- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
Cold5 #110155 üzenetére
2,4 Ghz-en illene azért többet is tudnia, de lehet sűrű a hálózat.
Nekem is Digi 1Gbit van, múlt héten raktam mellé egy Tp-link Archer C6 AC1200 routert. Szintén T420, de 7260AC kártyával ezzel a routerrel wifin 240 Mbit körül van a speedtest.net, de torrenten fölé is megy. Vezetékkel csak a digi routerén keresztül próbáltam, azzal olyan 500 Mbit körül volt speedtest-en.Nem is feltétlenül kell bele AC-s kártya, csak a router tudjon 5Ghz-et, egy 3 antennás 6300-al bőven jó.
#110164 azbest: az idei Win10 kiadások (2004, 20H2) már egész ügyesek a T420 esetében nálam, azt hiszem egyedül az SD kártya driverét nem találja meg, de abból jó a Win8-as is.
szerk.: windows update is letölt egy csomó driver frissítést, szóval azt mindenképpen ajánlott futtatni. -
Tim82
félisten
válasz
Cold5 #110153 üzenetére
Első körben a Digi saját routere az, amit én bridge módba tetetnék és egy jobb routert kötnék utána. Nagyon nem nagy szám, amit adnak.
Második körben amit én hasonló helyzetben meglépnék (meg is tettem X220-szal, X230i-vel, T420-szal, T520-szal, T430-cal): whitelist mentes BIOS fel, majd az N-es gyári kártyáját kicserélni egy AC-s (ne adj' Isten, AX-es) kártyára.
De amúgy lehet, hogy a szaktopikban még van pár jó ötlet.
-
donjohnson
addikt
válasz
Cold5 #110101 üzenetére
szerintem csak úgy lehet megkülönböztetni, hogy töltés alatt (beleértve a dokkolót is) és akkuról működve milyen sémát használjon. a tálcán a jobb alsó sarokban az akku ikonra kattintva húzd a csúszkát 100%-ra, amikor a dokkolón van, majd vedd ki a dokkolóból és akku esetén tedd mondjuk 75%-ra. ha visszarakod a dokkolóra, akkor elvileg vissza kéne ugorjon magától 100%-ra (előzőleg beállított értékre), mert megjegyzi.
-
vicze
félisten
válasz
Cold5 #103867 üzenetére
Sajnos mivel első kérdésnél, nem volt tiszta, hogy mindenképpen HDMI-t akarod DP-re alakítani, így rosszul mondtam, ez az egyetlen irány amihez aktív kábel/átalakító kell. :(
Tényleg kb. minden irányba van átalakítóm még passzív HDMI to VGA is, ezt pont sose kellett.Amúgy miért kell mindenképp ez kell? Az említett eszközök rendelkeznek mind a kettővel. A T470s-en van HDMI és DP(USB-C) is. Sajnos az aktív átalakítás minding problémás.
-
donjohnson
addikt
válasz
Cold5 #103860 üzenetére
intel saját vezérlőpultjában tedd át a displayport-nál "nincs megjelenítés" vagy valami hasonlóról klónozás vagy kiterjesztésre. nekem egy hp laptopnál volt egy hasonló eset, de szerintem ez win10 bug. a sima asztalon jobb klikk-es képernyőfelbontás-beállításoknál nem is látod ezt az opciót, csak az intel saját szoftverében.
-
-
donjohnson
addikt
igen, fog bootolni róla.
samsung 850 evo 250gb msata
olvasásra 250 MB/s-et fog tudni nagyjából, mert sata 2-es az ottani msata slot.The two SATA-3 ports were used in the W530/T530/T430 for the internal hard-drive bay and the UltraBay, the mSATA port is only SATA-2.
-
Tim82
félisten
Vagy csak be lett túlzottan nyomva. A Hardware Maintenance Manual 82. oldalán van kép a töltőcsatlakozóról. Ugyan egy csavar + csavarmenet rögzíti nagyjából a helyéhez, de a csavartól még be lehet nyomni.
Szerintem ragasztás nélkül is vissza lehet nyomkodni a helyére, hogy ne lötyögjön.
-
-
Tim82
félisten
Igen, kezelnie kell. Elvileg csak olyan gondja van, hogy UHS kártyákat nem fog UHS sebességen kezelni.
Most utánaolvasva, találtam olyan thread-et a német Thinkpad-fórumon, ahol valakinek nem ment... de valószínűleg csak Windows 7 alatt, valami szoftveres gebasza lehetett. Majd 8.1-et telepítve igen.
A driver readme-je szerint amúgy a hivatalos megnevezés "Ricoh PCIe SDXC/MMC Host Controller".
-
-
azbest
félisten
Azt ugye észrevetted, hogy nem minden típusnál van típuskód írva? Van amiből többféle változat is volt, azoknál többféle bios is kellett. Na azoknál sorolja fel, hogy melyik pontos típusokhoz jó egy adott bios, pl az R61-esek. A T61 csak egy sorban szerepel.
Itt vannak a módosítatlan biosok [link], lentebb ott van az a verzió amiből a middletont is csinálták és ott fel van sorolva a kompatibilitás [link]
Ha újabb bios van már feltéve, akkor nem tudom hogy okoz -e komplikációt a régebbire visszatérni.
A 2.30-1.08 verzióban ez az újdonság volt 2012-ben:
- Added support for the new Conexant audio chip. -
Kristof9094
senior tag
Sziasztok!
A következő problémával találkozom T400-as Lenovomon:
Amennyiben képernyő (működő gép esetén) visszakapcsol, abban az esetben a bal oldalon a megvilágítás kicsit remeg (egy ideig). Bekapcsoláskor nem tapasztaltam a problémát.
Tapasztalt valaki ilyesmit, vagy csak az én szemem káprázik?
Köszönöm a válaszokat!
-
btudos
nagyúr
Újrapasztázás, és a venti kitakarítása sokat segít rajta, ehhez nem kell profi szaki, részletes szerelési útmutató van hozzá.
-
solaris7
tag
Igen a Fahreinhet értéket is állitsd át,nekem igy van
Level=50 0 // Level=122 0
Level=55 1 // Level=131 1
Level=60 1 // Level=140 1
Level=65 2 // Level=149 2
Level=70 3 // Level=158 3Azért van 1-es érték 60 foknál is hogy csak első fokozatban menjen a venti
Átírod majd újra indít -
Chaser
legenda
Én most hulla vagyok, keress rá hsz-eim közt T61 mod bios vagy modbios szóra és biztos meglesz, vagy ha csak modbiosra keresel másnál meglesz
Tikakukac: Az ilyen apróságok vették el az egésztől a kedvem. Meglett a legfrankóbb IPS panel, aztán lett 4:3-as T61 is, de nem bazzeg sípolt a cpu résznél valami?
Elvileg 20k indítás volt a hdd-ben..na mondom nem rizikózok. Abban volt a kijáró N gomb is, amit jó billzetemből pótoltam mikor eladtam. Végére összejött volna biztos, csak már nem tudtam volna neki örülni.
-
Chaser
legenda
Gyárilag nem, de mod BIOS-szal megoldható.
Tikakukac Átérzem a dolgot, azért is szálltam ki a T61-T60 IPS projectből..végére biztos bedöglött volna az alaplap
billzet gombok meg...hát nem lett vakerán a T60-hoz gomb az új tulajnak?
Én meg ennek örömére kicsit leamortizáltam egy x200 billt, lekopott egy csavar mellett a szitázás, nem vettem észre..azt hittem csak beragadt a bill mert nem volt még kinn
-
^Clown
addikt
Azt nem tudom, hogy neki van-e/tud-e szerezni, majd megmondja
De ha nincs, akkor irány az eBay!
dabgergo: szerintem itt az ideje, hogy bedobd a fogyasztóvédelmes adu-ászt. Tényleg szégyen, egy Lenovo (IBM)-től nem ezt várná az ember.
Olyan videót csináltál, amikor odaraktad egymás mellé a két TP-et, hogy bemutasd, milyennek is kéne lennie egy egészséges zsanérnak? -
rankesz
veterán
Hmmm jól hangzik, anno március környékén és is akartam x201t-t de akkor még nem lehetett kapni, főleg nem itteni emberkétől "akciós áron".
Szerintem olvass minél több tesztet amit a neten találsz, de mellényúlni bztos nem fogsz a géppel, esetleg az i5 miatt lehet jobban fog melegedni.
-
Shadowfax
addikt
Már hosszasan értekeztünk korábban a témáról, ui. hiába van az APS szenzor a HDD-n kívül, attól még a vinyón a megfelelő IBM firmware is kell, hogy időben állítsa le a fejet eséskor.
[link]
HD-APS requires a hard-disk with head unload ramp technology and also support on the hard-disk firmware to unload heads without flushing the disk cache. This is required, because as soon as the APS system detects a shock is imminent, the system has less than 500ms to prepare for the shock.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Robotporszívók
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest