
FoxiestFox #56939 üzenetére
Intel ES.
Ha a BIOS nem tartalmazza az ES CPU mikrokódját, akkor nem fogja kelezelni az alaplap. Az asztali alaplapok gyártói általában beleteszik a BIOS-ba az ES mikrokódokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest